Over de route

Zie jij een camperreis door Canada wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Valleys & Mountains’ en ga op road trip langs uitgestrekte bossen, meren en bergketens. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door het land van duizend meren eruit kan zien!

 

Vancouver

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Vancouver.

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam Schiphol airport naar Vancouver. Gezien de veelal late aankomsttijd is het verstandig om een eerste overnachting te reserveren. Zodat u direct na de vliegreis met een transfer naar uw hotel kunt gaan en goed kunt rusten.

Wanneer u een downtown hotel gereserveerd heeft via Travelhome kunt u de eerste avond desgewenst een wandeling door het centrum van Vancouver maken. De ervaring leert echter dat men vaak de eerste avond niet veel meer gaat ondernemen.

Vancouver

Dag 2: Vrije dag Vancouver.

Vancouver is een gezellige en mooie stad en een bezoek meer dan waard. Hieronder treft u enkele suggesties aan voor tijdens uw bezoek aan Vancouver. U kunt de stad te voet, per fiets of per Vancouver Trolley bezichtigen.

1. Stanley Park is het grootste park van Noord-Amerika. Het strekt zich uit over meer dan 400ha. Het park biedt een groot aantal wandel-en fietspaden die door bos, langs zee en over grasvelden leiden.

2. Gastown is het oudste deel van Vancouver. Het stadsdeel dankt haar naam aan de pioneer Jack Leighton welke een saloon genaamd Gassy had. Gastown is een geheel gerenoveerd stadsdeel en u treft er ’s werelds eerste Steam Clock op de kruising van Cambie Street en Water Street. De klok blaast elke 15 minuten stoom. In Gastown treft u veel winkeltjes, restaurantjes, bars en gezellige terrassen.

3. Granville Island. Hier bevindt zich één van de grootste levensmiddelenmarkten ter wereld. Het is een overdekte markt waar u werkelijk allerlei verse groenten en fruitsoorten kunt kopen. Tevens zijn er diverse winkels, musea, boetieks en ateliers te vinden. Vooral in de weekeinden is het eiland enorm druk.

4. Chinatown is met meer dan 110.000 bewoners de derde Chinese wijk van Noord-Amerika. U treft er veel authentieke winkeltjes met oosterse etenswaren en medicijnen. De wijk ligt ten oosten van Gastown, maar de straten tussen de beiden wijken in kunt u beter mijden. Reist u daarom per taxi of bus, tenzij u deze kant van Vancouver wilt zien.

5. Capilano Suspension Bridge is de langste hangbrug ter wereld. Met een totale lengte van 137 m is deze voetgangersbrug erg geliefd bij toeristen. Aan de overzijde van de brug treft u het Treetops Advernture gedeelte.

6. Grouse Mountain is een kabelbaan die u naar zo’n 1250m hoogte brengt. U reist per kabelwagon naar het plateau vanwaar u, op heldere dagen, een magnifiek uitzicht over de stad heeft.

Merritt

Dag 3: Camper ophalen – rijden naar Merritt.

Vandaag begint uw camperavontuur in Canada. Afhankelijk van welke verhuurder u heeft gereserveerd, is een transfer inbegrepen. Wanneer de transfer niet inclusief is dient u op eigen gelegenheid naar de verhuurder te reizen. De meeste verhuurders liggen in de stadsdelen Delta, Surrey of Langley. De gemiddelde taxikosten bedragen $45 en de rit duurt ca. 35 minuten.

Voordat u uw camper op gaat halen dient u uw komst aan te kondigen via een telefoontje op de dag dat u de camper ophaalt of de dag ervoor, en een afspraak te maken waar en wanneer u opgehaald wordt. Ook als de transfer niet is geboekt en/of inbegrepen is en u op eigen gelegenheid naar het verhuurstation gaat, dient u een afspraak te maken. De transferservice geldt meestal tot het middaguur. Indien u na de middag belt voor deze service kan het zijn dat u op eigen gelegenheid (en kosten) naar het verhuurstation moet gaan. Wanneer u gevraagd wordt met een taxi te komen, vraag dan een reçu van de taxikosten en declareer de kosten (mits terecht) bij het ophalen van de camper rechtstreeks bij de verhuurder. Check de voorwaarden van uw verhuurder voor de exacte gegevens.

De uitgifte van de campers is een tijdrovende aangelegenheid en zeker in het hoogseizoen kunnen er wachttijden ontstaan. Houd er rekening mee dat er op zo’n huurlocatie weinig faciliteiten zijn. Sta erop dat een goede demonstratie van alle apparatuur gegeven wordt en op de werkzaamheid wordt getest. Neem de tijd om zelf zaken als kranen, lampjes, sloten, deurtjes e.d. te controleren. Controleer ook de afvalslang op eventuele lekkages. Check ook of de inventaris compleet is. Dit kost ter plekke misschien meer tijd, maar kan veel ergernis of ongemak onderweg voorkomen. Als iets niet werkt, laat het dan maken door de verhuurder. Rijdt niet weg zonder handboek waar de werking van apparatuur in beschreven staat en de controles die u moet uitvoeren tijdens uw reis. Er is geen garantie dat het verhuurstation kinderzitjes of andere extra items kan verschaffen. Wilt u er zeker van zijn, dient u ze zelf mee te nemen. Na aankomst bij het verhuurstation krijgt u uitleg over de werking van de camper door een medewerker en/of door een instructie video. Daarna gaat u het contract afsluiten en tekenen. Let op wat u gaat tekenen en lees alles goed door. Mocht u gebreken ontdekken aan de camper, laat deze repareren en/of aantekenen op het contract voordat u tekent. Mocht u na het wegrijden op de eerste dag nog gebreken zien, ga dan terug naar de verhuurder. Indien nodig krijgt u een andere camper. Het kan zijn dat uw camper om wat voor reden dan ook er niet is. De verhuurder zal dan met een goed voorstel komen en u een andere camper aanbieden.

Rond het middaguur kan uw camperreis beginnen. U reist via de Highway 1 in oostelijk richting naar Hope, uw eerste stopplaats van vandaag. Wanneer u de Highway 1 volgt zult u merken dat dit een prettige weg is voor uw eerste camperminuten.

Hope is gelegen aan de Fraser River en is aan alle zijden door bergen omgeven. Bij de filmkenner is het stadje Hope ook wel bekend als filmset van de film First Blood, van Sylvester Stallone. Men heeft zelfs een Rambo-Walking Tour uitgezet door het gebied. Wanneer u de weg langs de Fraser River vervolgt arriveert u al snel in het stadje Yale. In de jaren 1850-1858 was het een populaire stad voor goudzoekers. In hoogtij dagen telde het stadje maar liefst 20.000 inwoners. Tegenwoordig zijn er slechts 200 inwoners gevestigd, maar het stadje is een bezoek zeker waard vanwege het Yale museum, dat nog aan de goudzoekers doet herinneren.

Ongeveer 10 km ten noorden van Yale maakt u een stop bij de Hell’s Gate Airtram. Hier is de kloof van de Fraser River Canyon het smalst en dagelijks gonst het water door de kloof. Een watermassa van ca. 38 meter breed en 50 meter diep kolkt door de kloof. Per kabelbaan (Airtram) kunt u een oversteep maken. In de maand september is hier de zalmsprong goed te zien. In deze periode zwemmen duizenden zalmen de Fraser River op.

Uw overnachtingsplaats is vandaag Merritt. Merritt is een klein stadje en kenmerkt zich door de vele golfterreinen in de directe omgeving. De natuurlijke graslanden maakten deze streek een van de meest geschikte voor de veeteelt. In het nabijgelegen Quilchena vindt u de toeristisch populaire ranch, de Douglas Lake Ranch. U treft er duizenden koeien, herten en ander wild.

Camping: Claybanks RV Park 

Afstand: 275 km

Revelstoke

Dag 4: Merritt - Revelstoke.

Vandaag ontwaakt u voor de eerste keer in uw huis op wielen, op een bijzonder mooie camping in Merritt. De camping ligt schitterend op loopafstand van het centrum en beschikt over ideale faciliteiten, zoals een algemene keuken, zwembad, wasserette en een kinderspeeltuin.

Vanaf de camping vervolgt u de route via highway 5 richting Kamloops, uw eerste stop van de dag. Kamloops is de grootste stad in het binnenland van British Columbia. Kamloops staat bekend vanwege de houtindustrie. Het merendeel van de inwoners van Kamloops is dan ook werkzaam in deze industrie. Aan de westzijde van de stad vindt u, aan highway 1, de Aberdeen Mall. Een groot winkelcentrum waar u werkelijk alles terug kunt vinden.

Op weg naar Revelstoke passeert u eerst Salmon Arm, na ongeveer 1 uur rijden vanaf Kamloops. Vervolgens arriveert u in het stadje Sicamous. Sicamous is enorm bekend vanwege de velen watersportmogelijkheden. Het stadje ligt tussen twee populaire meren, Mara Lake en Shuswap Lake. Vooral ook bij de Canadese toerist in het hoogseizoen erg populair. Er zijn jetskies, boten, kano’s en waterfietsen te huur.

Na een stop in Sicamous vervolgt u uw route in oostelijk richting naar Revelstoke. Revelstoke ligt in de Columbia Vallei en is omringt door bergen. Het Revelstoke Railway museum is een bezoek zeker waard. Hier vindt u veel oude wagons en locomotieven. Het spoor van dit gedeelte van Canada zult u zich, na de reis, zeker nog vaak herinneren. Ieder uur passeert er een trein en deze laat zijn hoorns goed klinken vanwege eventueel wilde dieren die op of rondom de rails verblijven. Tevens kunt u een bezoek brengen aan de Revelstoke dam.

Camping: KOA Revelstoke

 

Afstand: 290 km

Mount Revelstoke National Park

Dag 5: Bezoek Mount Revelstoke National Park.

Vandaag heeft u een vrije dag te besteden in het Mount Revelstoke National Park en/of het Glacier National Park. Het Mount Revelstoke National Park ligt ca. 26 km ten noorden van Revelstoke. Het park ligt zo’n 16 km van het Glacier National Park verwijdert. De twee belangrijkste wandelroutes van het Mount Revelstoke National Park zijn de Giant Cedars Trail en de Skunk Cabbage Trail. Beiden zijn goed begaanbaar via een wandelpad over vlonders.

Stop bij het bezoekerscentrum van het Glacier National Park, 1 km ten westen van de Rogers Pass, waar inlichtingen over de kortere wandelingen in het park te krijgen zijn. De beste wandeling van Glacier National Park is de Great Glacier met een prachtig uitzicht over de gletsjer van het park. Het weer kan erg slecht zijn in het Glacier National Park, ook tijdens de zomermaanden. De weg is vaak tot ver in juni nog met sneeuw bedekt. Rijdt u dus voorzichtig met uw camper. Ook hierover kunnen ze u bij het bezoekerscentrum goed inlichten. Let op de tijdszones: Glacier ligt op de grens van Mountain Standard Time en Pacific Standard Time. Zet uw horloge een uur terug als u naar het westen reist en een uur voor als u naar het oosten reist. 

Camping:KOA Revelstoke

 

Afstand: 20 km

Banff National Park

Dag 6: Revelstoke - Banff National Park.

U vervolgt uw route vandaag eerst naar Golden. Let op! Revelstoke heeft dus Pacific Standard Time, maar Golden maakt gebruik van de Mountain Standard Time. Omdat we nu in oostelijke richting rijden dient u uw horloge een uur vooruit te zetten. Even voor alle duidelijkheid: wanneer het 09.00 uur is in Revelstoke, is het 10.00 uur in Golden.

Het plaatsje Golden ligt circa 150 km ten oosten van Revelstoke. Het stadje werd ongeveer 200 jaar geleden ontdekt door David Thompson. Wanneer u graag een activiteit in uw route inpast bent u in Golden aan het juiste adres. U kunt er raften (over de Kicking Horse River), vissen, mountainbiken en zelfs paragliden.

Wederom in oostelijke richting reist u verder over de Trans Canada Highway 1. Zonder verdere omwegen bereikt u Yoho National Park. De Trans Canada Highway splitst het park in tweeën. Dit park neemt zijn naam aan een Cree-woord dat ‘mirakel’ of ‘ontzag’ betekent en dat is niets te veel gezegd voor dit werkelijk schitterende park. Het park is door UNESCO uitgeroepen tot een ‘world heritage site’ en daarmee worden de unieke historische, natuurlijke en recreatieve waarden herkend.

Yoho was Canada’s tweede nationaal park. Ongeveer 3 km ten oosten van Field bevinden zich de Takakkaw Falls, die met 254 meter smeltwater tot de hoogste (over de weg) bereikbare watervallen van Noord-Amerika behoren. De Takakkaw Falls zijn een absoluut hoogtepunt van het Yoho National Park. Het parkeerterrein is goed te bereiken en is het beginpunt van velen wandelingen door het gebied. Een tweede hoogtepunt van het Yoho National Park is het Emerald Lake. Hier treft u de Emerald Lodge. U kunt er heerlijk lunchen en genieten van het uitzicht.

U reist opnieuw verder in oostelijke richting over Highway 1, nu richting Lake Louise. Er is maar 1 afrit dus let hier even goed op. Lake Louise is zonder twijfel het meeste gefotografeerde meer van West-Canada. En helaas, geen enkele foto kan vastleggen wat u ervaart. Een schitterend saffierblauwmeer met op de achtergrond de bergen, gletsjers en bossen.

Het Chateau Lake Louise is erg kolosaal en zorgt voor een kleine verstoring, ieder uur is het hotel namelijk meerdere malen het stoppunt voor bustours. Lake Louise dankt de intense kleur aan zeer kleine deeltjes rock flour. Dit absorbeert alle kleuren licht behalve die in het blauwe gebied. De deeltjes komen van het smeltwater van de gletsjers. Hierdoor is de blauwe kleur in het voorjaar veel intenser dan in de zomer of het najaar. Het meer is vaak van november tot ca. juni bevroren.

Veel bezoekers van Lake Louise brengen ook enkel een bezoek aan dit gelijknamige meer, maar het Moraine Lake (13 km verderop) is ook zeker de moeite waard. Het is ongeveer de helft kleiner dan het Lake Louise maar is even prachtig. Sommigen vinden het zelfs een mooier meer. Wellicht dat het feit dat het er veel minder druk is, hierin ook meespeelt. De weerspiegeling van de bergen in het water van Moraine Lake zorgt voor vaak fabelachtige beelden. De Moraine Lake Road is echter vaak van half oktober tot begin mei, afhankelijk van het weer, gesloten i.v.m. sneeuwval.

Vanuit Lake Louise rijdt u oostwaarts naar het stadje Banff. Het stadje Banff vormt het hart van de Rockies. Jaarlijks trekt het stadje zeker 4 miljoen bezoekers. Het stadje ligt magnifiek gelegen tussen bergen en meren. Vooral in de zomermaanden een erg toeristisch stadje, omdat er veel winkels, restaurants, bars en hotels te vinden zijn.

Camping: Tunnel Mountain  

Afstand: 315 km

Kootenay National Park

Dag 7: Vrije dag Banff National Park / Kootenay National Park.

Vandaag kunt u het eerste Nationale Park van Canada bezoeken. U heeft een vrije dag tot uw besteding in dit prachtige natuurgebied. In het gehele park vindt u vele wandelroutes en deze bieden een goede manier om het park te bekijken. Naast de prachtige natuur heeft u ook de kans wilde dieren waaronder grizzly beren, coyotes, wolven, zwarte beren en elanden te zien. Let u goed op wanneer u aan het rijden bent, deze dieren kunnen zich namelijk op of net naast de weg bevinden.

U kunt per kabelbaan de Sulphur Mountain bezoeken. Op heldere dagen heeft u op deze manier een schitterend uitzicht over het stadje Banff en de gehele omgeving. Het monumentale hotel, Banff Springs hotel is een bezichtiging waard om uzelf eens flink te vergapen aan alle luxe die men daar vindt.

De Johnston Canyon ligt 27 km ten westen van Banff (aan Highway 1). Een korte wandeling van ca. 1,2 km brengt u naar de Johnston Canyon Falls. Het diepste deel van de canyon is bijna 30 meter diep en op sommigen plaatsen is de kloof slechts 6 meter breed. Een unieke ervaring.

Op ca. 11 km afstand van het centrum van Banff treft u Lake Minnewanka. U kunt er een boottocht maken over dit stuwmeer in de bergen.

Bent u alle drukte van Banff al snel een beetje moe? Breng dan een bezoek aan het Kootenay National Park, onze favoriet. Het is het minst drukke park en is ideaal te bezoeken per camper. Al rijdend krijgt u een goede indruk van dit schitterende park. Maar wanneer u bij de verschillende stoppunten een korte wandeling maakt geniet u nog meer. Zo kunt u een wandeling maken bij de Vermillion Pass of de Stanley Glacier Trail. Een ander gemakkelijk pad is dat van Marble Canyon. Dit pad is voorzien van borden en loopt door een diepe kloof. Het kan gecombineerd worden met een wandeling naar de Paint Pots, een serie poeltjes die gekleurd zijn door het ijzerhoudende water. Indianen uit heel Alberta en British Columbia kwamen naar deze heilige plek om de gekleurde klei te verzamelen.

Camping: Tunnel Mountain

 

Afstand: 50 km

Abraham Lake

Dag 8: Tunnel Mountain - Lake Louise / Abraham Lake.

U rijdt vandaag noordwaarts richting Lake Louise en Abraham Lake. Vanaf Lake Louise volgt u de Highway 93 ofwel vanaf dit punt ook wel de Icefields Parkway genoemd. De Icefields Parkway is absoluut één van ’s werelds mooiste snelwegen. De weg is 232 km lang en loopt door een landschap van ongekende grootsheid. De weg loopt langs schitterende met sneeuwbedekte toppen, schokkend blauwe meren, weiden met bloemen overdekt en uitgestrekte bossen.

De Icefields Parkway voert het nummer 93. Wanneer u, op sommige stukken, de 93A volgt rijdt u op de scenic route en heeft u nog meer kans op schitterende vergezichten. De Icefields Parkway loopt tussen twee bergruggen, de Front Rangers in het oosten en de Main Ranges in het westen. Langs deze route treft u slechts twee servicestations (met benzine voorzieningen) en dat is bij de Saskatchewan River Crossing en het Columbia Icefield. Houdt u hier dus a.u.b. goed rekening mee, met uw camper.

Een overzicht van deze prachtige highway (tot aan de Saskatchewan Crossing).

0 km -> Lake Louise
3 km -> Herbert Lake – recreatiegebied voor o.a. picknicken, zwemmen en vissen. Een schitterend uitzicht over Mount Temple (3544 m)
7 km -> Mount Hector
25 km -> Hector Lake - het tweede grootste meer van Banff National Park, na Lake Minnewanka. Het turquoise water lijkt wellicht aantrekkelijk, maar het meer is maar liefst 90 meter diep en een van de koudste meren van Canada.
34 km -> Crowfoot Glacier - deze gletsjer dankt haar naam aan de vorm. De gletsjer ligt ten westen van de highway.
36 km -> Bow Lake – dit meer wordt gevoed door de Bow gletsjer, die het einde vormt van de Wapta Icefields. Een 5km lange wandelroute start vanaf Num-ti-jah-lodge en volgt de oevers van het meer tot aan de Falls.
42 km -> Peyto Lake / Bow Summit (2069 m) – vanaf het parkeerterrein wandelt u zo’n 400 meter voor een schitterend uitzicht over Peyto Lake.
71 km -> Mistaya Canyon – een 10 minuten durende wandeling leidt u langs de steile Mistaya River Canyons
77 km -> North Saskatchewan River – dit gebied werd in kaart gebracht door David Thompson
79 km -> Highway 11 en Saskatchewan Crossing Vanaf deze kruising volgt u de highway 11 richting Nordegg. Ongeveer 40 km vanaf deze afslag vindt u Abraham Lake. Uw camping is aan dit meer gelegen, aan de rechterzijde van de highway.

Camping: David Thompson Resort 

 

Afstand: 195 km

Abraham Lake

Dag 9: Vrije dag Abraham Lake.

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt deze dag naar eigen wensen invullen. Het Abraham Lake is ideaal voor wandelingen en een dagje genieten van de rust. Het gebied is prachtig en leent zich perfect voor wandelingen en andere (rustige) activiteiten.

U overnacht op het David Thompson Resort. Op deze camping vindt u een restaurant, campingwinkeltje en een receptie. Zij helpen u ook graag met tips en ideeën voor deze dag.

Camping: David Thompson Resort

 

Jasper National Park

Dag 10: Abraham Lake - Jasper National Park.

Vandaag vervolgt u uw route over de Icefields Parkway. Eergisteren heeft u reeds de eerste 79 km afgelegd. Vanaf de Saskatchewan River Crossing kunt u uw kilometerdagteller het beste weer terug op 0 zetten. 

0 km Saskatchewan River Crossing
31 km -> Weeping Wall – het smeltwater van Cirrus Mountain valt hier over een steile zandstenen cliff.
37 km -> De Big Bend – de highway buigt af naar het oosten en klimt steil omhoog rond Parker Ridge.
41 km -> Parker Ridge – een korte maar steile wandeling brengt u tot een hoogte van 2100 meter.
46 km -> Sunwapta Pass (2023 m) – markeert de scheiding tussen de North Saskatchewan River en de Sunwapta River. Deze stroomt in tegenovergestelde richting in de Arctische Oceaan.
49 km -> Columbia Icefields – 320 vierkante km ijs. Dit is het grootste ijsgebied in Noord-Amerika (de noordpool uitgezonderd). Met een speciale ‘snowcoach’ op enorme banden kunt u een tocht over het ijs maken.
58 km -> Tangle Falls – waterval over Tumble Ridge. Hier spot men vaak Big Horn Sheep.
99 km -> Sunwapta Falls Vanaf hier kunt u kiezen voor de 93 en de 93A Highway. U kunt het beste kiezen voor de 93A, want deze scenic route biedt u nog meer geweldig natuurschoon.
122 km Athabasca Falls – 12 meter hoge watervallen storten hier door een nauwe kloof.
140 km Mt. Edith Cavell Road – deze 15 km lange, nauwe, bochtige weg leidt naar het Mt. Edith Cavell meer, maar is niet aan te raden voor campers (> 7 meter).
153 km Jasper National Park Camping: Whistler Campground

Whitsler Campground is geheel 2019 gesloten wegens renovatie. Bekijk hier alternatieve campings in Jasper N.P..

Afstand: 190 km

Jasper National Park

Dag 11: Vrije dag Jasper National Park.

U heeft vandaag een vrije dag in Jasper National Park te besteden. Jasper National Park is het grootste bergpark in West-Canada. En toch is dit een intiemer park van Banff National Park. Het is er minder druk en de sfeer van het centrum is er behouden gebleven en doet denken aan de pionierstijd.

Het stadscentrum ligt rond twee doorgaande wegen, de Connaught Drive en Patricia Street. De meeste hotels, winkels en restaurants evenals het station zijn gevestigd aan de Connaught Drive. Er is slechts één echte attractie en dat is het Yellowhead Museum.

In het park zijn meer dan 400 meertjes te vinden en deze zijn erg populair als picnickplaats, visplaats en/of vogelobservatieplaats. In Jasper kunt u goed inkopen doen. U vindt er niet alleen vele souveniers maar tevens vindt u er de grotere supermarkten (bijv. Safeway), zodat u er relatief voordelig inkopen kunt doen.

De Jasper Tramway, ca. 7 km ten zuiden van Jasper, zorgt na een rit met een gondel voor een geweldig uitzicht vanaf de top van Whistler Mountain (2465 m).

Eén van de mooiste canyons van Jasper National Park is de Maligne Canyon, 11 km ten oosten van de Maligne Road. Een wandeling over bruggetjes geeft u een goed beeld van een canyon. Medicine Lake en Maligne Lake (resp. 27 km en 48 km ten oosten van Jasper aan Maligne Road gelegen) zijn erg populair.

Op Maligne Lake (Canada’s tweede grootste gletschermeer) kunt u een cruise maken naar Spirit Island, het meest gefotografeerde eilandje van West-Canada.

Camping: Whistler Campground
Aantal km’s: 90 km

Afstand: 90 km

Prince George

Dag 12: Jasper National Park – Prince George.

U verlaat vandaag de staat Alberta en keert terug naar de staat British Columbia, via highway 16 in westelijke richting. Let op! De tijdzone grens loopt door dit gebied. Jasper gebruikt de Mountain Standard Time en Tete Jaune Cache gebruikt de Pacific Standard Time. U dient uw horloge een uur achteruit te zetten.

Allereerst nadert u Mount Robson,  de hoogste berg van de Rocky Mountains (3954 m). Deze berg is bijna nooit geheel uit de wolken. Zelfs op een heldere dag is het topje van deze geweldige berg vaak in de wolken gehuld.

Het volgende stadje dat u aandoet is Tete Jaune Cache. De naam Tete Jaune is Frans en betekent Yellow Head. Het is een klein dorpje met weinig activiteit.

Uw camping van vandaag is gevestigd in Prince George, een vrij grote stad met een populatie van ca. 70.000. Prince George was eens onderdeel van een pioniersroute voor de allereerste ontdekkings-reizigers en mijnbouwers. Nu is de bosbouw de basis voor het inkomen van de huidige inwoners van Prince George.

Afstand: 355 km

Smithers

Dag 13: Prince George – Smithers.

Een langere rijdag door een schitterend natuurgebied. U dient ca. 370 km af te leggen vandaag, maar rijdt door een landschap met veel uitzichten zoals besneeuwde bergtoppen, bergmeertjes en talrijke bossoorten.

De eindbestemming van vandaag is Smithers, een distributie- en voorzieningscentrum voor boerderijen, mijne en houtindustrieën in de omgeving.

Camping: Riverside Recreation Centre 

 

Afstand: 370 km

Prince Rupert

Dag 14: Smithers – Prince Rupert.

Via de Yellowhead Highway reist u vandaag verder naar de kust, naar Prince Rupert.

Wanneer u interesse heeft in de Indianen cultuur van British Columbia dan is een bezoek aan het stadje Hazelton zeker de moeite waard. De Indianen hebben in dit dorpje ‘Kwakiutl longhouses’ gebouwd ter herinnering aan hun verleden. Een bezoekje aan de ‘Ksan Indian Village’ is een hoogtepunt van de route van vandaag. U vindt er veel van de historie en natuurlijk ook souveniers.

Uw eindpunt van vandaag is Prince Rupert, in het hooge noorden van British Columbia. Behalve de Inside Passage ferry vertrekken vanaf hier ook de ferries naar de Queen Charlotte eilanden (duur ferry ca. 8 uur). De haven van Prince Rupert is één van de grootste ijsvrije natuurlijke havens ter wereld. Het klimaat is hier een zeeklimaat en zorgt veelal voor erg milde temperaturen, zowel in de zomer als in de winter. Het regent er echter wel vaak, jaarlijks valt er ca. 250 cm regen per jaar! In Prince Rupert vindt u veel Indiaanse totempalen. U moet beslist een rondwandeling door de stad maken wanneer u dit een leuke bezienswaardigheid vindt. U vindt er talrijke lokaal gemaakte palen van cedar hout.

Camping: Prince Rupert RV Campground 

 

Afstand: 345 km

Port Hardy

Dag 15: Inside Passage boottocht Prince Rupert – Port Hardy.

Vandaag ervaart u de ideale manier om uw camper mee te nemen en tegelijkertijd een geweldig eiland te verkennen… u gaat met de Inside Passage ferry van Prince Rupert varen naar Port Hardy (op Vancouver Island) met de maatschappij BC Ferries. Tijdens de overtocht geniet u van een prachtig uitzicht, misschien spot u wel een walvis terwijl u tevens een hapje eet of lekker relaxed op het dek. De natuur die u vandaag zult bewonderen is ongeëvenaard. U vaart langs de eilandjes Swindle Island, Gil Island en Banks Island. Natuurlijk kunt u deze overtocht vooraf bij Travelhome reserveren. Wanneer u vooraf boekt, kiest u voor zekerheid en voorkomt u lange wachtrijen ter plaatse. In de zomermaanden zit de Inside Passage zelfs vaak dagenlang geheel volgeboekt. Deze fantastische route wordt om de dag zuidwaarts gevaren, de andere dag noordwaarts. De exacte data treft u in onze brochure en elders op deze internetpagina. Vraag naar de voorwaarden en tarieven van deze geweldige ferry overtocht. De ferry vertrekt vanuit Prince Rupert om 07.30 uur. Ongeveer 90 minuten voor vertrek dient u in te checken. Gedurende de gehele dag vaart u dus door het prachtige landschap en kunt u genieten van al het geweldige natuurschoon. Om ca. 22.30 uur arriveert u in Port Hardy.

Camping: Quatse River Campground 

Afstand: 50 km

Campbell River

Dag 16: Port Hardy – Campbell River.

U ontwaakt vandaag in Port Hardy. Hier kunt u deze ochtend een bezoekje brengen aan het ‘Old Whaling Station’ waar de overblijfselen van de vroege walvisvaart en walvisjacht nog te bezichtigen zijn.

De route vervolgt zich verder over Vancouver Island richting Campbell River, ook wel de ‘zalmhoofdstad van de wereld’ genoemd. De meest bekende zalm is de ‘Tyee’. Deze populaire zalm kan soms wel tot 16 kg wegen! Mocht u zelf ook graag een poging wagen: u kunt op verschillende locaties in het stadje een boot en visspullen huren.

Camping: Shelter Bay Resort

 

Afstand: 240 km

Victoria

Dag 17: Campbell River – Victoria.

De tocht vervolgt zich vandaag naar de hoofdstad van British Columbia, Victoria. Voor u deze stad bereikt passeert u verschillende stadjes zoals Courtenay, Parksville en Nanaimo.

Vooral Nanaimo trekt jaarlijks veel toeristen. Niet alleen vanwege de vele winkeltjes maar eveneens vanwege de historie die in de stad terug te vinden is. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Nanaimo Courthouse, het Palaca Hotel, Central Dugs en het Swyalana Lagoon Park.

Departure Bay is direct naar de veerboot terminal van BC Ferries gelegen. Vanaf hier vertrekken de ferries naar Vancouver (noord, Horseshoe Bay). Het gebied is erg populair voor zwemmen, winkelen en picknicken. Vanuit Nanaimo reizen ook veel toeristen westwaarts richting Tofino en Ucluelet. Beiden dorpjes zijn gelegen in het Pacific Rim National Park. Het park biedt een prachtige combinatie tussen kustgebieden, bergen en zelfs regenwoud. Het park strekt zich uit over 130 km langs de westkust van Vancouver Island. Wanneer u een bezoek wenst te brengen aan Tofino en/of Ucluelet dient u hiervoor minimaal twee extra dagen uit te trekken.

Via de dorpjes Ladysmith, Chemainus en Duncan bereikt u in de namiddag Victoria. Zoals reeds gemeld is Victoria de hoofdstad van British Columbia. Victoria is een gezellige, erg Brits-aandoende stad. U treft er veel winkeltjes, restaurantjes en bars veelal gevestigd in de directe omgeving van de Inner Harbour. Morgen heeft u een gehele dag tot uw beschikking om deze mooie stad te bezichtigen.

Camping: KOA Victoria 

 

Afstand: 280 km

Victoria

Dag 18: Vrije dag Victoria.

Victoria ademt een typisch Britse sfeer uit en is daardoor totaal anders dan de meeste grote steden in Canada. Overal in de stad versieren schitterende bloemen het straatbeeld en er hangt een gezellige, ongedwongen sfeer.

Hieronder treft u enkele suggesties aan voor tijdens uw bezoek aan Victoria.
1. De Inner Harbour is het hart van de stad Victoria. U treft er winkeltjes, restaurants en een promenade. Het Empress hotel, het Parliament Building en het Royal British Columbia museum. Bezoek de waterkant ook eens in de avonduren, de lichtjes en de vele straatartiesten zorgen voor een geweldige sfeer.
2. Royal British Columbia museum. Absoluut één van de beste musea in Canada. Het hoofdonderwerp is de culturele en sociale geschiedenis van British Columbia. Er worden ieder uur rondleidingen gegeven en hiervoor kunt u een tijdskaartje halen bij de kassa.
3. Old Town. In dit oudere gedeelte van Victoria vindt u de mooiste straatjes en oude panden. Vooral Wharf Street, Government Street, Douglas Street en Bastion Square springen er qua bezienswaardigheid flink uit.
4. Whale watching. Vanaf de Inner Harbour vertrekken dagelijks verschillende whale watching tours. De vaartocht duurt ongeveer een uur, zodat u ver genoeg uit de kust verwijderd bent. Dan spot u vaak de eerste walvissen en/of orka’s. De totale whale watching tocht duurt ca. drie uur. De beste seizoenen zijn mei/juni en september/oktober.
5. Butchart Gardens. Ca. 21 km ten noorden van Victoria treft u de Butchart Gardens. Hier vindt u prachtige rozentuinen, Japanse tuinen, Italiaanse tuinen, watervallen en beelden. Er zijn tevens diverse restaurantjes. U kunt verschillende zaadjes kopen. Let wel: enkel verpakte zaadjes mogen meegenomen worden naar Nederland.

Afstand: 50 km

Vancouver

Dag 19: Victoria - Vancouver.

Via de Highway #17 rijdt u vandaag noordwaarts richting de ferry (Swartz Bay) vanwaar u terug naar Vancouver zult reizen. Ongeveer 90 minuten voor uw ferry vertrek dient u aanwezig te zijn. De ferry neemt zo’n 1 uur en 35 minuten in beslag vanaf Swartz Bay naar Tsawwassen (Vancouver).

Vanaf Tsawwassen rijdt u ca. 45 minuten tot aan Vancouver stad. Deze middag heeft u nog vrij te besteden in Vancouver. Wellicht kunt u vandaag de bezienswaardigheden bezoeken waaraan u op de eerste dag niet toekwam.

Ook kunt u ervoor kiezen om direct naar de camping te rijden, zodat u hier op uw gemak de camper kunt poetsen en uw bagage weer kunt inpakken. In de directe omgeving van de camping ligt een groot natuurpark, het Burnaby Lake Regional Park. Hier kunt u heerlijk wandelen en de vele indrukken van deze fantastische reis nog even nabeleven.

Camping: Burnaby Cariboo RV Park (http://www.bcrvpark.com/rvpark.html)

 

Afstand: 90 km

Vancouver en vlucht

Dag 20: Camper inleveren en retourvlucht Vancouver naar Amsterdam.

Vandaag komt er helaas een einde aan uw camperreis door het schitterende West-Canada. U gaat uw camper inleveren. Afhankelijk van de tijden van uw terugreisvlucht dient u de camper in te leveren. Wanneer u pas laat terug gaat vliegen, raden wij u aan de camper pas in de middag in te gaan leveren, zodat u geen extra onnodige tijd op de luchthaven hoeft door te brengen. Dit is echter alleen mogelijk tegen bijbetaling (vooraf vanuit Nederland te regelen). De meeste verhuurders zijn de gehele dag geopend, zie onze website voor informatie over de openingstijden.

Bij het inleveren van de camper wordt deze weer grondig geïnspecteerd, op eventuele schade. Het is in Canada dan ook erg prettig dat de meeste verhuurders u de mogelijkheid bieden om extra verzekeringen af te sluiten en op die manier uw eigen risico steeds verder terug te brengen. Dit houdt in dat uw camper volledig verzekerd is. Hierdoor heeft u vaak dus enkel een Eigen Risico. Vraag naar de voorwaarden per verhuurder.

Nadat u de camper ingeleverd heeft, regelt de camperverhuurder graag een taxi voor u. De kosten voor deze rit zijn echter soms voor eigen rekening. Vraag naar de voorwaarden per verhuurder. De taxirit naar de luchthaven neemt ongeveer twintig tot dertig minuten in beslag en de kosten bedragen ca. $55 incl. fooi. Voor uw internationale vliegreis terug naar Amsterdam dient u drie uur voor vertrek in te checken.

Aankomst Amsterdam

Dag 21: Aankomst Amsterdam Schiphol.

U arriveert op Amsterdam Schiphol. U kunt gaan genieten van uw geweldige camperrondreis door West-Canada.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties