Zonder paspoort naar Canada in 2020

Zonder paspoort naar Canada in 2020

Door Travelhome op 27 juni 2019

Reisbizz.nl meldt vandaag het volgende:

'Nederland en Canada starten in 2020 een proef waarbij reizigers zonder paspoort tussen beide landen kunnen reizen. Een mobiele app zorgt, in combinatie met gezichtsherkenning, voor de identificatie van de reiziger, die daardoor sneller aan boord van zijn vlucht moet komen.

Project KTDI (Known Traveller Digital Entity), dat wordt gesteund door het World Economic Forum, moet ervoor zorgen dat de verwachte groei van het aantal luchtreizigers in de toekomst wordt ondervangen door de luchthavenprocessen te optimaliseren.

Reizigers die van Schiphol naar Montreal of Toronto vliegen kunnen hun persoonsgegevens in een speciale app laden en via gezichtsscanners de landsgrenzen passeren. Daardoor hoeft er geen fysiek paspoort meer getoond te worden.

“In het jaar 2030 vliegen er jaarlijks meer dan 1,8 miljard mensen, vijftig procent meer dan in 2016”, zegt Christoph Wolff, Head of Mobility bij het World Economic Forum. “Met de huidige systemen kunnen luchthavens die aantallen niet verwerken. Ons nieuwe project biedt daarvoor een oplossing.”

Wereldwijd worden er op dit moment al door een flink aantal luchtvaartmaatschappijen en luchthavens proeven gedaan met gezichtsherkenning om sneller aan boord te komen. Die lijken goed aan te slaan bij passagiers, die minder lang in de rij hoeven te staan.

Zowel KLM als Air Canada en Air Transat zijn op dit moment actief met vluchten tussen Nederland en Canada. Als de proef met KTDI succesvol verloopt moet het project ook naar andere landen worden uitgerold.'

Bron: reisbizz.nl -  door Klaas-Jan van Woerkom