Vancouver

Door Jose en Geert Peters op 01 september 2015 0:45
Na een rustige vlucht met Air Transat komen we 10 uur later op zondagmorgen om 10.30uur aan in Vancouver. We vertrokken om 9.30 uur.het tijdsverschil is dan ook behoorlijk. Het weer is prima. Met de metro naar het centrum verloopt soepel. Aangekomen in Buchan hotel is het vrij donker. Na de hevige storm van afgelopen zaterdag is de stroom uitgevallen. Het verschil met hotel Citizen M waar we in Amsterdam verbleven voor vertrek, is toch wel behoorlijk. Vooral als je ziet dat het toch wel ietwat gedateerd is. We besluiten om een wandeling te maken door het Stanley park, althans een klein gedeelte daarvan, met uitzicht op de skyline van Vancouver. Dit park met zijn geweldige cederbomen nodigt uit om uitgebreid te worden bezocht. In het hotel is inmiddels weer licht, dat betekent een warme douche. In de buurt zijn veel kleine restaurants. We kiezen voor een eenvoudig Italiaans restaurantje. Toch wel moe van de lange dag is het om 22.00 uur mooi geweest. In de avond begon het te regenen. Maandagmorgen 31augustus genieten we van een goed ontbijt in gezelschap van enkele Amerikanen, die een cruise naar Alaska gaan maken. Goed uitgerust de stad verkennen. We hebben ons tegen de regen gewapend met elk een paraplu. Door een gaslek is een gedeelte van de stad afgesloten. We belanden onwillekeurig bijna in de opnames van een TV-serie. Helaas hadden ze al voldoende figuranten. Via Chinatown komen we terecht in een toch wel mindere buurt van deze stad, waar we snel doorheen lopen. Langs de haven lopen we weer naar het hotel. [Foto 1] Eenmaal in het hotel houdt het eindelijk op met regenen.

Vancouver

Door Geert Peters op 04 september 2015 1:38
Het versturen van blogs lukt steeds niet. Bovendien het programma van Travelhome de tekst niet op. Dus iedere keer opnieuw intikken.misschien dat deze doorkomt. Ik blijf het proberen.

Vancouver

Door jose en Geert Peters op 04 september 2015 1:52
1 sept. We gaan fietsen langs de kust van het schiereiland Stanley Park. Het vroegere jachtgebied van de indianen. Wij komen uit bij een tiental meters hoge mooi beschilderde totempalen. Prachtig gezicht. We kijken weer uit over het water naar Vancouver met zijn hoge gebouwen. We zijn niet de enigen die deze weg volgen. Wandelaars, hardlopers en fietsers maken volop gebruik van deze route. Het lijkt wel of alle inwoners van deze stad sportief zijn. Dat is dus niet zo. We fietsen vervolgens over de Burrard Bridge naar Granville Island. Een schiereiland met een oud industrieterrein met vervallen loodsen en fabrieken, die ze hebben voorzien van nieuwe fundering en een frisse kleur. Winkeltjes, universiteit en ontzetten grote markthal met onvoorstelbaar veel keuze op het gebied van Food. We fietsen weer terug. Het begint weer te regenen. ' s Avonds een lekkere Mexicaan. Nou dat viel wel effe tegen. Hadden we misschien iets duidelijkere uitleg moeten vragen! Ik stuur deze mail zonder foto' s, want ik heb het idee dat dit het probleem is van het niet kunnen versturen van mijn. Blog.groeten.

West Canada

Door Jose en Geert Peters op 04 september 2015 2:02
voordat we de camper ophalen wandelen we nog even naar het Stanleypark. We zien daar 3 kleine diertjes lopen. Het blijken Racoon te zijn. Daar heeft Racoon (de band) haar naam van. De taxi staat er om 13.30 uur en de Indiase taxidriver zet ons 45 min later af. We krijgen een filmpje te zien in het Nederlands en een korte uitleg van een Japanner.dan hobbelen, na nog even wat nadere uitleg, de autoweg op. Het is wel effe wennen. We rijden richting Hope, dus naar het Oosten langs de grens met v.s. Dit betekent af en toe langzaam rijden. Dus het schiet niet echt op. Om 6 uur rijden we een prima camping op. We brengen onze charmes in de strijd en een Duitse Kok is nog bereid om ons te voorzien van een lekkere schnitzel met gebakken aardappelen en mayonaisse. We kijken uit naar de volgende dag.

West Canada

Door Jose en Geert Peters op 04 september 2015 2:03
voordat we de camper ophalen wandelen we nog even naar het Stanleypark. We zien daar 3 kleine diertjes lopen. Het blijken Racoon te zijn. Daar heeft Racoon (de band) haar naam van. De taxi staat er om 13.30 uur en de Indiase taxidriver zet ons 45 min later af. We krijgen een filmpje te zien in het Nederlands en een korte uitleg van een Japanner.dan hobbelen, na nog even wat nadere uitleg, de autoweg op. Het is wel effe wennen. We rijden richting Hope, dus naar het Oosten langs de grens met v.s. Dit betekent af en toe langzaam rijden. Dus het schiet niet echt op. Om 6 uur rijden we een prima camping op. We brengen onze charmes in de strijd en een Duitse Kok is nog bereid om ons te voorzien van een lekkere schnitzel met gebakken aardappelen en mayonaisse. We kijken uit naar de volgende dag.

West Canada

Door Geert Peters op 06 september 2015 1:34
3-9-15 Op tijd eruit. we wandelen naar Bridal Falls. Een waterval van 120 m, op 15 min. Wandelen van onze camping . Na getankt te hebbe, wat we volgens mij geregeld gaan doen, gaan we de autoweg op. We echter nog net op tijd een behoorlijke file en besluiten een parallelweg te nemen. Deze blijkt dood te lopen. We horen inmiddels op de radio, dat er geen doorgaand verkeer mogelijk is tot 14.00 uur. We besluiten even terug te rijden naar de Wallmarkt in Chiliwack. We gaan ook nog effe naar de slijter om wat alcohol in te slaan.Die verkopen ze bij de Sup. niet. We rijden om half 2 aan, en zien dat we kunnen doorrijden. Na bezoek infocentre in Hope rijden we naar Othello Tunnels. 5 spoortunnels die omgetoverd zijn in een mooi wandelpad met uitzicht op kloof .Hier zijn scenes opgenomen van de Rambo films. Mooie natuur. Vanhieruit naar onze camping is op loopafstand.

West Canada

Door Geert Peters op 06 september 2015 2:02
inmiddels is het vrijdag 4-9-15. Om 9.00 uur vertrekken we richting Kelowna. GPS op mijn mobiel geeft blijkbaar een andere richting aan dan dat we van plan waren te volgen. Dit kost ons wel wat tijd, maar dat moet voor lief nemen. Even buiten Hope is in de jaren 60 een complete bergflanken naar beneden gestort. Je kunt dit nog steeds zien. We rijden door Manning Provincial Park. Een bosrijk gebied. De weg wordt glooiender en heuvelachtiger. We rijden door Keremeos, omgeven door fruit- en groenteplantages. We zien ook overal langs de weg fruit en groentewinkeltjes. Vanhieruit rijden we naar het noorden. We halen een folder met campings op bij het infocentre in Penticton en rijden via de westkant van het 100 km langen Okanagan Lake verder noordwaarts. De natuur wordt steeds mooier en het meer aan je rechterkant biedt af en toe mooie uitzichten. In Suummerland besluiten we een camping op te rijden voor de nacht. Deze is helemaal volgeboekt. Op parkeerplaats mogen we wel staan tegen hetzelfde tarief. We rijden stukje terug, waar meer campings liggen. We nemen de eerste de beste en komen terecht in een boomgaard. De eigenaar is er niet. Dus we sluiten stroom en water aan. Later rekenen we wel af. Blij dat we snel wat gevonden hebben. De buurman, uit Dresden was al op meerdere campings geweest waar het vol was. Maandag is het Labour-partij. Dat betekent dat ze nog een lang weekend hebben voordat de kids naar school moeten.Het weer is nog prima voor een korte wandeling. Het was een mooie route.

Vancouver

Door Geert Peters op 06 september 2015 2:07

ik probeer de foto van Vancouver door te sturen

West Canada

Door Geert Peters op 08 september 2015 18:08
zaterdagmorgen 5 sept. Het is zonniger maar fris. We vervolgen onze route langs het Okanagan Lake aan de linkerkant. Deze is heuvelachtig, maar ligt tegen het meer aan zodat we kunnen genieten van de uitzichten. Door een mooie vallei naar Salman Arm . het laatste gedeelte naar Revelstoke houden we het niet meer droog. Revelstoke is een klein leuk stadje met een rangeertreinstation. Revelstoke campground West is een prima camping om de nacht door te brengen. Om 1100 uur horen we nog het rangeren van de treinen.

W. Canada

Door Geert op 09 september 2015 23:19
Zondag 6 sept. We vertrekken vroeg. Na 5 min maken we de 1e wandeling. Skunk Cabbage Trail. Pad met vlonders door moerasgebied. Mooie grote soort kookplanten. Vervolgens naar Giant Ceder Trail. Wederom houten vlonders op verschillende verdiepingen. Oud bos tot 500 jaar oud. Als deze dood zijn staan ze soms nog 125 jaar.de mist hangt in de bergen maar de weg naar Field is prachtig. We rijden over zandpad met gaten . Na 2 km parking. Daarna nog een moeilijk pad naar Wapta Falls. Met donderend geweld valt het water naar beneden. Zeer indrukwekkend. We rijden nu het Yoho Nat. park in. We hebben vroeg een camping genomen om niet voor verassingen te staan. Echter geen elektriciteit. Het wordt -2 graden. Dit betekent om een uur of 10 dat we geen licht of verwarming meer hebben. Dan maar vroeg onder de wol.

W. Canada

Door Geert op 09 september 2015 23:27
Maandag 7sept. Heerlijk geslapen. Snel opfrissen en rijden om camper warm te krijgen.het regent ook nog. Leuk begin can de dag. Is anders. We rijden naar Emerald Lake 15 min van camping en ontbijten eerst. De bergen hangen in de mist en het regent nog steeds. We wandelen rondom dit smaragd groene meer. Er komt geen zonlicht door dus dit is geen goede duikplank. Toch mooie wandeling. We rijden terug en gaan naar Natural Brigde. De naam zegt het al. We rijden door naar Banff. Bij info centre horen we dat Johnston Canyon morgen in reparatie gaat. Dus rijden we 25 km terug om deze te gaan bewonderen. Ook weer schitterde natuur. Met mooie kleurige begroeiing. De dag is toch nog geslaagd ondanks het shitbegin.

W.Canada

Door Geert op 11 september 2015 0:05
8 sept. WiFi is is hier blijkbaar een luxe. Foto's kan ik niet in log plaatsen. Jammer. We zijn nu in Alberta. Het is een uur later ivm tijdsverschil.we rijden naar Banff. Echt een toeristenstadje met veel winkeltjes en gezellig centrum. Het ligt op 1500 m. Jose had het zo koud dat ze een trui en handschoenen gekocht heeft. Komen we ook nog een echtpaar tegen uit Heusden of Jose bij de Schop werkt. Je bent ergens bekend van! We rijden in de middag naar de Vermillion Lakes. Een prachtig wild- en vogelparadijs met op de achtergrond de bergen.We rijden terug naar onze camping die prachtig gelegen is met de bergen om je heen. Dat is niet zo vreemd, want debergen zie je overal.we wandelen de Hoodoo Loop met uitzicht op fairmont Banff hotel. Een gebouw al een eeuw oud en bedoeld voor de rijken. We rijden verder naar Lake Minnewanka . Het grootste meer in de omgeving. Destelbergen met bootjes en op de achtergrond besneeuwde bergtoppen wanen we ons in Alaska. Uitkomendbij Johnston Lake stoppen we ook even en zien tot onze verrassing dat het het een zeer lieflijk fotogeniek meertje is. We rijden terug naar de camping waar nog Een 300 andere Campers staan.. Snachts horen we nog geluiden van een eland of meerdere. Blijkbaar waren deze de nacht ervoor ook al op de camping op jacht naar voedsel. Er wordt dan ook dringend gewaarschuwd voedsel in de gesloten containers te deponeren.

W.Canada

Door Geert op 11 september 2015 0:22
woensdag 9 sept. We stappen op tijd op, en rijden naar Sunshine Meadows. 10 verderop.wewillen de shuttlebus nemen, die je 5 km steil omhoog rijdt. We wachten tot 1100 u. En hopen dat de bewolking boven de bergen wegtrekt. 50 % kans. Deze wandeling is een van de mooiste in de omgeving en willen we dan ook heel graag lopen. Het is bewolkt en af en toe komt de zon door Het is een schitterende wandeling op 2200 m langs 3 lieftallige meertjes en een schitterende omgeving. Na 2,5 uur zijn we weer terug en pauzeren we een half uurtje en moeten weer met de gele schoolbus naar beneden. We stoppen onderweg even om 2 hertjes op de foto te zetten en gaan via de Highway naar Lake Louise. De heenweg hebben we de toeristenroute Bow Valley Parkway genomen, maar de weidse uitzichten op de autoweg doen daar niet voor onder. We rijden rechtstreeks naar de Lake Louise Camprground. Ook een grote camping naast de spoorweg. De treinen laten duidelijk van zich horen als ze voorbij rijden. Ook snachts.Het is snachts pikkedonker. We bellen nog effe met de hulpdiensten van Cruise Canada de camperverhuurder. We hebben een lekkage van de afvoer en een barstje in de ruit. Morgenvroeg moet ik maar terugbellen.

W. Canada

Door Geert op 13 september 2015 18:59
Donderdag 10 sept. Vandaag belooft het een mooie dag te worden. We rijden naar het meer, dat uiteraard net als de plaats ook Lake Louise heet. Plek voor parkeren is er nog voldoende omdat we op tijd zijn. Parkeren kun je hier overal gratis, dat is wel prettig. We lopen langs de oever van het meer en als we omkijken zien we Chateau Lake Louise in volle omvang. Het kan 1000 gasten herbergen. Dit zijn dan ook veelal Aziaten .Na 2 km aan het eind van het meer komt het melkachtige water in het meer. Het meer is helder blauw. Door het bos en langs de bergwand lopen we naar de plain of the six glaciers. Het pad is af en toe smal, dus je moet je goed je concentreren om niet naar beneden te kukelen. Gevaarlijk is het niet. Aan het eind van de 6 km klimpartij met 400 m. Hoogteverschil hebben we een schitterend uitzicht op de gletsjers, die we door het mooie weer heel goed kunnen onderscheiden.We horen geregeld het geraas van afbrokkelende sneeuw. Met hulpdienst geen contact meer gehad. Probleem is grotendeels opgelost. Met 2 rechterhandjes kun je natuurlijk veel. Het was een schitterende wandeling met t- shirt en korte broek. Nog niet meegemaakt. We gaan nog effe De plaats Lake Louise in. Dit is een toeristisch centrum van enkele winkeltjes, waar alles veel duurder is dan elders. Dus nemen we het hoog nodige en zetten we de stoeltjes buiten en gaan savonds nog effe genieten van het mooie weer.

W. Canada

Door Geert op 13 september 2015 19:12
Vrijdag 11 sept. Het is ontzettend koud als we buiten komen. Maar wel heldere hemel. We rijden naar een ander meer in de buurt, nl. Lake Loraine op 7 km afstand van camping. We hebben een blik geworpen op het meer, het is prachtig.. We kiezen voor een korte wandeling van 3 km heen naar Consolation Lake. Door de bossen, met veel mos en veel paddestoelen en een snel stromende rivier langs je, is het heerlijkwandelen. Het is stralend weer. Aankomend bij het meer zien we bijna geen toeristen. Hier is het zo rustig en de ligging is prachtig. We genieten, buurten met andere toeristen. Man uit Florida vond dat ik goed Engels sprak. Daar hebben de kids toch een andere mening over zei ik. Met een stel uit Calgary teruggelopen. Blijkbaar moest je met 4 lopen, vanwege beren in het bos. Geen beer gezien.we rijden terug en stoppen bij een kruising waar ook 4 stopborden staan. Blijkt dat degene die het eerst komt het eerst mag aanrijden. De Canadezen zijn dan ook rustige rijders en heel galant. Savonds wederom genieten van het mooie weer en we kijken weer terug op een schitterde dag.

Icefield Parkway

Door Geert Peters op 15 september 2015 5:14
Vandaag gaat onze wens in vervulling. Met helder weer de mooiste route van Noord Amerika rijden. Misschien van heel America. We vertrekken om 900 uur. Door de controle met geldig bewijs om Park te bezoeken vallen we van de ene bewondering in de andere. Deze route is 23o km lang en gaat van Lake Louise naar Jasper. We zien besneeuwde bergtoppen, gletsjers, meren, watervallen, canyons in de meest fascinerende kleuren en vormen. Het is onbeschrijflijk wat je in deze ene dag voorgeschoteld krijgt. Helaas kan ik geen foto's bijvoegen. Travelhome zoekt dit uit, maar nog geen oplossing. Als we op de camping in Jasper in het nat. Park ,met 765 campingplaatsen, gaan douchen lopen we ook nog 4 elanden tegen het lijf. Mooie afsluiting van de dag. Nu gaan we alle indrukken nog even verwerken.

W.Canada

Door Geert Peters op 17 september 2015 0:46
zondag 13 sept. Na het onweer vannacht is het langzaamaan aan het opklaren. We lozen onze vloeibare afvalstoffen. Stapt Jose zomaar in de camper van iemand anders. De beschildering van Cruise Canada is dan ook van hetzelfde. Deze vergissing toch tijdig opgemerkt. We rijden naar Jasper om het plaatsje te bezichtigen. Dit is de moeite waard. We zien de buren van de camping in wasserette internetten. Goede combinatie. Doen we ook maar, want 2 weken onder dezelfde lakens (en met dezelfde persoon). We eten nog een hapje en tegen de middag rijden we naar Maligne Lake via Maligne Canyon. We stoppen nog even onderweg bij Medecine Lake en zien een groot gedeelte van een bos wat door brand verwoest is. Bovendien is de waterstand vrij laag door de droge periode in augustus. Op terugweg zien we enkele auto's stoppen. Dat betekent dat er iets te zien is. We zien enkele elanden achter in het struikgewas staan. Een parkwachtster staat er ook bij te kijken. Ik raak met haar in gesprek. Ze laat me een groot gewei zien. Dat blijkt slechts 6 maanden oud te zijn. Tijdens dit gesprek is een cameraploeg van Tv 5 opnames aan het maken van ons gesprek. Helaas wordt het niet in Ned. uitgezonden.Tegen de avond rijden we de camping op. Met camper naar de douche. Gisteravond hebben we te lang moeten zoeken om deze te vinden. Maar ja wat wil je op zo' n grote camping met 1 douchegebouw. Savonds tikt de regen op de camper wat heel goed te horen is. Toch vallen we weer in slaap.

W. Canada

Door Geert op 17 september 2015 0:49
Johnstone Canyon

W.Canada

Door Geert op 17 september 2015 0:55
en Lake Louise . Travelhome heeft programma ge-update. Nu kan ik dus wel foto's bijvoegen.

W Canada

Door Geert Peters op 17 september 2015 1:10
Maandag 14 sept. Het is licht bewolkt als we om 900 uur vertrekken uit Jasper. We rijden richting Mount Robson. Het wordt bewolkt. Dus deze berg laten we links of rechts liggen. We zien de grootste berg in deze regio helaas niet. We stoppen effe bij grens Van Alberta naar Br. Colombia. We hebben nu weer 1 uur langer de tijd ivm tijdsverschil.als we weer in de bewoonde wereld komen zien we weer de huisjes op de prairie zoals we die noemen. Ontzettende rotzooi van kapotte auto' s en andere spullen.garage of schuurtjes die vervallen zijn met daarnaast de nieuwe schuur. Na 385 km te hebben gereden rijden we de camping in Clearwater op. Camping stelt niet veel voor maar ligging aan Dutch Lake is sprookjesachtig. We rusten effe uit en nemen dan toch nog het besluit om de 3 watervallen in de buurt, die je gezien moet hebben aldus de folders, te bezoeken. De hoogste is 135 m.hoog de andere is niet zo hoog maar ontzettend breed. Helmcken en Dawson Falls. We zitten in de avond nog even te genieten van een glaasje dure alcohol. Het was een vermoeiende dag. De route was minder interessant zodat we ook lekker hebben doorgereden. Je moet immers deze afstand overbruggen.

W. Canada

Door Geert Peters op 17 september 2015 1:23
dinsdag 15 sept. Het is zonnig, maar fris. De vriezer, de koelkast en de cv doen het niet vanmorgen. We gaan tanken en vragen of ze ven kijken naar het gas. De tank is vol en er zit geen lucht in. Een Oostenrijker komt aangelopen en wil ons graag helpen. Uiteindelijk komen we tot de conclusie dat een zekering niet goed is. Bij garage blijkt dat het contact van deze zekering niet goed was. Binnen een minuut zijn we 10 dollar armer. We zijn blij dat het probleem is opgelost. In het westernstadje Clinton gaan we lekker in de saloon koffie drinken. Het valt ons op dat overal waar we komen goede oude muziek gedraaid wordt van de jaren 60/70. We rijden verder en komen in een steeds mooier landschap terecht. Door de Indian Summer die al zijn intrede doet ziet krijgt het landschap een mooiere kleur. De vele vennen en meertjes die we voorbij rijden in een heuvelachtig en bergachtig landschap met dan weer een rivier of een ravijn langs je is schitterend om te zien. Via Marble Canyon komen we aan op de schitterend gelegen camping te Lillooet. We kijken van grote hoogte op de Fraser rivier met zijn bruggen. Dit was een geweldig mooie route, hetgeen door onze Ned. buren beaamd werd.

W. Canada

Door Geert Peters op 18 september 2015 2:02
16 sept. We vertrekken om 9. 30 u en hebben 130 km voor de boeg. De reistijd zal een 4 uur bedragen. Dit klopt ook wel. We rijden dor een bergachtig gebied met af en toe minder goed wegdek. Stijgingspercentages tot 15 %. Maar de camper kan het wel aan. En wij ook wel. We komen langs talloze meertjes. Langzaamaan gaat het betrekken en als we in Whistler aankomen hangen de bergen in de lucht. Geen gondola naar boven. We zetten de camper op "Riverside" en betalen nogal wat meer dan op andere campings. Het is dan ook wel luxer. In de namiddag wandelen we  naar de Village. Het bijna allemaal nieuwbouw. We krijgen de indruk dat met de olympische Spelen in 2010 het gehele dorp uit de grond gestampt is. Wel mooi hoe de constructies zijn van deze gebouwen. In Dewinter is het hier topdrukte.  Whistler is dan ook het grootste en modernste skigebied van Canada. Nu valt de drukte wel mee.
Ik wil nog wat foto's op mijn iPad zetten om deze bij te voegen, maar dat is niet helemaal gelukt.
Ik zal nog even wat eerdere foto's op het blog zetten
De blog is nu duidelijk verbeterd constateer ik .

W. Canada

Door Geert Peters op 18 september 2015 2:06
en  

W.Canada

Door Geert Peters op 19 september 2015 5:15
donderdag 17 sept. 2015
We verlaten Whistler in nevelen gehuld, zoals we aankwamen.
2 uur rijden we in regenachtig en bewolkt weer langs de kust naar Horseshoe Bay.
Om 12.40 vertrekt de ferryboot naar Nanaimo op Vancouver Island.
We zijn ruim op tijd en staan bijna vooraan in de wachtrij.
We drinken koffie, lezen wat en ineens rijdt een of andere halve tegen mijn linkerspiegel.
Mijn voorganger ziet dit ook en zegt, dat het een witte VAN is.
Alleen mijn dooie hoekspiegels is eraf. Het kon erger.
Ik heb toch tape bij me dus dat is weer snel gefixt.
Ik ben bovendien goed verzekerd hiervoor uiteraard. Maar niet bij de Rabobank.
Na een kleine 2 uur varen rijden we van de Ferry af en komen in een grote stad terecht. 
Even goed kijken waar we heen moeten en we zitten op de goede Highway.
We gaan direct naar de camping aan het water. Plek genoeg.
Nog even gewandeld en de dag is alweer voorbij.
Savonds tikt de regen weer op het dak van de camper.
Een vertrouwd geluid.

W.Canada

Door Geert Peters op 19 september 2015 5:46
Vandaag 18 sept. 2015.
Het regent vanmorgen.
We gaan eerst naar het infocentre in Nanaimo om te kijken wat de mogelijkheden van onze geplande activiteiten zijn.
De Infocentra in Canada kwijten zich heel goed van hun taak en we hebben dan ook bijna elke keer weer ons voordeel hiermee kunnen doen.
We rijden de Oceanside route naar Campbell River.
Het is bewolkt dus het uitzicht kon beter. Toch leuk om door deze stadjes te rijden. We zien dan ook een heel ander Canada. Veel meer verzorgde tuintjes en woningen. Uiteraard ook wat sjieker af en toe.En geen bergen vooralsnog.
We bezichtigen Elk Falls met zijn Suspension Bridge. Vanuit deze brug heb je een mooi zicht op de hoge waterval en de diepe ravijn.
Het is niet koud en het is droog. 
Daar zijn we vandaag ook tevreden mee.
We wandelen daarna nog langs de Frazer River en zijn nauwelijks onderweg of ik signaleer een zwarte beer verderop.
Die is aan het vissen. Die heeft natuurlijk een berenhonger.
Mooi gezicht.
Inmiddels is het al weer een uur of 6 en gaan we naar de camping die we uitgezocht hebben.
Goed verzorgde camping in de bossen buiten de stad, die voldoet aan onze wensen.
Je hebt hier op Vancouver Island de mogelijkheid om boottrips te maken, zoals whalewatching , orkawatching of bearwatching.
Tochten van 4 of 8 uur met de boot het water op en evt de eilanden hier voor de kust langs.
Voor morgen zijn deze tochten in deze omgeving uitverkocht.
Onvoorstelbaar eigenlijk als je ziet dat je zomaar 200 tot 400 euro hiervoor neertelt en misschien de staart van
een walvis ziet.
Je krijgt dan wel de mogelijkheid om een nieuwe tocht te maken als je niets gezien hebt.
Leuk om 2 keer het water op te moeten om water te zien.

Vancouver Island

Door Geert Peters op 22 september 2015 4:39
Het is 19 sept. En de regen tikt als vertrouwd op ons dak.
In de regen rijden we naar Quinsham River Hatchery, 10 min van de camping vandaan.
Het is een Groot wetenschappelijk ondersteund project voor het behoud en de voortplanting van de verschillende zalmsoorten. In een klein museum wordt verduidelijkt hoe het proces van kuit schieten tot het uitZetten van de zalm in de vrije natuur in zijn werk gaat. Het gaat dan over zo' n kleine 15 miljoen, die straks vrij kunnen rondzwemmen.
De zalm komt hier om te paaien en je ziet de duizenden zalmen vechten om de trap op te springen. Het is een kleine stuw met een opening waardoor de zalm naar het hogere gedeelte van de rivier moet springen.een schitterend gezicht.
Als we omhoog kijken zien we 10 tallen roofvogels, wachten om toe te slaan.
We lopen iets verder door en vervolgen de rivier.hier zie je minder zalm, natuurlijk.
Wel scheert een visarend over ons hoofd, te snel om te fotograferen.
We lopen weer terug en daar staat een zwarte beer bij de trap om de zalm eruit te vissen.
Veel energie heeft hij hiervoor niet nodig.
Na 5 min. Lopen we terug en rijden naar Stratcona Nat. Park. Als we iets hoger komen wordt het steeds mistiger.
We keren om en rijden langs de kust via Fanny Bay. Hier zijn zeeleeuwen en zeehonden o een 100 m van de kust op een soort steiger aan het luieren.Het waait behoorlijk dus ruiken we ze gelukkig niet.
We besluiten om naar Coombs te gaan. Een leuk plaatsje. Met zijn winkeltjes met allerlei rariteiten, houtsnijwerken en grote stenen beelden
Is het een vermakelijk gezicht. Je ziet Goots on the roof. Geiten die op het dak van een supermarkt aan het grazen zijn.
In Coombs overnachten we dan ook bij een sjachrijnige eigenaresse. 
Dat hebben we nog niet meegemaakt. Allemaal vriendelijke mensen.

Vancouver Island

Door Geert Peters op 22 september 2015 5:11
Het is zondag 20 sept. 
Richting Port Alberni maken we onze eerste stop bij Little Qualicum Falls.Inderdaad alweer een waterval.
Het blijft een mooi gezicht hoe dat water naar beneden valt en verder stroomt in de uitgesleten rotsen, die bijna geheel bedekt zijn met mos of ander groen.
Een stukje verder stappen we uit bij Cathedral Grove. Hier is het een komen en gaan van toeristen.
We wandelen door een reuzenbomenbos met Douglassparren tot wel 70 m hoog en een omtrek van 9 meter.
Ze zijn dan ook tot 8 eeuwen oud.
Verschillende bomen staan nog fier overeind, terwijl ze van binnen uitgerookt zijn door vuur.
De indianen deden dit vroeger om zo hun kano's te bouwen.
Tofino stond op ons lijstje maar het slechte weer aan de westkust van Vancouver Island heeft ons doen besluiten om deze trip van nog eens 130 km niet te maken.
We rijden terug naar de kust. Het is inmiddels prachtig weer en de korte broek komt weer tevoorschijn.
Chemaines is de plek die we aandoen.
Vele kunstenaars zijn uitgenodigd, na het faillissement van de grootste houtzagerij ter wereld, om tradities en de geschiedenis  op muurschilderingen van gebouwen vast te leggen.
Een 40 tal hele mooie en getailleerde schilderingen sieren het dorp.
Duncan is onze volgende bestemming. Het is zondag en alles is in rust.
Het is de stad der totempalen. Een route is uitgestippeld voor de toerist om alle exemplaren te kunnen aanschouwen.
Bij elke totempaal staat een omschrijving van wat het voorstelt met de naam van de kunstenaar.
We gaan eens kijken welke camping er in de buurt is. Laat die nou op 10 min rijden net buiten Duncan liggen.
Ondanks GPS kunnen we deze camping niet direct vinden
Een behulpzame Canadees wijst ons de weg.
We komen daar aan en rijden de camping op.
We zien daar een hoop oud ijzer staan, oude tractors, oude auto's, en oude campers, camperbussen enz.
Ik vraag aan een gast waar de receptie is.
Ik bel aan en wordt binnengelaten door een vriendelijke meid, die zojuist nog onder de auto lag. 
We vinden onze plek tussen veel vast gasten, waar het meestal een rommeltje van vanillestokje en nog wat.
Het leuke is dat iedereen iets tegen je zegt, jong of oude, meestal te dik of dun.
Op elke camping voel je dan ook gelijk thuis.
We wandelen nog effe en kunne gebruik maken van onze buitenstoeltjes tot het te koud en te donker wordt.

Vancouver Island

Door Geert Peters op 23 september 2015 3:50
Maandag 21 sept. Heldere hemel. Heeft even geduurd, daarom des te aangenamer.
We besluiten om een rondje te gaan rijden van ongeveer 150 km.
We vertrekken om een uur of 10 naar het Cowichan Lake.
Goede weg en spoedig zien we dit mooie grote meer voor ons. We praten effe met een Canades, die niet meer weet uit welke plaats in Nederland zijn vrouw komt, vragen nog even de weg en gaan verder. Scholieren spelen honkbal en een oud treinstel staat in volle glorie
Langs de weg. Rails hebben ze hier ook nog steeds, maar daar rijdt geen trein meer overheen.
Richting Port Renfrew door een bosrijk gebied met af en toe smalle tot zeer smalle weggedeelten, hobbelig wegdek en regelmatig tegemoetkomende trekkers met opleggers (en dat zijn lange) vol met boomstammen, vraagt toch wel geconcentreerd rijden. 
We stoppen bij een canyon en een meertje, Lizard Lake, waar we het rijk helemaal alleen hebben.
Het is een mooie plek voor een picknick. 
We rijden over een lange houten brug, Port San Juan, en stoppen voor onze middagpauze bij Jordan River.
Het uitzicht op zee wordt niet meer zo zeer belemmerd door bos, zodat we ook hiervan meer kunnen genieten.
In Sooke wandelen we naar de Whiffin Split en we landen om 17.30 uur op Fort Victoria Rv Park, net buiten de stad Victoria.
Het is een grote camping maar tip top in orde. Deluxe hier hebben we nog niet meegemaakt.
Het was een warme dag.

Vancouver Island

Door Geert Peters op 23 september 2015 4:14
Het is dinsdag 22sept. En wederom een strak blauwe hemel.
Opgewekt gaan we met de bus naar Victoria, een stad van een 300.000 inwoners. Waar de regering van Vancouver Island zetelt.
De bezienswaardigheden liggen op loopafstand van  elkaar.
Vanuit Inner Harbour lopen we door straat met veel mooi gerestaureerde kleurrijke historische gebouwen, langs Market Square,
Verderop ligt het oudste Chinatown van Canada, met een zeer smal straatje waar Jose haar armen niet helemaal kan strekken.
We zien het indrukwekkende House of Parlement en gaan naar binnen. We krijgen een inkijkje in de raadzaal en het vele mooie beschilderde glas in lood ramen. 
We volgen de kade naar Fisherman's Wharf. Dit is de oude haven waar schilderachtige woonboten liggen en verschillende restaurantjes.
We doen ons tegoed aan Fish en Ships bij een restaurant, aanbevolen door Tripadvisor.
Dat smaakt wel.
Met taxibootje varen we terug naar de Inner Harbour. We zien enkele watervliegtuigen landen en opstijgen. Het lijkt wel een klein airportje.
Onderweg wijst de bootsman naar een jacht, dat 42 miljoen gekost heeft. Een schitterende boot, maar we zien het er niet aan af.
De eigenaar is 6 maand, voordat het te water gelaten kon worden, overleden.
Wat heb je aan zo 'n boot, denk je dan.
We meren aan bij het exclusieve Express Hotel.
Na het zien van een film over de Galapagos in het Imaxtheater stappen we weer op de bus.
We vragen de chauffeur of hij ons een seintje geeft als we bij de camping zijn.
Dat doet hij keurig.
Een beetje moe maar voldaan komen we in onze camper aan.
het was een leuke en zonnige dag.

Vancouver Island

Door Geert Peters op 25 september 2015 1:11
woensdag 23 sept.
Het is mooi weer en gaan naar mount Douglas Park. Op de berg heb je namelijk mooi uitzicht op de eilandjes voor de kust.
Met geen mogelijkheid kunnen we beneden de camper kwijt.
We rijden door naar Sidney ( het grote Sidney nie). We gaan naar infocentre. Om te vragen hoelaat Ferry gaat naar eilandje Sidney Split, waar je mooie wandelroute hebt. Die gaat dus nie. Vanaf 8 sept niet meer.
Butchart Gardens is in ieder geval wel open en daar brengen we een bezoekje aan.
Schitterende tuinen, met een geschiedenis van wel 100 jaar.
Ook een rozentuin met rozen uit allerlei landen. De Lunsroos van smidssirke hebben we echter niet gezien.
Er is ook een caroussel. Jose kan zich niet inhouden en draait rondjes op een hobbelpaard.
Geert maakt foto's van een blije Jose.
Later in de middag rijden we Oceanside Rv Resort op. Er is nog 1 plek en dat is genoeg.

W.Canada

Door Geert Peters op 25 september 2015 1:26
Het is donderdag 24 sept.
We vertrekken vanuit de camping naar Swartz Bay. De Ferry gaat om 11.00.
Ruim op tijd aanwezig om nog even te kwatsen met enkele Nederlanders.
Een zekere Hans Klaasse heeft me zijn visitekaartje gegeven. Hij heeft op vele mooie plekken gedoken.
Bovendien heeft hij veel gefilmd. Voor de nodige tips kan ik hem benaderen. 
Anderhalf uur later komen we aan in Tsawassen. 
Een half uurtje daarna staan we op de camping in White Rock.
De camping is niet fancy volgens de eigenaresse. 
Dat kunnen we niet ontkennen.
Na enig overleg blijven we toch maar.
De middag lopen we langs het strand en de pier op totdat het begint te regenen.
We staan nu een 20 km van Cruise Canada vandaan, waar we de camper morgen voor 11.00 uur ingeleverd moeten hebben.
We moeten nog even nagaan of de vertrektijd van Transat Airways nog 16.30 is.
Als het goed is komen we de dag erna, dus zaterdag om 11.00 uur aan op Schiphol.
Dit is mijn laatste bijdrage aan de reisblog.
Bedankt voor de leuke reacties en we zien elkaar spoedig weer.
Groeten
Jose en Geert

Reacties

REAGEREN

Fam. Peters

CAMPERREIS IN WEST-CANADA

september 2015