Pinnacles Desert

Je gaat een camper huren en Australië bezoeken. Wanneer je in het westen van Australië een camperreis gaat maken en je bent in de buurt van Perth. Breng dan een bezoek aan de Pinnacles Desert.

CAMPERREIS PINNACLES DESERT

De Pinnacles Desert is gelegen in het Nambung National Park en staat bekend om de grote lijmsteen pilaren die hier uit de woestijn rijzen. Je kunt in Perth een camper huren en vanuit daar is het drie uur rijden naar het noorden langs de Indian Ocean Drive. Ook kun je een tour boeken vanuit Perth met een 4WD. Eenmaal in het park aangekomen kun je prachtige wandelingen maken tussen de oude kalkstenen pijlers van de Pinnacles door. Er zijn er duizenden, verspreid over het hele park. Sommigen zijn 3,5 meter hoog en scherp terwijl andere kleiner en rond zijn. Ze dateren van miljoenen jaren geleden toen het zand nog onder de zee lag.

 

De beste tijd om het park te bezoeken tijdens jouw camperreis is rond de zonsopgang. Door de stand van de zon worden dan lange schaduwen over de woestijn geworpen. Dit is ook de tijd om het beste de wilde dieren te zien, er komen in het gebied onder andere kangaroe's en emoes voor. Je kunt het park te voet verkennen en bij het aan zee gelegen Hangover Bay kun je gebruik maken van de gas barbecue, windsurfen, snorkelen en zwemmen in het turquoise water. Ook kun je gaan vissen in het Thirsty Point Lookout of het interpretive discovery centre verkennen om te leren hoe de Pinnacles geëvolueerd is en over de biodiversiteit van de regio. Op minder dan 8 km van de ingang van het park, is een schilderachtig Kangaroo Point vernoemd naar de groepen kangoeroes die op het strand verzamelen bij zonsopgang en zonsondergang. Het park, net als veel van deze kust, is in vuur en vlam met de kleuren van het seizoen. Er zijn veel wilde bloemen van augustus tot oktober. De toegang is via een onverharde weg, vraag na of jouw huurcamper hierop mag rijden.

 

Na het ervaren van de griezelige Pinnacles kun je verblijven met de huurcamper in het vissersdorpje Cervantes. Het dorpje heeft witte stranden, koraalriffen en Lake Thetis, dit is een zoutmeer vol met levende fossielen.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties