Canada here we come again

Door Tonny op 19 augustus 2019 14:08

In september gaan we weer eens genieten van het mooie Canada. Wil graag een blogje bijhouden en jullie zijn welkom om samen met ons "mee te reizen". Wij starten 8 september dus nog even wachten. Maar wij hebben er zin in dat is iets wat zeker is. Grace en Huub & Tonny

Nog 10 dagen

Door Tonny op 29 augustus 2019 15:51

Hello,

De tickets zijn binnen, de hotelvoucher voor de eerste nacht en de voucher van Canadream voor de camper. Hebben net de ETA formulieren ingevuld en retour gekregen met goedkeuring. Nu begint het verzamelen van de spullen die we echt niet moeten vergeten, de film en fotocamera controleren. Eigenlijk zijn wij er klaar voor maar we moeten nog even geduld hebben, but time fly's like a banana. Nog even en wij zijn weg, de mooie natuur tegemoet.

Grace, Huub & Tonny

Eindelijk WiFi

Door Tonny op 13 september 2019 15:49

Hoi allemaal,

Na een aantal dagen midden in de natuur en zonder WiFi zijn we nu dan even “ in de lucht”. De vlucht is goed verlopen maar was wel erg lang met een overstap erin. Maandag om half tien werden we al opgehaald om de camper op te halen en aan onze trip te beginnen. Wij zijn gereden tot aan Kananaskis en daar in een Provincial Park een campground genomen, vandaag hadden we wat regen.

Dinsdag zijn we Kananaskis Country in gereden, wat een mooie natuur hier, de bergen zijn erg dichtbij, hoog en heel mooi. De bewolking hangt laag wat een spooky effect geeft en bijna boven op de pass 2206mtr zaten we in een heuse sneeuwstorm( pje) geweldig het lijkt wel Kerst met al die witte bomen. Als we Kananaskis Country achter ons laten komen we in Farmersland met heel veel paarden, koeien en wildwest gebouwen, onderweg doorspekt met Ja-knikkers. Onderweg staan en lopen de koeien langs en op de weg en ze wijken geen meter. Vandaag stoppen we bijna aan de grens met BC in Crowsnest Pass en nemen daar een campground.

Woensdag Het is zonnig en vol goede moed gaan we beginnen aan de pass om de grens over te gaan. In Sparwood komen we een hele grote truck tegen die in de mijnen heeft gewerkt, echt een monstertruck. Na deze fotostop gaan we verder richting Fort Steele waar we een campground nemen in Norbury Lake PP. Heerlijk midden in de natuur met een Meer wat zo mooi ligt omgeven door bergen en het is er heerlijk rustig en stil. Goede keuze weer om hier neer te strijken.

Tot nu toe genieten we van de mooie natuur.

probeer vanavond foto’s te up;oaden want de verbinding is niet echt goed.

Groetjes, Grace, Huub & Tonny

13 september Canada

Door Tonny op 14 september 2019 7:06

Hoi Nederland,

Daar zijn we weer: Donderdag bij het verlaten van de campground rijden we weer naar de bewoonde wereld en plots 4 koeien op de weg en een hollende boer er achteraan. Nou de koeien winnen en verdwijnen in de bossen en de boer ook maar. Verder moeten we stoppen voor een “kudde” Kalkoenen, nou van alles hadden we deze zeker niet verwacht. Bij de Kootenai River maken we een stop en zien verschillende Eagles zitten en vliegen, komt er eentje aan die een vis draagt, geweldig om te zien. Op weg naar Creston met een aantal mooie stops onderweg ook bij Moyie Lake . Het is hier oogsttijd dus de fruitstalletjes langs de weg zijn uitnodigend. Uiteindelijk komen we uit in

Crawford Bay waar we een plek zoeken voor de nacht. In de avond regen en in de nacht hoosbuien, WoW het is nogal wat.

Vrijdag: Vroeg opgestaan want we moeten met de ferry over om in Nelson uit te komen. Hier maken we Mainstreet even onveilig en gaan verder langs nog steeds het Lake waar we gisteren ook al langs kwamen. Eerst komen we op een campground uit met “vreemde vogels” dus verder op pad en nu staan we aan Summit Lake. Het weer werkt niet echt mee regelmatig regen afgewisseld met zon. We gaan ervoor dat het beter zal worden.

See you folks

Grace, Huub & Tonny

15/9 REGEN REGEN REGEN

Door Tonny op 16 september 2019 1:20

Hoi allemaal,

Gisteren in de ochtend lage bewolking, zon en nog lekker genoten van de mooie omgeving. Koffiestop in Nakusp en daar over een boerenmarktje gelopen en langs de promenade van Upper Arrow Lake gelopen. Weer verder op weg naar Revelstoke, de bewolking zakt weer tot bijna op de weg en even later begint het te regenen, shit. In Revelstoke eerst getankt en een lunch bij Denny’s genomen (niet zo erg lekker brr) naar de campground gereden en de camper aangesloten. De regen valt gestaag en het gaat steeds harder. Besloten om zondag een “rustdag” te houden, het weerbericht geeft nog meer regen en op de buienradar ziet het zo donkerblauw dat het lijkt of we op de Pacific gestrand zijn met de camper. Zondag na een luidruchtige nacht (regen op de camper) op ons gemak opgestaan, na het ontbijt maar de was gedaan. Vandaag verder niets op het programma dus maar wat met de foto’s gespeeld en Huub heeft vriendjes gemaakt met een Bunch Duckies ze kwamen snel aan gehobbeld toen hij buiten kwam hihi. Het regent nu al meer dan 24 uur en het gaat nog gewoon door. Morgen gaan we verder —> Golden en /of Lake Louise we zien wel waar we uitkomen. Hopen wel dat het dan niet meer giet.

20 september en weer OnLine

Door Tonny op 21 september 2019 1:50

Hallo allemaal,

Hier eindelijk weer een berichtje uit de “bewoonde” wereld, wij zijn in Hinton aangekomen.

Dinsdag zijn wij eerst naar Banff gegaan om te shoppen en een bakje koffie, toen wij van de koffie kwamen en buiten stapte werden wij onder de voet gelopen door hordes Chinezen met gids met vlaggetje, poeh poeh wat een gedoe. Lijkt niet meer op het Banff wat wij kennen van onze eerste trip. Vlug naar de camper en op weg naar Canmore. Onderweg de nodige stops om ons te vergapen aan mooie natuur. De laatste stop was bij een grote store om in te slaan want wij zijn van plan om 3 dagen in de natuur door te brengen.

Woensdag: begonnen aan Road 40 een gravelroad van honderden kilometers lang. Dikwijls gestopt voor mooie vergezichten, de Rockies, de kleurenpracht van de natuur en om gewoon even een koffiestop in te lassen. Onze bedoeling was om bij Rams Falls PP te overnachten maar na uren hadden we nog maar een goede 120km gedaan en voor het laatste stuk naar Rams Falls stond een groot bord met de mededeling dat het echt afgeraden werd om deze weg te rijden. Dus wij een afslag genomen naar Sundre en vandaar over een provinciale weg tot aan Rocky Mountain House gereden en daar een Campground genomen. Vandaag onderweg genoten van een koffiestop met Koeien, een bos vol met Bisons. Op de campground kwamen er tijdens het koken twee Hertjes langs om te kijken wat we allemaal aan het doen waren.

Groetjes uit een mooi kleurrijk Canada,

Grace, Huub & Tonny

20 september Vervolg trip

Door Tonny op 21 september 2019 2:17

Hey Folks,

Donderdag: Vandaag op weg van Rocky Mountain House naar Abraham Lake over een prachtige weg road 11 ook wel de David Thompson Road genoemd. WoW wat een kleurenpracht onderweg, wij komen ogen te kort. Vandaag maar 155km gereden maar genoten voor wel 255km. Onderweg in Nordegg gestopt om te tanken en te lunchen maar helaas alles gesloten of te koop, het is wel weer een plaats met minder dan 250 inwoners en echt ver van alles verwijdert dus niet zo heel gek dat er niets meer gebeurd dan alleen de benzinepomp. Verder op weg naar Abraham Lake gewoon op een parkeerplaats gestopt en onze eigen lunch gemaakt, het makkelijke van een camper. Weer op pad door de gekleurde natuur tot aan David Thompson RV park waar wij een plaats nemen waar wij uiteindelijk toch niet zo verrukt van zijn. Er is een restaurant waar ze een kaart hebben van 3 A4tjes vol maar waarvan maar 1 gerecht te serveren is hoe bedenk je zoiets, alles is in handen van Chinezen wij denken dat dat de oorzaak is hihi. Wij doen alles dicht en rijden weer tot aan een mooie plaats aan het water waar je gewoon mag kamperen, deze plek staat ons veel meer aan en wij laten de Chinees de Chinees en blijven heerlijk midden in de natuur aan het water staan!

Vrijdag: Vandaag om 7 uur opgestaan om te genieten van de Dawn (zonsopkomst) maar helaas te bewolkt. Na het ontbijt verlaten wij onze mooie plek aan het water en gaan op weg naar Hinton, wederom over een gravelroad, de aanvang valt mee maar na een tijdje hobbelen en diverse regenbuien is de weg op sommige plekken veranderd in een Rutschbaan. Maar onze driver is ervaren en loodst ons 10 meter huis veilig over de “weg” van modder, gaten, stenen en drap. Uiteindelijk komt er een stukje gewone weg die ons in Robb brengt waar wij de lunch gebruiken in het eerste Hard Rock Hotel (denken wij) het hotel is van 1940 evenals het meubilair en alle vaste dingen die er staan. De rest is opgesierd met oude gitaren, versterkers, pooltafel, basketring, dartbord en alles wat zo’n interieur verdiend! De Hamburger, brood en frietjes worden vers gemaakt en het is zoveel dat de friet uit onze oren komt en wij vanavond geen eten nodig hebben. Vanuit Robb is het nog 40km gravel naar Hinton. Nou deze weg ligt er fris en fruitig bij en is redelijk goed te rijden, Huub brengt ons veilig in Hinton waar wij een campground nemen met full hook-up zodat wij alles weer kunnen opladen en wij gebruik kunnen maken van internet. Anders denken jullie dat wij van de aardbodem verdwenen zijn. Morgen eerst een RV wasstraat zoeken want de modder en klei zit er aan vast gebakken, de wielkassen zitten vol en de verlichting is bijna niet meer te zien.

That’s it folks,

Grace, Huub & Tonny

Daar zijn we weer!

Door Tonny op 26 september 2019 6:02

Hoi allemaal,

Nou na een week weer eens contact en nu hopen dat het blijft werken tot we klaar zijn. Zaterdag 21 september: Vandaag gaan we richting William A. Switzer PP, dit is een groot natuurpark met veel meren en diverse campground wel alles in de natuur dus zonder luxe. Wel een waterpomp en een “droge poepdoos” maar gelukkig hebben wij een camper met toilet en douche. De lunch gebruiken we aan Jarvis Lake waarna we verder rijden tot de laatste campground Lakeside genaamd. Hier staan we in de bossen dicht bij het meer. Vanmiddag eerst een wandeling langs het meer en een stuk door het bos waar wij een hert spotten maar dat is zo snel dat het weer weg is voor we het goed en wel gezien hebben. De meren zijn erg mooi en de bomen volop in kleur, geweldig genieten. Vanavond BBQ en gezellig bij het vuur zitten waarna we nog even een wandeling maken langs het meer.

Zondag 22 september: Als afscheid van dit mooie stuk natuur lopen we de trail naar de Athabasca Lookout, dat lopen is eigenlijk een kilometer klimmen pffh. Onderweg komen we reuzen paddenstoelen tegen waar volgens ons een beer met zijn dikke kont een bed heeft gemaakt, alles plat. Maar als we dan eindelijk boven komen is het alles dubbel en dik waard, wat een uitzicht!!!

Daarna op weg naar Jasper met diverse stops waar we genieten van de mooie omgeving, de bergen en de mooie natuur. Wat ons opvalt is dat er hier zoveel dooie bruine bomen staan, het resultaat van een kever die hier al jaren de bomen leegknabbelt. Erg jammer want het oogt een beetje troosteloos nu.

Dan Jasper zelf ook veel drukker dan we ons herinneren van de vorige reis, na het bezoek aan het stadje gaan we op zoek naar een campground. De eerste helemaal vol die verwijzen ons naar Wabasso campground, troosteloos tussen heel veel bruine bomen die soms nog staan en de rest is al geveld door de kevers. Maar wij kunnen koken en vannacht slapen, dat is ook al veel waard.

Houdoe,

Grace, Huub & Tonny

Maandag 22 september

Door Tonny op 27 september 2019 1:15

Oké, we gaan weer verder.

Maandag: Bij het verlaten van de campground loopt er een grote stoere Elk over de weg, hij gedraagt zich als “the King of the Road” het is wel een knappe kerel! Eerst naar Jasper, shoppen en nog wat boodschappen doen koffie drinken en weer op weg. De Icefields Parkway staat voor een stuk op het programma. De regen valt met bakken uit de hemel en soms is het wat minder en kun je uit de camper komen. Bij de Athabasca Falls stappen we uit, daar worden we toch al nat van de waterval dus het is niet zo erg. De waterval is nog steeds prachtig en het geluid oorverdovend. Daarna waren de Sunwapta Falls aan de beurt maar het weer was verschrikkelijk en echt vreselijk druk daar dus zijn we doorgereden (wij hadden ze toch al eens gezien). Dan komt de Athabasca Glacier en de glazen loopbrug in zicht. De brug hangt niet over de Glacier en stond niet aangegeven dus die was al voorbij voor we er erg in hadden. Bij de Glacier is het vreselijk weer en erg druk dus zijn we voorbij gereden omdat we toch niet op de gletsjer wilden. De bewolking hangt zo laag, het is helemaal grijs dus het is jammer. We rijden door tot aan de afslag Rocky Mountain House en slaan links af richting Abraham Lake en gaan weer op de mooie campground aan het meer staan. De wind neemt niet af maar groeit tot wel windkracht 7 en de camper schud flink heen en weer. We worden lekker in slaap geschommeld. Zzzzzzz

Dinsdag 24 september

Door Tonny op 27 september 2019 1:56

Goedemorgen, wij hebben de stormachtige nacht doorstaan en bij het opstaan wel mooie luchten. Wel een beetje aan de donkere bewolkte kant maar toch iets om vroeg voor uit ons mandje te komen. Wij gaan weer richting Icefields Parkway en zowaar de ZON schijnt, maar helaas van korte duur en het begint weer te regenen. Onderweg zijn er bij verschillende bezienswaardigheden de weg afgesloten door werkzaamheden en verder is het geen weer om buiten te komen hi hi. Waar het minder druk is stoppen we natuurlijk wel om te genieten van het mooie Canada. Jammer dat de bomen bruin, dood en omgevallen zijn, wat een verschil met onze vorige trip door dit stuk van het land. Bij Lake Louise willen we het stadje in maar we worden gewoon door de verkeersleider een kant opgestuurd en na een stuk blijkt dat het meer te zijn. Zo druk en geen stuk om te keren moeten we verplicht helemaal naar boven om daar rechtsomkeer te maken. Wij gaan meteen door naar Banff waar we bij het Fairmont Banff Springs hotel de lunch gaan gebruiken. Een reuze hotel voor “ the rich and famous” maar wij hebben genoten van onze lunch, het was heerlijk. Grace heeft gebak gekocht voor in de camper, mooi om te zien en versiert met BladGoud!! Dan gaan we op weg naar Tunnel Mountin RV-park wij moeten tunnel Mountain truck hebben omdat we full hook-up nodig hebben. De camper kan geleegd, gevuld en opgeladen worden maar van WiFi hebben ze hier nog niet gehoord. Grace en Huub gaan meteen het gebak uitproberen en het blijkt uitzonderlijk lekker te zijn, ze hebben genoten van de luxe versnapering. Na het eten maken we nog een kleine wandeling door het park en vergapen ons aan de enorme bergen, de wind is erg koud en op de bergen ligt alweer verse sneeuw. Wij gaan dus snel en opgefrist weer naar binnen. Weer tijd om ons mandje op te zoeken na deze mooie, zonnige, regenachtige en grijze dag, waar we natuurlijk toch weer van genoten hebben. Trusten en Siej Oe,

Grace, Huub & Tonny

De laatste dagen/uren

Door Tonny op 29 september 2019 20:14

Hallo allemaal,

Als jullie dit lezen zijn wij weer thuis uit een Kleurrijk Canada.

De weken zijn voorbij gevlogen met alle weersoorten die je maar kunt bedenken. Zon, Blauwe lucht, Regen, Sneeuw, Stormachtige wind en zelfs twee keer een kleine sneeuwstorm!! Maar ondanks alles hebben wij genoten ook al hebben wij deze trip zo goed als geen Wild gespot. Lag misschien wel aan de gebieden die we in onze trip hadden opgenomen, heel veel "off the road" in Farmersland. Ja daar zagen we wel loslopende Farmers met een trosje Cows ervoor, een hele kudde Kalkoenen en meer van die bijzondere dingen. En daar "wonen" ook nog veel Ja Knikkers, ze zeggen niet veel maar knikken gestaag heel de dag.

Ja er is een gezegde "You can’t have it all" nou dat hadden wij deze trip zeker niet.

Woensdag zijn we eerst een wandeling gaan maken bij een Meer waar ook een hondenlosloopgebied is, echt een mooi stuk natuur en erg druk bezocht. Dan op weg naar Canmore, wat een erg leuk stadje is met een heel mooie Galerie van een Natuurfotograaf, waar we een hele tijd hebben doorgebracht.

Donderdag zijn we naar Cochrane gegaan waar we de laatste dagen op Bow Rivers Edge Campground blijven staan. Cochrane is een leuk stadje het heeft een OldTown met leuke winkeltjes en restaurants waaronder Schooners een echt goed Visrestaurant. Vandaag was het meteen even Wasdag en was alles weer fris en fruitig!

Vrijdag was het plan om Calgary aan te doen, wij op pad en hadden even vergeten dat het veel veranderd is voorbij onze eerste trip. Daar geen parkings voor RV's dus dat was geen goed idee van ons geweest. Maar de dag (en deze vakantie) is op een geweldig manier afgesloten met een heerlijk etentje bij Schooners en wel met Crab!

Toen wij weer op de campground aankwamen stormde het en de kou ging door je jas heen, snel de afvoer, stroom en water aangesloten en naar binnen. In de nacht stormde het soms en we werden alweer in slaap geschommeld Zzzzzz

Zaterdag, opstaan met sneeuw, ijzige wind en een bevroren waterslang die ons van water moet voorzien. Gelukkig zat er nog water in de tank dus de pomp aan en wij hebben water. Dan op weg naar CanaDream, campercheck en met de shutllebus van CanaDream naar het vliegveld gebracht. Het sneeuwt soms weer, wat een toch wel leuk beeld geeft als afsluiting van een "zomervakantie".

Wij hebben genoten van een andere trip in een heel mooi gekleurd Canada!!

Grace, Huub & Tonny

Reacties

REAGEREN

Grace, Huub & Tonny

CANADA, ON THE ROAD AGAIN!

september 2019