Over de route

Zie jij een camperreis door Canada wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘23-daagse camperreis het beste van Yukon’ en ga op road trip langs uitgestrekte bossen, meren en bergketens. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door het land van duizend meren eruit kan zien!

 

Whitehorse

Whitehorse, de grootste stad van de Yukon, je zou het niet zeggen wanneer je door het centrum rijdt. Laagbouw, kleurige gebouwen en toch best wat verkeer, maar het doet ons meer denken aan een kleine stad dan een echte hoofdstad.

Naast een bezoekje aan het centrum is er ook tijd om in een dag de omgeving te verkennen en dat is zeker de moeite waard. Er lopen honderden wandelroutes in de omgeving en een kanotocht in de ochtend geeft je ook prachtige eerste indrukken van de Yukon. Geen zin om actief te zijn? Geen probleem, je kunt ook een tochtje plannen met het watervliegtuig.

White Pass Train

Vandaag staat er een prachtige excursie op het programma waarbij je met de trein van Whitehorse, via White Pass naar Skagway (Alaska, Amerika) reist en met de bus weer terug.

Je stapt in een oude trein en komt meteen in de sfeer van vroeger. De landschappen worden steeds mooier, langs hoge bergtoppen en helderblauwe gletsjermeren. Gelukkig is er ook een balkon zodat je buiten nog meer van het uitzicht kunt genieten.

Na een tijd kom je aan in Skagway en heb je een paar uur om dit gezellige plaatsje te verkennen. Wandel door de straten met gekleurde panden, bezoek het Visitor Center en souvenirwinkels en stop ook voor een lekkere lunch.

Na een paar uur stap je op de bus voor de rit terug naar Whitehorse. Geniet nu van het uitzicht vanaf de andere kant en kijk uit op de treinrails waar je net overheen reed. Een prachtige dag!

Haines Junction - Kluane N.P.

Na even goed uit te rusten van je reis en hectische leven, is het nu tijd om je camper op te halen en je rondreis te beginnen! Op de kruising van de Alaska Highway en Haines Highway ligt het kleine dorpje Haines Junction. Het dorpje is de perfecte uitvalsbasis om het Kluane National Park te bezoeken. Op de achtergrond van Haines Junction liggen de hoogste bergen van Canada. Het is werkelijk een uitzicht waar je stil van wordt. 

Wanneer je wat meer informatie wil over zowel Haines Junction, als over Kluane National Park, dan kun je naar het bezoekerscentrum van Kluane National Park gaan. Hier vind je videopresentaties, tentoonstellingen en informatie over de verschillende wandelroutes.

Het Kluane National Park is een park met een grote diversiteit aan landschappen. Je vindt er namelijk gletsjers, valleien met prachtige bloemen, hoge bergen, maar ook vlakke en uitgestrekte toendra's. Ook in dieren is er een grote diversiteit, zo vind je er onder andere lynxen, coyotes, grizzlyberen, zwarte beren, elanden en wolven.

Prijzig maar prachtig is het maken van een vlucht met een klein vliegtuigje over de gletsjers. Het is onvergetelijk en het is het geld dubbel en dwars waard! Verder zijn er door het hele park heen mooie wandelingen te maken.

 

Campingsuggesties Kluane National Park:

 • Kathleen Lake Campground
 • Pine Lake Campground
 • Kluane RV Kampground
Afstand: 160 km

Beaver Creek

Na een bezoek aan het prachtige Kluane National Park, ga je verder in de richting van Beaver Creek, een dorpje wat tegen de Amerikaanse grens aan ligt. Ongeveer 50 kilometer voor dit stadje kom je aan de bij de camping van Discovery Yukon Lodgings. De camper is heerlijk gelegen aan de voet van de naastgelegen bergen hier zet je de camper neer. Er is een vriendelijke ontvangst en de mogelijkheid voor een barbecue in het restaurant. Geniet hier van de zelfgemaakte taarten en salades en plof daarna lekker in je campingstoeltje!

Reis je naar Yukon vanaf half-eind augustus? Hou dan de aurora forecast in de gaten. Geven ze een goede kans voor de zichtbaarheid van het Noorderlicht en is er geen bewolking? Ga dan zeker even kijken ergens tussen 22.30 en 00.00 uur, want wie weet maak je op de camping straks eenzelfde foto!

 

Campingsuggesties Bever Creek

 • Discovery Yukon Lodgings
 • Lake Creek Campground
 • Beaver Creek RV park
Afstand: 300 km

Dawson City

De rit van vandaag is weer een hoogtepunt van deze reis, je rijdt vandaag over de 'Top of the World Highway' naar Dawson City. Het uitzicht op deze rit is werkelijk adembenemend en je voelt je hier ook letterlijk op de top van de wereld.

Je arriveert in Dawson City, een stad waar in de zomer dubbel zoveel mensen wonen als in de winter. Waar de kleurrijke huizen op de permafrost zijn gebouwd en de inwoners de echte kleur aan de stad geven. Van gouddelvers tot hippies, ze verzamelen zich allemaal hier in Dawson City en dat geeft het plaatsje een unieke sfeer.

Maak een dagtour met een gids om meer te leren over de geschiedenis en de beproevingen die de eerste goudzoekers hier hebben doorstaan. In de avond mag een bezoekje aan Diamond Tooth Gerties niet ontbreken. De leuke en komische cancan show is een must see! Uiteraard mag ook het drinken van een Sour Toe Cocktail in het Downtown Hotel niet ontbreken.

Je kunt net buiten de stad middenin de natuur kamperen, de gratis ferry brengt je snel naar het centrum. Tegen het centrum is ook een camping te vinden, niet zo'n mooie, maar wel van alle faciliteiten voorzien. Nu is ook het moment om weer boodschappen in te slaan, want het aanbod is hier groot.

 

Campingsuggesties Dawson City:

 • Gold Rush Campground
 • Yukon River Campground
 • Dawson City RV Park & Campground
 • Klondike River Campground
Afstand: 435 km

Tombstone Territorial Park

Daar gaan we weer, dit keer de Dempster Highway op. Je hebt vandaag weer een iconische rit voor de boeg! De weg is afgelegen en loopt door een intens mooi gebied, waaronder dwars door Tombstone Territorial Park. Dit park is uitgestrekt en je vindt er de meest ruige bergtoppen, prachtige uitkijkpunten en verlaten wandelroutes. In de herfst kleurt de toendra in prachtig rood, goud en groen.

Het Visitor Centre is een must. Win hier informatie en veiligheidsmaatregelen in over de wandelingen die je wilt gaan maken. Dit gebied is zo dunbevolkt dat je hier nog echt in de wilde natuur loopt. Bij uitstek natuurlijk ook dé kans om wilde dieren te spotten! De camping waar je vannacht kunt verblijven, ligt prachtig en is de ideale uitvalsbasis voor een dagje in dit park.

Een echte aanrader is een rondvlucht over het park vanuit Dawson City. Zo verken je het park vanuit de lucht én vanaf de grond door middel van een wandeling. De vlucht over het park laat je zien hoe mooi de natuur is en geeft je het gevoel even heel erg klein te zijn tegenover deze enorm indrukwekkende bergen.

 

Campingsuggesties Tombstone Territorial Park:

 • Tombstone Mountain Campground
Afstand: 250 km

Eagle Plains

Eagle Plains is een plaatsje in het midden van de Dempster Highway. Doordat de ondergrond erg hard is in deze regio zijn de bossen hier erg scheef gegroeid. De hogere heuvels in de omgeving komen boven de boomgrens uit, waardoor er dus geen bomen groeien op deze heuvels. De grond is hier bijna volledig bedekt met mossen wat het erg bijzondere vergezichten creëert. In Eagle Plains vind je een aantal voorzieningen zoals een restaurant, tankstation, douches, wasserette en een motel. Verder is de omgeving mooi om te wandelen en fietsen. Eindig de dag met met een koele 'Yukon Gold' op de poolcirkel.

 

Campingsuggesties 

 • Rock River Campground
Afstand: 410 km

Richting Beaufortzee en terug

De komende dagen rijd je verder richting de Beaufortzee. Over de Dempster Highway ga je steeds noordelijker, langs kleine plaatsen, mooie riviertjes en door het ruige landschap.

Uiteindelijk kom je aan in Tuktoyaktuk waar nog weinige toeristen je voor zijn gegaan. Ontmoet de locals en dompel je tenen in het poolwater. Daarna weer terug richting Eagle Plains.

Planning van de dagen:
Dag 12 Tombstone - Fort McPherson - 185 km
Dag 13 Fort McPherson - Inuvik - 185 km
Dag 14 Inuvik - Tuktoyaktuk - 150 km
Dag 15 Tuktoyaktuk - Inuvik - 150 km
Dag 16 Inuvik - Eagle Plains - 370 km

 

Campingsuggesties onderweg

 •  Happy valley Territorial Park
 • Jak Territorial Park
Afstand: 1040 km

Dawson City

Het laatste stukje Dempster Highway vandaag en dan ben je weer in Dawson City. Wat voelt dit ineens als een wereldstad!
Rij in de vooravond met de camper naar het uitzichtpunt Midnight Dome. Het licht is op dit tijdstip het mooist en geeft je een beeldschoon uitzicht over de 'stad' en de omgeving. Op de heenweg kun je nog een kleine omweg maken langs het oude kerkhof van de plaats. 
Ga vooral ook een keertje uit eten, daar heb je vandaag perfect de gelegenheid voor. De cheesecake van Klondike Kate's is overheerlijk!

 

Campingsuggesties Dawson City:

 • Gold Rush Campground
 • Yukon River Campground
 • Dawson City RV Park & Campground
 • Klondike River Campground
Afstand: 410 km

via Silver Trail naar Keno City

De Silver Trail verbindt de plaatsjes Mayo, Elsa en Keno City met de Klondike Highway. Via deze weg ga je naar Keno City. Keno City ligt aan het einde van de Silver Trail.

Keno City was vroeger een levendig dorpje door de nabijgelegen zilver- en loodmijnen. Toen deze mijnen sloten, vertrokken de meeste inwoners ook en liep het dorp leeg. Tegenwoordig woont er nog maar een handje vol mensen.

Wanneer je in Keno City bent, is een bezoek aan het Keno Mining Museum zeker de moeite waard. Hier leer je alles over de geschiedenis van dit plaatsje en deze regio.

Doordat Keno City zo afgelegen ligt, is hier geen sprake van horizonvervuiling. Daardoor heb je een grote kans om vanuit hier het noorderlicht te aanschouwen.

 

Campingsuggesties Keno City

 • Keno City Campground
 • Five Mile Lake Territorial Campground
 • Bedrock Motel & Rv Park
Afstand: 345 km

Whitehorse en naar huis

De laatste dag in de camper vandaag, een lange rit terug naar Whitehorse. Stop onderweg nog bij Five Finger Rapid en geniet van het uitzicht.
De laatste avond verblijf in je in de omgeving van Whitehorse waar je de volgende dag de camper inlevert alvorens je weer terugvliegt naar Nederland. De volgende dag ben je weer terug op Nederlandse bodem en is het tijd om nog lang na te genieten van een prachtige reis.

 

Campingsuggesties Whitehorse:

 • Hi Country RV Park
 • Lake Laberge Campground
 • Pioneer RV Park & Campground
 • The Caribou RV Park
Afstand: 465 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties