Dag 1: vliegreis met KLM

Door Melanie op 10 september 2019 3:19

Vandaag was het dan eindelijk zover! Onze reis naar West Canada begint. Rond half 7 werden wij al wakker in het NH Hotel op Schiphol. Wij hebben hier heerlijk geslapen en gaan daarna samen met opa en oma ontbijten in de ontbijtzaal. We hebben de shuttle service om 09.00u besteld dus wij hebben alle tijd. Tomas, ons zoontje van 2,5 jaar, is helemaal enthousiast. Eerst in de blauwe bus en daarna in het blauwe vliegtuig! Sinds wij met ons zoontje reizen ben ik altijd blij als we de koffers kwijt zijn, dan kan de vakantie echt beginnen. We spelen nog wat in de speeltuintjes op Schiphol waarna we al snel naar het vliegtuig kunnen. Wonder boven wonder valt Tomas al na een half uur in slaap voor twee uur lang. Daarna was het 7 uur lang entertainen. De vlucht ging goed, Tomas zat in zijn autostoel en mocht af en toe rondlopen. Nadat we aankwamen in Calgary ging alles erg snel. Het is een klein vliegveld en de medewerkers zijn zo enorm vriendelijk. Ze belde zelfs shuttle service van het hotel (Best Western Port O’Call) voor ons, welke er na 10 minuten al was. Bij aankomst maakten we gelijk gebruik van het zwembad zodat Tomas wakker zou blijven. Nét voor het avondeten is hij zo moe dat hij toch in slaap valt. Ach, dat heeft ook niet. Wij hebben lekker gegeten en zijn daarna ook gaan slapen.

Kosten hotel: €250 (Best Western Port O’Call)

Afstand: 0

Dag 2: de camper ophalen en Banff National Park

Door Melanie op 12 september 2019 5:03

Vanmorgen waren we al vroeg wakker, namelijk vanaf 3 uur. We hadden er gisteren voor gekozen om toch vouchers te kopen voor het ontbijtbuffet. Na een heerlijk ontbijtje werden wij om 09.00u opgehaald door Fraserway. Wat hadden we er veel zin in! We hebben eerst 2 uur boodschappen gedaan bij de Walmart en daarna gingen we eindelijk met de camper op pad. Bij Fraserway hebben ze ons de route via highway 1 geadviseerd welke ontzettend mooi is om te rijden. Na een kleine twee uur komen we aan op de campground. Wij hebben gekozen voor de Tunnel Mountain campground (village 2) met stroomaansluiting. Even de koffers en boodschappen uitpakken en dan kunnen we eindelijk neerploffen. Het gaat de komende dagen veel regenen dus we bekijken de planning van dag tot dag. Nu lekker de barbecue aansteken en genieten van het prachtige uitzicht!

Totale kosten: $75 voor twee nachten (Banff Tunnel Mountain Campground village 2)

Aantal kilometer: 150 km

Dag 3: Banff National Park

Door Melanie op 12 september 2019 5:48

We hebben goed geslapen tot 07.30u en hebben zin om Banff National Park te gaan verkennen. Na een vluchtig ontbijtje lopen we naar de shuttle service welke een halte heeft aan het begin van de campground. We kopen een dagkaartje voor $5 per persoon zodat we de hele dag met de bus kunnen gaan. We kiezen ervoor om eerst richting de meren te gaan. Het valt ons op hoe rustig het is in de bussen en het park zelf. We nemen eerst route 6 en stappen uit bij Johnson Lake. Het is een mooi meer en we kijken hier een half uurtje rond. Tomas vindt het geweldig! We gaan snel terug in de bus om door te rijden naar Lake Minnewanka waar we ongeveer een uurtje verblijven. Wat een prachtige omgeving! De buschauffeur vertelde ons dat route 4, richting Cave and Basin erg mooi moet zijn. Op zijn advies gaan we bij de Cave kijken, de foto’s zijn namelijk erg mooi. We hoeven geen entree te betalen omdat we onze Nationale Parkenpas bij hebben. Ik vind de Cave eerlijk gezegd wat tegenvallen ten opzichte van de foto’s welke ik eerder zag. We hebben vooraf tickets voor de Gondola gekocht en de wolken trekken gelukkig wat weg. Wat een leuke ervaring! Het uitzicht over de meren en bergen welke deze omgeving zo bijzonder maken. We drinken boven wat en gaan daarna weer terug naar beneden. We kiezen ervoor om nog wat boodschappen te doen en gaan dan lekker barbecuen. Morgen rijden we naar Lake Louise en zullen een tussenstop maken bij Johnston Canyon.

Totale kosten:

Buskaartje Banff $5 per persoon

Banff Gondola $70 per persoon

Afstand: 160 km

Dag 4: Lake Louise en Johnston Canyon

Door Melanie op 13 september 2019 6:49

Vandaag ben ik al vroeg wakker, zo rond 6 uur in de ochtend. Ik besluit om lekker een uur te internetten voordat ik uit bed klim. Rond 8 uur wordt de rest wakker en vertrekken we rond 9 uur naar onze volgende stop: Johnston Canyon. Dit zal een tussenstop zijn op onze route naar Lake Louise. Ik weet uit ervaring van anderen dat de parkeergelegenheid hier minimaal is maar we wagen de gok omdat Banff zo ontzettend rustig was. Helaas, er is geen plek. Er staan auto’s en campers langs de weg geparkeerd maar deze staan zo schuin dat ik ban zou zijn dat het schade zou aanbrengen aan de camper. We rijden door naar Lake Louise, een half uurtje rijden. Hier rijden we meteen naar onze campground, Lake Louise Campground. We eten een boterham en gaan dan met de shuttle service naar Lake Louise. We wouden eigenlijk naar Moraine Lake gaan maar deze shuttle is uitverkocht. Hier rijden ze in gele schoolbussen, tot grote blijdschap van mijn zoontje Tomas. Aangekomen bij Lake Louise kijken wij onze ogen uit. Wát een geweldig mooi meer. De kleur van het water is zó bijzonder dat het bijna nep lijkt. Na een half uurtje besluiten we weer terug te gaan want we gaan toch nog met de camper naar Johnston Canyon rijden. Ik heb namelijk gelezen dat je aan het einde van de dag weer meer kans op een plek maakt. Gelukkig, er is meer dan voldoende plek. Ik loop samen met Tomas een klein stukje mee omhoog maar de route naar de Lower Falls is mij momenteel te zwaar (26 weken zwanger). Ik ga met Tomas lekker een ijsje eten op een bankje langs het riviertje. Ik kom hier vast nog wel eens terug. Zodra mijn ouders en partner terug zijn laten ze me de foto’s zien en deze zijn geweldig, echt de moeite waard om te bezoeken dus. We rijden terug naar de campground en gaan na een gezellige barbecue weer lekker naar bed. Slaap lekker!

Totale kosten:

Bus Lake Louise $4 per persoon

Campground Lake Louise $43,30

Afstand: 160 km / + 70 km voor op en neer naar Johnston Canyon

Dag 5: Glacier Adventure en Jasper NP

Door Melanie op 14 september 2019 4:52

Vandaag waren we al vroeg wakker. Het regent erg hard dus we rijden met de camper naar de douchehokjes op de camping. We moeten wel opschieten want we hebben een reservering voor de Glacier Adventure om 11.00u en dit is bijna twee uur rijden. De route is prachtig want we rijden met de camper over de beroemde Icefield Parkway. Helaas is het zicht door het slechte weer niet zo goed. We komen net op tijd aan bij Glacier Adventure dus we stappen meteen in de bus. Tomas is helemaal blij, eerst in de blauwe bus en daarna in de rode bus. We gaan met speciale truck de gletsjer op wat al een ervaring op zich is. Zodra we aangekomen zijn op de gletsjer stappen we direct in het ijs. Ik zet Tomas zijn muts op en we schuifelen over de gletsjer. Wat gaaf zeg! Het is wel erg koud dus ik ga na 10 minuten weer met Tomas in de bus zitten. Na de tour gaan we nog even picknicken in de zon en dan rijden we door over de Icefield Parkway naar Jasper National Park. We rijden nog even naar de winkel om wat spullen te halen voor de barbecue omdat het heerlijk weer is. Rond 4 uur ploffen we in onze campingstoelen (voor de eerste keer!) en ik ga met Tomas op zoek naar dieren. We zijn op de Wapiti campground in Jasper. Helaas vinden we deze niet maat het beekje naast de campground biedt meer dan voldoende vermaak. Kinderen van deze leeftijd hebben gelukkig zo weinig nodig om zich te vermaken. Na de barbecue roosteren we nog wat marshmallows boven het kampvuur.

Totale kosten:

Glacier Adventure $115 per persoon / Tomas gratis

Wapiti campground $65,80 voor 2 nachten

Totale afstand: 230km

Dag 6: Jasper National Park

Door Melanie op 16 september 2019 17:30

Vandaag zijn we op tijd opgestaan omdat we om 10.45u een reservering hebben voor de Maligne Lake Cruise naar Spirit Island. Van de beheerder van de campground hebben we gisteren begrepen dat we in Jasper het beste alles met de camper kunnen bezoeken en dit doen we dus. We moeten ongeveer een uurtje rijden naar Maligne Lake. Wat een bijzonder mooie route is dit. Omdat het bijna herfst is hebben de bomen groene, gele, rode en bruine bladeren. Adembenemend! We rijden langs Medicine Lake waar we een prachtig uitzicht hebben. Zodra we bij Maligne Lake zijn haasten we ons naar de boot want we zijn toch al wat aan de late kant. Tijdens de vaartocht krijgen wij ontzettend veel uitleg over het meer, de bergen en de dieren welke hier leven. Erg leuk! We mogen bij Spirit Island een kwartiertje uitstappen om foto’s te maken. Tijdens onze weg terug verteld hij dat het zelfs mogelijk is om een kanotocht te doen van 2 dagen en dan in de wildernis te overnachten, gaaf! Na onze boottocht eten we snel een boterham en kijken we op de kaart wat we nog meer kunnen doen. Omdat Tomas en ik niet teveel kunnen lopen kiezen we ervoor om naar de Sunwapta Falls te rijden. Dit is een plek waar je enorm krachtige watervallen kan zien zonder te ver te moeten lopen. Het is er wel wat drukker maar dat maakt niet uit. Tomas vindt het geweldig om de klimmen, klauteren en in de plassen te springen. Het aanzien van de watervallen is erg indrukwekkend en we zijn blij dat we hier even uitgestapt zijn. We besluiten nog even naar de supermarkt in Jasper te rijden (ongeveer 20 minuten) om wat stokbrood voor bij de barbecue te kopen. Daarna steken we de vuurkorf en barbecue aan om lekker van de avond te genieten. Deze campground is echt geweldig mooi!

Totale kosten:

Maligne Lake Cruise $83

Totale afstand: +/- 70 km in Jasper zelf

Dag 7: rijden naar Clearwater/Wells Gray Park

Door Melanie op 19 september 2019 5:50

Vandaag hebben we een lange rit voor de boeg en besluiten we dus vroeg op te staan. Omdat het weer niet zo best is, rijden we met de camper naar de douches zodat we allemaal kunnen douchen. Daarna gaan we de weg op, op naar Clearwater/Wells Gray Park. Het regent pijpenstelen maar toch besluiten we onderweg nog even een stop te maken bij de Rearguard Falls in Mount Robson Provincial Park. Het is een korte wandeling van nog geen 10 minuten waar je als je geluk hebt zalmen kan zien. Helaas, wij hebben geen geluk. Toch is het fijn om er even uit te zijn en het is een mooie plek. Daarna stappen we weer in de camper en er is eigenlijk op de gehele route geen leven te bekennen, een boodschap of tanken is dan ook niet mogelijk. We besluiten meteen door te rijden naar de campground Dutch Lake RV park. We hebben een prachtig mooi plekje met uitzicht over het meer. Omdat het weer niet goed is besluiten we lekker te lunchen in het restaurant aan het water. Daarna steken we nog een kampvuur aan, spelen we wat en gaan lekker slapen. 

Totale kosten:

Dutch Lake Resort campground $81,70 voor 2 nachten

Eten Dutch Lake Resort (Painted Turtle) $145

Totale afstand: 320 km

Dag 8: Wells Gray Park

Door Melanie op 19 september 2019 5:54

Ik ben al vroeg wakker en besluit meteen met de was naar het washok te lopen op de campground. We hebben een week niet kunnen wassen en met een kind van 2,5 jaar gaan de kleren er dan snel doorheen. Het schijnt vanmiddag mooi weer te worden dus we willen niet te laat terug zijn op de campground, even lekker genieten van het zonnetje. We besluiten om richting de Helmcken Falls te rijden in Wells Gray Park. Dit is de verste waterval welke je kan bereiken met de camper, ongeveer drie kwartier rijden vanaf de campground. Het is een bijzonder mooie waterval met enorm veel kracht. Een prachtig aanzicht! Tomas heeft vooral interesse in de waterplassen waar hij in kan springen en de boomstammen waar hij op kan klimmen. De waterval is makkelijk te bereiken en je hoeft hier dus niet een heel stuk voor te lopen. Op de terugweg willen we nog even stoppen bij de Moul Falls maar we zien al snel dat dit een wandeling is van 2,9km enkele reis. Dit lukt mij helaas niet. We wandelen nog wel een stuk door het bos en keren daarna om. We rijden nog even langs de supermarkt en dan gaan we lekker op de campground genieten. We spelen een spelletje, gaan met Tomas wandelen en steken dan toch al snel de barbecue en het kampvuur aan. Heerlijk genieten van deze mooie avond! 

Totale kosten: niks

Totale afstand: +/- 75 km

Dag 9: rijden naar Lillooet

Door Melanie op 19 september 2019 6:11

Vandaag hebben we een wat langere dag in de camper voor de boeg. We staan dus al op tijd op zodat we onderweg eventueel ook nog kunnen stoppen. We rijden vandaag naar Lillooet en dit is ongeveer 4 uur rijden. Je kunt hier op twee verschillende manieren komen. We kiezen de route via de bergen (97) en deze is echt prachtig. Zeker geen straf om zo lang in de camper te zitten dus! We hebben een reservering bij Fraser Cove campground welke aan een rivier ligt. Als we aankomen komt de eigenaar meteen onze kant opgelopen. Ik hoef alleen mijn naam maar te zeggen en hij weet al waar we moeten staan. We hebben een bijzonder mooi plekje aan de rivier en de eigenaar doet er alles aan om het ons naar onze wens te maken. Een echte aanrader dus! Ik besluit met Tomas wat dennenappels te zoeken voor in het kampvuur en daarna gaan we (weer) lekker aan de barbecue. Wat een heerlijke vakantie is het toch!

Totale kosten:

Fraser Cove campground $55

Totale afstand: 300 km

Dag 10: Whistler

Door Melanie op 19 september 2019 6:22

Vandaag gaan we onze reis voortzetten naar Whistler, een dorp waar in 2010 de Olympische Winterspelen zijn gehouden. De route er naar toe is wederom bijzonder mooi. We rijden langs meerdere mooie meren. Helaas komen we weer geen beer tegen. Zou het nog zover komen deze vakantie? De route is in totaal ongeveer 2 uur rijden maar we doen het rustig aan. We stoppen onderweg voor foto’s en boodschappen. Omdat we Tomas beloofd hebben om naar de McDonalds te gaan (gele M), stel ik mijn navigatie hierop in. Toevallig is dit meteen in het dorp van Whistler. We maken een foto bij de Olympische ringen en wandelen wat door het dorpje. Het is een erg mooi (toeristisch) dorpje. En er is ook een hele leuke speeltuin, waar vooral Tomas blij mee is. We kopen nog een ijsje en daarna zien we een brandweerwagen staan. Toevallig komt de brandweerman naar buiten toe en vraagt of Tomas er even in zou willen. Jazeker! Daarna rijden we door naar onze campground, Whistler RV park. We hebben een heel mooi plekje aan de rand waardoor we een bijzonder mooi uitzicht hebben. We gaan al vroeg slapen want morgenochtend gaan we met de ferry naar Vancouver Island.

Totale kosten:

Parkeren Whistler $15

Whistler RV campground $78,75

Uiteten $75

Totale afstand: 150 km

Dag 11: met de ferry naar Vancouver Island (Tofino)

Door Melanie op 22 september 2019 5:11

Vandaag gaan we met de ferry naar Vancouver Island en omdat we deze gereserveerd hebben moeten we een beetje opschieten. Het inchecken is namelijk 30-60 minuten vooraf aan de ferry. We rijden in iets meer dan een uur naar Horseshoe Bay en we kunnen al snel de boot op. We staan helemaal vooraan dus we kunnen er ook weer snel af. Het is rustig op de ferry want er zijn bepaalde dekken ook afgesloten. In ongeveer anderhalf uur varen we naar Nanaimo op Vancouver Island. Vanuit hier moeten we nog ongeveer drie uur rijden naar onze bestemming Tofino. We komen onderweg langs een prachtige route met bijzondere oerwoud bossen. Het is wel een weg met veel heuveltjes en bochten dus voor degene die wagenziek is, is het goed om alvast voorin plaats te nemen. We hebben een reservering bij Bella Pacifica campground en besluiten daar meteen heen te rijden. Het is inmiddels ook al 3 uur en Tomas heeft de hele dag nog niet kunnen rennen en spelen. Het is bijzonder mooi weer en we hebben een plek met uitzicht op het strand en de zee. We besluiten lekker naar de zee te gaan en daarna de barbecue aan te steken. 

Totale kosten:

BC Ferries $215

Bella Pacifica campground $157 voor 2 nachten

Totale afstand: 310 km

Dag 12: Tofino

Door Melanie op 22 september 2019 5:20

We staan vandaag weer op tijd op omdat we graag een berentour willen doen. We hebben nog geen een beer gezien en dat stond toch wel hoog op ons lijstje! We besluiten om al om 09.00u naar Tofino te gaan om daar te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ik weet dat niet alle tours mogelijk zijn met kleine kinderen / zwangere vrouwen. We komen uit bij Westcoast Aquatic Safaris. Zij hebben nog plek voor 4 volwassenen en een kindje op de boot om 10.00u, super. Tomas krijgt een reddingsvest aan en we nemen plaats op de boot. Tomas vindt het wederom geweldig! Na ongeveer een uur varen zien wij de eerste beer al. Zo bijzonder! Na nog twee beren en 2 uur later varen we weer terug naar de haven. De tour was het geld meer dan waard! We besluiten om in de camper even te lunchen en daarna even een paar boodschappen te halen. Het is ontzettend mooi weer (lees: de eerste keer dat we een korte broek aan kunnen) dus we besluiten wat schepjes, emmertjes en een voetbal te kopen en de rest van de middag lekker op het strand door te brengen. Even relaxen. Daarna gooi ik de was in de wasmachine en Tomas onder de douche. We sluiten deze dag weer af met een heerlijke barbecue en gaan daarna lekker slapen.

Totale kosten:

West Coast Aquatic Bear Watching $112 per persoon

Parkeren $5

Totale afstand: 15 km

Dag 13: rijden naar Victoria

Door Melanie op 16 mei 2020 21:38

Vandaag gaan we weer op tijd uit bed. We hebben een flinke rit voor de boeg. We verwachten ongeveer 5 uur te moeten rijden om bij Victoria uit te komen. Op de heenweg hebben wij een bijzonder provincial park gezien, genaamd MacMillan. Het is een regenwoud waar gigantisch grote bomen staan. Het is een zeer uniek aanzicht tijdens deze reis. In het park vindt je de 100 meter hoge Douglas- en Hemlockspar. Sommige bomen in het bos zijn meer dan 800 jaar oud. Parkeren doe je naast de weg en is gratis. Zodra wij klaar zijn rijden wij door richting Victoria. Het is een lange rit dus we proberen (voor degene die niet aan het rijden is) wat rust te nemen. We komen vervolgens aan het einde van de middag aan in Victoria. Wat is het heerlijk om weer in een wat meer stedelijke omgeving te zijn. We rijden eigenlijk direct richting de campground. Wij hebben gekozen voor Fort Victoria. Het is een nette campground met alle voorzieningen. We sluiten deze dag wederom af met een barbecue en besluiten om morgen de stad goed te gaan bekijken. Morgen gaan we de Whale Watch tour doen, wat hebben we daar lang naar uitgekeken!

Totale kosten:

Fort Victoria campground $147 voor twee nachten

Totale afstand: 320 km

Dag 14: Victoria

Door Melanie op 16 mei 2020 21:57

Vandaag is de dag aangebroken waarop wij eindelijk de whale watch tour gaan doen. Wij hebben deze ruim van te voren geboekt bij Eagle Wing Tour. Dit hebben wij vooral gedaan omdat we op deze manier nog de boot en tijd van voorkeur konden boeken. Wij worden al vroeg opgehaald (08:15u) en er is zelfs aan een kinderzitje voor Tomas gedacht. Als we aankomen bij Fisherman's Wharf, is het erg koud. We zijn blij dat we voor een semi-overdekte bood gekozen hebben (dit is overigens ook verplicht met een kindje). Tomas krijgt weer een zwemvest en we kunnen al snel op de boot. Wat is de tour super gaaf. Onderweg zien we zeehonden, zeeleeuwen, otters, een pelikaan en een moeder bultrug walvis met haar jong. Wat een belevenis! Na de boot tour gaan we heerlijk lunchen bij Fisherman's Wharf. Het heeft wat weg van een streetfood festival, allerlei kleine kraampjes waar je iets te eten kan halen. Heerlijk, voor ieder wat wils. Na de lunch pakken we de boottaxi (dit is al een belevenis op zich) naar het centrum van Victoria. We wandelen hier nog wat door Old Town en Chinatown. Het is slecht weer en daarom gaan we na deze wandeling nog wat drinken en met de bus terug naar de campground.

Totale kosten:

Whale watch tour (Eagle Wing Tour) $150 per persoon / Tomas gratis

Lunch $80

Bus $4 per persoon

Totale afstand: niks

Dag 15: onderweg naar Vancouver

Door Melanie op 16 mei 2020 22:20

Onze laatste bestemming van deze reis staat alweer op de planning. We reizen vandaag af naar Vancouver, waar we nog drie nachten gaan verblijven. Het aantal kilometer valt mee, toch zijn we vanwege de ferrie overtocht pas na de lunch (bij Denny's, heerlijk!) op onze nieuwe campground gearriveerd. Wij hebben ervoor gekozen om onze laatste drie nachten door te brengen op Capilano River RV park. Deze campground is een typische stadscampground (niet gezellig) maar wel van alle gemakken voorzien en op 10 minuten lopen een bushalte naar de stad. Het is een regenachtige dag. We kiezen ervoor om meteen de bus te pakken naar het centrum en we gaan hier wat winkelen. Vervolgens ploffen we neer in Irish Pub om nog wat te eten. Daarna nemen we de taxi weer richting de campground. We eindigen de dag nog met een paar wasjes. Een goede tip, bewaar je losse dollars voor de wasjes!

Totale kosten:

Capilano River RV park $265 voor 3 nachten

Ferry overtocht $215

Lunch Denny's $90

Busticket $4 per persoon

Uiteten $110

Taxi $25

Totale afstand: 120 km

Dag 16: Vancouver

Door Melanie op 16 mei 2020 22:38

Vandaag is het weer compleet omgeslagen. Het is een stralende dag en dat komt goed uit. Voor vandaag hadden we gepland om fietsen te huren en lekker door Vancouver te fietsen. Vancouver is een geweldige stad om (vooral) omheen te fietsen. Door de stad fietsen kan uiteraard ook maar dan moet je goed kijken wat de regels zijn en waar de fietspaden zijn (soms midden op de weg). We hebben online gekeken waar we fietsen kunnen huren en dit doen we bij YES Cycle Hire. We huren 3 normale fietsen, een kinderzitje en een elektrische fiets voor mij omdat ik zwanger ben. De fietsen zijn in no-time afgesteld en we zijn klaar om te gaan. We beginnen onze fietstocht rondom Stanley park. Dit park is enkel te voet, per fiets of koets goed te bezoeken. Het is daarom zo geweldig om hier omheen te fietsen. Wij hebben hier ongeveer 1,5 uur over gedaan (inclusief stops). Vervolgens kozen wij ervoor om richting Granville Island te fietsen en om hier even een pauze te houden. We lopen door de winkeltjes van Granville Island en nemen een lekkere borrel op het terras. Wat een bijzondere plek! Daarna fietsen we terug richting de fietsverhuur (het is inmiddels ook al 4 uur). Na het inleveren van de fietsen gaan we uiteten. We pakken weer een taxi terug.

Totale kosten:

Busticket $4 per persoon

Fietsen $200 voor alles samen (1 hele dag)

Lunch $55

Borrel $30

Uiteten$180

Taxi $25

Totale afstand: niks

Dag 17: Vancouver/Capilano Suspension Bridge

Door Melanie op 16 mei 2020 22:53

Het is onze laatste hele dag in Canada. Naast het inpakken van onze koffers, gaan we nog een bezoek brengen aan de Capilano Suspension Bridge. Het park staat bekend om de 140 meter lange brug welke op 70 meter hoogte hangt, boven de Capilano River. Het is een geweldig mooi uitzicht maar we vinden het wel erg toeristisch en druk. Nadat we het park bekeken hebben besluiten we om nog naar Lynn Canyon te rijden. Dit is namelijk zeker vergelijkbaar met de Capilano Suspension Bridge maar dan zonder entree kosten en een stuk rustiger. Mijn advies zou dan ook zijn om dit park te bezoeken. Het is een mooie afsluiting van onze vakantie. We gaan terug naar de campground om onze koffers in te pakken en de camper netjes te krijgen. We hebben nog veel eten in de koelkast maar omdat de campground niet perse gezellig is, kiezen we ervoor om de laatste dag af te sluiten in een KEG steakhouse, op nog geen 15 minuten lopen afstand van onze campground. We hebben hier heerlijk en uitgebreid gegeten. Zeker een aanrader!

Totale kosten:

Capilano Suspension Bridge $55 per volwassenen / Tomas gratis

Uiteten $280

Totale afstand: 75 km

Dag 18: Vancouver - Amsterdam

Door Melanie op 16 mei 2020 22:59

Helaas, de dag van de terugreis is aangebroken. We vliegen aan het einde van de middag en hebben dus nog voldoende tijd om de camper in te leveren en rustig naar het vliegveld te gaan. We rijden in de ochtend meteen naar de camperverhuurder en leveren onze camper in. Het is druk maar we zijn redelijk snel aan de beurt. Zodra we de camper hebben ingeleverd kunnen we onze shuttle bus nemen naar het vliegveld. Hier vertoeven we nog een paar uur en nemen daarna plaats in het vliegtuig. Tomas valt na het eten direct in slaap en wordt pas net voor het einde weer wakker. Hello Holland!

Totale kosten

Door Melanie op 16 mei 2020 23:00

Totale reisafstand: +/- 2350 km

Totale kosten benzine: +/- $780 / €500

Campertype en verhuurder: C-XLARGE (Fraserway)

Totale kosten campgrounds: $970 / €650

Hotelovernachting eerste nacht: €250

Totale kosten boodschappen: $1670 / €1070 (4 volwassen en 1 kindje)

Totale kosten uiteten: $1245 / €800

Nationale Parkenpas: $136,40 / €86

Simkaart telefoon: $70 / €44

Entree Capilano Suspension: $55 p.p. / Tomas gratis

Banff Gondola: $70 p.p. / Tomas gratis

Glacier Adventure: $115 p.p. / Tomas gratis

Maligne Lake Cruise: $83 p.p. / Tomas gratis

West Coast Aquatic Tour / Bear watching: $112 p.p.

Eagle Wing Tour: $150 p.p. / Tomas gratis

BC Ferry: $430 / €270

Reacties

REAGEREN

Melanie ten Hagen

CAMPERREIS WEST-CANADA

september 2019