Kamloops

Midden in het hart van British Columbia vind je Kamloops, wat “waar de rivieren elkaar ontmoeten” betekend. Al duizenden jaren wordt dit gedeelte bewoond door mensen van verschillende komaf. Door de pelshandel begin 17e eeuw werden hier de eerste westerlingen gestationeerd. Door de komst van een beloofde spoorlijn dwars door Canada en de vondst van goud in de grond ontwikkelde Kamloops en zijn omgeving begin 18e eeuw in rap tempo. Kamloops heeft vele pieken en dalen gekend en dat kenmerkt deze omgeving. Zo is er veel over de geschiedenis te vinden in het Secwepemc Museum and Heritage Park museum. Sinds de aanleg van de Trans Canada Highway in 1971 is dit het kloppende hart van British Columbia. Een leuke en leerzame manier om de stad te ontdekken is te voet of per fiets de Kamloops Heritage tour te volgen. Deze tour neemt je mee langs monumentale panden, stadsparken, commerciële gebouwen en kunstwerken.

SECWEPEMC MUSEUM AND HERITAGE PARK

Wil je leren over de vroegere geschiedenis van dit gebied en zijn inwoners, het Secwepemc volk, dan is een bezoek aan dit museum zeer aan te raden! Niet alleen leer je enorm veel over het leven van dit volk, ook vind je er overblijfselen van deze tijd. Sommige vondsten zijn wel 2000 jaar oud! Een korte buitenroute neemt je mee langs informatieve wetenswaardigheden over de flora en fauna van dit gebied. Wens je een bezoek te brengen aan dit museum dan raden we je aan om 2 nachten te verblijven in de omgeving van Kamloops.

BC WILDLIFE PARK

In het buitengebied van Kamloops vind je het met 43 hectare beslaande dierenpark BC Wildlife Park. Dit is een recept voor een dag vol plezier! Dit park heeft onlangs zijn 50-jarig bestaan gevierd en is daarmee ook één van de oudste dierentuinen van het westen van Canada. Ook zet dit park zich in voor zieke en hulpbehoevende dieren in het rehabilitatie centrum en zijn zij aangesloten bij het voortplantingsprogramma van de BC uil. Mede daardoor is de populatie van deze uil aanzienlijk gestegen en stabiel gebleven in British Columbia.

KAMPEREN IN OMGEVING KAMLOOPS

Voor een verblijf in dit ruige en door golfbanen omgeven groene oase raden wij je aan om op Kamloops RV Park te verblijven. Vanaf deze camping zijn de golfbanen gemakkelijk te bereiken! Ook de prachtige dierentuin BC Wildlife Park is op loopafstand gelegen van deze campground. Een echte aanrader voor een dagje weg! De faciliteiten op de camping zijn: gratis douches, toiletten, een lokale supermarkt, wasruimtes en meer!

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties