Hoe zijn de campings in de USA?

Hoe zijn de campings in de USA?

Door Simone van Veldhoven op 20 mei 2019

Amerika is hét camperland  bij uitstek. Amerikanen reizen zelf veel met een camper en steeds meer reizigers vanuit de hele wereld ontdekken hoe geweldig is om met een camper door Amerika te reizen. Camperreizen naar Amerika worden dan ook steeds populairder.

Reis je in een camper dan ben je bevoorrecht om op campings op de allermooiste plekjes te slapen. Hoe zien die campings in Amerika er uit? En hoe verschillen ze van de campings die wij in Europa kennen? Wij nemen je mee in de wondere wereld van het kamperen op campings in de USA! 

Grofweg maken we onderscheid in drie verschillende soorten:

Campings in de nationale parken en staatsparken en campings daarbuiten

1. Campings in de nationale parken en staatsparken

Dit zijn de plekjes midden in de natuur, schitterend gelegen in diepe wouden, aan kabbelende beekjes of woeste rivieren, aan de oevers van prachtige meren en te midden van torenhoge bergwanden of bijzondere rotsformaties. De plekjes waar je eigenlijk helemaal niet neer weg wilt, maar het allerliefst de hele dag in je campingstoeltje buiten zit om alles in je op te nemen.
De plekken op deze campings zijn in de regel ruimer opgezet dan op andere campings. Soms is er een aansluiting van elektra en/of water, maar vaker is er alleen die prachtige natuur en leef je van de faciliteiten die de camper je biedt (en dat gaat écht meer dan prima!).

 

Er is vaak een campingtafel én een vuurplaats waar je ’s avonds lekker kunt barbecueën. 

Je zou denken dat je de hoofdprijs betaalt om met je camper op deze plekjes midden in de parken te slapen, maar het tegenovergestelde is waar. Op sommige plekken is kamperen gratis (meer hierover vertellen wij je in de blog over ‘gratis of goedkoop kamperen in Amerika’) en op andere plekken betaal je vaak tussen 10 en 20 dollar per camper per nacht.

Er zijn campings die vooraf reserveringen aannemen en campings waarbij je niet kunt reserveren. Kun je een plekje reserveren? Dan is het belangrijk om dat (precies) op tijd te doen.

2. Campings buiten de nationale parken en staatsparken

Kampeer je met je camper buiten de nationale parken in Amerika dan zijn er een tal van mogelijkheden. De twee bekendste campingketens zijn KOA en Good Sam Club. Deze campings zijn verspreid over het hele land. Je zult ze tegenkomen als doorreiscampings, maar ook zeker vlakbij de bekende bezienswaardigheden én steden. Campings van deze ketens bieden aansluiting op elektra, riolering en water. Vaak zijn er nog extra faciliteiten op de camping, zoals een zwembad(je), speeltuin, wasserette en een campingwinkel. Soms is er zelfs een shuttledienst tussen de camping en een stad of natuurpark. 

 

De plekken zijn minder ruim opgesteld dan in de natuurparken en de campers staan dan ook wat dichter op elkaar.
Er zijn ook veel particuliere campings in Amerika, waar je met je camper goed kunt kamperen. Deze campings hebben ook vaak een aansluiting op elektra, riolering en water. De verdere faciliteiten verschillen per camping.

De prijzen van deze campings variëren van ongeveer 30 tot soms wel 80 dollar per nacht, afhankelijk van de locatie en de seizoenen.

Voor welke campings kies je tijdens jouw camperreis?

Ons advies? Wissel de campings af. Dit is wat de meeste van onze reizigers doen! Het voordeel hiervan is dat je (meestal) niet alle campings vast hoeft te leggen dus wat van je flexibiliteit behoudt. Ook kun je zo af en toe je elektrische apparaten allemaal weer opladen en een wasje draaien, maar sta je de volgende nacht weer heerlijk midden in de natuur. Een prima mix. Natuurlijk hangt die balans uiteindelijk helemaal van jouw reiswensen af. Ben je een natuurmens? Een beetje avontuurlijk? Of heb je liever wat meer faciliteiten tijdens het kamperen?

Onze reisexperts kunnen je verder helpen als je vragen hebt over kamperen met een camper in Amerika.