Voorbereiding

Door Jacqueline01 op 26 juni 2015 8:08

Precies over twee weken gaat onze mooie reis beginnen. We hebben er zin en zijn nu aan het aftellen....

Reis

Door Jacqueline01 op 08 juli 2015 17:09
Het wordt nu spannend. De koffers zijn gepakt. Nog wat laatste restjes en dan gaan we aan de reis beginnen.

Vancouver

Door Jacqueline01 op 11 juli 2015 15:51
We zijn er na twee hele mooie vluchten. Alles is goed gegegaan. Eerst naar Toronto en daarna na 5 uur wachten door naar Vancouver. Waren er voorn os gevoel s ochtends om 6 uur in het hotel. De tijd was daar 21.00 uur. Goede nacht gehad en wachten nu op bericht om de camper te halen.

Reis Amerika

Door Jacqueline op 13 juli 2015 17:22
 Dag 2: Zaterdag 11 juli 2015
Lekker onbeten, beetje bijkomen en wachten tot we gehaald werden door de camperbedrijf. Eindelijk om 14.00 uur werden we gehaald,camper halen in Bellingham (Amerika) dus.. moesten we de grens weer over.
Groene formulieren invullen en weer met de koffers door de douane rechter vingerafdruk,linkervingerafdruk,duimen en foto gemaakt. Behoorlijke toestand!
Na een uitleg van ruim 1 uur en nadat alle formulieren ingevuld waren vertrokken we om 17.30 uur weer richting Vancouver. Ruim 1 uur bij de grens gestaan, kwamen we om 19.30 uur bij de supermarkt, geen tijd om te eten want we moesten naar de camping. Het werd nu een beetje stress.Gelukkig hadden we plek, snel eten bij de mc en toen om 23.00 uur nog de hele camper ordenen, wisten niet waar we moesten beginnen met uitpakken.
00:30 uur lagen we dan eindelijk in bed en kon de eerste nacht beginnen. 

Groetjes van de familie Munnik

Reis Amerika

Door Sanne en Floor op 13 juli 2015 17:39
Dag 3: zondag 12 juli

Onze eerste echte vakantiedag, we hadden er heel veel zin in. Om een uur of 10 zijn we met de bus naar Vancouver Down Town gegaan. Hier hebben wij de hele ochtend rondgelopen. Vancouver is een stad met veel mensen en verkeer. We zijn ook naar een stoomklok geweest, deze klop loopt volledig op stoom en blaast stoom bij een heel uur. Erg bijzonder om te zien.

In de middag zijn we naar Capilano geweest een bridge park vol met natuur. In het park hebben we veel gelopen door de natuur op bruggen boven een cliff, erg spannend maar wel heel gaaf. Het was een middag vol met avontuur. In de avond zijn we weer met de bus naar huis gegaan om lekker te eten. We lagen weer vroeg in bed want het was een hele intensive dag geweest, maar wel een hele leuke dag.

Groetjes vanuit Canada!

Whistler

Door jacqueline op 15 juli 2015 3:41
Weer een berichtje van hier. Gisteren hadden we geen internet en hadden ook een kleine vastloper. Helaas heeft Jacqueline problemen gekregen met haar kies, waar ze in Nederland al last van had. Na veel zoeken en regelen konden we terecht bij de tandarts en werd ze gelukkig om 15.30 uur geholpen aan de zenuwbehandeling. Wat een opluchting. Hierdoor moesten we een dag langer blijven in Vancouver en is de rest  is 's middag(behalve Jacqueline en Frank) naar Grouse Mountain geweest.
Dinsdag zaten we om 9.00 uur op de boot naar de orka's en de zeehonden. En we hebben ze gespot tussen de Victoria Islands. Was echt geweldig.
Nu staan we op een prachtige camping midden in Whistler. Wat een verschil met de hele grote drukke stad als Vancouver. Bij inchecken werd ons wel verteld dat er 's middags een beer is gespot op 1 km afstand. Dus wees alert en houd het eten goed binnen.
PS de foto's lukken helaas niet.

Berichtje

Door Sanne op 19 juli 2015 3:36
Hallo allemaal,

Sorry dat wij de laatste dagen niet actief zijn geweest op Travelhome. Wij hebben de laatste dagen geleefd in eigenlijk de middle of nowhere, waar geen bereik was en geen wifi. Nu komen er weer een aantal berichtjes aan van dagen die wij hebben meegemaakt.

Lieve Groetjes!

Jasper

Door Sanne op 19 juli 2015 3:41
Dag 7: Donderdag 16 juli

Vandaag zijn we de hele dag gaan rijden van Kamploos naar Jasper national park. Deze route is de mooiste weg van heel de wereld. Wij zagen onderweg veel Elken. Onderweg waren wij ook nog even gestopt bij de grootste berg van Canada de Mount Robson. Daar hebben wij even wat herinneringen van vroeger opgehaald. Het was erg koud en het regende. Ook ging de klok een uur voorruit. Toen wij er eenmaal waren gingen wij met zijn alle Jasper in. Het regende heel hard en het was erg koud, zo'n 12 graden... en dat noemen we zomer? Wel zijn wij die avond lekker uiteten geweest bij restaurant Earls. Daarna zijn wij naar de camping gegaan waar wij gingen overnachten. Het was een koude nacht dus iedereen sliep met dubbele dekens. 

Vrijdag 18 juli

Door Sanne op 19 juli 2015 3:44
Dag 8: Vrijdag 17 juli

Allereerst zijn we met de Tramway omhoog gegaan in Jasper. Het was erg koud boven vertelde de gids ons, zo'n 2 graden met gevoelstemperatuur van -1 graden. We zijn met zijn alle helemaal omhoog gelopen op de berg: Whistlers. We hebben veel squirrels gezien, dat zijn kleine grond eekhoorns, heel schattig. Boven op de berg, op de hoogste punt hebben wij op een groot plakkaat sneeuw/ijs gestaan, erg bijzonder om mee te maken. Na een kleine twee uur zijn wij gaan rijden via de Icefield highway naar de Althabaska Gletsjer. Onderweg zijn wij gestopt bij de Althabaska watervallen, de watervallen bestaan uit water van de Althabaska Gletsjer, heel erg gaaf om te zien. Wij zijn hier een heel rondje omgelopen. Wij stopte bij de Althabaska Gletsjer om met een speciale Gletsjer vrachtwagen naar de Gletsjer toe te rijden. Deze speciale vrachtwagen heeft hele grote banden, nog groter dan dat wij zijn. Met de speciale vrachtwagen stopte wij midden op de Althabaska Gletsjer om rond te lopen. Wij stonden dus als het ware op een grote ijsplaat midden tussen de bergen. Wij hebben ook daar water mogen drinken, eigenlijk gewoon Gletsjer water. De ijsdikte is 256 meter. Elk jaar wordt de Gletsjer 15 jaar korter door opwarming van de aarde. Deze hele tour duurde 1,5 uur. Wij hebben daarna overnacht vlakbij Lake Louise. Wij stonden daar geheel wild en hebben lekker met zijn alle voor een zelfgemaakt kampvuur gezeten.

Lake Louise, Banff en Calgery

Door Sanne op 19 juli 2015 3:45
Dag 9: Zaterdag 18 juli
Vandaag hebben wij een hele drukke dag gehad. Allereerst zijn wij naar Lake Louise gereden. Daar gingen wij naar het Lake Louise meer, heel bekend over de gehele wereld. Ons werd verteld dat je daar de mooiste foto's van de hele wereld kan maken. Het was heeeeel erg druk, mensen reden wel uren over de parkeerplaats en over de weg stonden auto's wel kilometers lang. Je kan dus nagaan hoe mooi dit meer is. Het meer heeft een ijsblauwe kleur van zichzelf. Bij het Lake Louise meer zijn we een rondje wezen lopen en hebben veel foto's gemaakt. Na Lake Louise zijn wij doorgereden naar het Bow Canyon Park naar de Lower falls en de Upper falls. Het is een park dat je leidt langs allerlei mooie watervallen. Onderweg zagen wij veel squirrels en hebben daar veel foto's van gemaakt. De watervallen waren ook prachtig om te zien. Ze vielen in het mooie kraakheldere blauwe water. We hebben veel gelopen toen die middag in het park want het was zo'n 5 km heen en 5 km terug. Na het park zijn wij doorgereden naar Banff. Banff is een gezellig stadje met veel mensen, het leek net Amsterdam. In Banff hebben ze de lekkerste ijszaak over de hele wereld, Cows. En ik kan je zeggen.. het was heeeeeel lekker. Na Banff zijn wij doorgereden naar Calgery. Daar hebben wij overnacht op een leuke camping met zwembad. 

Lethbridge

Door Jacqueline op 20 juli 2015 0:47
Na 215 km gereden te hebben kwamen we aan in Lethbridge. Hierbij verder niets, maar is om te overbruggen naar Yellowstone. Het is goed weer en zitten lekker in het zonnetje te relaxen.

Yellowstone

Door jacqueline op 28 juli 2015 4:32
Hebben niet altijd goede verbinding met internet zodat we jullie niet helemaal op de hoogte kunnen houden. Na Lethbridge zijn wij via Great Falls doorgereden naar National park Yellowstone. Hier zijn wij de dagen 21, 22 en 23 juli geweest. Heel mooi park wat betreft natuur. We hebben de wilde dieren gespot en er liep zelfs een black bear naast de camper en stak voor onze  camper de weg over naar haar twee jonkies. Hele belevenis. Verder bestaat het park uit de borrelende bronnen, wirlpools, mudpools en geisers. De belangrijkste was de Old Faithfull. Deze spuit om het anderhalf uur heel hoog, ongeveer 15 meter, de lucht in. Dat dit allemaal kan en bestaat in de aarde. Het is verbazingwekkend.

Bryce Canyon

Door jacqueline op 28 juli 2015 4:38
Via Salt Lake City kwamen we na 1020 km gereden te hebben in de Bryce Canyon aan. Hiervoor kwam je via de Red Canyon binnen. Erg mooi de rotsachtige rode torentjes. In het park zijn we eerst naar het verste punt gereden en stonden op 2700 meter met uitzicht over de Bryce Canyon. Daarna met de shuttle bus diverse uitzichtpunten aan gedaan. Bij het laatste punt zijn we de Canyon ingewandeld en hebben heel steil 3,5 km gewandeld. Ook weer erg indrukwekkend.
We beleven erg veel en zien heel veel. We proberen het allemaal op te schrijven voor ons zelf. Het is een hele ervaring zo met de camper rondtoeren. De camper lust ook veel benzine. Hij rijdt 1 op 4. Dus je kan wel nagaan dat we regelmatig bij de pomp te vinden zijn. Maar ach de benzine kost hier ongeveer 0,90 euro per liter.

Grand canyon

Door jacqueline op 31 juli 2015 5:21
Op maandag 27 juli reden we verder naar de Grand Canyon gereden na contact te hebben gehad telefonisch met Nederland. Daar hoorden we ook van de storm die flink huis had gehouden sinds 1901. Die middag gingen we om 14.00uur de lucht in met de helikopter. Hier zijn geen woorden voor. Dit was fantastisch. Wat een ervaring. Vooral toen we boven de canyon zelf hingen. Veel foto's gemaakt. De andere dag hebben we de uitzichtpunten bekeken en naar de film geweest over de verborgen geheimen van de Grand Canyon. Om 19.00uur naar de sunset gekeken. Wat een natuur.

Hooverdam

Door Jacqueline op 31 juli 2015 5:29
Woensdag 29 juli zijn we op gemak verder gereden naar de Hooverdam. Dit was ongeveer 400 km en kwamen daar 's middags aan. Dit is een enorme elektriciteitscentrale. Eerst door de security check. Camper weer van binnen en buiten bekeken en we mochten verder. Hier was de temperatuur al erg hoog. Gelukkig was het bewolkt want het was 42 graden. Met de flesjes water zijn we een stuk gaan bezichtigen. Dit was erg indrukwekkend. De andere dag wilden we gaan varen. Maar helaas lukte dit niet. De boot die voor 8 personen bestemd is was al bezet. Het was zo vreselijk warm dat je er niet zomaar kunt wandelen of aan een strandje kan liggen. Zelfs de airco kan het niet aan. We besloten om met de jetski het meer Lake Mead op te gaan voor 1 uur. Dit was natuurlijk erg gaaf. Daarna zijn we doorgereden naar Las Vegas en staan op de Camping met een zwembad. Het is nu avond en het wordt iets minder warm. namelijk 32 graden. Het zweet staat de hele dag op je rug en op je voorhoofd. Ook al doe je niets het is geen pretje. Heel apart om mee te maken. We genieten er nog steeds van hoewel we nu wel beseffen dat het erg hard gaat. Nog een week en dan gaan we de camper inleveren.

las Vegas

Door Jacqueline op 05 augustus 2015 16:56
We hadden een mooie camping op Las Vegas. We stonden een half uur van de city vandaan. We hebben heerlijk rustig aan gedaan. Uhum dat doe je wel want het is zo verschrikkelijk warm. Je kan namelijk niet buiten zitten, ook niet in de schaduw. Dus we aten dan ook binnen. Best gezellig met 8 personen op een vierkante meter. Lekker in het zwembad gezeten en tussendoor gewassen. Overal is airco dus dat is goed vertoeven. Om half 5 hadden we de shuttle bus naar de city. Toen we daar aankwamen wisten we weer niet wat ons overkwam. Niet normaal. We zijn lekker over de strip gaan wandelen en de prachtige hotels bekeken. Die hadden allemaal winkels en casino's. Ook nog het grote Caesar palace ingeweest met de duurste shops als Dior, Louis Vuitton, chanel, Armani. Victoria secret. Las Vegas by night met de lichtjes was ook prachtig. Je kan het bijna niet vertellen wat we meegemaakt hebben. Om 1.00 uur gingen we terug met de taxi.

disney

Door Jacqueline op 05 augustus 2015 17:01
Na zaterdag een dagje gereden te hebben kwamen we om 17.30 uur aan in Anaheim. Dit ligt vlakbij bij LA. hier was het een stuk aangenamer. Rond de 30 graden met een windje erbij. Zondagochtend gingen we naar Disneyland. Heerlijk om weer even kind te zijn. Er waren diverse gave en mooie attracties. En als klapper de lichtjesparade. Om 1.00 uur lagen we weer in bed. Als prinsjes en prinsessen te slapen.

Monica beach

Door jacqueline op 05 augustus 2015 17:03
We reden weer verder naar het strand. Helaas was het erg druk in het verkeer. Stonden veel in de file. Wat een stad. Lekker gebanjerd over de beroemde pier en later een drankje op het strand. We stonden met de camper aan het strand waar je iedereen voorbij ziet joggen, fietsen en skaten.

universal Studio

Door jacqueline op 05 augustus 2015 17:06
Vandaag weer een parking, namelijk universal studio. hier zie je hoe de films gemaakt worden, de special effect. We zijn in diverse attracties geweest zoals de Simpsons, de minnions, jurasic park. En als klapper een hele show over de film waterworld van Kevin costner. Wat is het toch knap en gaaf om te zien hoe het allemaal gaat.

Dag rijden

Door Jacueline op 05 augustus 2015 17:09
Woensdag 4 augustus gaan we van LA naar san Francisco rijden. Dit is de grootste afstand van de hele vakantie, namelijk 600 kilometer. Hebben een camping vlakbij het inleveradres van de camper zodat we deze donderdagochtend kunnen inleveren. Nog 1 nachtje camper en dan sluiten we ook dit avontuur.

San Francisco

Door jacqueline op 07 augustus 2015 16:04
op donderdag 6 augustus hebben we de camper ingeleverd. En werden we netjes weg gebracht naar het Holiday Inn hotel in San Francisco stad. S middags lekker de stad ingetrokken en zijn we naar pier Waar de zeehondjes liggen gegaan. Ritje met de cable car. Wat ons op viel was dat er heel veel zwervers en armoede. Wat een indruk hebben we weer.

San Franscisco

Door Jacqueline op 09 augustus 2015 3:27
We vertrokken weer frisse moed de stad in. Na even geshopt te hebben gingen we een fiets huren. Hele leuke route gereden over de golden gate bridge. Prachtige uitzichtpunten. Vanaf de brug naar san Francisco. Het was wel een klimmetje.

Home

Door Jacqueline op 09 augustus 2015 3:30
Na een maand is het weer tijd om naar huis te gaan. Vinden we ook wel weer erg prettig. Om 14 00 uur gingen we naar de luchthaven met een taxi waar we om 19.05 uur vliegen naar Frankfurt. HELAAS. We hebben vertraging van 3 uur vanwege technisch mankement. Hierdoor gaan wij onze volgende vlucht niet halen. En nu......... Op dit moment weten we dus nog niet wanneer we terug vliegen vanaf Frankfurt naar Amsterdam. Arme Frank is hij nog korter jarig!!!!!

Reacties

REAGEREN

Fam. Munnik

CAMPERREIS VAN CANADA NAAR DE USA

juli 2015