Broome

Wil je een camper huren en Australië bezoeken? Wanneer je dan rond gaat trekken in het westen van het land kun je een bezoek brengen aan de plaats Broome. De stad is gelegen op de Great Northern Highway op ongeveer 2200 km rijden met de huurcamper van Perth.

CAMPERREIS BROOME

Broome is de ideale plaats als vertrekpunt om de Kimberley regio te verkennen. Voor of na je bezoek aan dit ruige gebied kun je hier heerlijk bijkomen op het hagelwitte strand gelegen aan de Indische Oceaan. Op het strand kun je natuurlijk een wandeling maken of zwemmen in het helderblauwe water maar het is ook mogelijk om een ritje op een kameel te maken, een tafereel dat vaak op ansichtkaarten van deze plaats afgebeeld wordt.

 

Broome is begonnen als haven voor de parelindustrie en daardoor vind je hier allerlei nationaliteiten. Nog steeds is de parelindustrie een grote bron van inkomsten in Broome en kun je hier bijvoorbeeld een Pearl Farm bezoeken. Tegenwoordig is het toerisme een grote inkomstenbron voor deze stad. De stad heeft ook een kleine zeehaven waar nu voornamelijk producten worden aangeleverd.

 

Indien je Broome bezoekt tussen maart en oktober is er een kans dat je getuige bent van het fenomeen dat "Staircase to the Moon" genoemd wordt. Dit vindt slechts drie dagen per maand plaats. Hierbij lijkt de reflectie van de volle maan op het water op een trap die naar de maan leidt. Ook worden er op de eerste 2 avonden van deze gebeurtenis speciale markten gehouden.

 

Er is genoeg te zien en beleven in dit mooie gebied. Heb je interesse gekregen in een reis naar West-Australië? Neem dan een kijkje op de website, of neem contact op met een van onze medewerkers! Ook kun je een reis op maat laten maken, vraag een offerte aan!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties