Over de route

Zie jij een camperreis door Canada wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Avontuurlijk Yukon’ en ga op road trip langs uitgestrekte bossen, meren en bergketens. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door het land van duizend meren eruit kan zien!

 

Whitehorse

Whitehorse is de hoofdstad van de Yukon, maar dat zou je niet zeggen als je door het centrum loopt. Je vindt hier voornamelijk laagbouw en kleurige gebouwen. Ondanks dat het verkeer aardig druk is, doet Whitshorse eerder denken aan een klein stadje dan een echte hoofdstad.

 

Na een vlucht vanuit Amsterdam heb je voet op Canadese grond gezet op het vliegveld van Whitehorse. Overnachten doe je de eerste nacht in een hotel in de buurt van de stad. Op de tweede dag van je camperreis haal je je camper op, maar je hebt ook wat tijd om de omgeving van Whitehorse te verkennen. Die is zeker de moeite waard: er lopen honderden wandelroutes door de regio. Trek je wandelschoenen aan of stap in een kano om een eerste prachtige indruk van de Yukon te krijgen. Geen zin om actief te zijn? Geen probleem: je kunt ook een tochtje plannen met een watervliegtuig.

 

Na het ophalen van je voertuig op bij de camperverhuurder doe je boodschappen en verblijf je op een camping nabij de stad. Morgen gaat je road trip echt van start!

Haines Junction - Kluane N.P.

Vandaag kan je rondreis beginnen! Na het ontwaken op de camping, zet je koers naar het dorpje Haines Junction. Dit ligt op de kruising van de Alaska Highway en Haines Highway. Het dorpje is de perfecte uitvalsbasis om het Kluane National Park te bezoeken. Op de achtergrond van Haines Junction liggen de hoogste bergen van Canada. Het is een uitzicht waar je stil van wordt. 

 

Het Kluane National Park is een park met een grote diversiteit aan landschappen. Je vindt er gletsjers, valleien met prachtige bloemen, hoge bergen, maar ook vlakke en uitgestrekte toendra's. Ook in dieren is er een grote diversiteit. Zo kun je er lynxen, coyotes, grizzlyberen, zwarte beren, elanden en wolven tegen het lijf lopen! Ga naar het bezoekerscentrum om informatie in te winnen over zowel Haines Junction als over Kluane National Park. Hier vind je videopresentaties, tentoonstellingen en informatie over een heleboel verschillende wandelroutes.

 

Prijzig maar werkelijk prachtig, is het maken van een vlucht met een klein vliegtuigje over de gletsjers. Het is onvergetelijk en het is het geld dubbel en dwars waard! Blijf je liever met beide benen op de grond? Verken dan een van de vele hiking trails.

 

Campingsuggesties Kluane National Park:

 • Kathleen Lake Campground
 • Pine Lake Campground
 • Kluane RV Kampground
Afstand: 240 km

Beaver Creek

Een echte plaats kun je Beaver Creek nauwelijks noemen. Een enkel hotel, een restaurant, een camping en het Visitor Center, dan heb je het wel gehad. Maar ook dat is leuk, want hoe uniek is het om in zo'n klein plaatsje te overnachten?

 

De bevolking is ontzettend vriendelijk en helpt graag waar ze kan. Haal in de winkel/benzinepomp/receptie wat marshmallows en chocolade voor bij het kampvuur en ga in de ochtend lekker buiten de deur ontbijten bij Buckshot Betty's.

 

Reis je in september of nog later in het najaar? Hou dan de Aurora Forecast in de gaten. Is er een goede kans voor de zichtbaarheid van het Noorderlicht en is het helder weer? Houd je ogen dan op de hemel gericht tussen 22.30 en 0.00 uur. Vanwege de geringe lichtvervuiling, is de Canadese wildernis een uitstekende plek om het 'Aurora Borealis' te spotten. Wie weet maak jij een prachtige foto van dit unieke natuurverschijnsel!

 

Campingsuggesties Bever Creek

 • Discovery Yukon Lodgings
 • Lake Creek Campground
 • Beaver Creek RV park
Afstand: 300 km

Dawson City

De rit van vandaag is één van de hoogtepunten van deze reis: je rijdt over de 'Top of the World Highway' naar Dawson City. Het uitzicht tijdens deze rit is werkelijk adembenemend en je voelt je hier ook letterlijk op de top van de wereld.

 

In Dawson City wonen in de zomer dubbel zoveel mensen als in de winter. Kleurrijke huizen zijn op de permafrost zijn gebouwd en de inwoners geven de echte kleur aan de stad. Van gouddelvers tot hippies, ze verzamelen zich allemaal hier in Dawson City en die culturele verscheidenheid geeft het plaatsje een unieke sfeer.

 

Maak een dagtour met een gids om meer te leren over de geschiedenis en de beproevingen die de eerste goudzoekers hier hebben doorstaan. In de avond mag een bezoekje aan Diamond Tooth Gerties niet ontbreken. De leuke en komische cancan show is een must see! Sluit het stadsbezoek af met het drinken van een Sour Toe Cocktail in het Downtown Hotel.

 

Rij in de vooravond met de camper naar het uitzichtpunt Midnight Dome. Het licht is op dit tijdstip het mooist en geeft je een beeldschoon uitzicht over de 'stad' en de omgeving. Op de heenweg kun je nog een kleine omweg maken langs het oude kerkhof van de plaats. 

 

Net buiten de stad kun je middenin de natuur kamperen. De gratis ferry brengt je snel naar het centrum. Tegen het centrum is ook een camping te vinden. Dit is niet zo'n mooie, maar is wel van alle faciliteiten voorzien. Nu is ook het moment om weer boodschappen in te slaan, want het aanbod is hier erg groot.

 

Campingsuggesties Dawson City:

 • Gold Rush Campground
 • Yukon River Campground
 • Dawson City RV Park & Campground
 • Klondike River Campground
Afstand: 435 km

Eagle Plains

Eagle Plains is een plaatsje in het midden van de Dempster Highway. Doordat de ondergrond erg hard is in deze regio, zijn de bossen hier erg scheef gegroeid. De hogere heuvels in de omgeving komen boven de boomgrens uit, waardoor er geen bomen groeien op deze heuvels. De grond is bijna volledig bedekt met mossen, wat resulteert in erg bijzondere vergezichten.

 

In Eagle Plains vind je een aantal voorzieningen, zoals een restaurant, een tankstation, douches, een wasserette en een motel. Verder leent de omgeving zich goed om te wandelen en fietsen. Eindig de dag met met een koele 'Yukon Gold Pale Ale' op de poolcirkel.

 

Campingsuggesties 

 • Rock River Campground
 • Engineer Creek Government Campground
Afstand: 410 km

Tombstone Territorial Park

Daar gaan we weer, dit keer de Dempster Highway op! Je hebt vandaag een iconische rit voor de boeg. De weg is afgelegen en loopt door een intens mooi gebied, waaronder dwars door Tombstone Territorial Park. Dit park is uitgestrekt en je vindt er de meest ruige bergtoppen, prachtige uitkijkpunten en verlaten wandelroutes. In de herfst kleurt de toendra in prachtig rood, goud en groen.

 

Het Visitor Center is een must. Win hier informatie en veiligheidsmaatregelen in over de wandelingen die je wil gaan maken. Dit gebied is zo dunbevolkt dat je hier nog echt in de wilde natuur loopt. Bij uitstek natuurlijk ook dé kans om wilde dieren te spotten! De camping waar je vannacht kunt verblijven, ligt prachtig en is de ideale uitvalsbasis voor een dagje in dit park.

 

Een echte aanrader is een rondvlucht over het park vanuit Dawson City. Zo verken je het park vanuit de lucht én vanaf de grond door middel van een wandeling. De vlucht over de enorm indrukwekkende bergen van het park geeft je het gevoel heel erg klein te zijn.

 

Campingsuggesties Tombstone Territorial Park:

 • Tombstone Mountain Campground
Afstand: 275 km

via Silver Trail naar Keno City

De Silver Trail verbindt de plaatsjes Mayo, Elsa en Keno City met de Klondike Highway. Via deze weg rijd je naar Keno City, een plaatsje aan het einde van de Silver Trail. Keno City was vroeger een levendig dorpje door de nabijgelegen zilver- en loodmijnen. Toen deze mijnen sloten, vertrokken de meeste inwoners en liep het dorp leeg. Tegenwoordig woont er nog maar een handjevol mensen.

 

Wanneer je in Keno City bent, is een bezoek aan het Keno Mining Museum zeker de moeite waard. Hier leer je alles over de geschiedenis van dit plaatsje en deze regio. 

 

Doordat Keno City zo afgelegen ligt, is hier geen sprake van horizonvervuiling. Daardoor heb je vanaf september een grote kans om vanuit hier het noorderlicht te aanschouwen!

 

Campingsuggesties Keno City

 • Keno City Campground
 • Five Mile Lake Territorial Campground
 • Bedrock Motel & Rv Park
Afstand: 345 km

Faro

Faro is een dorpje tussen de bergen in de Tintina Valei in de Campell regio. Het is een rustige plek waar zowel locals als toeristen zich snel thuis voelen. In de omgeving liggen heldere meren, mooie bergen en er zijn veel mogelijkheden voor outdoor sporten.

 

Faro is daarnaast een ideale uitvalsbasis voor mensen die wildlife willen spotten. Wanneer je gaat wandelen door deze omgeving, kom je allerlei verschillende soorten flora en fauna tegen. Faro is een van de enige plekjes waar je wilde dunhoornschapen tegenkomt. Houd je verrekijker bij de hand en probeer de kudde te ontdekken tussen de ruige natuur!

 

Campingsuggesties Faro en omgeving:

 • Lapie Canyon Campground
 • Drury Creek Campground
 • Coal Mine Campground
 • Hotel Carmacks and RV Park
Afstand: 465 km

Watson Lake

Watson Lake ligt aan de grens van Yukon met British Columbia langs de Alaska Highway en is voor veel mensen daardoor slechts een overnachtingsplek.

 

Het plaatsje is bekend vanwege het Sign Post Forest, een 'bos' van ruim 68.000 borden van woonplaatsen uit de hele wereld. Dit 'bos' zou zijn ontstaan doordat een van de werkers van de Alaska Highway heimwee had en daarom een bord van zijn woonplaats plaatste.

 

Bezoek ook het Northern Lights Space & Science Centre. Hier wordt op een groot koepelscherm een film over het noorderlicht geprojecteerd. Daarnaast zijn er ook nog interactieve tentoonstellingen over de wetenschap en legendes van het noorderlicht en over het ruimteprogramma van Canada.

 

Campingsuggesties Watson Lake:

 • Watson Lake Campground
 • Junction 37 Services
 • Downtown RV Park
Afstand: 425 km

Tagish

In de adembenemende omgeving van de Southern Lakes regio in de Yukon vind je het kleine dorpje Tagish. Het dorpje wordt omringd door een prachtige bergen, meren en rivieren. Deze omgeving is ideaal om te genieten van de echte wildernis met haar flora en fauna. Het is dan ook niet vreemd wanneer je hier zomaar een grote kudde rendieren voorbij ziet komen.

 

Campingsuggesties Tagish:

 • Montana RV Park
 • Marsh Lake Campground
 • Squanga Lake Campground
 • Teslin Lake Government Campground
Afstand: 380 km

Whitehorse - Terugvlucht

Langzaam wordt het tijd om terug te keren naar Whitehorse. Helaas komt het einde van jouw fantastische camperreis in zicht! Voordat je arriveert in de hoofdstad, maak je een kleine omweg via Carcross.

 

Dit kleine dorpje ligt aan Nares Lake en ging tot 1904 bij de naam Caribou Crossing, doordat er zoveel Kariboes voorbijkwamen. Maak een korte stop en probeer deze rendierachtigen te spotten! Het plaatsje is het eindpunt van de White Pass en de Yukon Route.

 

Na deze omweg arriveer je in Whitehorse. Hier lever je de camper in, waarna je de dag doorbrengt met sightseeing of een wandeling maakt. Je laatste nacht in Canada verblijf je opnieuw in een hotel in de buurt van de stad. Op de 20e dag van je rondreis, vlieg je vanaf de Erik Nielsen Whitehorse International Airport terug naar Nederland. Daar kom je op de 21e dag van je camperreis aan met een filmrol vol beeldmateriaal en de prachtige vergezichten van de Yukon nog vers op je netvlies.

Afstand: 100 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties