Whitsundays

Een camper huren en in Australië rondreizen. Vanuit Airlie Beach in het oosten van Australië heb je toegang tot een waar paradijs voor waterliefhebbers, de Whitsundays. Airlie Beach is een drukke en levendige plaats waarvan het centrum grotendeels bestaat uit een straat met veel restaurants en bars. Het publiek varieert van backpackers tot de rijken die er op hun eigen jacht op uit trekken. Vlakbij het strand is een soort lagune aangelegd waar het vooral tijdens het 'stinger season' erg druk is.

Vanuit het Great Barrier Reef rijzen 74 prachtige eilanden uit de zee. Een van de bekendste en meest gefotografeerde is Whitsunday Island. Op dit eiland is het zand zo zacht dat je er je sieraden mee kan polijsten. 

DE EILANDEN TIJDENS JE CAMPERREIS DOOR AUSTRALIË

Tijdens jouw camperreis in het oosten van Australië vind je de volgende eilanden in de Whitsundays:


South Molle Island

Op het eiland vind je in het 400 hectare grote Nationale Park 15 kilometer aan wandelroutes, mooie stranden met wuivende palmbomen aan het kalme blauwe water. Een adembenemend uitzicht heb je vanaf Mt Jeffreys.

Hook Island
Het een na grootste eiland van de Whitsundays is Hook Island. Hier vind je goede snorkelmogelijkheden vanaf het strand waar je met een beetje geluk de schildpadden langs ziet zwemmen. Indien je liever niet gaat snorkelen of duiken dan is het underwater observatory een goed alternatief. Vanuit het observatorium dat 6 meter onder het wateroppervlak ligt kun je het onderwaterleven bekijken.

Whitsunday Island
Het beste uitkijkpunt bevindt zich op dit onbewoonde eiland en overziet onder andere het beroemde Whitehaven beach wat ook onderdeel van het eiland is.

Daydream Island
Het resort op dit eiland ligt het dichtste bij het vasteland. Daydream Island is een klein eiland dat voornamelijk bestaat uit het resort met een populaire day spa.

Hamilton Island
Dit is het meest ontwikkelde eiland met een eigen luchthaven, winkels, restaurants, bars en boothaven.

ACTIVITEITEN WHITSUNDAYS

Hieronder vind je een aantal activiteiten die je kunt ondernemen tijdens jouw camperreis in de Whitsundays.

 

Zeilen, een van de meest populaire activiteiten in de Whitsundays. Vertrek is meestal vanuit Arlie Beach. Je kunt kiezen voor tochten van 1 dag of meerdaagse zeiltochten waarbij diverse eilanden bezocht worden. Ook zijn er snorkel mogelijkheden en kan men een introductieduik maken.


Whitehaven Beach, het bekendste en mooiste strand van de Whitsundays. Het zand is stralend wit en zo zacht dat je er je sieraden mee kan polijsten en munten mee kan poetsen. De kleuren van het water zijn prachtig blauw en groen. Veel zeiltochten stoppen hier en het is een populaire bestemming voor dagtochten waarbij je op het strand luncht en daarna verder gaat om bij een ander eiland te snorkelen.

Duiken. Hiervoor zijn vele mogelijkheden voor zowel de gecertificeerde als de niet gecertificeerde duiker. Opties hiervoor zijn bijvoorbeeld een introductieduik van 1 dag, losse duiken of een meerdaagse cruise over de eilanden. Mensen die hun duikbrevet willen halen kunnen een cursus volgen waarna er drie dagen op het Great Barrier Reef doorgebracht wordt samen met ervaren duikers. Bij een meerdaagse trip over de eilanden ga je verder de zee op waar je de ware schoonheid van het Great Barrier Reef kan ontdekken.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties