Nieuwe voorschriften m.b.t. bagage naar USA

Nieuwe voorschriften m.b.t. bagage naar USA

Door Travelhome op 12 juli 2018

Met ingang van 30 juni 2018 gelden nieuwe voorschriften van Transportation Security Administration (TSA) voor internationale vluchten naar de Verenigde Staten. Passagiers wordt aangeraden om poederachtige stoffen met een gewicht van meer dan 12 oz./ 350 ml in hun ruimbagage mee te nemen (ter informatie: 12 oz./350 ml heeft ongeveer de grootte van een standaard blikje frisdrank uit de VS). Poeders in handbagage kunnen een secundaire controle vereisen en als het poeder niet door de veiligheidsfunctionarissen verwijderd kan worden mag het niet in de handbagage mee aan boord genomen worden. 

• Poederachtige substanties worden beschreven als fijne droge deeltjes geproduceerd door het vermalen, verbrijzelen of uiteenvallen van een vaste stof (d.w.z. bloem, suiker, gemalen koffie, specerijen, melkpoeder, cosmetica etc.).
• Bepaalde poeders zijn vrijgesteld van secundaire screening, inclusief babyvoeding, medisch noodzakelijke poeders en menselijke asresten. 
• Voor passagiers die vertrekken vanuit de Verenigde Staten en gebiedsdelen van de Verenigde Staten, heeft de TSA al procedures geïmplementeerd voor de screening van poederachtige stoffen bij beveiligingscontroles. 

Ga voor meer informatie naar de beveiligingsscreeningpagina op de TSA-website.