Over de route

Zie jij een camperreis door Canada wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘22-daagse camperreis indrukwekkend Canada’ en ga op road trip langs uitgestrekte bossen, meren en bergketens. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door het land van duizend meren eruit kan zien!

Vancouver

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Vancouver. Nadat je aangekomen bent in je hotel kun je even lekker ontspannen en bijkomen van de vlucht. De volgende dag haal je je camper op bij de verhuurder en verblijf je op een camping nabij de stad. Je hebt ruim de tijd om Vancouver te verkennen. 

Vancouver is een grote stad met een goed bedrijfsleven, een groot centrum en een geweldig buitenleven. Samen met Calgary is het de belangrijkste gateway tot West Canada.   
Op slechts 15 minuten van het centrum van Vancouver bevind je je midden in de natuur op Grouse Mountain. Je gaat de berg op met de kabelbaan en je hebt bij het eindpunt een geweldig uitzicht over Vancouver en de Stille Oceaan. Verder zijn er verschillende wandelroutes en kun je vanaf de berg paragliden.   
Middenin de natuur van het Capilano Regional Park ligt de Capilano Suspension Bridge, ook dit ligt op korte afstand van Stanley Park. Hier loop je over enorme hangbruggen die de boomtoppen met elkaar verbinden en over de de grote hangbrug, 70 meter hoog en 137 meter in lengte.   
Voor een mooi uitzicht over de stad zonder het centrum te verlaten kun je terecht bij de Harbour Centre Tower. Op de 50e verdieping van dit ruim 177 meter hoge gebouw kijk je mooi uit over Vancouver.   
Een van de top attracties van Vancouver is Stanley Park. In de 400 hectare groen zie je veel mooie planten en bomen en vele dieren. Ook voor gezinnen zijn er verschillende activiteiten zoals de Miniature Train en Children's Farmyard. Het mooiste gebied om te wandelen en te fietsen is Seawall en loopt langs de waterkant van Vancouver. Een bekend gezicht voor velen en vaak gezien op foto's en ansichtkaarten zijn de totempalen bij Brockton Point.   
   
Overige attracties in Vancouver:    

  • Vancouver Maritime Museum, leer meer over de geschiedenis en laat je kinderen rondkijken in het Children's Maritime Discovery Centre.   
  • Vancouver Aquarium, het grootste aquarium van Canada. Veel verschillende shows en veel activiteiten voor kinderen waaronder een logeerpartij in het aquarium!   
  • Chinese Garden, een prachtige Chinese tuin met de vier belangrijke elementen: water, rotsen, planten en architectuur.   
  • Vancouver Art Gallery met vele tentoonstellingen over verschillende kunstvormen.   
  • Stap op de Prince of Whales en ga op zoek naar walvissen.  

Campingsuggesties Vancouver:   
- Burnaby Cariboo RV Park (BCRV)   
- Capilano River RV Park   
- Dogwood Campground and RV Park   

 

 

Manning Provincial Park

Vandaag laat je Vancouver achter je en rijd je via het plaatsje Hope richting het Manning Provicial Park. Hope ligt in een prachtig berggebied en op de plaats waar de Fraser River en de Coquihalla River samenkomen. In 1965 vond bij Hope één van de grootste aardverschuivingen plaats uit de geschiedenis van Canada. Wanneer je via highway 3 oostwaarts rijdt kun je nog altijd duidelijk 'de Hope Slide' bekijken. In het Hope Museum kun je meer informatie krijgen over de geschiedenis van Hope, waaronder de Gold Rush en de mijnindustrie. Tevens vind je hier de Home Gold Mill. Een oude molen die vroeger een onderdeel was van de mijnen. Andere bezienswaardigheden rondom Hope zijn de Othello tunnels en bruggen, deze liggen ten oosten van de Hope, langs de Coquihalla River. Je kunt een prachtige wandeling maken, via de oude spoorweg, naar de Coquihalla Pass, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de vallei. Vanaf hier kun je tevens de tunnels en de bruggen goed bewonderen. 

Na Hope rijd je verder naar Manning Provincial Park. Samen met Skagit Valley Provincial Park en Cascade Recreation Area vormt het Manning Provincial Park een groot beschermd natuurgebied. Een ecologisch hoogtepunt, want door de ideale ligging tussen het natte kustgebied (rondom Vancouver) en de droge binnenland (richting Okanagan Lake) is het een zeer gevarieerd gebied. In het park zijn verschillende mooie wandelingen te maken zoals de Lightning Lake Loop, de Windy Joe Trail en de Dry Ridge Trail. Het Visitor Center van het park bereik je via de oostingang van het park. Het park beschikt niet over een Shuttle Transport Service o.i.d. 

Campingsuggestie: 

- Lightning Lake Campground (in het Provincial Park)
- Coldspring Campground
Afstand: 220 km

Okanagan Lake Provincial Park

Na het Manning Provincial Park rijd je vandaag verder naar een gebied dat zich vooral kenmerkt door het warme klimaat. Rondom het grote Okanagan meer vind je dan ook veel wijnbouw en fruitteelt. Het grote meer, het meer strekt zich 135 km lang uit en is ruim 4 km breed, is een grote toeristische trekpleister. De laatste jaren zijn er velen prachtige golfbanen aangelegd in het gebied rondom het Okanagan meer. 

Aan het oosten van het Okanagan meer vind je de plaats Kelowna. Kelowna staat bekend als de warmste stad van Canada en de stad met de meeste zonuren per jaar. Je kunt een bezoek brengen aan één van de velen wijnbouwbedrijven zoals bijvoorbeeld de Award Winning 'Sparkling Wine' van de Sumac Ridge Farm. De bekende Mission Hill Winery en Summerhill Pyramid Winery zijn zeker ook een bezoek waard. 

Campingsuggesties Okanagan Meer:

Afstand: 250 km

Revelstoke National Park

Vanaf het Okanaganmeer rijd je vandaag naar Revelstoke, Revelstoke is een gezellig stadje met veel leuke bezienswaardigheden zoals de Revelstoke Dam en het Railway museum. Bovendien is er gezellige stadskern met winkeltjes, barretjes en restaurantjes. Vooral gedurende de zomermaanden is er veel gezellige bedrijvigheid in Revelstoke. Revelstoke ligt ingenesteld tussen de spectaculaire Selkirk Mountains en Monashee Mountains en is de 'gateway' tot de nationale parken: Mount Revelstoke National Park en Glacier National Park. 

Vanuit het stadje Revelstoke arriveer je via de oostingang in dit mooie park. Een prachtige route is de 26 km lange 'Meadows in the Sky' parkway en deze leid je door velen valleien en weides met mooie bloemen en bossen. Er zijn verschillende wandelingen in het park, zoals de Giant CedarsTrail en de Skunk Cabbage Trail. Er zijn geen campings in Mount Revelstoke National Park. 

Het tweede oudste park van Canada, is Glacier National Park, dichtbij het Revelstoke National Park gelegen. Een hoogtepunt van dit park is de Rogers Pass. Over deze pas reden de treinen in het verleden. Tegenwoordig is de Rogers Pass een National Historic Site, waar je een bezoek kunt brengen en meer informatie kunt krijgen over de geschiedenis. In het park kun je velen gletsjers bezichtigen waarvan de Illecillewaet Glacier één van de belangrijkste is. Er zijn verschillende wandelingen in het park, zoals de Loop Brook Trail, de Rockgarden Trail en de Hemlock Grove Nature Trail. 

Campingsuggesties Revelstoke:

Afstand: 295 km

Banff National Park

Via Radium Hot Springs en Kootenay National Park rijd je vandaag naar Banff National Park

Radium Hot Springs:   
In het dorpje vind je de gelijknamige Radium Hot Springs, het grootste warme mineraalbad van Canada. Het mineraalwater is geurloos en afkomstig van hete bronnen uit de bergen. Het water heeft een temperatuur tussen 37 en 42 graden. Vanuit de baden heb je uitzicht over de bergen. Een bezoek aan de mineraalbaden is een bijzondere excursie, ter afwisseling, van uw camperreis.   

Kootenay National Park:   
Vanuit het dorpje Radium Hot Springs rijd je noordoostwaarts via highway 93 richting het Banff National Park, door het Kootenay National Park. Dit park is, evenals Yoho National Park, minder bekend dan de grotere parken maar ook hiervoor geldt: een bezoek meer dan waard. Wij adviseren je dan ook om een bezoek aan dit veelzijdige park niet over te slaan. Je vindt er mooie wandelingen, prachtige uitzichten en veel bijzondere flora en fauna.   
Een aantal bezienswaardigheden zijn de Painting Pots, de Marble en Sinclair Canyon, de Numa Falls en het Kootenay Valley viewpoint.    

Aangekomen in Banff rijd je richting uw camping van vanavond.

Campingsuggesties in Banff:

Afstand: 385 km

Banff National Park

Banff National Park is het eerste Nationale Park van Canada en het derde ter wereld. Het park beslaat 6641 vierkante kilometer aan bossen, gletsjers meren en bergen. Eén van de grote attracties is Lake Louise met daaraan grenzend het luxe en prachtig gelegen Fairmont Chateau Lake Louise. Een mooi groot meer met verschillende mogelijkheden voor wandelingen of bijvoorbeeld een ritje per gondel om van het uitzicht te genieten. Een spectaculaire route is de Icefields Parkway gelegen tussen Lake Louise en het stadje Jasper. Je rijdt 230 kilometer door de Canadese Rocky Mountains en ziet valleien, meren en gletsjers, een prachtige route die je zeker gereden moet hebben bij een bezoek in dit gebied. In het park vind je vele wandelroutes en deze bieden een goede manier om het park te bekijken. Naast de prachtige natuur heb je ook de kans wilde dieren waaronder grizzly beren, coyotes, wolven, zwarte beren en elanden te zien. Let goed op wanneer je aan het rijden bent, deze dieren kunnen zich namelijk op of net naast de weg bevinden. 

Campingsuggestie:

  •  Lake Louise Campground 
Afstand: 150 km

Abraham Lake

Vandaag rijd je van het Banff National Park naar het Abraham Lake waar je ook zult overnachten. Dit is geen toeristisch meer, waardoor je in alle rust het meer kunt bezoeken. Abraham Lake is makkelijk te bereiken via de Icefields Parkway (Highway 93) en Highway 11. Het is meer is aangelegd in 1970 en heeft haar naam te danken aan een wedstijd, waarin ieder een naam mocht insturen. Hieruit is Abraham Lake gekozen. Door de vele planten die in het water leven en ontlasting van de wilde dieren bestaat het meer uit methaangas. Wanneer het meer bevroren is, zie je de prachtige gasbellen bevroren onder het oppervlak liggen. Ook is het mogelijk om mooie wandelingen te maken, kanoën of te zwemmen. 

Campingsuggestie omgeving Saskatchewan:

Afstand: 200 km

Jasper National Park

Je reis vervolgt zich richting Jasper National Park. Jasper National Park is het grootste park in de Canadese Rockies en heeft een groot aantal attracties. Je loopt hier grote kans een van de unieke diersoorten die het park rijk is te zien waaronder grizzly beren, wolven, rendieren en elanden. Let dan ook goed op wanneer je met uw camper rondreist, soms staan deze dieren op of net naast de weg. Een andere unieke attractie is de Columbia Icefield, een verzameling van gletsjers en een van de redenen dat het park op de Werelderfgoederen lijst staat. Je kunt met een Snocoach Tour de gletsjer op, een geweldige ervaring! Verder is een bezoek aan Maligne Lake zeker de moeite waard. Dit is het grootste meer in de Canadese Rocky Mountains en heeft een van de meest gefotografeerde plekken in het park: Spirit Island. Je kunt een cruise maken naar dit eiland en onderweg word je meer verteld over het landschap, de dieren en de geologie van het park. 

Indien je meer informatie wenst over het park dan zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo wordt er in het Whistlers Outdoor Theatre elke dag informatie gegeven en kun je een lokale gids inhuren die je mee op een wandeling door het park kan nemen. 
De meest gebruikelijke manier om het park te verkennen is om een van de vele wandelroutes te lopen maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor mountain biken, vissen en bergbeklimmen. 

Campingsuggesties Jasper National Park: 

Afstand: 205 km

Jasper National Park

Vandaag heb je nog de tijd om van de omgeving van het Jasper National Park te genieten. Neem de Jasper Tramway, dit is de langste en hoogste kabelbaan in Canada vanuit uw gondel heb je een prachtig uitzicht over zes bergketens en de Athabasca rivier.   

In het park zijn meer dan 400 meertjes te vinden en deze zijn erg populair als picknickplaats, visplaats en een plaats om vogels te observeren. In Jasper kun je je boodschappen doen. Je vind er niet alleen een (Safeway) supermarkt, ook vele souvenierswinkels. Hier kun je dus even je inkopen en boodschappen doen. 

De Jasper Tramway, ca. 7 km ten zuiden van Jasper, zorgt na een rit met een gondel voor een geweldig uitzicht vanaf de top van Whistler Mountain (2465 m). 

Eén van de mooiste canyons van Jasper National Park is de Maligne Canyon, 11 km ten oosten van de Maligne Road. Een wandeling over bruggetjes geeft je een goed beeld van een canyon. Medicine Lake en Maligne Lake (resp. 27 km en 48 km ten oosten van Jasper aan Maligne Road gelegen) zijn erg populair. 

Op Maligne Lake (Canada’s tweede grootste gletschermeer) kun je een cruise maken naar Spirit Island, het meest gefotografeerde eilandje van West-Canada. 

Campingsuggesties Jasper National Park: 

Afstand: 100 km

Via Mount Robson - Clearwater

Via Mount Robson rijd je vandaag richting Clearwater. Mount Robson is de hoogste bergtop in de Canadese Rocky Mountains is Mount Robson, met haar 3954m hoogte en de bergtop is kenmerkend voor deze omgeving, alhoewel deze vrijwel nooit helemaal uit de wolken te bewonderen is. Via Highway 5 rijd je vanaf Jasper National Park zuidwaarts en kun je een stop maken voor een uitzicht op de bergtop van Mount Robson.

Vannacht slaap je in de poort van Wells Gray Provincial Park, Clearwater:

Afstand: 405 km

Wells Gray Provincial Park

De meer dan gepaste bijnaam voor Wells Gray Provincial Park is 'Waterfall Park'. Er zijn in dit park namelijk heel wat watervallen te vinden! De Helmcken Falls is de meest bekende. Met zijn 141 meter hoogte is deze waterval de vierde grootste van Canada. Ter vergelijking: deze waterval is bijna drie keer zo hoog als de bij een ieder bekende Niagara watervallen in Oost-Canada. Een groot deel van dit provinciale park is niet toegankelijk voor auto's en/of campers. De geasfalteerde weg loopt tot de parkeerplaats bij de Helmcken Falls. Vanaf deze parkeerplaats loopt een goed wandelpad naar het viewpoint op de Helmcken Falls. Op weg naar de Helmcken Falls passeer je de Dawson Falls. In tegenstelling tot de lange, smalle Helmcken Falls, is de Dawson waterval een mooie breede waterval van ca. 20 meter hoogte. Tevens is de wandeling naar de Moul Falls de moeite waard. Aan het einde van deze wandeling van ongeveer een uur kun je naar de watervallen lopen. Een brede waterval waar je achterdoor kunt lopen. Erg indrukwekkend! 

Campingsuggesties Wells Gray Provincial Park:

Afstand: 100 km

Lillooet

Vandaag rijd je verder naar het plaatsje Lillooet. Dit mooie plaatsje is omringd door bergen, meren en valleien. De recreatiemogelijkheden zijn in dit gebied oneindig, je kunt er gaan hiken, vissen, zwemmen, mountainbiken, bergbeklimmen en nog veel meer. Beklim de Red Rock en je zal een prachtig uitzicht hebben over het plaatsje. Ook kun je een tal van wandelingen maken in en om dit mooie plaatsje. 

Campingsuggestie in Lilooet:

Afstand: 360 km

Whistler

Whistler is zowel in de zomer als in de winter een populaire bestemming met vele activiteiten. Het dorp is ontworpen met de bezoeker in gedachten, heeft prachtig uitzicht op de bergen en is autovrij. In het plaatsje kun je heerlijk eten en er zijn enkele winkels. Om een dagje te gaan zwemmen kun je terecht bij Lost Lake. Een mooi meer omgeven door bossen en met zicht op de bergen. Er zijn picknicktafels, barbecues, stranden en er is ondiep zwemwater. 

Families kunnen terecht bij Adventure Zone. Hier zijn vele verschillende activiteiten waaronder minigolf, een trampoline, wandklimmen, een doolhof en de mogelijkheid om te bobsleeën. Maar ook voor volwassenen die wat avontuur zoeken zijn er voldoende mogelijkheden. Je kunt hier onder andere raften, bungee jumpen, een tour per ATV maken, paintballen en zeilen. 
Voor het beste uitzicht over Whistler en omgeving kun je met de gondola naar de top van de berg waar je tevens toegang hebt tot veel van de wandelroutes die het gebied rijk is. Voor de echte durfal adviseren we een tochtje met de 'Peak-to-Peak' gondola met de glazen bodem, voor een geweldig waanzinnig uitzicht op het dal van Whistler. 

Campingsuggesties Whistler: 

Afstand: 135 km

Tofino

Na je vertrek uit Whistler rijd je richting de kust waar je de oversteek naar Vancouver Island gaat maken. De overtocht gaat richting Nanaimo en vanaf deze plaats rijd je verder naar Tofino

Wil je helemaal op gaan in de surfcultuur van Tofino? Bezoek dan Chesterman Beach, je kunt hier prachtige wandelingen maken en genieten van de uitgestrekte vlakte en de eindeloze zee. Met goed weer en grote golven kun je hier surfers spotten, je kunt zelf ook een cursus nemen en een poging wagen in de woeste zee. Wandel tegen de namiddag richting de avond want de zonsondergangen zijn hier prachtig bij helder weer. Vergeet je fotocamera niet want prachtige foto's zijn verzekerd! Andere stranden en kuststreken die je in Tofino kunt bezoeken zijn Long Beach, Schooner Cove, Cox Bay Beach of Hot Springs Cove. 

Vanuit Tofino kun je ook gemakkelijk Pacific Rim National Park bezoeken, dit bijzondere park heeft speciale natuur en landschappen. Ga hier bijvoorbeeld langs de rotsen op zoek naar zeesterren, krabben en andere zee dieren. Of ga de bossen in en geniet van de rust en de prachtige ongerepte natuur. 

Wil je een prachtige boswandeling maken? Neem dan de Rainforest Trail. Deze route brengt je langs bijzondere en prachtige bomen die vanwege het aparte klimaat in Tofino je doen denken aan een jungle of regenwoud. Via een 'boardwalk' loop je het regenwoud in, hierdoor kun je gemakkelijk alle bijzondere plekjes van het bos ontdekken zonder dat je het ruige terrein hoeft te begaan. 

Wat zeker aan te raden is, is een whale watching & bear watching excursie. Hierbij ga je met een boot het water op, op zoek naar walvissen, beren en ander dierenleven. Een ervaring om nooit te vergeten!

Vannacht verblijf je in Tofino. 

Campingsuggesties in Tofino:

Afstand: 395 km

Victoria

Waan je in Engelse sferen in de hoofdstad Victoria waar een van de belangrijke attracties de Butchart Gardens zijn. Je vindt er prachtige verschillende tuinen: Sunken Garden, Rose Garden, Italian Garden en Japanese Garden. In de zomer is er iedere zaterdagavond een mooie vuurwerkshow. Geniet van de stad en zijn vele bezienswaardigheden, maak een van de mooie wandelingen, rij een van de scenic drives en neem een kijkje bij het luxe Queen Victoria Hotel en/of Fairmont Empress Hotel.  

Enkele andere bezienswaardigheden van Victoria zijn de Inner Harbour. Dit is het hart van de stad Victoria. Je treft er winkeltjes, restaurants en een promenade. Het Empress hotel, het Parliament Building en het Royal British Columbia museum. Bezoek de waterkant ook eens in de avonduren, de lichtjes en de vele straatartiesten zorgen voor een geweldige sfeer. Ook het Royal British Columbia museum is de moeite waard. Absoluut één van de beste musea in Canada. Het hoofdonderwerp is de culturele en sociale geschiedenis van British Columbia. Er worden ieder uur rondleidingen gegeven en hiervoor kun je een tijdskaartje halen bij de kassa. Het Victoria Old Town doet erg Engels aan. In dit oudere gedeelte van Victoria vind je de mooiste straatjes en oude panden. Vooral Wharf Street, Government Street, Douglas Street en Bastion Square springen er qua bezienswaardigheid flink uit.  

Maar ook Whale watching is één van de meest ondernomen tours vanuit de hoofdstad van British Columbia. Vanaf de Inner Harbour vertrekken dagelijks verschillende whale watching tours. De vaartocht duurt ongeveer een uur, zodat u ver genoeg uit de kust verwijderd bent. Dan spot je vaak de eerste walvissen en/of orka’s. De totale whale watching tocht duurt ca. drie uur. De beste seizoenen zijn mei/juni en september/oktober. Vanwege de gunstige ligging ben je snel op open zee vanuit de haven en is de kans erg groot dat je oog in oog komt te staan met deze zeereuzen. Maar ook andere zeedieren laten zich vaak zien tijdens deze tours, zoals bruinvissen, zeeotters en dolfijnen! 
En dan nog de prachtige Butchart Gardens. Ongeveer 21 km ten noorden van Victoria tref je de Butchart Gardens. Hier vind je prachtige rozentuinen, Japanse tuinen, Italiaanse tuinen, watervallen en beelden. Er zijn tevens diverse restaurantjes. U kunt verschillende zaadjes kopen. Let wel: enkel verpakte zaadjes mogen meegenomen worden naar Nederland. 

Campingsuggesties in Victoria:

Afstand: 350 km

Camper inleveren en vlucht

Tijd om de oversteek terug naar het vasteland te maken en je camper in te leveren in Vancouver. Houd altijd rekening met de inlevertijd van je camper! Het kan zijn dat je de camper voor 11 uur in dient te leveren en dan raden wij het aan om een extra overnachting toe te voegen aan deze route. Na het inleveren van de camper ga je richting de luchthaven voor je vlucht terug naar Nederland. Op dag 22 kom je met vele prachtige herinneringen weer aan in Amsterdam en zit je reis door West-Canada erop. 
Afstand: 125 km

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Op dit moment zijn er geen data voor deze reis beschikbaar, vraag vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen