Grampians National Park

Wil je een camper huren en rondreizen in Australië? Wanneer je in het zuiden van dit land bent, breng dan een bezoekje aan Grampians National Park. Gelegen op slechts een paar uur rijden met de huurcamper van Melbourne en aan het einde van de Great Ocean Road vind je dit prachtige park omringd door bossen waar je geweldige wandelingen kan maken.

CAMPERREIS GRAMPIANS NATIONAL PARK

Het gebied heeft grote en ruige bergketens, spectaculaire wilde bloemen, een breed aanbod aan outdooractiviteiten en een schat aan Aboriginalkunst. De Grampians zijn een reeks van vijf spectaculaire zandstenen richels. Van noord naar zuid lopen steile hellingen en van oost naar west minder steile hellingen. Het resultaat van trillingen van de aarde. Wanneer je bovenopstaat heb je prachtige uitzichten. Ook bevat het park een aantal indrukwekkende watervallen.

 

Wanneer je het park in de lente bezoekt, is het hier prachtig met veel kleur (tussen augustus - oktober). Het park heeft veel groen en veel inheemse dieren en vogels. Je kunt hier bijvoorbeeld kangoeroes, koala's, emoes, zeearenden tegenkomen.

ACTIEF TIJDENS JE CAMPERREIS

Een mooie wandeling is die naar de Pinnacles Lookout, hier loop je een stuk door de bossen en over de rotsen tot je bij een uitzichtpunt komt waar je weids uitzicht hebt op the Grampians.

 

The Grampians National Park biedt wandelingen op ieder niveau waarbij je langs watervallen door de bossen loopt waarna je uitkomt in bergen die lijken op de Alpen en jou een prachtig uitzicht bieden.

 

Op de grasvelden van Halls Gap liggen de kangoeroes lui in de zon en dit plaatsje is tevens een ideale uitvalsbasis voor wandelingen door het park.

 

Een anders must see in Grampians National park zijn de McKenzie Falls, een korte rit vanuit Halls Gap waar je even naar beneden wandelen om de waterval te kunnen bekijken.

 

Het is een leuk park om te stoppen tijdens je camperreis in Zuid-Australië! Heb je interesse in een reis naar dit gebied? Neem dan even een kijkje tussen onze reizen of vraag een offerte aan.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties