Tombstone Territorial Park

Een natuur van goud, ruige bergtoppen, uitgestrekte natuur en de start van je avontuur over de Dempster Highway, Tombstone Territorial Park mag je niet missen! Maak hier prachtige wandelingen en overnacht middenin de natuur.

WANDELINGEN TOMBSTONE TERRITORIAL PARK

Na ongeveer anderhalf uur rijden vanuit Dawson City arriveer je bij het Tombstone Interpretive Centre. 

Het Tombstone Interpretive Centre is een ideale stop om meer informatie te krijgen over het park, wandelroutes, kamperen en de dieren die er voorkomen. Wanneer je een langere wandeling wil gaan maken kun je dit hier melden, er wordt dan bijgehouden of je op tijd weer terugkeert.

Bij het Tombstone Range Viewpoint heb je meteen een mooi uitzicht over een deel van het park. Stap weer achter het stuur voor een rit over een klein stuk van de Dempster Highway, om alvast een indruk te krijgen van het mooie Tomstone. Onderweg stop je waarschijnlijk om de haverklap om foto’s te maken, want wat is het hier mooi! 

Je kunt hier op veel plekken prachtige wandelingen maken. Zorg dat je deze goed voorbereid maakt en wijk niet van de paden af. Je wandelt hier door afgelegen natuurgebieden en in het leefgebied van beren, een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je met een fijn gevoel aan je wandeling begint. De Goldensides hike is een aanrader, het is een rondje van ongeveer 3,5 km. Onderweg word je getrakteerd op indrukwekkende uitzichten over de immense bergen en toendra.

Een andere kortere wandeling die je in 2 à 3 uur voltooit is die naar Surfbird Mountain. Je wandelt hierbij door de toendra en onderweg heb je een mooi uitzicht op de Blackstone River en de omringende bergen.

Een flinke wandeling is die naar het Alpine Lakes Viewpoint. Hierbij wandel je de ruige bergen in om te eindigen op een plateau met zicht op drie kraakheldere meren. Op en naast de paden wandelen ook vaak nieuwsgierige rendieren en de uitzichten onderweg zijn prachtig.

CAMPING TOMBSTONE TERRITORIAL PARK

Vlakbij het Interpretive Centre vind je de mooie Tombstone Mountain Campground. Er zijn prachtige plekken aan een rivier óf met uitzicht op de uitgestrekte bergketens. Vanuit de camping maak je mooie wandelingen door de uitgestrekte toendra en langs de rivier. De camping heeft stromend water en toiletten, maar geen andere voorzieningen.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties