Dinosaur Provincial Park

In de provincie Alberta ligt het prachtige park Dinosaur Provincial Park. Het park ligt in de Badlands ongeveer 200 kilometer vanaf Calgary. De Badlands staan bekend om de grillige, 'slechte landschappen', een term die de indianen vroeger gebruikte nadat zij merkte dat er in de Badlands slecht gejaagd kon worden vanwege de slechte begaanbaarheid van het terrein. De Badlands worden gekenmerkt door de aparte steenformaties en uit klei bestaande ondergrond. Dinosaur Provincial Park dankt zijn naam aan de vele fossielen van dinosauriërs die in dit park zijn gevonden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN DINOSAUR PROVINCIAL PARK

Het Dinosaur Provincial Park biedt aparte vergezichten; dorre en zanderige uitgestrekte vlaktes met prachtige rotsformaties, een beeld wat in Canada niet veel voorkomt. Het park biedt ook een museum waar de fossielen opgesteld staan, hier leer je meer over de prehistorie en de dieren die toen leefden.
Als je fossielen en dinosauriërs erg interessant vindt dan is de Centrosaurus Quarry Hike wellicht iets voor jou. Met deze wandeling kom je langs de originele fossielen. Het is aan te raden om deze tocht 's ochtends te doen aangezien het in de Badlands behoorlijk warm kan worden in het zomerseizoen. Tijdens deze tour geeft een gids je informatie over het land en de geschiedenis, ook begeleidt hij je langs plaatsen waar fossielen gevonden zijn.

Naast de fossielen en dinosaurussen kun je in het Dinosaur Provincial Park ook heerlijk wandelen en prachtige foto's maken. Trek goede stevige schoenen aan, want het terrein is erg ruig en als je mooie foto's wilt maken zal je af en toe een beetje moeten klimmen.
In het park zijn ook campings waar je met de camper kunt verblijven. De campings bieden vaak mooie staanplaatsen in de natuur met prima faciliteiten.

JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA

Wil je jouw reis beginnen in het Dinosaur Provincial Park? Haal je camper dan op in Calgary. Nadat je een bezoek hebt gebracht aan het park kun je jouw reis vervolgen naar het westen van Canada en een rijden naar bijvoorbeeld Kootenay National Park, Banff National Park en Revelstoke.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties