Maritimes

Zo op het oog beslaan de maritieme provincies in het oosten slechts een klein deel van Canada. Maar er is zoveel te zien en te doen! De kusten aan de noordelijke Atlantische Oceaan herbergen vele schatten: schoeners en andere grote zeilschepen, afgemeerd in de havens van Nova Scotia, de indrukwekkende hoge waterstand bij hoogwater in de Bay of Fundy met de grootste getijdeverschillen ter wereld en de roodgekleurde zandstranden van Prince Edward Island. Maar maritiem Canada strekt zich ook uit over landbouwgronden, rivierdalen en grote bosgebieden. 

Tijdens deze 20-daagse route komen de rijke geschiedenis van Maritiem Canada, het prachtige kustlandschap en de authentieke stadjes ruim aan bod. Slenter door pittoreske vissersdorpjes zoals Peggy’s Cove, Mahone Bay en Lunenburg. Daarna vervolgt de reis zich naar het noorden van Nova Scotia, via Kejimkujik National Park naar Annapolis Royal, waar alles het rijke historische verleden ademt. In Annapolis Valley kan je de wijngaarden bezoeken, en in Grand-Pré kan je kennismaken met de ‘Acadiërs’, zoals de eerste Franse kolonisten in Nova Scotia genoemd werden. In de mooie Bay of Fundy kan je getuige zijn van de grootste getijdeverschillen ter wereld, die kunnen oplopen tot meer dan 16 meter tussen eb en vloed!

 

Als je onderweg bent naar Prince Edward Island (PEI), plan dan vooral wat tijd in om over de oceaanbodem te lopen tijdens laagwater bij Hopewell Rocks, en te smullen van een broodje kreeft in Shediac. Je kinderdromen komen tot leven op Prince Edward Island. Je bent in de geboortestreek van Lucy Maud Montgomery, de schrijfster van het beroemde boek ‘Anne of Green Gables’. Breng ook een bezoek aan Charlottetown. Steek met de ferry over naar Nova Scotia en vervolg je weg naar de Cape Breton Highlands, voor de werkelijk oogverblindend mooie Cabot Trail toertocht. Een bezoek aan de Fortress of Louisbourg brengt je terug naar een van de drukstbezochte 18e-eeuwse zeehavens van Noord-Amerika. Via Sherbrooke rijdt je terug naar Halifax, langs de oostkust met z’n authentieke vissersbevolking en stranden die zich verder uitstrekken dan je ogen kunnen zien.

20 dagen, ca. 3000 km
startpunt: Halifax

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties