Whitehorse

Whitehorse, de grootste stad van de Yukon, je zou het niet zeggen wanneer je door het centrum rijdt. Laagbouw, kleurige gebouwen en toch best wat verkeer, maar het doet ons meer denken aan een kleine stad dan een echte hoofdstad.

Naast een bezoekje aan het centrum is er ook tijd om in een dag de omgeving te verkennen en dat is zeker de moeite waard. Er lopen honderden wandelroutes in de omgeving en een kanotocht in de ochtend geeft je ook prachtige eerste indrukken van de Yukon. Geen zin om actief te zijn? Geen probleem, je kunt ook een tochtje plannen met het watervliegtuig. Als je wil gaan wandelen, neem dan 2 overnachtingen in het centrum en haal daarna je camper op.

Haines Junction - Kluane N.P.

Na even goed uit te rusten van je reis en hectische leven, is het nu tijd om je camper op te halen en je rondreis te beginnen! Op de kruising van de Alaska Highway en Haines Highway ligt het kleine dorpje Haines Junction. Het dorpje is de perfecte uitvalsbasis om het Kluane National Park te bezoeken. Op de achtergrond van Haines Junction liggen de hoogste bergen van Canada. Het is werkelijk een uitzicht waar je stil van wordt. 

Wanneer je wat meer informatie wil over zowel Haines Junction, als over Kluane National Park, dan kun je naar het bezoekerscentrum van Kluane National Park gaan. Hier vind je videopresentaties, tentoonstellingen en informatie over de verschillende wandelroutes.

Het Kluane National Park is een park met een grote diversiteit aan landschappen. Je vindt er namelijk gletsjers, valleien met prachtige bloemen, hoge bergen, maar ook vlakke en uitgestrekte toendra's. Ook in dieren is er een grote diversiteit, zo vind je er onder andere lynxen, coyotes, grizzlyberen, zwarte beren, elanden en wolven.

Prijzig maar prachtig is het maken van een vlucht met een klein vliegtuigje over de gletsjers. Het is onvergetelijk en het is het geld dubbel en dwars waard! Verder zijn er door het hele park heen mooie wandelingen te maken.

 

Campingsuggesties Kluane National Park:

 • Kathleen Lake Campground
 • Pine Lake Campground
 • Kluane RV Kampground
Afstand: 240 km

Beaver Creek

Beaver Creek, een echte plaats kun je het amper noemen. Een enkel hotel, een restaurant, een camping en het Visitor Centre, dan heb je het wel gehad. Maar ook dat is leuk, want hoe uniek is het om in zo'n klein plaatsje te overnachten.
De bevolking is ontzettend vriendelijk en helpt graag waar ze kunnen. Haal in de winkel/benzinepomp/receptie wat marshmallows en chocolade voor bij het kampvuur en ga in de ochtend voor de verandering lekker buiten de deur ontbijten bij Buckshot Betty's.

Reis je in het najaar? Hou dan de aurora forecast in de gaten. Geven ze goede kans voor de zichtbaarheid van het Noorderlicht en is het helder? Ga dan zeker even kijken ergens tussen 22.30 en 24.00, wie weet maak je op de camping straks eenzelfde foto!

 

Campingsuggesties Bever Creek

 • Discovery Yukon Lodgings
 • Lake Creek Campground
 • Beaver Creek RV park
Afstand: 300 km

Dawson City

De rit van vandaag is weer een hoogtepunt van deze reis, je rijdt vandaag over de 'Top of the World Highway' naar Dawson City. Het uitzicht op deze rit is werkelijk adembenemend en je voelt je hier ook letterlijk op de top van de wereld.

Je arriveert in Dawson City, een stad waar in de zomer dubbel zoveel mensen wonen als in de winter. Waar de kleurrijke huizen op de permafrost zijn gebouwd en de inwoners de echte kleur aan de stad geven. Van gouddelvers tot hippies, ze verzamelen zich allemaal hier in Dawson City en dat geeft het plaatsje een unieke sfeer.

Maak een dagtour met een gids om meer te leren over de geschiedenis en de beproevingen die de eerste goudzoekers hier hebben doorstaan. In de avond mag een bezoekje aan Diamond Tooth Gerties niet ontbreken. De leuke en komische cancan show is een must see! Uiteraard mag ook het drinken van een Sour Toe Cocktail in het Downtown Hotel niet ontbreken.

Rij in de vooravond met de camper naar het uitzichtpunt Midnight Dome. Het licht is op dit tijdstip het mooist en geeft je een beeldschoon uitzicht over de 'stad' en de omgeving. Op de heenweg kun je nog een kleine omweg maken langs het oude kerkhof van de plaats. 

Je kunt net buiten de stad middenin de natuur kamperen, de gratis ferry brengt je snel naar het centrum. Tegen het centrum is ook een camping te vinden, niet zo'n mooie, maar wel van alle faciliteiten voorzien. Nu is ook het moment om weer boodschappen in te slaan, want het aanbod is hier groot.

 

Campingsuggesties Dawson City:

 • Gold Rush Campground
 • Yukon River Campground
 • Dawson City RV Park & Campground
 • Klondike River Campground
Afstand: 435 km

Eagle Plains

Eagle Plains is een plaatsje in het midden van de Dempster Highway. Doordat de ondergrond erg hard is in deze regio zijn de bossen hier erg scheef gegroeid. De hogere heuvels in de omgeving komen boven de boomgrens uit, waardoor er dus geen bomen groeien op deze heuvels. De grond is hier bijna volledig bedekt met mossen wat het erg bijzondere vergezichten creëert. In Eagle Plains vind je een aantal voorzieningen zoals een restaurant, tankstation, douches, wasserette en een motel. Verder is de omgeving mooi om te wandelen en fietsen. Eindig de dag met met een koele 'Yukon Gold' op de poolcirkel.

 

Campingsuggesties 

 • Rock River Campground
 • Engineer Creek Government Campground
Afstand: 410 km

Tombstone Territorial Park

Daar gaan we weer, dit keer de Dempster Highway op. Je hebt vandaag weer een iconische rit voor de boeg! De weg is afgelegen en loopt door een intens mooi gebied, waaronder dwars door Tombstone Territorial Park. Dit park is uitgestrekt en je vindt er de meest ruige bergtoppen, prachtige uitkijkpunten en verlaten wandelroutes. In de herfst kleurt de toendra in prachtig rood, goud en groen.

Het Visitor Centre is een must. Win hier informatie en veiligheidsmaatregelen in over de wandelingen die je wil gaan maken. Dit gebied is zo dunbevolkt dat je hier nog echt in de wilde natuur loopt. Bij uitstek natuurlijk ook dé kans om wilde dieren te spotten! De camping waar je vannacht kunt verblijven, ligt prachtig en is de ideale uitvalsbasis voor een dagje in dit park.

Een echte aanrader is een rondvlucht over het park vanuit Dawson City. Zo verken je het park vanuit de lucht én vanaf de grond door middel van een wandeling. De vlucht over het park laat je zien hoe mooi de natuur is en geeft je het gevoel even heel erg klein te zijn tegenover deze enorm indrukwekkende bergen.

 

Campingsuggesties Tombstone Territorial Park:

 • Tombstone Mountain Campground
Afstand: 275 km

via Silver Trail naar Keno City

De Silver Trail verbindt de plaatsjes Mayo, Elsa en Keno City met de Klondike Highway. Via deze weg ga je naar Keno City. Keno City ligt aan het einde van de Silver Trail.

Keno City was vroeger een levendig dorpje door de nabijgelegen zilver- en loodmijnen. Toen deze mijnen sloten, vertrokken de meeste inwoners ook en liep het dorp leeg. Tegenwoordig woont er nog maar een handje vol mensen.

Wanneer je in Keno City bent, is een bezoek aan het Keno Mining Museum zeker de moeite waard. Hier leer je alles over de geschiedenis van dit plaatsje en deze regio.

Doordat Keno City zo afgelegen ligt, is hier geen sprake van horizonvervuiling. Daardoor heb je een grote kans om vanuit hier het noorderlicht te aanschouwen.

 

Campingsuggesties Keno City

 • Keno City Campground
 • Five Mile Lake Territorial Campground
 • Bedrock Motel & Rv Park
Afstand: 345 km

Faro

Faro is een dorpje tussen de bergen in de Tintina Valei in de Campell regio. Het is een rustige plek waar zowel locals, als toeristen zich snel thuis voelen. in de omgeving liggen heldere meren, mooie bergen en er zijn veel mogelijkheden voor outdoor sporten.

Daarnaast is Faro een ideale uitvalsbasis voor mensen die wildlife willen spotten. Wanneer je gaat wandelen door deze omgeving kom je zeker allerlei verschillende soorten flora en fauna tegen!

 

Campingsuggesties Faro en omgeving:

 • Lapie Canyon Campground
 • Drury Creek Campground
 • Coal Mine Campground
 • Hotel Carmacks and RV Park
Afstand: 465 km

Watson Lake

Watson Lake ligt aan de grens van Yukon met British Columbia langs de Alaska Highway en is voor veel mensen daardoor slechts een overnachtingsplek.

Watson Lake is bekend vanwege het Sign Post Forest, een bos van ruim 68.000 borden van woonplaatsen uit de hele wereld. Dit 'bos' zou zijn ontstaan doordat een van de werkers van de Alaska Highway heimwee had en daarom een bord van zijn woonplaats plaatste.

Bezoek ook het Northern Lights Space en Science Centre. Hier wordt op een groot koepelscherm een film over het noorderlicht geprojecteerd. Daarnaast zijn er ook nog interactieve tentoonstellingen over de wetenschap en legendes van het noorderlicht en over het ruimteprogramma van Canada.

Wanneer je meer wil weten over deze regio en de Alaska Highway, kun je het Visitors Interpretive Centre bezoeken. Daarnaast vind je hier ook toeristische informatie over deze regio terug.

 

Campingsuggesties Watson Lake:

 • Watson Lake Campground
 • Junction 37 Services
 • Downtown RV Park
Afstand: 425 km

Tagish

In de adembenemende omgeving van de Southern Lakes regio in de Yukon vind je het kleine dorpje Tagish. Het dorpje wordt omringd door een prachtige bergen, meren en rivieren. Deze omgeving is ideaal om te genieten van de echte wildernis met haar flora en fauna. Het is dan ook niet vreemd wanneer je hier zomaar een grote kudde rendieren voorbij ziet komen.

 

Campingsuggesties Tagish:

 • Montana RV Park
 • Marsh Lake Campground
 • Squanga Lake Campground
 • Teslin Lake Government Campground
Afstand: 380 km

Whitehorse - Terugvlucht

Dan is het weer tijd om terug te gaan naar Whitehorse, maar wel nog met een kleine omweg via Carcross.

Carcross is een klein dorpje gelegen aan Nares Lake. Voor 1904 heette dit dorpje Caribou Crossing, doordat er zoveel Kariboes voorbijkwamen. Het plaatsje is het eindpunt van de White Pass en de Yukon Route.

Na deze omweg kom je weer terug in Whitehorse. Hier lever je de camper in en vanaf het Erik Nielsen Whitehorse International Airport vlieg je weer terug naar Nederland.

Afstand: 100 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties