Over de route

Zie jij een camperreis door Canada wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘23-daagse camperreis Calgary en Rockies’ en ga op road trip langs uitgestrekte bossen, meren en bergketens. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door het land van duizend meren eruit kan zien!

 

Vlucht naar Calgary en hotelovernachting

Vandaag vlieg van Amsterdam naar Calgary. Na aankomst maak je je weg richting je hotel waar je waarschijnlijk gezien de jetlag op tijd jouw bed induikt. Kies daarom een fijn hotel uit waar je vanavond lekker kunt ontspannen voor je morgen de camper op gaat halen.

Camper ophalen en Banff N.P.

Vandaag haal je de camper op bij de verhuurder, veelal is dit in het begin van de middag. Na het ophalen van de camper is het tijd om boodschappen in te slaan en dan kan vanavond voor de eerste keer de barbecue aan. Je rijdt niet heel ver vandaag, de rit naar Banff N.P. is circa 150 kilometer.

Het stadje Banff vormt het hart van de Rockies. Jaarlijks trekt het stadje zeker 4 miljoen bezoekers. Het stadje ligt magnifiek gelegen tussen bergen en meren. Vooral in de zomermaanden een erg toeristisch stadje, omdat er veel winkels, restaurants, bars en hotels te vinden zijn. Je kunt in Banff de Hot Springs bezoeken en van het prachtige uitzicht genieten of je neemt de Banff Gondola naar de top van de berg.

Banff National Park is het eerste nationale park van Canada en het derde ter wereld. Het park beslaat 6641 vierkante kilometer aan bossen, gletsjers meren en bergen.

Campingsuggestie Banff N.P.:
- Tunnel Mountain Campground

Afstand: 150 km

Lake Louise

Vanuit Banff rijd je westwaarts naar Lake Louise. Lake Louise is zonder twijfel het meeste gefotografeerde meer van West-Canada. En helaas, geen enkele foto kan vastleggen wat je ervaart. Een schitterend saffierblauwmeer met op de achtergrond de bergen, gletsjers en bossen. Het Chateau Lake Louise is erg kolosaal en zorgt voor een kleine verstoring, ieder uur is het hotel namelijk meerdere malen het stoppunt voor bustours. Lake Louise dankt de intense kleur aan zeer kleine deeltjes rock flour. Dit absorbeert alle kleuren licht behalve die in het blauwe gebied. De deeltjes komen van het smeltwater van de gletsjers. Hierdoor is de blauwe kleur in het voorjaar veel intenser dan in de zomer of het najaar. Het meer is vaak van november tot ca. juni bevroren.

Veel bezoekers van Lake Louise brengen ook enkel een bezoek aan dit gelijknamige meer, maar het Moraine Lake (13 km verderop) is ook zeker de moeite waard. Het is ongeveer de helft kleiner dan het Lake Louise maar is even prachtig. Sommigen vinden het zelfs een mooier meer. Wellicht dat het feit dat het er veel minder druk is, hierin ook meespeelt. De weerspiegeling van de bergen in het water van Moraine Lake zorgt voor vaak fabelachtige beelden. De Moraine Lake Road is echter vaak van half oktober tot begin mei, afhankelijk van het weer, gesloten i.v.m. sneeuwval.

Campingsuggesties Lake Louise:
- Lake Lousie Campground

Afstand: 60 km

Jasper N.P.

Via de Icefields Parkway rijd 5 rijd je vanaf Lake Louise richting Jasper National Park noordwaarts. Je loopt hier grote kans een van de unieke diersoorten die het park rijk is te zien waaronder grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden. Let dan ook goed op wanneer je met jouw camper rondreist, soms staan deze dieren op of net naast de weg. Een andere unieke attractie is de Columbia Icefield, een verzameling van gletsjers en een van de redenen dat het park op de Werelderfgoederen lijst staat. Je kunt met een Snowcoach Tour de gletsjer op, een geweldige ervaring! Verder is een bezoek aan Maligne Lake zeker de moeite waard. Dit is het grootste meer in de Canadese Rocky Mountains en heeft een van de meest gefotografeerde plekken in het park: Spirit Island. Je kunt een cruise maken naar dit eiland en onderweg word je meer verteld over het landschap, de dieren en de geologie van het park.

Indien je meer informatie wenst over het park dan zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo wordt er in het Whistlers Outdoor Theatre elke dag informatie gegeven en kun je een lokale gids inhuren die je mee op een wandeling door het park kan nemen. De meest gebruikelijke manier om het park te verkennen is om een van de vele wandelroutes te lopen maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor mountainbiken, vissen en bergbeklimmen.

Neem de Jasper Tramway, dit is de langste en hoogste kabelbaan in Canada vanuit je gondel heb je een prachtig uitzicht vanaf de top van Whistler Mountain (2465 meter) over zes bergketens en de Athabasca rivier.  

In het park zijn meer dan 400 meertjes te vinden en deze zijn erg populair als picknickplaats, visplaats en/of vogelobservatieplaats. In Jasper kun je goed inkopen doen. Je vindt er niet alleen vele souvenirs maar tevens vind je er de grotere supermarkten (bijv. Safeway), zodat je er relatief voordelig inkopen kunt doen.

Eén van de mooiste Canyons van Jasper National Park is de Maligne Canyon, 11 km ten oosten van de Maligne Road. Een wandeling over bruggetjes geeft je een goed beeld van een canyon. Medicine Lake en Maligne Lake (resp. 27 km en 48 km ten oosten van Jasper aan Maligne Road gelegen) zijn erg populair. Op Maligne Lake (Canada’s tweede grootste gletsjermeer) kun je een cruise maken naar Spirit Island, het meest gefotografeerde eilandje van West-Canada.

Campingsuggestie Jasper National Park:
- Whistlers Campground. Deze camping is geheel 2019 gesloten wegens renovatie. Bekijk hier alternatieve campings in Jasper N.P.
- Wapiti Campground
- Columbia Icefields Centre RV 

Afstand: 230 km

Abraham Lake

Vandaag rijd je van Jasper N.P> naar het Abraham Lake waar je ook zult overnachten. Dit is geen toeristisch meer, waardoor je in alle rust het meer kunt bezoeken. Abraham Lake is makkelijk te bereiken via de Icefields Parkway (Highway 93) en Highway 11. Het is meer is aangelegd in 1970 en heeft haar naam te danken aan een wedstijd, waarin ieder een naam mocht insturen. Hieruit is Abraham Lake gekozen. Door de vele planten die in het water leven en ontlasting van de wilde dieren bestaat het meer uit methaangas. Wanneer het meer bevroren is, zie je de prachtige gasbellen bevroren onder het oppervlak liggen. Ook is het mogelijk om mooie wandelingen te maken, kanoën of te zwemmen.

Campingsuggestie Abraham Lake:
- David Thompson Resort

Afstand: 200 km

Radium Hot Springs

Weer een dag om wildlife te spotten want je rijdt weer een stuk over de Icefields Parkway richting Radium Hot Springs.

In het dorpje Radium Hot Springs vind je de gelijknamige Radium Hot Springs, het grootste warme mineraalbad van Canada. Het mineraalwater is geurloos en afkomstig van hete bronnen uit de bergen. Het water heeft een temperatuur tussen de 37 en 42 graden. Vanuit de baden heb je uitzicht over de berge. Een bezoek aan de mineraalbaden is een bijzondere excursie, ter afwisseling, van jouw camperreis.

Campingsuggestie Radium Hot Springs:
-
Redstreak Campground

Afstand: 250 km

Glacier National Park

Je hebt het punt bereikt in jouw reis dat je Glacier National Park gaat bezoeken. Het park ligt voor een groot deel boven de boomgrens en beslaat ca. 410.000 hectare. Samen met het aansluitende park in Canada (Waterton Lakes National Park) vormt het Glacier NP het Waterton-Glacier International Peace Park en werd opgericht in 1932. De afstand bedraagt vandaag ca. 400 km en jouw reistijd zal ca. 5,5 uur bedragen. Wederom een lange reisdag dus, maar morgen heb je een rustige dag want je hoeft zelf niet te rijden. Morgen ga je met een Jammer Bus Tour door het schitterende park rijden op zoek naar de grizzly beren.

Ga in dit gigantische park heerlijk wandelen en genieten van de rust. Je kunt ook een boottocht maken over één van de meren, zo zie je het nationale park vanaf een hele andere kant. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om één van de verschillende tochten te reserveren met gids. Er zijn kanoe-, raft-, klim-, wandel-, boot-, paardrij- en kajaktochten. Je kunt ervoor kiezen om aan te sluiten bij een reisgezelschap of een privé tour te resereven. De tours bevatten vaak een gids die je meer kan vertellen over de omgeving en de dieren.

Campingsuggesties Glacier N.P.:
-
St. Mary Campground
- Many Glacier
- Fish Creek

Afstand: 360 km

Dillon

Een lange reisdag staat op de planning van vandaag. Vanaf Glacier National Park is het een mooie route om via Flathead Lake te rijden. Stop onderweg in Lakeside en Polson om even de benen te strekken en een wandeling langs het meer te maken of voor wat leuke foto's. 

Als lunchstop is Missoula een ideale plaats. Dit is een wat grotere plek waar je eventueel nog wat boodschappen kunt inslaan bij de supermarkt.

Campingsuggestie Dillon: 
- KOA Dillon

Afstand: 480 km

Craters of the Moon National Park

Vandaag reis je door met jouw camper naar het Craters of the Moon National Park. Dit park staat bekend om haar vulkanische uiterlijk en maanlandschap. Geniet van deze buitenaards mooie rotswanden en bezoek het visitor center voor meer informatie over de Craters of the Moon. Er is een leuke loop te rijden en zijn verschillende uitzichtpunten en korte wandelingen te maken in het park.

Campingsuggestie Craters of the Moon N.P.:
-
KOA Arco / Craters of the Moon N.P.

Afstand: 275 km

Jackson

Vandaag rijd je via Jackson naar Grand Teton National Park. Het stadje Jackson is een klein toeristisch plaatsje waar je nog goed even wat boodschappen kunt inslaan. Het is een gezellig stadje met verschillende winkeltjes, bars en restaurants met in het midden van de stad de Town Square. Daarnaast zijn er vaak muziekfestivals, toneelstukken en kunstgaleries in Jackson. Daarnaast kun je in het stadje ook vele activiteiten zoals raften en paardrijden boeken.

Campingsuggestie Jackson/Grand Teton N.P.:
- Virginian Lodge RV Park
- Gros Ventre Campground 

Afstand: 250 km

Grand Teton N.P.

Grand Teton N.P. heeft prachtige bergtoppen en enkele mooie meren met veel wandelmogelijkheden: het park telt ruim 300 kilometer aan wandelpaden!

Bekende en mooie meren zijn Jackson Lake en Jenny Lake. Je kunt hier wandelen en genieten van het meer en het uitzicht over de bergen door een boot te huren en een tocht over het heldere water te maken.

Er zijn in het park verschillende scenic drives, een goede manier om de verschillende kanten van het park per camper bekijken. 

Een heel bekend punt net buiten het park is Mormon Row. Je maakt hier de iconische foto van een houten hut met op de achtergrond de schitterende Teton bergketen.

Campingsuggesties Grand Teton N.P.:
-
Signal Mountain Campground
- Colter Bay Campground
- Jenny Lake Campground
- Gros Ventre Campground

Afstand: 20 km

Yellowstone N.P.

Yellowstone is het oudste nationale park van Amerika. Het park heeft een enorme oppervlakte en strekt zich uit over de staten Wyoming, Idaho en Montana. Yellowstone staat bekend om het prachtige vulkanische landschap en de vele wilde dieren zoals grizzlyberen, wolven, elanden en bizons. De wegen in Yellowstone lopen in de vorm van een 8 en er zijn diverse ingangen om het park binnen te komen. Op diverse plekken in het park vind je campings, let wel op of de camping geopend is, sommige zijn vanwege het klimaat een deel van het jaar gesloten.

Ga goed voorbereid het park in, dat wil zeggen zorg voor voldoende water in de tank, lege afvaltanks en een volle accu. Er is in Yellowstone maar één camping met stroom, dat is camping Fishing Bridge welke bij de ingang bij Cody aan de oostkant gelegen is. Je komt het park via het noorden binnen en hier kom je door het plaatsje Gardiner. Hier vind je de Associates Park Store waar ze veel handige boeken verkopen. Een aanrader is het boek ‘Yellowstone: The Official Guide to Touring America's First National Park’. Hierin staan toeristische routes, reistijden, wandelingen en plattegronden. Dit boek kost ongeveer 10 dollar. In de winkel kunnen ze je ook vertellen waar het laatst wilde dieren als beren en wolven zijn gezien.

Vanaf Gardiner is het een korte rit naar de eerste camping in het park, Mammoth Campground. Vanaf de camping zijn vaak al verschillende dieren te zien, een heerlijk begin van jouw verblijf in dit park. Bij Mammoth vind je de terrassen van Mammoth Hot Springs. De bacteriën in het water zorgen voor verschillende kleuren op het witte gesteente. In de omgeving zie je vaak wilde bizons lopen en op het gras rusten.

Sla de Norris Geyser Basin niet over, dit is de heetste en oudste geiser van het park. Hiervan loopt de ondergrondse watertemperatuur op tot maar liefst 237 graden!

Madison is een prachtig thermaal gebied met geisers en felgekleurde bronnen. In Madison ligt ook de gelijknamige camping, een heerlijke plek middenin de bossen. Bij jouw plaats kun je een kampvuur maken en natuurlijk ook lekker barbecueën.
 
In Canyon area, ook wel de Grand Canyon van Yellowstone genoemd, vind je de Upper Falls en Lower Falls. Van deze twee beroemde watervallen zijn de Upper Falls hoger gelegen maar wel korter dan de Lower Falls. De Lower Falls zijn met ongeveer 100 meter de hoogste watervallen van het park. Vanaf Artist Point heb je een waanzinnig uitzicht over de Lower Falls en de Canyon Area.

De adembenemende Grand Prismatic Spring in het Midway Geyser Basin zal een van de hoogtepunten zijn van jouw bezoek aan het park. Er zijn rondom de geiser een aantal onofficiële paden naar boven, vanaf waar het uitzicht op deze poel geweldig is. Houd er rekening mee dat het een steile klim op los zand/stenen is.

En tenslotte, in Hayden Valley kun je met wat geluk beren spotten. Houd de verrekijker maar klaar!

Campingsuggesties Yellowstone N.P.:
-
Fishing Bridge RV Park
- Madison Campground
- Mammoth Campground

Afstand: 50 km

Great Falls

Helaas is het tijd om Yellowstone achter je te laten en verder te gaan reizen richting Canada. Je hebt vandaag een wat langere dag rijden voor de boeg. Met een aantal drink en eetstops onderweg, zul je aan het einde van de middag Great Falls bereiken. Hier zul je ietwat vermoeid arriveren na een hele dag in de camper te hebben gereden.

Campingsuggestie Great Falls:
-
Great Falls KOA

Afstand: 375 km

Waterton Lakes National Park

Rijd vandaag op tijd weg want het is nog een 300 kilometer rijden naar Waterton Lakes National Park. Waterton Park is een wat rustiger park waar je in alle rust kunt genieten van de spectaculaire uitzichten en wilde dieren kunt spotten. Vooral op de route richting Cameron Lake is de kans groot dat je beren spot. Daarnaast biedt het park verschillende mooi wandelroutes zoals bij Red Rock Canyon. In het nationaal park vind je ook mogelijkheden om te golfen, een kano of kayak te huren en paard te rijden. Ook kun je de Bison Paddock route rijden, grote kans dat je hier bizons spot.

In het dorpje Waterton zijn verschillende gezellige restaurantjes en winkeltjes te vinden. Overnacht op de Townsite Campground want vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Upper Waterton Lake.

Campingsuggestie Waterton Lakes N.P.:
-
Townsite Campground

Afstand: 325 km

Calgary

Het laatste stukje rijden met de camper is aangebroken; op naar Calgary. Als je aan Calgary denkt, denk je vast aan de Calgary Tower. Deze 191 meter hoge toren is een kenmerkend onderdeel van de skyline van de stad. Je kunt de toren in en helemaal in de top heb je een prachtig uitzicht over Calgary en zie je de Rocky Mountains in de verte bij helder weer. Maar Calgary is meer dan alleen de Calgary Tower. Ontdek deze veelzijdige stad met een bruisend centrum met verschillende winkelcentra, gezellige restaurants en barretjes. Meer een dierenliefhebber? Dan mag je een bezoek aan Calgary Zoo niet overslaan.

Het nieuwe museum Studio Bell is de nieuwe thuisbasis van het National Music Centre. Verspreid over vijf verdiepingen zijn er allerlei tentoonstellingen van instrumenten, voorwerpen en andere muzieksouvenirs. Muziekliefhebbers van alle leeftijden kunnen hier spelen, zingen and rocken.
Je kunt in Calgary deelnemen aan een van de brewery tours. Deze tours brengen je langs verschillende bierbrouwerijen waar je een van de vele lokale bieren kunt proeven, erg leuk om te doen! Tevens zijn er diverse leuke foodtours en segwaytours. Daarnaast kun je goed winkelen voor zowel nieuwe mode als voor echte Western mode in een van de verschillende winkelcentra in Calgary. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan The Market Hall, Core Shopping of een van de boulevards zoals Stephen Avenue Walk.
Verder heeft Calgary een van de grootste Chinatown in Canada. In Chinatown kun je  een museum bezoeken over de geschiedenis van de Chinese migratie naar Canada, interessant om te zien!

Campingsuggestie Calgary:
-
Calgary West Campground
- Mountain View Campground
- Balzac Campground RV Park

Afstand: 275 km

Camper inleveren Calgary en retourvlucht

In de ochtend lever je jouw camper in bij de verhuurder in Calgary. Het zal na de afgelopen 21 dagen wel even gek zijn om jouw huisje op wielen achter te laten.

In de middag of avond vlieg je terug naar Nederland waar je door het tijdsverschil de volgende dag op dag 23 arriveert.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties