Aankomst Toronto

Na lang wachten is onze studiereis naar Oost-Canada dan eindelijk begonnen. We vliegen met Air Transat rechtstreeks naar Toronto waar onze reis begint. We vertrekken al vroeg in de ochtend naar Amsterdam Schiphol waar we 4 uur voor vertrek al kunnen inchecken. Het inchecken verloopt soepel en snel. Eenmaal in het vliegtuig krijgen we een upgrade naar Option Plus en krijgen we een 2-seater toegewezen. De stoelen zijn niet iets breder, waardoor je niet te krap zit. Deze stoelen bieden zeker meer comfort. Een aanrader vooral op langere vluchten.


De vlucht verloopt prima. Onderweg worden we door de piloot erop gewezen dat we over Groenland vliegen. Echt een spectaculair uitzicht. Vooral de ijsbergen zijn adembenemend. Uiteraard worden er natuurlijk een paar mooie foto’s genomen. Na ongeveer 8 uur komen we dan eindelijk aan in Toronto. Het vliegveld is niet al te groot. Tevens treffen we hier meteen een infobalie aan en kun je pinnen. We nemen vanaf de luchthaven in Toronto de Airport Express naar downtown Toronto. De rit duurt ongeveer 45 minuten en kost CA$26,95 per persoon. Voor een retour betaal je CA$40,- per persoon. Deze Airport Express gaat niet alle downtown hotels af maar stopt bij bepaalde punten in het centrum van Toronto. Onze buschauffeur was zo aardig om ons bij het hotel Holiday Inn Express Downtown af te zetten.


Het inchecken bij het hotel in tegenstelling tot vlucht, verloopt niet heel snel omdat er net voor ons een grote groep incheckt en er maar 1 man personeel achter de balie staat. Uiteindelijk hebben we de sleutel van onze kamer gekregen, welke prima is. Behalve een ruime kamer, beschikt het hotel ook over gratis internetfaciliteiten op de kamer, is het ontbijt inbegrepen en is de service van het hotel goed. We frissen ons even op en besluiten meteen om Toronto te gaan verkennen. We zijn op advies van een collega naar het grootste winkelcentrum van Toronto, het Eaton Centre te gaan.


Het winkelcentrum ligt tussen Young Street in het Oosten, Queen Street in het zuiden, Dundas Street West in het Noorden en Bay Street in het Westen. Het winkelcentrum telt ongeveer 330 winkels op 150.000 m2. Voor ieder wat wils. Na het winkelen, gaan we naar de Irish Pub waar we gezellig wat drinken. De vermoeidheid begint toe te slaan en we besluiten rond 20:30 uur terug te gaan naar het hotel om lekker op tijd naar bed te gaan.


Accommodatie:
Plaats  :   Toronto
Naam  :   Holiday Inn Express Downtown
Prijs  :     CA$133,- per nacht inclusief ontbijt
Faciliteiten : Goed, gratis WIFI op de kamer, restaurant, inroom coffee, roomservice, gratis 
                  continentaal ontbijt
Ligging  : Ongeveer 45 minuten vanaf de luchthaven gelegen, welke goed te bereiken is met de Airport Express. Het hotel ligt centraal gelegen en alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand.

Toronto

Na een stevig ontbijt besluiten we te voet Toronto te gaan ontdekken. We brengen eerst een bezoek aan de St. Lawrence Market. St. Lawrence Market in Toronto heeft het allemaal, het verstrekken van bezoekers en bewoners met verse vleeswaren, produceren, kaas en brood, alsmede de aanvullende cultuur en het gevoel die doet denken aan een vroeg tijdstip. Elke week (maandag t/m zaterdag) tref je hier een breed scala aan van lokale handelaars die hun producten hier tonen. Omdat wij op een zondag de St. Lawrence Market bezoeken is enkel alleen een antiekwinkel geopend. We brengen hier een kort bezoek aan en besluiten om een kop koffie te gaan drinken. Vervolgens besluiten we om onze weg te volgen naar de CN Tower.


De CN Tower is gelegen in het centrum van Toronto en is met zijn hoogte van 553,3 meter jarenlang het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld geweest. Deze toren is onlosmakelijk verbonden met de stad en uitgegroeid tot toeristische attractie voor jaarlijks 2 miljoen bezoekers. De entree voor de CN bedraagt CA$32,- per persoon. Voor degene die van adrenaline houden is de Edge Walk zeker de moeite waard. Deze excursie duurt ongeveer anderhalf uur, waarvan je ongeveer een half uur buiten op het randje doorbrengt. Voor deze Edge Walk betaal je CA$175,- per persoon. Op advies van de dame achter de infobalie besluiten we eerst een film te kijken over de bouw/geschiedenis van de CN Tower en besluiten pas later op de avond daadwerkelijk de CN Tower te bezoeken, zodat we het uitzicht van Toronto zowel bij dag als avond zien. Het uitzicht is spectaculair. Ook beschikt de CN Tower over een glasvoer waar u kunt genieten van het uitzicht onder uw voeten op 114 verdiepingen hoog! Een beetje eng is het wel.


Ook een bezoek aan de Mariposa Cruise line mag niet ontbreken. Aangekomen bij de Mariposa Cruise Line blijkt dat de boot (1 uur cruise) die wij in eerste instantie willen nemen niet gaat omdat het Moederdag is. We mogen daarom dan ook mee op de cruise welke speciaal voor Moederdag georganiseerd is en 2 uur duurt en waarbij een heerlijke lunch is inbegrepen. Ook vanaf hier weer een adembenemend uitzicht op de skyline van Toronto.


Weer aangekomen in de haven besluiten we om de Kensington Market te gaan en brengen tevens een bezoek aan Littly Italy. In deze buurt vind je veel leuke restaurantjes, cafés en kledingwinkels. Ook brengen we nog een kort bezoek aan de oude, industriële gedeelte van de stad, het Distillery District, dit geeft een goed beeld van Toronto jaren geleden. In de avond besluiten we te gaan eten bij de Irish Pub Embassy waar we ook genieten van een wedstrijd van de Maple Leafs (ijshockey, de nationale sport van Canada) die op dat moment een belangrijke wedstrijd hebben. Ze winnen die avond en in heel Toronto is het feest losgebarsten.

Toronto - Niagara Falls

We checken om 10.00 uur uit en laten Toronto achter ons. Vanaf het hotel nemen we een taxi naar Union Station. Deze taxirit kost CA$10,-. Aangekomen op het busstation kopen we een kaartje naar Bolton voor CA$7,50 per persoon. We besparen zo toch CA$75,- omdat een taxi vanaf het centrum naar verhuurstation al gauw CA$100,- kost.


Aangekomen bij het verhuurstation krijgen we te horen dat het ongeveer anderhalf uur duurt voordat onze camper klaar is. We besluiten daarom dan maar om even te gaan lunchen. Na onze lunch besluiten we direct terug te lopen naar de verhuurder. Weer aangekomen bij het verhuurstation staat onze camper klaar. Even een korte uitleg over hoe de camper werkt en een grondige inspectie en we kunnen op pad. We besluiten meteen door te rijden naar de supermarkt, welke circa 5 minuten vanaf het verhuuurstation is gelegen, om boodschappen in te slaan. Ongeveer 2 uur later staan we weer buiten en kunnen we eindelijk op weg naar de Niagara Falls.

Aan het einde van de dag komen we aan op onze camping. We besluiten onze camper te installeren en er een gezellige avond van te maken.


Accommodatie:
Plaats  : Niagara Falls
Naam  : Yogi Bear Yellystone Park
Website  : http://www.jellystoneniagara.ca/
Prijs  : CA$43,- per nacht off-season full hook-up
Ligging  : Op een paar minute afstand van de Niagara Falls


Bijzonderheden: Yogi Bear Yellystone Park is een gezellige familiecamping welke in de zomer vele activiteiten organiseert.

Afstand: 145 km

Niagara Falls

Vrije dag Niagara Falls:
Op de grens van Canada en de Verenigde Staten liggen de spectaculaire Niagara watervallen. Deze watervallen bestaan uit drie verschillende watervallen, genaamd: de kleinere Bridal Veil Falls, de Horseshoe Falls en de American Falls. De watervallen zelf staan niet zozeer bekend om de hoogte als wel om de breedte. Vandaag gaan we rond 11:00 uur met de camper richting de Niagara Falls. Normaal gesproken kan men vanaf de camper met een shuttlebus naar de Niagara Falls. Deze rijdt alleen nog niet dus gaan we er zelf met de camper op uit.


Aangekomen bij de Niagara Falls parkeren wij onze camper. Als eerste besluiten we een bezoek te brengen aan de observatietoren Prospect Point, kosten circa $15,- per persoon. Vanuit hier hebben we een super mooi uitzicht over de watervallen. Tevens zien we ook duidelijk de Amerikaanse kant liggen. We besluiten diezelfde middag met de Maid of de Mist mee te gaan. U betaalt hier ongeveer $20,- per persoon voor. Dit is een populaire manier om de watervallen te bekijken. Met deze boot zien we de watervallen van onderaf en komen we ook erg dicht bij. Een andere populaire activiteit is de “Walk behind the Falls”. Verder kunt u bij Cave of the Winds met een lift omhoog gaan naar de basis van de Bridal Veil Falls. Na een rondje door het plaatsje Niagara Falls te hebben gelopen, het lijkt hier een beetje op “klein Las Vegas” besluiten we door te rijden naar Niagara-on-the-Lake.


Onderweg brengen we een bezoek aan de Florel Clock en kunt u een met een Cable Car over de Whirlpool. Kosten circa $12,- per persoon. Niagare-on-the-Lake is een pittoresk plaatsje wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Bruce Peninsula National Park

Vandaag besluiten we om vroeg op pad te gaan naar Bruce Peninsula National Park, welke op ongeveer 385 kilometer vanaf Niagara Falls is gelegen. We vervolgen onze weg in noordwestelijke richting naar Tobermory op de punt van Bruce Peninsula. Dit nationale park is nog redelijk onbekend en wordt vooral gekenmerkt door de ruige kliffen en duizend jaar oude cederbomen die langs de over van Georgian Bay groeien. We rijden door een bosrijke omgeving waar je af en toe een klein dorpje tegenkomt. Onderweg besluiten we te gaan eten bij Mumma Brown Diner, een wegrestaurantje, waar we in contact komen met de lokale bevolking.

 

Door hen komen we erachter dat de overtocht vanuit Tobermory waarschijnlijk niet gaat doordat het water te laag staat en de ferry daardoor niet gaat. Deze overtocht gaat vanaf ongeveer half mei. We adviseren deze ook zeker te nemen. Een vriendelijke man helpt ons met het wijzigen van onze route. Een paar uur later staan we weer buiten met een wegenkaart en besluiten we richting onze camping te rijden.


Accommodatie:
Plaats               : Bruce Peninsula National Park
Naam               : Tobermory Village Camp
Website             :
http://www.tobermoryvillagecamp.com/
Prijs                 : CA$40,- per nacht inclusief water en elektriciteit
Ligging             : In een bosrijke omgeving

Bijzonderheden: De service is uitstekend. Wel dient u hier te betalen voor de douche ($0,25 per 2 minuten) en kunt u hier hout kopen voor circa $10,-.
Afstand: 385 km

Wasaga Beach

Vandaag hebben we besloten om toch een bezoek te brengen aan Manitoulin Island. Helaas wel met een omweg, maar we willen dit eiland niet overslaan. Onderweg brengen we eerst een bezoek aan Cypres Lake. De camper parkeren we bij het Visitor Centre. U kunt bij dit Visitor Centre een gratis kaart halen van alle wandelingen/trails die u hier kunt maken.


We besluiten een combinatie van verschillende trails te doen. We lopen via de Horseshoe Trail heen, vervolgens nemen we een stukje van de Bruce Trail naar de Grotto. Terug lopen we via de Georgian Trail terug naar de parkeerplaats. De trail duurt in totaal ongeveer 1,5 tot 2 uur. Onderweg hebben we vele mooie uitkijkpunten, zien we slangen en lopen via keien langs een supermooie kustlijn. Uiteraard genieten we hier ook nog even van het mooie uitzicht.


Accommodatie:
Plaats  : Holiday Park
Naam  : Wasaga Beach
Website  : http://wasagaholidaypark.com/
Prijs  : CA$40,- per nacht Fully Hook Up
Ligging  : Aan een grote weg gelegen. Tegenover de camping treft u de WallMart aan.

De camping ligt tevens een paar minuten van het strand gelegen. In de zomer is dit een fijne bijkomstigheid.


Bijzonderheden: De service en faciliteiten op de camping zijn matig. De camping heeft 1 douche en 2 toiletten ter beschikking wat er weinig is.

Afstand: 185 km

Manitoulin Island

Vandaag rijden we op tijd aan want er staat een lange reisdag op het programma. We stoppen onderweg niet veel want we willen zo snel mogelijk naar Manitoulin Island. Dit is een eiland welke meer dan 100 meren telt. We stoppen in Providence Bay en overnachten ook hier.  Onderweg rijden we langs supermooie meren. Vanaf de camping kun je de zonsondergang zien. Ook heel mooi vanaf de Board Walk aan de overkant van de weg. Na aankomst op de camping hebben we een wandeling over deze Board Walk gemaakt.


Accommodatie:
Plaats  : Providence Bay Tent & Trailer Park
Naam  : Manitoulin Island
Website  : http://www.manitoulin-island.com/providencebaypark/facilities.html
Prijs  : CA$42,- per nacht Fully Hook Up
Ligging  : Gelegen aan Manitoulin langste zandstrand.


Bijzonderheden: De faciliteiten zijn matig. Op het moment dat wij er zijn is 1 toiletgebouw gesloten dus moeten we best een stukje lopen om gebruik te kunnen maken van de douches en toiletten. Geen bereik met onze mobiele telefoons.

Afstand: 455 km

Manitoulin Island

Vrije dag Manitoulin Island:


We beginnen deze dag met een bezoek aan de Indian Point Lookout. Deze lookout valt een beetje tegen dus besluiten we snel verder te rijden Gore Bay. Een leuk klein dorpje waar we op ons gemak een kop koffie drinken. Vervolgens rijden we door naar de Ten Mile Point Lookout en brengen we als laatste een bezoek aan de Breidal Veil Falls, waar we een mooie wandeling maken van ongeveer 1,5 uur. Ook hier hebben we het geluk dat we weer een aantal slangen tegenkomen. Ook ziet u hier veel watersportactiviteiten. Boottochten maken, vissen en duiken kunt u hier maar als te goed.


Accommodatie:
Plaats  : Green Acres
Naam  : Manitoulin Island
Website  : http://www.manitoulintourism.com/portfolio/green-acres/
Prijs  : CA$38,- per nacht inclusief water en electriciteit
Ligging  : Gelegen aan het strand


Bijzonderheden: De faciliteiten zijn matig en de service is redelijk. Ook hier maar 1 doucheruimte en 2 toiletten.

Afstand: 185 km

Algonquin Provincial Park

Vandaag staat er weer een lange reisdag op het programma. Helaas geen bezoek aan Killarney Provincial Park, daar waar we een heel eind om hebben moeten rijden om Manitoulin Island te bereiken en we in totaal maar 2 weken hebben. Indien u wel een bezoek brengt aan Killarney Provincial Park, dan zit u goed qua kampeermogelijkheden. Witte rotsen en naaldbomen worden afgewisseld door sprankelende saffierblauwe meren. Aan het einde van de dag komen we aan in Algonquin Provincial Park.


Accommodatie:
Plaats  : Tea Lake
Naam  : Algonquin Provincial Park
Website  : http://www.algonquinpark.on.ca/visit/camping/tea-lake-campground.php
Prijs  : CA$38,- per nacht inclusief, geen water en electriciteit
Ligging  : Gelegen in een bosrijke omgeving aan Tea Lake

Bijzonderheden: De faciliteiten zijn goed. Tip: in het voorjaar zitten er enorm veel black flies, zorg dat u muggenspray bij u heeft.

Afstand: 415 km

Algonquin Provincial Park

Vrije dag Algonquin Provincial Park


Dit park staat bekend om zijn bosrijke omgeving met vele meren en rivieren. Ook treffen we hier een veelvoud aan van flora en fauna. In de ochtend willen we eerst gaan eten bij een restaurantje welke alleen per boot te bereiken is. Helaas is deze doordat we nog vrij vroeg in het seizoen zitten nog gesloten. Vanaf de waterkant kunt u bellen en wordt u opgehaald met een bootje. We besluiten daarom met de camper door te rijden naar Canoe Lake, om daar gezellig te ontbijten.


Na het ontbijt beginnen we aan onze kanotocht over Canoe Lake. Een kano inclusief zwemvesten huren we voor $30,- exclusief een borg van $50,-. We kunnen dan 4 uur gebruik maken van deze kano’s. Daarna besluiten een kanotocht te maken. Na een paar uur heerlijk op het water te zijn geweest rijden we door naar de Dorset Lookout Tower waar we een verbluffend uitzicht hebben over dit schitterende park. Vervolgens besluiten we naar een sanistation te rijden om onze camper een keer te legen. Het blijkt er druk te zijn waardoor we ongeveer een uur hebben moeten wachten. Daarna rijden we door naar onze tweede camping.


Accommodatie:
Plaats  : Rock Lake
Naam  : Algonquin Provincial Park
Website  : http://www.algonquinpark.on.ca/visit/camping/rock-lake-campground.php
Prijs  : CA$48,- per nacht inclusief water en electriciteit
Ligging  : Gelegen aan Rock Lake, circa 8 kilometer vanaf de verharde weg


Bijzonderheden: De faciliteiten zijn goed en service zijn goed.

Afstand: 50 km

Ottawa

Vanuit Algonquin Provincial Park rijden we richting Ottawa, de hoofdstad van Canada. Ligt net op de grens van Ontario en Quebec tussen Franstalig en Engelstalig Canada. Invloeden van beide culturen vinden we dan ook zeker terug. In Ottawa nemen we de Amphibus $32,- per persoon om een goede indruk van de stad te krijgen. We zien de parlementsgebouwen. In de zomer worden hier meerdere malen per avond een licht en geluidshow afgespeeld. Ook komen we langs het Museum of Civilization. Het museum telt vier verdiepingen en u kunt hier meer leren over de eerste bewoners van Canada, de Vikings en bekende Canadezen uit de geschiedenis.


Accommodatie:
Plaats  : Hithers Hills
Naam  : Ottawa
Website  : http://www.camphitherhills.com/homepage.html
Prijs  : CA$38,- per nacht inclusief water en elektriciteit
Ligging  : Net buiten Ottawa gelegen


Bijzonderheden: basis service, u dient hier te betalen voor de douche $1,-. De camping beschikt ook over een kleine speeltuin.
 
Tip: we raden u niet aan om in de stad te parkeren. De parkeerplaats die ze in Ottawa hadden hebben ze gesloten. U kunt het beste uw camper bij de WallMart parkeren en vanuit daar de bus nemen naar het centrum van Ottawa.

Afstand: 265 km

Kingston

Vanuit Ottawa rijden we via de 1000 Island Parkway naar Kingston. Deze parkway is circa 35 kilometer lang en leidt ons langs mooie meren en mooie uitkijkpunten. Rond de middag komen we aan in Kingston. Kingston is een klein en authentiek plaatsje waar we de rest van de middag hebben doorgebracht. De camper kunnen we parkeren tegen over het informatiecentrum. 


Accommodatie:
Plaats  : Rideau Acres
Naam  : Kingston
Website  : http://www.rideauacres.com/Rates.html
Prijs  : CA$38,- per nacht, fully hook up. Inclusief korting ANWB Good Sam Club
Ligging  : Aan het strand gelegen


Bijzonderheden: faciliteiten redelijk, weinig douches voor een grote camping als deze. Service matig, ze konden ons geen info geven over Kingston.

Afstand: 166 km

Toronto

Het wordt tijd om onze camper weer in te leveren en aan het einde van de dag terug te vliegen naar Amsterdam. Het inleveren van de camper loopt zeer soepel. We hebben geen schade gereden en binnen een half uur zijn we weer uitgecheckt. Een medewerker van Cruise Canada belt voor ons een taxi om ons naar het vliegveld te brengen.


Onze reis door Oost-Canada zit er helaas weer op.

Afstand: 265 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties