West MacDonnell Ranges National Park

Ga je een camper huren in het noorden van Australië? Dan kun je met de huurcamper een bezoek brengen aan het West MacDonnell Ranges National Park. Dit spectaculaire landschap is ten westen van Alice Springs gelegen. Een gebied met mooie bergwanden en vele wandelmogelijkheden. Ideaal als een dagtocht vanuit Alice Springs maar ook om meerdere dagen te verblijven.

CAMPERREIS WEST MACDONNELL RANGES NATIONAL PARK

De echt fanatieke wandelaar heeft hier een mooie uitdaging, het lopen van de complete Larapinta Trail. Deze wandeling is opgedeeld in 12 secties van 1 of 2 dagen en beslaat maar liefst 233 kilometer! Onderweg loop je langs vele ravijnen en op het eind word je beloond met een spectaculair uitzicht vanaf Mt Sonder.

Indien dit je toch te veel is kun je natuurlijk ook een deel van de wandeling lopen. Vele wandelingen in het park gaan over een deel van deze populaire wandelroute.

OVERNACHTEN NA EEN BEZOEK MET JE HUURCAMPER

Ongeacht of je besluit er te kamperen, op een van de campings in het park, of weer terug te reizen naar Alice Springs, na een lange wandeling kun je op de parkeerplaatsen vaak een barbecue vinden waarop je een heerlijke lunch of diner kunt bereiden.

West MacDonnell National Park is bijna het hele jaar door toegankelijk. Dus het maakt niet uit wanneer je tijdens je camperreis dit park wil bezoeken. De koelere maanden (april-september) zijn de meest aangename. Echter kunnen de wegen wel lastig begaanbaar zijn na een periode met veel regen.
Vooral in zomermaanden moet je rekening houden met extreme temperaturen en is het aan te raden zo vroeg mogelijk de wandeling te beginnen.

Er is genoeg te zien en beleven in dit mooie gebied. Heb je interesse gekregen in een reis naar Noord-Australië? Neem dan contact op met een van onze medeweksters!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties