Aankomst Calgary

Vandaag gaat je Camper & Cruise reis van start. Het vliegtuig brengt je van Amsterdam naar Calgary waar je na een nacht in een comfortabel hotelbed je camper gaat ophalen.

 

Calgary is een unieke stad die je zeker gaat verrassen! Het centrum van de stad ligt niet ver van de luchthaven, dus breng je koffers naar het hotel, fris je op en ga nog het gezellige centrum bezoeken. Klim naar het puntje van de Calgary Tower voor een indrukwekkend uitzicht over de stad en bij helder weer zelfs over de Canadese Rocky Mountains! Op wandelafstand van de Calgary Tower vind je een de leukste straten in het centrum: de Stephen Avenue Walk. Deze autovrije straat is gevuld met winkels, restaurants, galerieën en Noord Amerikaanse bierbrouwerijen. Dat belooft een sfeervolle eerste avond hier op Canadese Bodem. 

Camperrondreis

Vandaag ga je jouw huisje op wielen ophalen. Na een korte uitleg en check gaat jouw camperavontuur van start en ga je op pad richting schitterende witte bergtoppen van de de Rocky Mountains.

 

In 13 dagen maak je een onvergetelijke reis dwars door de immense Canadese Rocky Mountains naar Vancouver. Onderweg kom je de meest schitterende meren, kletterende watervallen, sfeervolle stadjes tegen en wie weet kruist een beer, elk of eland jouw pad.

 

Voor meer reisinspiratie lees je de routesuggestie 18-daagse camperreis van Vancouver naar Calgary. Draai 'm om en je route is klaar!

Afstand: 2000 km

Start van de cruise

Het is tijd om aan boord te gaan van het immense cruiseschip. Om 16:00 uur vertrekt het schip en brengt je de komende dagen via inside passage naar Alaska en retour. Dat wordt een fantastische ervaring. Onderweg maak je verschillende stops en heb je de gelegenheid om verschillende stadjes te bezoeken, excursies en acitiveiten te ondernemen, te genieten van de natuurpracht én natuurlijk van alle fijne faciliteiten aan boord!

Op zee (Inside Passage)

De legendarische Inside Passage is een van de mooiste vaarroutes ter wereld en een van de weinige waar grote schepen zo dichtbij de steile bergwanden kunnen varen. Het landschap is ongelooflijk, met prachtig getinte bossen en turquoise gletsjers. De grootste delen van Zuidoost-Alaska zijn enkel te bereiken per schip of vliegtuig, de Inside Passage wordt daarom ook wel de levenslijn naar de buitenwereld genoemd.

Juneau

Geen enkele weg leidt naar Juneau, je kunt er alleen via de lucht of het water komen. Wanneer je arriveert wordt je de adem benomen door al het natuurpracht om je heen: het mooie water, de bossen en bergen. Doordat Juneau is gelegen tussen het Gastineau kanaal en de Coast Mountains biedt deze plek veel activiteiten en excursies.

 

De massieve Mendenhall Glacier en de immense Juneau Icefields bevinden zich op steenworp afstand en het dichte Tongass National Forest rekt zich uit naar het noordoosten. Ga gezellig winkelen in de stad, ga kajakken, mee op de hondenslee, raften, whale watchen of vissen.

Skagway

De historische en spectaculaire natuur bij Skagway zorgt voor een prachtige ervaring en veel recreatieve opties. Aan expedities, excursies en trips in de natuur is geen gebrek. Ga bijvoorbeeld ook naar het museum in Skagway en bezoek de Gold Rush Cemetery.

Op zee (Glacier Bay)

Als deel van de UNESCO wereld erfgoed lijst, beschermt het Glacier Bay National Park een uniek ecosysteem van planten en dieren. Hoe voelt het als een monumentaal stuk ijs afsplitst van een gletsjer en in de zee crasht? Het geluid is overweldigend, je houdt je adem in net als bij een spannend moment in een goede film. Voordat je het weet is het weer voorbij en wacht je vervolgens met spanning af tot je dit adembemend spectakelstuk weer kunt zien! Dit soort mooie momenten maakt je mee in Glacier Bay.

Ketchikan

Aan de oevers van Tongass Narrows, gebouwd op steigers die alsware boven het water zweven ligt een deel van Ketchikan. Bezoek in dit plaatsje de belangrijkste attracties; Creek Street, het Tongass historisch museum, Totem Bight State Parl en Saxman Village. Heb je geen vliegangst: maak dan een spectaculaire vlucht over het schitterende Misty Fjords National Monument, een avontuur wat je niet mag missen!

Dag op zee (Inside Passage)

Het schip voert je terug door de Inside Passage naar Vancouver. Tijd om heerlijk te ontspannen en te genieten van het uitzicht onderweg. Deze vaardag geeft je de gelegeheid om alle indrukken van de laatste dagen te laten bezinken en volop gebruik te maken van alle faciliteiten aan boord. Waag een gokje in het casino, laat je verwennen in de Spa of plons in het zwembad. Er is geen reden om je te vervelen, want door het ruime aanbod aan entertainment vermaak jij je prima!

Aankomst Vancouver en retourvlucht

Vandaag is het de laatste dag van deze onvergetelijke reis. In de vroege ochtend meer je weer aan in Vancouver en verzamel je je koffers, in afwachting van het teken om van boord te gaan. Je vlucht vertrekt later op de dag, waardoor je voldoende tijd hebt om naar de luchthaven te gaan.

 

Eenmaal aan boord van het vliegtuig zak je weg in je stoel en droom je na over deze geweldige camper & cruisereis. De volgende dag land je weer veilig en wel op Nederlandse bodem.

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Op dit moment zijn er geen data voor deze reis beschikbaar, vraag vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen