Past een camperreis bij mij?

Past een camperreis bij mij?

Door Manon Verstegen op 4 april 2022

Denk jij er wel eens over om een camperreis te maken? Als jij normaal gesproken altijd in een hotel, appartement of vakantiehuis verblijft, staat het idee aan kamperen je misschien tegen. Of misschien denk je dat een campervakantie alleen is weggelegd voor echte globetrotters. Neem van ons aan: niks is minder waar! In ons blog ‘Past een camperreis bij jou?’ vertellen wij wat een campervakantie zo bijzonder maakt.

Reizigers: je hebt ze in alle soorten en maten. Waar sommige mensen met een backback de hele wereld overtrekken, komen anderen niet verder dan een huisjespark binnen Nederland. En dat is prima, want vakantievieren doet iedereen op z’n eigen manier. Wil jij eens afwijken van de gebaande paden? Ben jij stiekem benieuwd hoe de wereld eruit ziet voorbij je vaste camping in Zuid-Frankrijk? Als jij overweegt om tenminste één keer in je leven een grote reis te maken, dan kun je denken aan een campervakantie.

CAMPERREIZEN: POPULAIRDER DAN OOIT

Camperreizen waren altijd al populair, maar sinds de coronacrisis zijn ze nóg meer in trek. Niet zo gek, want met een camper kun je – letterlijk – alle kanten op. Kamperen met een camper geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Niet alleen ben je met jouw eigen onderkomen op wielen vrij om te gaan en staan waar je wilt, je maakt ook nog eens gebruik van je eigen sanitair en keukenblok. Op die manier reis je volledig in je eigen bubbel.

PAST EEN CAMPERREIS BIJ MIJ?

Denk jij bij het woord ‘vakantie’ aan luieren op een hagelwit strand? Breng jij je tijd het liefst lezend met een cocktail aan het zwembad door? Dan is campervakantie misschien níet weggelegd voor jou. Als je overweegt om op camperreis te gaan, moet je je realiseren dat je veel tijd op de weg zult doorbrengen. Bovendien leegt de vuilwatertank zichzelf niet en worden je parkeerkunsten aardig op de proef gesteld.

 

Wat maakt een camperreis dan toch zo aantrekkelijk voor veel mensen? Dat is zonder twijfel de combinatie van comfortabel op reis zijn terwijl je een gevoel van totale ongebondenheid ervaart. Elke ochtend word je op een andere plek midden in de natuur wakker, waarna je de dag begint met een kop koffie en in kaart brengt wat je wilt ondernemen. Misschien breng jij de middag door in een nationaal park, bezoek je een stad en sluit je de dag af met een barbecue op de camping. Met een camper ben je mobiel, dus ben je helemaal vrij om je eigen plan te trekken. Na een drukke dag neem je een warme douche in je eigen badkamer en slaap je heerlijk in een vast bed. Maar niet voordat je bij een kampvuur naar de sterrenhemel hebt gekeken!

VOLLEDIG NAAR JOUW WENSEN

Met jouw mobiele thuisbasis leg je snel behoorlijk wat kilometers af. Voor jou geen gedoe met tentstokken: jouw gehuurde camper is altijd klaar voor vertrek naar een nieuwe bestemming. Een campervakantie kun je helemaal naar je eigen wensen inrichten. Word jij graag wakker op een (natuur)camping in het groen of overnacht je liever op een kampeerterrein met voorzieningen? Alles kan! Laat je verrassen door één van onze populaire pakketreizen door Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland of Europa. Of vraag onze reisspecialisten om jouw wensen en ideeën om te zetten in een persoonlijk reisvoorstel voor een camperreis op maat. Samen stomen wij jou klaar voor een onvergetelijk avontuur. Waar wacht je op?