30+ jaar
3.27.0.10@P-CD05 (201005 1416)

Vancouver

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Vancouver. Nadat je aangekomen bent in jouw hotel kun je even lekker ontspannen en bijkomen van de vlucht. De volgende dag heb je de hele dag de tijd om op jouw gemak de stad te verkennen. Vancouver is een grote stad met een goed bedrijfsleven, een groot centrum en een geweldig buitenleven. Samen met Calgary is het de belangrijkste gateway tot West-Canada.   

Op slechts 15 minuten van het centrum van Vancouver bevind je je midden in de natuur op Grouse Mountain. Je gaat de berg op met de kabelbaan en je hebt bij het eindpunt een geweldig uitzicht over Vancouver en de Stille Oceaan. Verder zijn er verschillende wandelroutes en kun je vanaf de berg paragliden.   
Middenin de natuur ben je tevens bij Capilano Suspension Bridge, ook dit ligt op maar enkele minuten van het centrum. Hier loop je over enorme hangbruggen die de boomtoppen met elkaar verbinden en over de de grote hangbrug, 70 meter hoog en 137 meter in lengte.   
Voor een mooi uitzicht over de stad zonder het centrum te verlaten kun je terecht bij de Harbour Centre Tower. Op de 50e verdieping van dit ruim 177 meter hoge gebouw kijk je mooi uit over Vancouver.  

Een van de topattracties van Vancouver is Stanley Park. In de 400 hectare groen zie je veel mooie planten en bomen en vele dieren. Ook voor gezinnen zijn er verschillende activiteiten zoals de Miniature Train en Children's Farmyard. Het mooiste gebied om te wandelen en te fietsen is Seawall en loopt langs de waterkant van Vancouver. Een bekend gezicht voor velen en vaak gezien op foto's en ansichtkaarten zijn de totempalen bij Brockton Point.   

Overige attracties in Vancouver:   

  • Vancouver Maritime Museum, leer meer over de geschiedenis en laat jouw kinderen rondkijken in het Children's Maritime Discovery Centre.   
  • Vancouver Aquarium, het grootste aquarium van Canada. Veel verschillende shows en veel activiteiten voor kinderen waaronder een logeerpartij in het aquarium!   
  • Chinese Garden, een prachtige Chinese tuin met de vier belangrijke elementen: water, rotsen, planten en architectuur.   
  • Vancouver Art Gallery met vele tentoonstellingen over verschillende kunstvormen.   
  • Stap op de Prince of Whales en ga op zoek naar walvissen.  

Campingsuggesties in Vancouver:

Victoria

Vandaag haal je jouw camper op bij de verhuurder. Sla de eerste boodschappen doen en vertrek richting de ferryterminal. Je gaat namelijk de ferryoverocht van Vancouver naar de hoofdstad van British Columbia, Victoria op Vancouver Island, maken. De ferry vertrekt bijna elk uur tussen 7 uur 's ochtends en 9 uur 's avonds (kijk altijd goed voorafgaand aan je reis hoe laat de ferry's vertrekken. Dit kan met name in het laagseizoen wisselend zijn). Waan je in Engelse sferen  in het mooie Victoria waar een van de topattracties de Butchart Gardens te vinden zijn. Je vindt er prachtige verschillende tuinen: Sunken Garden, Rose Garden, Italian Garden en Japanese Garden. In de zomer is er iedere zaterdagavond een magische vuurwerkshow. Geniet van de stad en zijn vele bezienswaardigheden, maak een van de mooie wandelingen, rijd een van de scenic drives en neem een kijkje bij het luxe Queen Victoria Hotel en/of Fairmont Empress Hotel. 

Enkele andere bezienswaardigheden van Victoria:
1. De Inner Harbour is het hart van de stad Victoria. Je treft er winkeltjes, restaurants en een promenade met gezellige terrasjes. Het Empress hotel, het Parliament Building en het Royal British Columbia museum. Bezoek de waterkant ook eens in de avonduren, de lichtjes en de vele straatartiesten zorgen voor een geweldige sfeer. 
2. Royal British Columbia museum. Absoluut één van de beste musea in Canada. Het hoofdonderwerp is de culturele en sociale geschiedenis van British Columbia. Er worden ieder uur rondleidingen gegeven en hiervoor kun je een tijdskaartje halen bij de kassa.
3. Old Town. In dit oudere gedeelte van Victoria vind je de mooiste straatjes en oude panden. Vooral Wharf Street, Government Street, Douglas Street en Bastion Square springen er qua bezienswaardigheid flink uit. 
4. Whale watching. Vanaf de Inner Harbour vertrekken dagelijks verschillende whale watching tours. De vaartocht duurt ongeveer een uur, zodat je ver genoeg uit de kust verwijderd bent. Dan spot je vaak de eerste walvissen en/of orka’s. De totale whale watching tocht duurt ca. drie uur. De beste seizoenen zijn mei/juni en september/oktober. Heb je geen rugproblemen en ben je niet zwanger dan kunnen we ten zeerste een open zodiac boot aanraden! Dan ben je écht een met de natuur. 
5. Butchart Gardens. Ca. 21 km ten noorden van Victoria tref je de Butchart Gardens. Hier vind je prachtige rozentuinen, Japanse tuinen, Italiaanse tuinen, watervallen en beelden. Er zijn tevens diverse restaurantjes. Je kunt verschillende zaadjes kopen. Let wel: enkel verpakte zaadjes mogen meegenomen worden naar Nederland.

Campingsuggesties Victoria:
- Salish Seaside RV Park (voorheen Westbay Village RV Park)
- Fort Victoria RV Park
- Weir's Beach RV Resort

Afstand: 120 km

Kalaloch, Olympic National Park

Vandaag een bijzondere rit, vanuit Victoria neem je namelijk de ferry richting Port Angeles, de grens over naar Amerika! Op naar het strand van Rialto Beach, deze plaats is een bezoekje meer dan waard. Die echte ruige Washington coast vind je hier. Hier liggen veel boomstammen op het strand en door de dichte mist is het een bijzondere en mysterieuze plek. De rotsformaties en groene oase aan deze kust doet vermoeden dat het een plekje is aan het einde van de wereld. Zo zijn er nog veel meer stranden hier, waar je veelal prima met een camper kunt komen.

Aan het eind van de middag check je in op de Kalaloch Campground, gelegen iets te zuiden van Rialto Beach. Met een beetje geluk heb je hier een plekje met uitzicht op de zee. Je kunt vanaf de camping naar beneden lopen voor een (romantische) strandwandeling.

Campingsuggesties in Olympic National Park:

  • Kalaloch Beach Campground
Afstand: 185 km

Cannon Beach

Je kunt er vandaag voor kiezen nog even een bezoek te brengen aan Olympic N.P. Dit park verdiendt de aandacht. Neem dus ook de tijd. Het regenwoud is de voornaamste reden waarom dit park op je bucketlist moet staan. Het Hoh Rainforest is het bekendste gedeelte. De 'Hall of the Mosses' trail is hier absoluut een aanrader. De wandeling is vrij makkelijk en je krijgt een goede indruk van het oeroude regenwoud wat hier is ontstaan. 

Dan vervolg je je weg langs de ruige kust van Oregon met ontelbaar veel provinciale parken, schitterende stranden, gezellige vissersplaatsjes en prachtige uitzichtspunten onderweg. Het is een absolute must see. In het havenstadje Astoria zie je mooie Victoriaanse huizen en geniet je van verse Fish & Chips, met uitzicht op het water. Jouw eindplaats voor vandaag is het idyllische Cannon Beach met Haystack Rock.

Campingsuggestie in Cannon Beach:

  • Cannon Beach RV Resort
Afstand: 280 km

Portland

‘Keep Portland Weird’ is de slogan van Portland. Deze stad is dan ook alles behalve standaard! Portland staat bekend om de vele foodcarts (foodtrucks). Hierin wordt eten uit de hele wereld bereid en de kwaliteit van het eten ligt erg hoog. Zo kom je er Mexicaanse tortilla’s tegen, maar ook Duitse braadworsten, Indiase Samosa’s en nog veel meer.

Het Pearl District is een erg leuke en hippe wijk. Er staan veel industriële pakhuizen die zijn omgetoverd tot restaurants en winkels. In Nob Hill vind je mooie Victoriaanse huizen en leuke boetiekjes.

Campingsuggestie in Portland:

Afstand: 130 km

Columbia River Gorge

Dit gebied staat bekend om de vele watervallen. De bekendste waterval is Multnomah Falls, een indrukwekkende 186 meter hoge waterval. Je kunt hier mooi wandelen, maar je kunt de watervallen ook prima vanaf het uitkijkplatform bekijken. Een andere mooie waterval is de Ponytail Falls. Over een redelijk steil wandelpad loop je door een bosrijk gebied naar deze waterval. Bijzonder bij deze waterval is dat je er achter door kunt lopen. In het Ainsworth State Park is een camping, waar je midden in de bossen met jouw camper heerlijk kunt kamperen.

Afstand: 110 km

Madras

Vandaag breng je een bezoek aan het Mount Hood National Forest. De piek van de hoge berg is het hoogste punt van de staat Oregon. Van oudsher is het een vulkaan. Het Mount Hood National Forest strekt zich uit van aan de Columbia River Gorge over een groot bosrijk tot aan het Olallie Scenic Area.

Voor de overnachting rijd je richting Madras. Hier zijn verschillende campings waar je de nacht kunt doorbrengen.

Campingsuggestie Madras:
-
Mountain View RV Park
- Jefferson County Fairgrounds RV Park

Afstand: 170 km

John Day Fossil Beds N.M.

Je reist met jouw camper naar John Day Fossils National Monument. Hier kun je een kijkje nemen bij de eeuwenoude fossielen die Noordwest-Amerika te bieden heeft. Het nationaal monument kent drie verschilende gebieden: Clarno, Painted Hills en Sheep Rock. De drie gebieden hebben allemaaal weer andere bezienswaardigheden en er zijn ook verschillende wandelroutes. Het meest bekende gebied van de drie is Painted Hills met haar gele, rode, groene en gouden kleuren. Hier kun je kiezen uit een van de volgende wandeltrails: Painted Cove Trail, Painted Hills Overlook Trail of Carrol Rim Trail.

Na deze zeer interessante dag overnacht je in de buurt van John Day Fossil National Monument.

Campingsuggestie John Day Fossil Beds:
-
  KOA Boise/Meridian

Afstand: 235 km

Craters of the Moon National Monument

Vandaag reis je door met jouw camper naar het Craters of the Moon National Monument. Dit park staat bekend om haar vulcanische uiterlijk en maanlandschap. Geniet van deze buitenaards mooie rotswanden en bezoek het visitor center voor meer informatie over de Craters of the Moon. Er is een leuke loop te rijden en zijn verschillende uitzichtpunten en korte wandelingen te maken in het park.

Campingsuggestie Craters of the Moon N.M.:
-
KOA Arco / Craters of the Moon N.P.

Afstand: 530 km

Grand Teton N.P.

Vandaag rijd je via Jackson naar Grand Teton National Park. Het stadje Jackson is een klein toeristisch plaatsje waar je nog goed even wat boodschappen kunt inslaan. Daarnaast kun je in het stadje ook vele activiteiten zoals raften en paardrijden boeken.

Het park heeft prachtige bergtoppen en enkele mooie meren met veel wandelmogelijkheden: het park telt ruim 300 kilometer aan wandelpaden!

Bekende en mooie meren zijn Jackson Lake en Jenny Lake. Je kunt hier wandelen en genieten van het meer en het uitzicht over de bergen door een boot te huren en een tocht over het heldere water te maken.

Er zijn in het park verschillende scenic drives, een goede manier om de verschillende kanten van het park per camper bekijken. 

Een heel bekend punt net buiten het park is Mormon Row. Je maakt hier de iconische foto van een houten hut met op de achtergrond de schitterende Teton bergketen.

Campingsuggesties Grand Teton N.P.:
-
Signal Mountain Campground
- Colter Bay Campground
- Jenny Lake Campground
- Gros Ventre Campground

Afstand: 340 km

Yellowstone N.P.

Yellowstone is het oudste nationale park van Amerika. Het park heeft een enorme oppervlakte en strekt zich uit over de staten Wyoming, Idaho en Montana. Yellowstone staat bekend om het prachtige vulkanische landschap en de vele wilde dieren zoals grizzlyberen, wolven, elanden en bizons. De wegen in Yellowstone lopen in de vorm van een 8 en er zijn diverse ingangen om het park binnen te komen. Op diverse plekken in het park vind je campings, let wel op of de camping geopend is, sommige zijn vanwege het klimaat een deel van het jaar gesloten.

Ga goed voorbereid het park in, dat wil zeggen zorg voor voldoende water in de tank, lege afvaltanks en een volle accu. Er is in Yellowstone maar één camping met stroom, dat is camping Fishing Bridge welke bij de ingang bij Cody aan de oostkant gelegen is. Je komt het park via het noorden binnen en hier kom je door het plaatsje Gardiner. Hier vind je de Associates Park Store waar ze veel handige boeken verkopen. Een aanrader is het boek ‘Yellowstone: The Official Guide to Touring America's First National Park’. Hierin staan toeristische routes, reistijden, wandelingen en plattegronden. Dit boek kost ongeveer 10 dollar. In de winkel kunnen ze je ook vertellen waar het laatst wilde dieren als beren en wolven zijn gezien.

Vanaf Gardiner is het een korte rit naar de eerste camping in het park, Mammoth Campground. Vanaf de camping zijn vaak al verschillende dieren te zien, een heerlijk begin van jouw verblijf in dit park. Bij Mammoth vind je de terrassen van Mammoth Hot Springs. De bacteriën in het water zorgen voor verschillende kleuren op het witte gesteente. In de omgeving zie je vaak wilde bizons lopen en op het gras rusten.

Sla de Norris Geyser Basin niet over, dit is de heetste en oudste geiser van het park. Hiervan loopt de ondergrondse watertemperatuur op tot maar liefst 237 graden!

Madison is een prachtig thermaal gebied met geisers en felgekleurde bronnen. In Madison ligt ook de gelijknamige camping, een heerlijke plek middenin de bossen. Bij jouw plaats kun je een kampvuur maken en natuurlijk ook lekker barbecueën.
 
In Canyon area, ook wel de Grand Canyon van Yellowstone genoemd, vind je de Upper Falls en Lower Falls. Van deze twee beroemde watervallen zijn de Upper Falls hoger gelegen maar wel korter dan de Lower Falls. De Lower Falls zijn met ongeveer 100 meter de hoogste watervallen van het park. Vanaf Artist Point heb je een waanzinnig uitzicht over de Lower Falls en de Canyon Area.

De adembenemende Grand Prismatic Spring in het Midway Geyser Basin zal een van de hoogtepunten zijn van jouw bezoek aan het park. Er zijn rondom de geiser een aantal onofficiële paden naar boven, vanaf waar het uitzicht op deze poel geweldig is. Houd er rekening mee dat het een steile klim op los zand/stenen is.

En tenslotte, in Hayden Valley kun je met wat geluk beren spotten. Houd de verrekijker maar klaar!

Campingsuggesties Yellowstone N.P.:
-
Fishing Bridge RV Park
- Madison Campground
- Mammoth Campground

Afstand: 150 km

Great Falls

Helaas is het tijd om Yellowstone achter je te laten en verder te gaan reizen richting Canada. Je hebt vandaag een wat langere dag rijden voor de boeg. Met een aantal drink en eetstops onderweg, zul je aan het einde van de middag Great Falls bereiken. Hier zul je ietwat vermoeid arriveren na een hele dag in de camper te hebben gereden.

Campingsuggestie Great Falls:
-
Great Falls KOA

Afstand: 375 km

Waterton Lakes National Park

Rijd vandaag op tijd weg want het is nog een 300 kilometer rijden naar Waterton Lakes National Park. Waterton Park is een wat rustiger park waar je in alle rust kunt genieten van de spectaculaire uitzichten en wilde dieren kunt spotten. Vooral op de route richting Cameron Lake is de kans groot dat je beren spot. Daarnaast biedt het park verschillende mooi wandelroutes zoals bij Red Rock Canyon. In het nationaal park vind je ook mogelijkheden om te golfen, een kano of kayak te huren en paard te rijden. Ook kun je de Bison Paddock route rijden, grote kans dat je hier bizons spot.

In het dorpje Waterton zijn verschillende gezellige restaurantjes en winkeltjes te vinden. Overnacht op de Townsite Campground want vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Upper Waterton Lake.

Campingsuggestie Waterton Lakes N.P.:
-
Townsite Campground

Afstand: 325 km

Cranbrook

Je hebt nog de hele ochtend om Waterton Lakes te ontdekken. Maak nog een mooie wandeling door het park of geniet van het uitzicht over Upper Waterton Lake of Middle Waterton Lake.

In de middag is het weer tijd om met de camper een stukje te gaan rijden richting Cranbrook. Hier overnacht je de nacht om morgen op tijd weer te vertrekken richting Banff National Park.

Campingsuggestie Cranbrook:
-
Willow Creek Campground

Afstand: 325 km

Banff N.P.

Vandaag reis je via Radium Hot Springs en Kootenay National Park richting Lake Louise. Naast de prachtige natuur heb je ook de kans wilde dieren waaronder grizzlyberen, coyotes, wolven, zwarte beren en elanden te zien. Let goed op wanneer je aan het rijden bent, deze dieren kunnen zich namelijk op of net naast de weg bevinden.

Lake Louise is zonder twijfel het meeste gefotografeerde meer van West-Canada. En helaas, geen enkele foto kan vastleggen wat je ervaart. Een schitterend saffierblauwmeer met op de achtergrond de bergen, gletsjers en bossen. Het Chateau Lake Louise is erg kolosaal en zorgt voor een kleine verstoring, ieder uur is het hotel namelijk meerdere malen het stoppunt voor bustours. Lake Louise dankt de intense kleur aan zeer kleine deeltjes rock flour. Dit absorbeert alle kleuren licht behalve die in het blauwe gebied. De deeltjes komen van het smeltwater van de gletsjers. Hierdoor is de blauwe kleur in het voorjaar veel intenser dan in de zomer of het najaar. Het meer is vaak van november tot ca. juni bevroren.

Veel bezoekers van Lake Louise brengen ook enkel een bezoek aan dit gelijknamige meer, maar het Moraine Lake (13 km verderop) is ook zeker de moeite waard. Het is ongeveer de helft kleiner dan het Lake Louise maar is even prachtig. Sommigen vinden het zelfs een mooier meer. Wellicht dat het feit dat het er veel minder druk is, hierin ook meespeelt. De weerspiegeling van de bergen in het water van Moraine Lake zorgt voor vaak fabelachtige beelden. De Moraine Lake Road is echter vaak van half oktober tot begin mei, afhankelijk van het weer, gesloten i.v.m. sneeuwval.

Vanuit Lake Louise rijd je oostwaarts naar het stadje Banff. Het stadje Banff vormt het hart van de Rockies. Jaarlijks trekt het stadje zeker 4 miljoen bezoekers. Het stadje ligt magnifiek gelegen tussen bergen en meren. Vooral in de zomermaanden een erg toeristisch stadje, omdat er veel winkels, restaurants, bars en hotels te vinden zijn. Je kunt in Banff de Hot Springs bezoeken en van het prachtige uitzicht genieten of je neemt de Banff Gondola naar de top van de berg.

Banff National Park is het eerste nationale park van Canada en het derde ter wereld. Het park beslaat 6641 vierkante kilometer aan bossen, gletsjers meren en bergen.

Campingsuggesties Banff National Park:
- Tunnel Mountain Campground

Afstand: 280 km

Calgary

Het laatste stukje rijden met de camper is aangebroken. Je kunt er vandaag voor kiezen om de ochtend nog te genieten in Banff of om al op tijd naar Calgary te vertrekken om de stad te ontdekken.

Als je aan Calgary denkt, denk je vast aan de Calgary Tower. Deze 191 meter hoge toren is een kenmerkend onderdeel van de skyline van de stad. Je kunt de toren in en helemaal in de top heb je een prachtig uitzicht over Calgary en zie je de Rocky Mountains in de verte bij helder weer. Maar Calgary is meer dan alleen de Calgary Tower. Ontdek deze veelzijdige stad met een bruisend centrum met verschillende winkelcentra, gezellige restaurants en barretjes. Meer een dierenliefhebber? Dan mag je een bezoek aan Calgary Zoo niet overslaan.

Het nieuwe museum Studio Bell is de nieuwe thuisbasis van het National Music Centre. Verspreid over vijf verdiepingen zijn er allerlei tentoonstellingen van instrumenten, voorwerpen en andere muzieksouvenirs. Muziekliefhebbers van alle leeftijden kunnen hier spelen, zingen and rocken.
Je kunt in Calgary deelnemen aan een van de brewery tours. Deze tours brengen je langs verschillende bierbrouwerijen waar je een van de vele lokale bieren kunt proeven, erg leuk om te doen! Tevens zijn er diverse leuke foodtours en segwaytours. Daarnaast kun je goed winkelen voor zowel nieuwe mode als voor echte Western mode in een van de verschillende winkelcentra in Calgary. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan The Market Hall, Core Shopping of een van de boulevards zoals Stephen Avenue Walk.
Verder heeft Calgary een van de grootste Chinatown in Canada. In Chinatown kun je  een museum bezoeken over de geschiedenis van de Chinese migratie naar Canada, interessant om te zien!

Campingsuggestie Calgary:
-
Calgary West Campground
- Mountain View Campground
- Balzac Campground RV Park

Afstand: 150 km

Camper inleveren Calgary en retourvlucht

In de ochtend lever je jouw camper in bij de verhuurder in Calgary. Het zal na de afgelopen 22 dagen wel even gek zijn om jouw huisje op wielen achter te laten.

In de middag of avond vlieg je terug naar Nederland waar je door het tijdsverschil de volgende dag op dag 25 arriveert.

Afstand: 130 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties