Whitehorse

Whitehorse, de grootste stad van de Yukon, je zou het niet zeggen wanneer je door het centrum rijdt. Laagbouw, kleurige gebouwen en toch best wat verkeer maar het doet ons meer denken aan een kleine stad dan een echte hoofdstad.

Naast een bezoekje aan het centrum is er ook tijd om een dag de omgeving te verkennen en dat is zeker de moeite waard. Er lopen honderden wandelroutes in de omgeving en ook een ochtend met de kano het water op is erg de moeite. Geen zin om actief te zijn? Geen probleem, je kunt ook een tochtje plannen met het watervliegtuig.

White Pass Train

Vandaag staat er een prachtige excursie op het programma, met de trein van Whitehorse, via White Pass naar Skagway (Alaska, Amerika) en met de bus weer terug.

Je stapt in een oude trein en komt meteen in de sfeer van vroeger. Het rijden wordt steeds mooier, langs hoge bergtoppen en helderblauwe gletsjermeren. Gelukkig is er ook een balkon zodat je buiten nog meer van het uitzicht kunt genieten.

Na een tijd kom je aan in Skagway en heb je een paar uur om dit gezellige plaatsje te verkennen. Wandel door de gekleurde straten, bezoek het Visitor Center en souvenirwinkels, stop ook voor een lekkere lunch.

Na een paar uur stap je op de bus voor de rit terug naar Whitehorse, geniet nu van het uitzicht vanaf de andere kant en kijk uit op de treinrails waar je net overheen reed. Een prachtige dag!

Haines Junction - Kluane N.P.

Op de kruising van de Alaska Highway en Haines Highway ligt het kleine dorpje Haines Junction. Het dorpje is de perfecte uitvalsbasis om het Kluane National Park te bezoeken. Op de achergrond van Haines Junction liggen de hoogste bergen van Canada.

Wanneer je wat meer informatie wilt over zowel Haines Junction, als over Kluane National Park, dan kun je het bezoekerscentrum van Kluane National Park bezoeken. Hier vindt je videopresentaties, tentoonstellingen en informatie over de verschillende wandelroutes.

Het Kluane National Park is een park met een grote diversiteit aan landschappen. Je vindt er namelijk Gletsjers, valeien, bergen, maar ook toendra's. Maar ook in dieren is er een grote diversiteit, zo vindt u er onder andere lynxen, coyotes, grizzlyberen, zwarte beren, elanden en wolven.

Prijzig maar prachtig is het maken van een rondvlucht over de gletsjers, onvergetelijk! Verder zijn er door het hele park heen mooie wandelingen te maken.

Overnacht heerlijk aan het water bij Kathleen Lake.

Afstand: 185 km

Beaver Creek

Na een mooie wandeling ga je verder in de richting van Bever Creek en ongeveer 50 kilometer hiervoor kom je aan de bij de camping van Discovery Yukon Lodgings. Heerlijk gelegen naast de bergen zet je de camper neer. Een vriendelijke ontvangst en de mogelijkheid voor een barbceue in het restaurantje, geniet van de zelfgemaakte taarten en salades!

Reis je in het najaar? Hou dan de aurora forecast in de gaten. Geven ze goede kans voor de zichtbaarheid van het Noorderlicht en is het helder? Ga dan zeker even kijken ergens tussen 22.30 en 24.00, wie weet maak je op de camping straks eenzelfde foto!

Afstand: 250 km

Dawson City

De rit van vandaag is weer een hoogtepunt van deze reis, je rijdt vandaag over de 'Top of the World Highway' naar Dawson City. Het uitzicht op deze rit is werkelijk adembenemd en je voelt je hier ook letterlijk op de top van de wereld.

Je arriveert in Dawson City, een stad waar in de zomer dubbel zoveel mensen wonen als in de winter. Waar de kleurrijke huizen op de permafrost zijn gebouwd en de locals de echte kleur aan de stad geven. Van gouddelvers tot hippies, ze verzamelen zich allemaal hier in Dawson City en dat heeft het plaatsje een unieke sfeer.

Maak een dagje een tour met een gids om meer te leren over de geschiedenis en de beproevingen die de eerste goudzoekers hier hebben doorstaan. In de avond mag een bezoekje aan Diamond Tooth Gerties niet ontbreken, de leuke en komische cancan show is een must see! Uiteraard mag ook het drinken van een Sour Toe Cocktail in het Downtown Hotel niet ontbreken.

Je kunt net buiten de stad middenin de natuur kamperen, de gratis ferry brengt je snel naar het centrum. Tegen het centrum is ook een camping gelegen, niet zo mooi maar wel van faciliteiten voorzien. Ook is dit het moment weer boodschappen te doen, het aanbod is hier ruim.

Afstand: 435 km

Tombstone Territorial Park

Daar ga je weer, de Dempster Highway op, een iconische rit! De weg is afgelegen en loopt door een intens mooi gebied. Tombstone Territorial Park is uitgestrekt en je vindt er mooie meren, prachtige uitkijkpunten en verlaten wandelroutes. In de herfst kleurt de toendra in het mooiste rood, goud en groen.

Het Visitor Centre is een must, win hier informatie in over de wandelingen en veiligheidsmaatregelen die je treft, hier loop je nog echt in het wild. De camping ligt prachtig en is de ideale uitvalsbasis voor een dagje in dit park.

Een echte aanrader is een rondvlucht over het park vanuit Dawson City, zo verken je het park vanuit de lucht en over de grond. De vlucht over het park laat je zien hoe mooi de natuur is en maakt je nietig, enorm indrukwekkend.

Afstand: 275 km

Eagle Plains

Eagle Plains is een plaatsje in het midden van de Dempster Highway. Doordat de ondergrond erg hard is in deze regio zijn de bossen hier erg scheef gegroeid. De heuvels die hier liggen komen boven de grens uit, waardoor er dus geen bomen groeien op deze heuvels. De grond op deze heuvels is bijna volledig bedekt met mossen, wat het een erg bijzondere omgeving maakt. In Eagle Plains vindt u een aantal voorzieningen zoals een restaurant, tankstation, douches, wasserette en een motel. Verder is de omgeving mooi om te wandelen en fietsen. Eindig de dag met met een koele 'Yukon Gold' op de poolcirkel.
Afstand: 410 km

Richting Beaufortzee en terug

De komende dagen rijdt je verder richting de Beaufortzee. Over de Dempster rijdt je steeds noordelijker, langs kleine plaatsen, mooie riviertjes en het ruige landschap.

Uiteindelijk kom je aan in Tuktoyaktuk, waar nog weinige toeristen je voor zijn gegaan. Ontoet de locals en dompel je tenen in het poolwater. Daarna weer terug richting Eagle Plains.

Planning van de dagen:
Dag 12 Tombstone - Fort McPherson - 185 km
Dag 13 Fort McPherson - Inuvik - 185 km
Dag 14 Inuvik - Tuktoyaktuk - 150 km
Dag 15 Tuktoyaktuk - Inuvik - 150 km
Dag 16 Inuvik - Eagle Plains - 370 km

Afstand: 1040 km

Dawson City

Het laatste stukje Dempster Highway vandaag en dan ben je weer in Dawson City. Wat voelt dit ineens als een wereldstad!
Rij in de vooravond met de camper naar de top van de Midnight Dome, het licht is dan het mooist. Hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Op de heenweg kun je nog een kleine detour maken langs het oude kerkhof van de plaats. 
Ga vooral ook een keertje uit eten, de cheesecake van Klodike Kate's is overheerlijk!

 

Afstand: 410 km

via Silver Trail naar Keno City

De Silver Trail verbindt de plaatsjes Mayo, Elsa en Keno City met de Klondike Highway. Via deze weg ga je naar Keno City. Keno City ligt aan het einde van de Silver Trail.

Keno City was vroeger een levendig dorpje door de nabijgelegen zilver en lood mijnen. Toen deze mijnen sloten vertrokken de meeste inwoners dan ook. Tegenwoordig woont er nog een handje vol mensen.

Wanneer u Keno City bezoekt is een bezoek aan het Keno Mining Museum zeker de moeite waard. Hier leer je alles over de geschiedenis van dit plaatsje en deze regio.

Doordat Keno City zo afgelegen ligt is hier geen sprake van horizonvervuiling. Daardoor heb je een grote kans om vanuit hier het noorderlicht te mogen aanschouwen.

 

Afstand: 345 km

Whitehorse en naar huis

De laatste dag in de camper vandaag, een lange rit terug naar Whitehorse. Stop onderweg nog bij Five Finger Rapid en geniet van het uitzicht.
De laatste avond verblijf in je in de omgeving van Whitehorse waar je de volgende dag de camper inlevert voor je weer terugvliegt naar Nederland. De volgende dag ben je weer terug op Nederlandse bodem en is het tijd om nog lang na te genieten van een prachtige reis.

Afstand: 465 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties