3.30.0.5@P-CD05 (210107 0844)

Tombstone Territorial Park

Een natuur van goud, ruige bergtoppen, uitgestrekte natuur en de start van je avontuur over de Dempster Highway, Tombstone Territorial Park mag je niet missen! Maak hier prachtige wandelingen en overnacht middenin de natuur.

WANDELINGEN TOMBSTONE TERRITORIAL PARK

Na ongeveer anderhalf uur rijden vanuit Dawson City arriveer je bij het Tombstone Interpretive Centre. Dit is de ideale stop om meer informatie te krijgen over het park, wandelroutes, kamperen en de dieren die er voorkomen. Wanneer je een langere wandeling wil gaan maken kun je dit hier melden, er wordt dan bijgehouden of je op tijd weer terugkeert.
Bij het Tombstone Range Viewpoint heb je meteen een mooi uitzicht over het park.

Het park leent zich voor prachtige wandelingen. Zorg dat je deze goed voorbereid maakt en wijk niet van de paden af. Je wandelt hier door afgelegen natuurgebieden en in het leefgebied van beren, een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je met een fijn gevoel aan je wandeling begint.

Een flinke wandeling is die naar het Alpine Lakes Viewpoint. Hierbij wandel je de ruige bergen in om te eindigen op een plateau met zicht op drie kraakheldere meren. Op en naast de paden wandelen ook vaak nieuwsgierige rendieren en de uitzichten onderweg zijn prachtig.

Een wat kortere wandeling die je in 2 à 3 uur voltooid is die naar Surfbird Mountain. Je wandelt hierbij door de toendra en onderweg heb je een mooi uitzicht op de Blackstone River en de omringende bergen.

CAMPING TOMBSTONE TERRITORIAL PARK

Naast het bezoekerscentrum ligt een camping, de Tombstone Mountain Campground. Deze camping ligt midden in de natuur en heeft stromend water en toiletten maar geen andere voorzieningen.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties