De eerste dagen

Door Marina Ravesteijn op 13 mei 2015 4:20
Zaterdag 10 mei 2015, na een lange reis met 50 minuten vertraging landen wij om 02.10 uur plaatselijke tijd op Vancouver Airport 

( YVR ). Het was  heel druk, dus het duurde even voor wij door de paspoort controle waren en de koffers hadden. Met de shuttle bus naar het hotel gebracht. Wij logeren aankomende nacht in het Sandman Airport hotel. Bij het inchecken in het hotel kregen wij de boodschap  van ons camper verhuurbedrijf dat wij de volgende dag 11.00 uur werden opgehaald met een taxi. Omdat het zondag was kon dit niet eerder. Om de jetlag  tegen te gaan moet je wakker blijven en zijn wij met de skytrain naar Vancouver downtown gegaan. In de avond in ons hotel gegeten en redelijk op tijd naar bed gegaan. 

Zondag 11 mei 2015, heerlijk geslapen, ontbeten en nog even gewandeld. Rond 12.15 uur kwamen wij aan bij Traveland het camper verhuurbedrijf.  Hier hebben wij vaker onze camper gehuurd en het was een warm welkom. Na de instructies voor de camper die wij de aankomende tijd meekrijgen en nadat alle papieren waren getekend alle tassen ingeladen en zijn wij onderweg gegaan naar Safeway voor de boodschappen. Vervolgens hebben wij een BBQ gekocht en alles opgeruimd in de camper. Eindelijk waren wij zover en gingen wij onderweg naar onze eerste stop en overnachting in Hope, dit is ongeveer 105 kilometer rijden vanuit Langey waar wij de camper hadden opgehaald. Een mooi stukje rijden. Omstreeks 16.20 uur arriveerden wij op de campground Coquihalla, deze ligt aan de prachtige Coquihalla river.  Omdat op de zondag de receptie maar tot 16.00 uur open was moesten wij gebruik maken van de selfservice.  Dat is super makkelijk je schrijft je naam plus de plek waar je gaat staan op het zakje en je stopt het geld erin doet dit inde brievenbus. Het was nog steeds prachtig weer dus de BBQ aan en heerlijk buiten gezeten.  Wel vroeg naar bed. 

De volgende dag, maandag 11 mei vroeg wakker en de zon scheen heerlijk. Buiten ontbeten en alles ingepakt. Rond 10.00 uur onderweg naar het Manning Provincial park, dit park is bijna 73.0000 hectare groot en je kan er veel doen. In de winter veel wintersport activiteiten en in de zomer veel activiteiten op het water. Wij zijn het park ingereden maar zagen al snel dat nog niet alles bereikbaar was vanwege de sneeuw die erg lag. Juist omdat er nog veel sneeuw lag komen de beren die uit hun winterslaap zijn naar de kant van de weg om eten te zoeken. Wij kwamen een zwarte beer tegen, op zijn gemak liep hij te eten langs de kant  van de weg.

Onze  weg ging weer verder via de hyw 5a reden wij richting Merritt.  Ter hoogte van Aspen Grove  hebben wij een natuurcamping opgezocht. Dit zijn campings in de Nationale parken,  vaak op de mooiste plekken vaak aan een meer. Deze campings hebben geen faciliteiten en zijn dan ook niet zo duur. Dat wij geen faciliteiten zijn  is niet erg dat hebben wij toch in de camper. Wel komt het voor dat je een stukje van de weg af moet rijden om er te komen. Zo ook nu 6 km maar toen kwamen wij bij een prachtig meer het Kentucky-Alleyne lake.  Hier hebben wij de trail Kentucky-Alleyne gelopen. Ruim 4 km om het meer heen het was prachtig weer dus erg van genoten . Twee gepensioneerde kwamen het geld ophalen.   Zij vertelde dat deze camping nu vanwege het mooie weer iets eerder was open gegaan wat een mazzel hadden wij. De camping koste ons maar $ 9,-. Ook nu weer buiten gegeten de BBQ ging weer aan.
Daarna vroeg naar bed en heerlijk geslapen. Het was lekker stil om ons heen er stonden maar drie campers op deze camping!!De reis gaat verder

Door Marina op 19 mei 2015 19:38
Woensdag zijn wij onder weggegaan naar Revelstoke.  De weg vanaf Aspen Grove naar Revelstoke was goed  te doen. Wij hadden wederom prachtig weer, wij waren het erover eens dat dit uitzonderlijk is 25 graden en volop zon. Onderweg naar Revelstoke niet veel bijzonders gezien. Hebben rustig door gereden. Bij aankomst in het dorp zoeken wij de campground Williams Lake, de naam zegt het al wij staan aan een meer. Wij hebben heerlijk in de zon gezeten en even langs het water gelopen. Het water was ijskoud en het verbaasde ons dat er toch kinderen in zwommen. Volgens mij kwam de temperatuur van het water niet boven de 6 graden.  S' avonds de BBQ weer aan en heerlijk buiten gegeten. Na het eten zaten wij voor de camper, ik zat te lezen toen de buurvrouw riep daar loopt een beer. Wij keken beide in de richting waar zij naar toe keek. Inderdaad wij zagen een zwarte beer rustig langs het hek lopen. Zowel de buurvrouw  als de buurman waren enigszins in paniek. Arnold en ik vonden het geweldig. Deze kon met geen mogelijkheid de camping opkomen want er zaten hek tussen.  Hij liep dan op zijn gemak tot het einde en verdween toen weer het bos in. 
Donderdag zijn wij de hele dag in Revelstoke gebleven.  Hebben een trail gewandeld langs de rivier en hebben gekozen voor een andere camping de Lamplicht campground.  Boodschappen gedaan en verder de dag rustig doorgebracht. Niet teveel inspanningen.  Inmiddels hadden wij begrepen dat het aankomende weekend erg druk kon gaan worden. Victoriaday dat betekent dat er veel Canadezen op uit trekken en de campings vol komen te staan. Met dit in onze gedachten de camping in Banff maar gereserveerder de aankomende drie nachten.

Donderdagochtend vroeg opgestaan en onder weggegaan naar Banff. Onderweg zijn wij behoorlijk wat bezienswaardigheden tegen gekomen en ook wat plekken waar wij wilden uitstappen om een trail te lopen maar alles was nog dicht. Er lag nog ontzettend veel sneeuw,  imiddels merkte wij ook dat de temperatuur  naar beneden was gegaan. Wij moesten de kachel aan. Bij het informatiecentrum in Fieldwork hebben wij de parkpas gekocht. Deze is verplicht als je in een National Park stopt. Ook  daar hoorde wij dat er nog veel gesloten was en pas in juni open ging. Wel konden wij een trail om het Emerald lake lopen. Dit ligt in het Yoho National Park en was ijsvrij. Vervolgens onze weg weer vervolgd en en wij zijn via de Bow Valley Parkway naar Banff gereden. Omdat wij hier al vaker zijn geweest hebben wij besloten om niet meer te stoppen. Althans bij de Johnson Canyon deze hebben wij de vorige keer bezocht en toen de langste route gelopen. Helemaal tot het einde. De campground was hier ook nog gesloten en er waren niet veel passanten in de Canyon. Wel kwamen wij even verderop een grizzlybeer tegen. Wat een prachtig gezicht. Hij bleef een beetje van de weg, hierdoor kon ik niet helemaal een mooi foto maken maar hij staat erop. Ook deze bergschapen kwamen wij tegen op de weg
In Banff aangekomen bleek het ook hier een stuk kouder te zijn. Voor het eerst in de camper gegeten en heerlijk geslapen.  De volgende dag met de bus naar Banff gereden. Het was mooi weer en het was gezellig druk in het dorp. Bij de Bow river was er een mogelijkheid tot kanoën dus besloten omdat morgen te gaan doen. Nog even naar de supermarkt en terug naar de camping. Daar een uur staan kletsen met een Belgisch echtpaar die wij al een paar dagen eerder waren tegen gekomen met het tanken. Toen wij net aan de koffie zaten en van de zon zaten te geniet werden wij aan gesproken door John en Maria. John vertelde Nederlandse ouders te hebben en zowel hijals zijn vrouw waren begin 1950 met hun ouders geëmigreerd naar Canada. Inmiddels waren zij gepensioneerd en genoten van hun vrije tijd. John sprak een heel klein beetje Nederlands en vond dat ook fijn omdat tussen de Engelse zinnen door te laten horen. De volgende dag Zondag werden wij wakker met regen. Buiten was het zwaar bewolkt en de regen bleef maar komen. Wij hebben toen maar besloten om niet het water op te gaan, zo jammer. Wel weer wandeling gemaakt. Prachtige route langs de Bow river met waanzinnig mooie viewpoint Hoodoos. Ondanks de regen was dit goed te doen. De bergen waren niet helemaal zichtbaar vanwege de bewolking maar toch hebben wij genoten van de uitzichten. 

Tweede week

Door Marina Ravesteijn op 24 mei 2015 4:49
Inmiddels is het zondagochtend, 17 mei, zijn vroeg opgestaan en staan al om 9 uur bij de supermarkt om wat boodschappen te doen. Om 09.15 uur rijden wij Banff uit om richting Jasper te gaan.
De Ice Fieldparkway hebben wij al vaker gereden en ook in verschillende jaargetijden. Het was dan ook geweldig om te zien dat er nog zoveel sneeuw lag. Wij hebben daardoor geen stop gemaakt bij de Johnson Canyon. Ik weet nog dat de eerste catwalk een unieke ervaring was. Vervolgens kan je deze verder doorlop en tot het einde hier stort dan een inmens grote waterval naar beneden.

Onze eerste stop was het nog frozen Lake Louise. Ook de trail om het meer was bedekt met sneeuw. Wij gleden alle kanten op maar wij hebben het gedaan. Mogelijk kwam het door het Victoriaweekend  maar het was hier waanzinnig druk. Bijna geen plek op de parkeerplaats. Wij gingen gauw weer verderen zagen dat niet alle lake's bevroren waren. Wij hadden prachtig weer en ik had mijn zinnen op de pas geopende Glacier Skywalk gezet. Daar wilde ik naar toe. De auto moest geparkeerd worden bij de ice Columbiafield en met de bus werd je dan weggebracht. Wat viel dat tegen, mogelijk ook door de drukte maar je stond schouder aan schouder en de oppervlakte van het glas was zo klein. Nee op internet zag het er tien keer beter uit.

Jammer maar het lukt mij helaas niet om foto's in te voegen ;-((  Aangekomen in Jasper hebben wij een plekje op de Whistler campground alleen electra en een firepit. Een prachtige plaatst. Gauw een vuur gemaakt en heerlijk gegeten. In het centrum van Jasper staat nu ook een totempaal

Na een goede nachtrust  wat later opgestaan. De zon scheen volop en wij blijven hier nog een nacht. Nadat wij wat boodschappen hebben hedaan met de tramway naar boven.  Ook hier ligt nog heel veel sneeuw, ondanks dat dit er ligt konden wij toch nog een mooie wandeling maken en genieten van het fenomenale uitzicht. Wij zitten beide even stil voor ons uit te kijken en genieten.

Terug gekomen op de camping komen wij in gesprek met onze buren. Laten ze nou bij ons in het vliegtuig hebben gezeten en ook dezelfde dag terug gaan. Genoeg gespreksstof want na wat glazen wijn en een aantal uren later weer retour eigen camper.

Na Jasper  stond Mount Robson  op ons lijstje. De hele top was zichtbaar een heel klein wolkje hing links van de berg. Ook hier weer een indrukwekkende trail gelopen langs de Robson river. Deze is zeker de mooite waard. Wel de wandelschoenen aan want je bent even ondetweg. Wij hebben vandaag  17 km gelopen. 
Na deze wandeling een plekje gezocht op Medson Campground. Dit is in het Provincial Park en onserved.
Toch verbaasde het ons dat deze erg duur was $ 28,- per nacht.
Het weer was nog steeds prachtig alleen hadden wij al een paar dagen extreem last van veel muggen. Ondertussen had ik al 46 muggenbeten  geteld en Arnold  nog meer.

Donderdag 21 mei zijn wij richting het Wells Gray National Park  gereden. Hier hebben wij overnacht op de Koacamping inmiddels was het 29 graden en het zwembad was open. Dus genieten. 

De camping is aan het begin van het Wells Graypark dus de andere dag vrijdag al vroeg alles ingepakt en met de informatie welke wij ghaald hadden bij de toerist informatin gingen wij op pad. Een geweldige dag gehad prachtige watervallen gezien helemaal naar boven gereden. Na ongeveer 42 km gaat de verharde weg over in een onverharde weg. Boven gekomen bij het Clearwater  lake heerlijk koffie gedronken. Onderweg naar boven hadden wij al beren gezien en gefilmd. Eenmaal boven raakte wij in gesprek met andere reizigers. Ook hier was een camping maar er toch voor gekozen om beneden te overnachten  vanwege  de muggen. Iedereen  hoor je er over, dit mooie warme  voorjaar is uniek net als de explosie  muggen. Onderweg naar beneden  nog meer beren gezien in totaal 7 prachtig.  

Vandaag zaterdag 23 mei een dagje rust aan het Dutch Lake in Clearwater. 29 graden, gezwommen,  in de zon gezeten en lekker gelezen en niets gedaan. Rond 19.00 uur is het gaan waaien, regenen en  wij kregen onweer.
Het bleef benauwd  zeker door de harde wind en regen waren wij genoodzaakt  om in de camper te gaan zitten. 

Inmiddels hebben wij gehoord dat er bosbranden zijn bij Jasper, dit is gekomen door een bliksem inslag!!

Morgen gaan wij richting Lillooet. Eerst nu proberen te slapen. Wel zijn wij ons er van bewust, wat is de wereld mooi. Buiten de beren hebben wij ook zoveel ander wildlife gezien.

Laatste week

Door Marina op 02 juni 2015 15:22

Het frozen Lake Louise 

Alsnog is het mij gelukt om foto's er tussen te zetten:-)).

Inmiddels zijn wij aan onze laatste week begonnen en bij het schrijven van de blog ben ik al thuis.

Zondag 24 mei, staan wij met een klein beetje bewolking op en op het moment dat wij allebei zijn aangekleed breekt de zon door en kunnen wij "gewoon' buiten ontbijten. Wat is dit ook weer ene prachtige camping, wat een uitzicht Dutch Lake. denk er wel om dat het niet de camping is bij het motel. Iets door rijden dan naar rechts en dan de bordjes weer gewoon volgen. Het motel heeft ook een campground maar deze is lang zo mooi niet.

Wij vervolgen onze weg richting Lillooet, wij hebben onderweg prachtig weer en het is erg rustig op de weg. In Clinton zijn wij even gestopt en hebben hier koffie gedronken en zagen dat het museum open was. hier zijn wij even naar binnen gegaan, Clinton ligt aan de goudkoorts route en dit museum staat in het teken van de goudzoekers. Super leuk. Door deze stop is het al rond 14:30 uur en hebben wij de keuze gemaakt door te rijden en niet bij de Rodeo te blijven kijken. Inmiddels is het gaan regenen en onweren en wij komen het eerste ongeluk op de weg tegen best heftig. Gelukkig zijn de hulpdiensten er al maar het ziet er niet best uit, auto van de weg op zijn kop veel schade aan andere voertuigen... Rond 17:00 uur zijn wij op de camping aan de Fraserriver, het is opgehouden met regenen en er komen steeds meer campers bij. Doordat het droog is en wij dicht bij elkaar staan raken wij aan de praat, erg gezellig.

Maandagochtend; Heerlijk geslapen en wij gaan op weg naar Whistler via de Hwy 99 mijn favoriete weg. Iedereen die in West Canada op vakantie komt moet eigenlijk deze weg eenmaal gereden hebben. Dwarts door de bergen met afdalingen van soms 16% maar zo mooi!! Ik kan dat bijna niet onder woorden brenegen en ik weet eigenlijk niet hoe vaak wij deze weg al gereden hebben maar het is waanzinnig. Aan het begin komen wij wat hertjes tegen, de weg gaat direct omhoog en wij merken en zien  dat wij zo de wolken inrijden. Dit komt door de laag hangende bewolking. onderweg weer een paar keer gestopt om even te genieten van de omgeving, het uitzicht en de rust. Hier komen wij ook twee zwarte beren tegen. Kunnen helaas niet stoppen want er zitten 5 auto's achter ons. Er is geen vluchtstrook of ander soort uitwijk mogelijkheid dus wij nemen deze beelden mee in onze herinnering. Wij zien dat er twee nieuwe bruggen zijn gebouwd. Aan het einde van de weg, vlak voor Pemberton lopen wilde paarden en de kans is groot dat je deze op de weg aantreft, althans dat hebben wij in het verleden gehad nu helaas niet.

Rijden door naar Whistler en checken in op de Riversite Campground, dit is de duurste camping in onze vakantie voor één nacht full hukup betalen wij $ 58,- . Het is een heerlijke camping dus wij vinden het niet erg, gaan vervolgens even shoppen, Whistler is daar uitstekend geschikt voor en wij slagen dan ook goed. Ook kan je hier tal van activiteiten doen. Wij hebben in het verleden hier een Zip glydingtour gedaan, Bungeejumpen ( geweldig ervaring in het bos boven een rivier)    en een mountainbike tour. Er zijn verschillende trails door Whistler en de omgeving heen en voor diverse niveau's. Superleuk om te doen!! Nu lopen wij een trail bij de camping de Valley-trail door het bos en een rondje van 5km. na deze beweging weer retour camper, daar de BBQ neergezet en lekker buiten in de zon gezeten.  Op deze momenten realiseren wij ons dat het bijna voorbij is. morgen, woensdag, gaan wij richting Fort Langley dit is een historich plaatsje vlak bij Vancouver. De camping Fort Lnagley ligt aan de Fraserriver en bij mooi weer kan je hier heerlijk op het strand zitten, of zwemmen in het zwembad.

Zo gezegd zo gedaan, pas om 11:00 uur rijden wij weg richting Fort Langley. Onderweg stoppen wij even in Squamish, dit plaatsje is in het verleden bekend geworden omdat daar toen de film Free Willy is opgenomen. Wij zien dat er hier ook veel verandert is, in 2012 waren wij hier voor het laatst. Er is een nieuw informatie centrum geopend en ook hier is een kabelbaan / gondelbaan gekomen waarmee je in de gondel naar boven kunt. Ook is hier de hoogste waterval van heel de BC de zgn Shannon Falls deze is prachtig en je kan een heel stuk naar boven lopen. Deze moet je ook eigenlijk wel gezien hebben :-)).

Wij gaan verder en stoppen nog bij een aantal viewpoint, dan gaan wij het drukke verkeer in bij Vancouver. Hier rjden wij over de Hwy 1 en gaan over de Tollbridge. Wat een drukte... Op dinsdag 26 mei checken wij voor het laatst in bij een camping, hier op campground Fort langley verblijven wij de laatste drie nachtjes, het wordt prachtig weer de verwchting is volop zon tussen de 24 en 27 graden. Omdat wij deze vakantie toch in de relaxmodus zaten hiervoor gekozen. Daar komt bij dat dit plaatsje zo knus is, je kan ontbijten bij de boekwinkel, Wendels Bookshop, heerlijk lunchen bij de Grill Pub, dineren bij de Bistro. Boodschappen doen bij de supermarkt die alleen maar verse producten verkoopt van boeren uit de omgeving. Ook hier is een prachtig museum en je kan een geweldige wandeling maken van Fort naar Fort. Kortom het is geen straf om hier je laattse dagen te verblijven. Woensdag hebben wij dan ook veel lekkere dingen bij de supermarkt gekocht en heb ik voor het laatst gekookt, is de BBQ aangegaan. Lekker gezwommen en in de zon gezeten en boek nummer 7 uitgelezen. Donderdag alles ingepakt, heerlijk gelunchd. 's avonds hebben wij super gezellig gegeten met Henny en Theus, deze hebben wij ontmoet op de camping in Jasper en zij stonden nu ook hier op de camping. Ook zij vliegen morgen weer terug met dezelfde vlucht als wij gaan.  na het eten ons hout opgemaakt en de laattse keer de firepit aangestoken. Met een heerlijke glas Canadeze wijn zitten wij na te genieten. Morgen weer naar huis, wij hebben een super vakantie gehad, zijn nog nooit zo uitgerust geweest. hebben zo rustig aan gedaan. misschien is dat jammer zeggen jullie voor ons was het de zevende keer dat wij Canada bezochten. Wij hebben geweldige mensen ontmoet, prachtige gesprekken gevoerd en zijn blij dat wij het op deze manier hebben gedaan.

Vrijdag 29 mei, wij worden eigenlijk tegelijk wakker en kijken omhoog, een blauwe lucht zien wij. de zon schijnt al.. buiten drinken wij een bakkie koffie, het is bijna voorbij dan leveren wij ons huisje weer in. Wat is het leven goed hier... wij lopen samen naar de boekwinkel en gaan daar heerijk ontbijten. Het zal een lange dag worden zeggen wij tegen elkaar. De camper lopen wij nog een keer na en rijden richting de verhuurder. Nog een laatste blik en alle papieren worden getekend, wij stappen in de taxi en zwaaien, nadat wij beloofd hebben dat wij weer terug komen. Het is druk op de weg. om 12:00 uur zijn wij op de airport  Vancouver (YVR). om 12:30 uur kunnen wij inchecken het wachten gaat beginnen, zitten nog tot 13:30 uur buiten in de zon, het is inmiddels 28 graden en heerlijk warm. wij denken terug aan al het moois wat wij zijn tegen gekomen

In Nederland is het kouden hebben wij al van het thuisfront vernomen, na een lange reis, hebben beide niet geslapen wel heel gezellig gekletst met andere passagiers landen wij om 11:00 uur op Schiphol. Het is koud 12 graden en onderweg naar huis krijgen wij een hagelbui... Wij kijken terug op een geweldige vakantie, een geweldige camper hebben wij gehuurd en ontzettend veel leuke mensen ontmoet. nog een paar dagen en dan begint het "gewone "leven weer. Maar onze volgende camperreis staat al in onze gedachten geboekt :-))... en ik droom weer van de waanzinnige beren die ik ook dit jaar weer heb mogen zien

 

Reacties

REAGEREN

Fam. Ravesteijn

CAMPERREIS IN WEST-CANADA

mei 2015