Vancouver

Vancouver, als aanvlieghaven veel gebruikt voor camperrondreizen in West-Canada. Natuurlijk ook veelvuldig bezocht tijdens een rondreis die niet begint of eindigt in deze prachtige stad. Vancouver is leuk, mooi en er hangt een hele relaxte sfeer in deze Europees aandoende stad, die aan alle kanten wordt omringd door water. Op de achtergrond zie je de besneeuwde bergtoppen de lucht in. Het beste kun je Vancouver te voet bekijken. Alles is op loopafstand te bereiken. Van de ene kant tot de andere kant van downtown loop je ongeveer 30-40 minuten. En onderweg is overal wel wat te zien. Maar ook de bussen rijden frequent en de toeristische hop-on/hop-off bus is een uitkomst voor alle toeristen. Deze rijdt langs alle bezienswaardigheden en je kunt in en uitstappen wanneer je maar wil.


Wil je verder neem je de Canada Line, een trein die je van de ene stadswijk naar de andere brengt. Hiervoor koop je het beste een dagpas. Er zijn veel gezellige wijken in de stad. Het toeristische Gastown met de beroemde steamclock, souvenirwinkels en galerieën. Luxe winkelen rondom Robson Street en een lekker hapje eten in het hippe Yaletown met veel gezellige barretjes en restaurants. Ook Granville Island waar een gezellige farmersmarket is en nog veel meer andere gezellige winkeltjes aan een drukke jachthaven, mag tijdens een bezoek niet ontbreken. De watertaxi brengt je natuurlijk ook overal naar toe. Om even bij te komen is Stanley Park the place to be. Deze groene long wordt ook veel door de inwoners bezocht om lekker te relaxen of te genieten aan het strand aan de waterkant. Ja, Vancouver heeft behoorlijk wat te bieden en wat is lang genoeg? Eigenlijk kom je altijd tijd te kort. Maar zoals dat gaat op een rondreis, ligt de volgende bestemming al weer te wachten.

Nanaimo en Campbell River

Met een taxi die gestuurd is door Traveland, de camperverhuurder die het volgende reisonderdeel voor zijn rekening neemt vertrekken Chantal en Karlijn naar het verhuurstation. Hier volgt een uitgebreide rondleiding en instructie hoe de luxe camper waarin de komende week gereisd wordt gebruikt moet worden. Het lijkt ingewikkeld en ook zo groot, maar de camper is van alle gemakken voorzien en rijdt als een zonnetje blijkt al gauw.


De eerste rit gaat naar de Ferry van BC Ferries, ongeveer een uurtje rijden vanaf Langley, waar Traveland ligt. De ferry’s naar Vancouver Island vertrekken meerdere malen op een dag en hoeft niet gereserveerd te worden. De tocht naar Nanaimo duurt ongeveer een anderhalf uur. Vanuit hier is het nog ongeveer 2,5 uur rijden naar Campbell River, Salmon capitol of the world. Zoals de naam al aangeeft bekend om de zalmentrek.


De eerste camping is Elk Falls Provincial Park Campground. Een eenvoudige, maar prachtig gelegen camping aan de rivier. Een ideale plek om de camperreis te beginnen. Naar het dorpje is slechts een paar minuten en ook de gelijknamige Elk Falls is op steenworp afstand te vinden. Een erg leuke excursie is het snorkelen met de zalmen. Tijdens de zalmentrek ga je met een rubberboot de rivier stroomafwaarts en in verschillende natuurlijke bassins ga je met je snorkel het water in en zwem je letterlijk tussen duizenden zalmen, snoeken en andere vissen. Spannend en leuk. De rivier mondt uit in zee.


Onderweg zwemmen ook zeehonden mee en vliegt af en toe een arend over. Prachtig.

Telegraph Cove

Vanuit Campbell River volgt een rit van drie uur naar het kleine vissersdorpje Telegraph Cove. Een klein dorpje, erg charmant met de kleine houten huisjes aan het water. De overnachting is gepland op Telegraph Resort Campground. Vanuit het dorpje staat de volgende ochtend heel vroeg een Bear Watch Tour op het programma. Deze start om zeven uur. Met een man of tien vertrekt de boot de oceaan op en vaart vervolgens een uurtje of twee. Onderweg is het heerlijk uitwaaien. De zonsopkomst is prachtig en onderweg zwemmen de dolfijnen achter de boot aan. Ook wandelt een eenzame zwarte beer rustig snuffelend over een strandje. Spectaculair. Er wordt een stop gemaakt op een van de kleine eilandjes die in de fjorden liggen.


Daarna weer verder totdat het punt bereikt is waar de Grizzly beren hun habitat hebben. Er wordt overgestapt op een platte boot, die door de gids erg dicht aan land gebracht wordt. Al snel snuffelt een moeder Grizzly met haar twee cups door het struikgewas. Ze storen zich niet aan de bezoekers en doen hun ding. Per slot van rekening is dit hun huis. Machtig mooi. Al veel te snel wordt de lunch geserveerd en op deze prachtige locatie smaakt dat naar meer. Op de weg terug, wordt als toetje nog een school orka’s gepresenteerd. Alsof het in het draaiboek staat, wat natuurlijk niet zo is.

Ucluelet en Tofino

Na een gezellige avond onder de volle maan en een lekkere BBQ en knapperend vuurtje wordt het weer vroeg dag en vertrekken de campers zuidwaarts, terug naar Nanaimo en wordt de Pacific Rim Highway genomen wordt richting Tofino. Een schitterende weg die voert langs groene bossen, meren en riviertjes. De rit duurt zo’n beetje de hele dag, maar er is voldoende te zien onderweg.


Na aankomst in Pacific Rim National Park waarvoor toegang betaald moet worden wordt gekozen voor een strandbezoek. Hier sta je echt aan het einde van Canada. De open Oceaan ligt in al haar glorie wijds voor je. Erg indrukwekkend. De overnachting in Ucluelet verloopt goed, hoewel de camping zelf Ucluelet Campground niet zo bijzonder is. Wel ideaal als startplaats voor de volgende excursie; kajakken op de oceaan. Je kunt kiezen voor een tocht van een paar uur tot een paar dagen.


Aangezien de tijd beperkt is, wordt gekozen voor een kajak tocht in de baai. Zeehondjes en zeerobben steken nieuwsgierig hun koppie boven het water uit. Best intensief zo’n kajak tocht, maar wel erg leuk. Vanuit Ucluelet is het niet zo ver naar Tofino ongeveer een half uurtje, dat bekend staat als gezellig toeristisch dorpje waar je uitstekend whalewatchtochten kunt boeken bij bv. Jamies whalewatchtours. Per grote boot of per Zodiac. Dat laatste is al een leuk avontuur zelfs als je geen walvissen spot. Een whalewatchtour mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Vancouver Island.


De volgende camping bij Tofino is Bella Pacifica. Een prachtige camping direct aan het strand. Ongelooflijk, wat een mooi uitzicht. Hier kun je wel dagen doorbrengen. Helaas, geen tijd. De reis moet weer verder naar Port Alberni.

Port Alberni

Port Alberni is als stadje niet heel bijzonder, maar als wandelaar en natuurliefhebber kun je je hier prima vermaken in de oeroude bossen. De eenvoudige camping aan het riviertje heet Arrowvale Campground en heeft bijzonder vriendelijke eigenaars.

Victoria

De volgende en laatste dag wordt doorgebracht in de hoofdstad van British Columbia, Victoria op het zuidelijke puntje van het eiland. Veel Engelse invloeden tref je hier met een mix van de cultuur van de First Nations People, de zgn. ‘indiaanse bevolking’. Vooral rondom de Inner Harbour is volop bedrijvigheid met een komen en gaan van zeiljachten en floatplanes. Het Empress Hotel steekt statig boven alles uit. In Victoria hangt een erg gemoedelijke sfeer en er zijn veel gezellige winkels, musea, straatartiesten en gezellige bars en visrestaurants te vinden. Vanuit de camping West Marin RV Park gaat een waterbus naar het downtown gedeelte. Een belevenis op zich. Ook in Victoria is het heerlijk om een paar dagen rond te slenteren, te winkelen en lekker te eten. Een goede afsluiter van de reis.


Vancouver Island is een bestemming op zich. Met een lengte van bijna 500 km en zoveel natuurschoon, gezellige dorpjes en mooie plekjes en de prachtige stad Victoria is het bijna zonde dat men op het eiland zo weinig tijd doorbrengt tijdens een rondreis door West-Canada. Overweeg daarom gerust om de camperreis naar West-Canada echt door te brengen in het Westen. Daar waar Canada de oceaan raakt. U zult er geen spijt van krijgen.            

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties