30+ jaar
3.29.0.7@P-CD05 (201126 0850)

Whitehorse

Whitehorse, de grootste stad van de Yukon, je zou het niet zeggen wanneer je door het centrum rijdt. Laagbouw, kleurige gebouwen en toch best wat verkeer maar het doet ons meer denken aan een kleine stad dan een echte hoofdstad.

Naast een bezoekje aan het centrum is er ook tijd om een dag de omgeving te verkennen en dat is zeker de moeite waard. Er lopen honderden wandelroutes in de omgeving en ook een ochtend met de kano het water op is erg de moeite. Geen zin om actief te zijn? Geen probleem, je kunt ook een tochtje plannen met het watervliegtuig.

Haines Junction - Kluane N.P.

Op de kruising van Alaska Highway en Haines Highway ligt het kleine dorpje Haines Junction. Het dorpje is de perfecte uitvalsbasis om het Kluane National Park te bezoeken. Op de achergrond van Haines Junction liggen de hoogste bergen van Canada.

Wanneer u wat meer informatie wilt over zowel Haines Junction, als over Kluane National Park, dan kunt u het bezoekerscentrum van Kluane National Park bezoeken. Hier vindt u videopresentaties, tentoonstellingen en informatie over de verschillende wandelroutes.

Het Kluane National Park is een park met een grote diversiteit aan landschappen. U vindt er namelijk Gletsjers, valeien, bergen, maar ook toendra's. Maar ook in dieren is er een grote diversiteit, zo vindt u er onder andere lynxen, coyotes, grizzlyberen, zwarte beren, elanden en wolven.

Prijzig maar prachtig is het maken van een rondvlucht over de gletsjers, onvergetelijk! Verder zijn er door het hele park heen mooie wandelingen te maken.

Overnacht heerlijk aan het water bij Kathleen Lake.

Afstand: 240 km

Beaver Creek

Beaver Creek, een echte plaats kun je het amper noemen. Een enkel hotel, een restaurant, een camping en het Visitor Centre, dan heb je het wel gehad. Maar ook dat is leuk, want hoe uniek is het om in zo'n klein plaatsje te overnachten.
De bevolking is ontzettend vriendelijk en helpt graag waar ze kunnen. Haal in de winkel/benzinepomp/receptie wat marshmallows en chocolade voor bij het kampvuur en ga in de ochtend voor de verandering lekker buiten de deur ontbijten bij Buckshot Betty's.

Reis je in het najaar? Hou dan de aurora forecast in de gaten. Geven ze goede kans voor de zichtbaarheid van het Noorderlicht en is het helder? Ga dan zeker even kijken ergens tussen 22.30 en 24.00, wie weet maak je op de camping straks eenzelfde foto!

Afstand: 300 km

Dawson City

Dawson City, een stad waar in de zomer dubbel zoveel mensen wonen als in de winter. Waar de kleurrijke huizen op de permafrost zijn gebouwd en de locals de echte kleur aan de stad geven. Van gouddelvers tot hippies, ze verzamelen zich allemaa hier in Dawson City en dat heeft het plaatsje een unieke sfeer.

Maak een dagje een tour met een gids om meer te leren over de geschiedenis en de beproevingen die de eerste goudzoekers hier hebben doorstaan. In de avond mag een bezoekje aan Diamond Tooth Gerties niet ontbreken, de leuke en komische cancan show is een must see! Uiteraard mag ook het drinken van een Sour Toe Cocktail in het Downtown Hotel niet ontbreken.

In de vooravond rijdt je met de camper naar de top van de Midnight Dome, het licht is dan het mooist. Hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Op de heenweg kun je nog een kleine detour maken langs het oude kerkhof van de plaats.

Je kunt net buiten de stad middenin de natuur kamperen, de gratis ferry brengt je snel naar het centrum. Tegen het centrum is ook een camping gelegen, niet zo mooi maar wel van faciliteiten voorzien. Ook is dit het moment weer boodschappen te doen, het aanbod is hier ruim.

Afstand: 435 km

Eagle Plains

Eagle Plains is een plaatsje in het midden van de Dempster Highway. Doordat de ondergrond erg hard is in deze regio zijn de bossen hier erg scheef gegroeid. De heuvels die hier liggen komen boven de grens uit, waardoor er dus geen bomen groeien op deze heuvels. De grond op deze heuvels is bijna volledig bedekt met mossen, wat het een erg bijzondere omgeving maakt. In Eagle Plains vindt u een aantal voorzieningen zoals een restaurant, tankstation, douches, wasserette en een motel. Verder is de omgeving mooi om te wandelen en fietsen. Eindig de dag met met een koele 'Yukon Gold' op de poolcirkel.
Afstand: 410 km

Tombstone Territorial Park

Daar ga je weer, de Dempster Highway op, een iconische rit! De weg is afgelegen en loopt door een intens mooi gebied. Tombstone Territorial Park is uitgestrekt en je vindt er mooie meren, prachtige uitkijkpunten en verlaten wandelroutes. In de herfst kleurt de toendra in het mooiste rood, goud en groen.

Het Visitor Centre is een must, win hier informatie in over de wandelingen en veiligheidsmaatregelen die je treft, hier loop je nog echt in het wild. De camping ligt prachtig en is de ideale uitvalsbasis voor een dagje in dit park.

Een echte aanrader is een rondvlucht over het park vanuit Dawson City, zo verken je het park vanuit de lucht en over de grond. De vlucht over het park laat je zien hoe mooi de natuur is en maakt je nietig, enorm indrukwekkend.

Afstand: 275 km

via Silver Trail naar Keno City

De Silver Trail verbindt de plaatsjes Mayo, Elsa en Keno City met de Klondike Highway. Via deze weg gaat u naar Keno City. Keno City ligt aan het einde van de Silver Trail.

Keno City was vroeger een levendig dorpje door de nabijgelegen zilver en lood mijnen. Toen deze mijnen sloten vertrokken de meeste inwoners dan ook. tegenwoordig woont er nog een handje vol mensen.

Wanneer u Keno City bezoekt is een bezoek aan het Keno Mining Museum zeker de moeite waard. Hier leert u alles over de geschiedenis van dit plaatsje en deze regio.

Doordat Keno City zo afgelegen ligt is hier geen sprake van horizonvervuiling. Daardoor heb je een grote kans om vanuit hier het noorderlicht te mogen aanschouwen.

 

Afstand: 345 km

Faro

Faro is een dorpje tussen de bergen in de Tintina Valei in de Campell regio. Het is een rustige plek waar zowel locals, als toeristen zich snel thuis voelen. in de omgeving liggen heldere meren, mooie bergen en er zijn veel mogelijkheden voor outdoor sporten.

Daarnaast is Faro een ideale uitvalsbasis voor mensen die wildlife willen spotten. Wanneer u gaat wandelen door deze omgeving komt u zeker allerlei verschillende soorten flora en fauna tegen!

Afstand: 465 km

Watson Lake

Watson Lake ligt aan de grens van Yukon met British Columbia. Watson Lake ligt langs de Alaska Highway en is voor veel mensen daardoor maar een overnachtingsplek.

Watson Lake is bekend vanwege het Sign Post Forest, een bos van ruim 68.000 borden van woonplaatsen uit de hele wereld. Dit 'bos' zou ontstaan zijn doordat een van de werkers van de Alaska Highway heimwee had, en daarom een bord van zijn woonplaats plaatste.

Bezoek ook het Northern Lights Space en Science Centre. Hier wordt op een groot koepelscherm een film over het noorderlicht geprojecteerd. Daarnaast zijn er ook nog interactieve tentoonstellingen over de wetenschap en legendes van het noorderlicht, en over het ruimteprogramma van Canada.

Wanneer u meer wilt weten over deze regio en de Alaska Highway, kunt u het Visitors Interpretive Centre bezoeken. Daarnaast vindt u hier ook toeristische informatie over deze regio terug.

Afstand: 425 km

Tagish

In de adembenemende omgeving van de Southern Lakes regio in de Yukon vindt u het kleine dorpje Tagish. Het dorpje wordt omringd door een prachtige omgeving van bergen, meren en rivieren. Deze omgeving is ideaal om te genieten van de echte wildernis met haar flora en fauna. Het is dan ook niet vreemd wanneer je hier zomaar een grote kudde rendieren voorbij ziet komen.
Afstand: 380 km

Whitehorse - Terugvlucht

Dan is het weer tijd om terug te gaan naar Whitehorse, maar wel nog met een kleine omweg via Carcross.

Carcross is een klein dorpje gelegen aan Nares Lake. Voor 1904 heette dit dorpje Caribou Crossing, doordat er zoveel Kariboes voorbijkwamen. Het plaatsje is het eindpunt van de White Pass en de Yukon Route.

Na deze omweg komt u weer terug in Whitehorse. Hier levert u de camper in en vanaf het Erik Nielsen Whitehorse International Airport vliegt u weer terug naar Nederland.

Afstand: 100 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties