Test elektrische camper in Nieuw-Zeeland

Abel Tasman Nieuw-Zeeland

Test elektrische camper in Nieuw-Zeeland

Door Travelhome op 7 december 2018

De auto-industrie is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van elektrische auto’s, maar de camperwereld loopt hierin nog wat achter. Travelhome is dan ook verheugd dat een van de verhuurbedrijven waar wij in Nieuw-Zeeland mee samenwerken – Jucy – op dit moment een elektrische camper aan het testen is.

Het is een Nissan prototype NV200. Twee Franse toeristen zijn een maand in deze camper aan het rondtoeren op het Noorder eiland. De regering van Nieuw-Zeeland pompt 1.7 miljoen NZ dollar – ruim 1 miljoen euro – in het aanleggen van oplaadpalen en –stations. “Zodra de e-modellen beschikbaar komen en de infrastructuur voor elektrisch rijden is uitgerold, gaan wij direct elektrische campers aanbieden”, stelt Travelhome directeur Perry van de Wiel. “Duurzaam met een camper roadtrippen in Nieuw-Zeeland zal naar verwachting vanaf 2020 mogelijk zijn.”

Jucy is een van de tien camperbedrijven in Nieuw-Zeeland waarvan het wagenpark door Travelhome wordt aangeboden. Van der Wiel verwacht dat deze innovator in de camperindustrie veel navolging zal krijgen: “Het is een competitieve markt. Zodra de eerste camperverhuurder elektrische campers gaat aanbieden, zal dit ongetwijfeld veel navolging gaan krijgen bij concullega’s.”

Actieradius vergroten
De actieradius van de Nissan e-camper die de twee toeristen uit Parijs momenteel uitproberen, is 100 kilometer. “Daar moet de komende jaren nog even aan gewerkt worden”, stelt Jucy directeur Dan Alpe. “Een range van 150 km is voor de doorsnee camperaar op deze bestemming ideaal.” Ook merken als Volkswagen en Dethleff ontwikkelen nieuwe e-campers.