voorbereiding

Door Paul op 06 september 2015 14:14
Zijn bijna klaar met pakken. Alle bescheiden in huis. Nu nog wachten op het vliegtuig en dan kunnen we! Vanaf dag 1 gaan we verder met verslaan. Tot dag 1!!

Dag 1

Door Paul op 09 september 2015 16:12
Die eerste dag bestaat uit uren maken (24+8). Vlucht (9 uur) volgens schema met een hartelijk welkom in Calgary (Canada). Afspraken gemaakt met de verhuurder van de camper voor de volgende dag. Kunnen ons nu wel voorstellen dat je een intercontinentale vlucht de eerste 24 uur niet met de Camper mag rijden. Laten ons verwennen door de gastvrije Canadezen.

Dag 2

Door Paul op 14 september 2015 0:11
De ochtend gebruikt om Calgary te bezoeken. 100 jaar geleden een prairiestad met paarden en avonturiers en nu een moderne oliestad met stalen en glazen architectonisch hoogstandjes. ' s middags de motorhome opgehaald en proviand ingeslagen. Op weg naar Banff onze eerste overnachting in de Rocky Mountains. Heel indrukwekkend!

dag 3

Door Paul op 16 september 2015 4:07
In die prachtige natuurreservaten is het fantastisch kamperen en vertoeven. Heel veel natuur en heel weinig internet. Vandaar de achterstand met verslaglegging.

Vandaag naar Banff en omgeving. Gezellig plaatsje en mooie omgeving voor wandelingen en andere avontuurlijke uitjes. De hoofdstraat van Banff is net Mainstreet in Disneyworld of andersom. De omgeving is werkelijk betoverend. Discoveryland in Disneyland  lijkt er op gebaseerd. Je waant je helemaal terug in de tijd. De Camper op de Campground gelaten en met erg toegankelijk openbaar vervoer ons verplaatst. We hebben veel foto's gemaakt maar zullen die via een andere site laten zien als we weer terug zijn. Waarover meer. Het zijn in dit gebied vooral het gebergte en de ruige rivieren die het beeld bepalen. 

dag 4

Door Paul op 16 september 2015 4:56

Lake Louise. Een prachtige Campground in een fantastische omgeving. Wel binnen het teritorium van een troep wolven en beren. Geen etenswaren dus buiten laten staan.

Het meer is een toeristische trekpleister. Maar de moeite waard om een wandeling rond het meer te maken. Het gerestaureerde spoorwegstation van de Canadian Pacific Railway doet je meer dan 100 jaar terug gaan. Heel speciaal om die sfeer van vroeger te proeven. Een wandeling langs de Bow River doet je denken aan de avonturiers die hun weg zochten naar geluk. 

Dag 5

Door Paul op 16 september 2015 5:15

Op pad over de Icefield Parkway. Een indrukwekkende rit langs ijsvelden uit de ijstijd. Ons middagmaal verorbert tegenover de Columbia Icefield (gletsjer). Verder naar Jasper en even getankt. 115 liter was even schrikken. Nu aan gewend. Rijden 1 op 4,6 met die “tank”. Op een natuurcampground gestaan in het Park Mount Robson. Een wandeling door het bos laat vooral heel veel grote paddestoelen zien. Ze zijn niet eetbaar, jammer. Doordat er maar 4 doorsteken over de (Canadian) Rocky Mountains zijn rijd je samen op met het spoorwegverkeer. Wat een immens lange treinen (1 kilometer lengte of meer). Als je de pech hebt voor een spoorwegovergang te moeten wachten ervaar je die lengte wel.

Dag 6

Door Paul op 17 september 2015 16:29

Zijn via Little Fort (even wat proviand ingeslagen) van Highway 5 via de provinciale 24 naar de Highway 97 gereden. Dit is de oude route van de goudzoekers. Een stop gemaakt in 100 Mile House. Ook hier herleeft de historie. Is 100 Miles van Lillooet, waar de avonturiers vanuit verder trokken. Vervolgens overnacht in de buurt van Clearwater aan het Dutch Lake. Het meer is rijk aan schildpadden doe door het heldere water goed te zijn. Dit keer geen beren of wolven op de camping. 

Dag 7

Door Paul op 18 september 2015 3:23
Door een zeer bergachtig gebied naar Lillooet gereden. Elke bocht geeft je weer een ander beeld van de natuur. Heel indrukwekkend. Onderweg een zwarte beer voor de wagen de weg overgestoken. Bij het zoeken naren campground weer ondervonden hoe gastvrij en behulpzaam de Canadezen zijn. Langs de Fraser River gekampeerd. heel ruig landschap met immense dalen.

Dag 8

Door Paul op 18 september 2015 3:25

Van Lillooet naar Whistler. Onderweg herten op de weg ontmoet. Whistler was het skigebied tijdens de Olympische Spelen 2010 (Vancouver). Hebben een fantastische Campground gevonden met een magnifiek uitzicht op hellingen rond Whistler. De OS pistes bezocht met de kabelbaan en gewinkeld in het voormalige Olympische dorp. Ook hier op de campground opgepast want het valt binnen het territorium van een beer.

Dag 9

Door Paul op 18 september 2015 3:27

Weer terug op zeeniveau en nemen de ferry van Horseshoe Bay naar Nanaimo (Vancouver Island). Op kleine afstand van de stad een Campground gevonden aan de oever van Nanaimo River waar die in de Stille Oceaan uitmondt. Nanaimo bezocht en vooral het havenkwartier. Niet verwonderlijk dat o.a. Robert Redford en Barbara Streisand hier een appartement hebben.

    

Dag 10

Door Paul op 18 september 2015 16:47
Van Nanaimo naar Duncan. In Duncan zijn de totempalen verzameld uit het verleden en in het centrum opgesteld. Ook het museum bezocht met inrichtingen uit het pioniersverleden. In Fort Victoria een Campground gekozen en met de bus naar downtown Victoria met zijn/haar Victoriaanse verleden. de oude haven bezocht met alles wat er om heen ligt. Zijn nu ook duidelijk in het grensgebied met de US met de US Coast Guard in de haven. Het is goed winkelen hier.

Dag 11

Door Paul op 19 september 2015 1:02

Nog steeds Victoria op Vancouver Island. Chinatown en het provinciaal museum (BC) bezocht met de expositie Gold Rush / La  ruée de l’or.

Chinatown is heel karakteristiek. Een volledig Chinese wijk midden in het centrum met allerlei Chinese producten en eethuisjes. Zelfs de openbare verlichting is met Chinese lantaarns. Kleine gangetjes lopen tussen het basis stratenplan met exclusieve winkeltjes. Kleine gangetjes lopen tussen het basis stratenplan met exclusieve winkeltjes.De  expositie Gold Rush belicht de goudkoorts in het algemeen en de komst van de avonturiers in BC in het bijzonder.Met name beroete die we eerder gereden hebben tussen 100 mile house en Whistler krijgt dan een andere dimensie. De vrijdagmiddag met de Canadezen mee geborreld in een van de taphouses.

Dag 12

Door Paul op 23 september 2015 3:13
Via Sidney (Vancouver Island) naar Vancouver. Een prachtige oversteek laverend met een grote ferry tussen de eilanden door met prachtige gezichten op de verschillende baaien. Aan het Burnaby Lake een Campground gevonden dichtbij het station van de skyrtrain voor downtoon Vancouver. Gaan we morgen doen want nu komt de regen met bakken uit de hemel.

Dag 13

Door Paul op 23 september 2015 3:15
Vancouver. Door de grote winkelstraten geparadeerd. In Chinatown de twee chinese tuinen bezocht. Volgens National Geographic de mooiste stadstuinen in de wereld. Ze hebben een heel aparte sfeer door hun inrichting. Je waant je in China zelf. Stanleypark bezocht met prachtige marina's en totempalen. De "Oostendam" van de HAL zien uitvaren richting Alaska onder brug door die West Vancouver met Noord Vancouver verbindt. Geborreld en gegeten in het oudste etablissement (pionierstijd) in het havenkwartier.

Dag 14

Door Paul op 23 september 2015 3:35
Van Vancouver via Hope weer de natuur in langs de onmetelijke dalen van de Fraser River. Prachtige natuur. Midden in het bos gekampeerd, grenzend aan een fantastisch gesitueerde golfcourse, in de buurt van Princeton. De campgrounds in Manning Park zijn sinds midden september gesloten. De avondkoude weerstaan met een kampvuur. 

Dag 15

Door Paul op 23 september 2015 3:42
Van Princeton naar Penticton vian Keremeos, de groentetuin van Canada (en in zijn afmetingen mogelijk van de wereld). Onderweg veel mooie vergezichten. Nu ook elanden gezien vlak voordat ze de weg overstaken. Staan aan het Skaha Lake (de Indiaanse naam). Na de grijzen en regenachtige dagen in Vancouver is het sinds gisteren prachtig weer. Warm overdag en bijna vriezend 's nachts.

Dag 16

Door Paul op 27 september 2015 22:00
Van Penticton naar Revelstoke. Die tocht voert grotendeels door de Okanagan Valley die vol staat met wijngaarden, fruitbomen en groentevelden. En dit over honderden kilometers. Geeft heel beelden zo tussen die bergkammen in. De valleien zijn ook onmetelijk breed met veel meren aaneengeschakeld. Onderweg veel campgrounds al gesloten vanwege het seizoen. Bij Revelstoke een mooie gevonden midden in de natuur.

Dag 17

Door Paul op 27 september 2015 22:01
Bezoek gebracht aan de Revelstoke Dam, het Forestry Museum, het Railway Museum en een fikse wandeling gemaakt langs de enorme Columbia River. Die rivier die in de Canadese Mountains zijn oorsprong heeft en via de US naar de Stille Oceaan stroomt. Houtwinning is hier de grootste werkgever. In de winter is dit een van de geliefste ski-oorden.

Dag 18

Door Paul op 27 september 2015 22:02
Van Revelstoke naar Lake Louis. Over twee passen waarover de Canadian Pacific Railway ook gaat. Op de hoge gedeeltes hebben we nauwelijks zicht. Rijden letterlijk in de wolken. Op dit gedeelte passeren we weer de tijdgrenszone (van -9 naar -8 uur tov AMS). Weer langs de loop van de Columbia River gereden. De eerste honderden kilometers stroomt deze rivier noordwaarts tot aan de Micadam waarna het zuidelijke richting gaat. Ondanks de hevige regenval een bezoek gebracht aan Lake Moraine. Was op de heenweg onmogelijk door de enorme drukte en daarmee gebrek aan parkeerplaats voor een RV. 

Dag 19

Door Paul op 27 september 2015 22:05
We staan op met een strakblauwe hemel. De regendag van gisteren heeft sneeuw gebracht vanaf 2.500 m. De toppen liggen er prachtig bij. Nog wat dingetjes kopen voor de kleinkinderen in downtown Banff. Te fris voor een terrasje. Dan maar binnen. Nog even genieten.

Dag 20

Door Paul op 27 september 2015 22:14
Van Banff naar onze laatste Campground overnachting voordat we terugvliegen. Van Banff (1.500 m) naar Cochrane (1.100 m) langs de Bow River met prachtige uitzichten en steeds grotere, ruimere dalen met uitgestrekte weiden. Je ziet hier in het overgangsgebied van de Rocky Mountains naar de Prairies. Prachtige weer (fris, maar veel zon). De herfst laat al zijn kleuren zien.

dag 21

Door Paul op 27 september 2015 22:16
De motorhome afleveren en vanavond terugvliegen van Calgary naar Amsterdam.
Totaal aantal kilometers afgelegd: 2.901

Los van de reisblog maken we nog een fotografisch verslag. Info daarover volgt.

http://www.albelli.nl/onlinefotoboek-bekijken/4ca35807-9150-4147-8192-487ada6b9bd3

Reacties

REAGEREN

Fam. de Jong

CAMPERREIS IN WEST-CANADA

sepember 2015