Ontdek Zweden: Het budgetvriendelijke campingparadijs van Europa

Ontdek Zweden: Het budgetvriendelijke campingparadijs van Europa

Door Tabitha van Kessel op 30 oktober 2023

Zweden, in prachtig Scandinavië, staat bekend om zijn adembenemende natuur, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Maar wist je dat Zweden ook een van de meest budgetvriendelijke campingbestemmingen in Europa is? Volgens een recent onderzoek van de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, de ADAC, is Zweden uitgeroepen tot het goedkoopste campingland van Europa. Hier zijn enkele redenen waarom Zweden een topkeuze is voor reizigers met een camper.

Betaalbaar kamperen in Zweden


Een van de belangrijkste redenen waarom Zweden als budgetvriendelijke bestemming opvalt, is de prijs. Volgens het onderzoek van ADAC betaalt een gezin met 2 volwassenen en een 10-jarig kind gemiddeld € 55,70 op een Europese camping tijdens het hoogseizoen. In Zweden daarentegen kost hetzelfde pakket gemiddeld slechts 39 euro. Dit prijsverschil kan zeker aantrekkelijk zijn voor reizigers die hun vakantiebudget willen beheren.

Wildkamperen in Zweden


Maar er is meer goed nieuws voor avontuurlijke reizigers. Zweden heeft een uniek recht genaamd "allemansrecht," wat betekent dat iedereen het recht heeft om te genieten van de natuur, tenzij het land privébezit is. Dit houdt in dat je in Zweden kunt wildkamperen met een camper of tent, met enkele uitzonderingen. Volgens het allemansrecht mag je bijvoorbeeld maximaal 24 uur op een bepaalde plek in het wild kamperen. Dit biedt niet alleen een unieke ervaring, maar het is ook een budgetvriendelijke manier om Zweden te verkennen.

De invloed van de wisselkoers


Een extra voordeel voor reizigers naar Zweden is de huidige zwakkere Zweedse kroon. Dit maakt het land nog betaalbaarder voor internationale toeristen. Dus, of je nu kiest voor een campingplaats op een officiële camping of besluit om in het wild te kamperen, Zweden biedt ruimte en mogelijkheden om je vakantie zo goedkoop of duur te maken als je zelf wilt.

Handige bronnen voor kampeerders


Als je van plan bent om naar Zweden te reizen voor een kampeervakantie, kun je overwegen om de website van de Zweedse Campingbond (SCR) te raadplegen. Deze organisatie vertegenwoordigt ongeveer 300 campings verspreid over heel Zweden, met meer dan 50.000 kampeerplaatsen en 7.000 huisjes en hutten die beschikbaar zijn voor kampeerders. Dit kan een handige bron zijn om campings te vinden die aan jouw behoeften voldoen.

Onze conclusie, Zweden is niet alleen een land vol natuurlijke schoonheid en avontuur, maar het is ook een van de meest budgetvriendelijke campingbestemmingen in Europa. Of je nu kiest voor een officiële campingplaats of de wildernis van Zweden wilt verkennen, er zijn opties voor elke reiziger en elk budget. Dus pak je camper in en ontdek het prachtige en betaalbare campingparadijs van Zweden.