Ku-Ring-Gai Chase National Park

Heb je interesse in een camper huren in Australië? Wanneer je de oostkust gaat bezoeken tijdens de camperreis kun je ook het Ku-Ring-Gai Chase National Park bezoeken. Het park is gelegen op 26 kilimeter ten noorden van de stad Sydney.

 

Ondanks de nabijheid van deze wereldstad bevind je je meteen in de natuur en in een andere wereld. Er zijn wandelroutes, routes om paard te rijden, picknickplaatsen en mooie uitzichtpunten. Het is het op één na oudste park van Australië en heeft een rijk aanbod in Aboriginal geschiedenis. Hiernaast heeft het ook Europese geschiedenis. Het park is gelegen op de plaats waar de rivier Hawkesbury samenvloeid met de zee. Het park bevat uitgestrekte diepblauwe wateren, verborgen baaien en beschutte stranden. Wilde bloemen sieren dit park naast de dichte bossen.

ATTRACTIES CAMPERREIS KU-RING-GAI CHASE NATIONAL PARK

Er zijn verschillende dingen te doen wanneer je eenmaal in dit park aangekomen bent. Zo zijn er verschillende mooie wandelingen. Zoals de Aboriginal Heritage park wandeling. Deze is 4.5 kilometer lang, je bezoekt hiermee alle highligts in het park die te maken hebben met de aboriginals. Ook kun je wandelen naar het Barrenjoey Lighthouse. Dit is een belangrijk cultureel erfgoed van de stad Sydney. Deze vuurtoren is nog in originele staat. Wil je liever een zware wandeling? Kies dan voor de Great North Walk. Je wordt wel beloond met prachtige uitzichten. Er zijn ook veel verschillende leuke picknickplaatsen zoals de Bobbin Head picknickspot. Hier kun je met het hele gezin genieten van een barbeque of gaan vissen.

 

De hoogtepunten van dit park zijn de aboriginal bezienswaardigheden langs de Resolute track, de historische Bobbin Head, de jachthaven, bezoekerscentra, het uitzicht op het water van West Head Lookout of ga een dagje uit op de veerboot naar het Basin, een picknick of een duik rond de lagune of zandstrand.

 

Genoeg te zien en beleven in dit prachtige oude park. Heb je interesse gekregen in een camperreis? Kijk op onze website voor de mogelijkheden. Of neem contact op met een van onze medewerkers.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties