Over de route

Zie jij een camperreis door Canada wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Het wilde Noordwesten van Canada’ en ga op road trip langs uitgestrekte bossen, meren en bergketens. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door het land van duizend meren eruit kan zien!

 

Aankomst Edmonton

Welkom in de hoofdstad van Alberta! Rond de dag van aankomst gezellig af in deze stad. Wie ondanks het tijdsverschil nog energie heeft, kan het Royal Alberta Museum bezoeken, een museum over de geschiedenis van de natuur en de inheemse inwoners van Alberta. Of je kunt naar hartenlust gaan shoppen in het Edmonton Shoppingcenter.

Elk Island National Park

Vandaag kunt je de camper ophalen en inkopen doen. Nu kan het avontuur beginnen! In minder dan een uur bereik je het Elk Island National Park en ervaar je het eerste Canadese wild: bizons, herten en elanden lopen hier ongestoord rond. Het park biedt verschillende wandelpaden aan en is met meer dan 250 vogelsoorten een echt paradijs voor vogelspotters.

Je kunt overnachten in het Elk Island National Park.

Afstand: 50 km

Lesser Slave Lake Provincial Park

De eindeloze witte stranden maken van dit park één van de beste zomerzon-bestemmingen van Alberta. Slenter in de gezellige badplaatsen langs de meren of geniet van de verschillende soorten wateractiviteiten: of het nu zwemmen, vissen, waterskiën, zeilen, windsurfen of kajakken is - hier is er voor elk wat wils.

Je kunt overnachten op de Marten River Campground

Afstand: 315 km

Grimshaw

Ten zuiden van de Peace River kun je bij de Sagitawa Lookout genieten van het uitzicht over de vallei van de Peace River en de samenvloeiing van de rivieren de Peace, Smoky en Hert. In het Peace River Museum, Archives and Mackenzie Centre is er uitgebreid informatie over de lokale geschiedenis van de bonthandel en de ontdekkingsreizger Alexander Mackenzie te vinden.

Je kunt overnachten op de Queen Elizabeth Provincial Park Campground

Afstand: 290 km

Notikewin Provincial Park

Geniet in de morgen nog wat van het zandstrand, het uitkijkpunt voor vogelspotters en de kleine wandelpaden van het Queen Elizabeth Provincial Park. Vergeet in de hoofdstraat van Manning geen foto te maken van het Manning Moose standbeeld. Deze reusachtige eland is het symbool van de stad. Ontdek het Battle River Pioneer Museum dat ongeveer op 1 kilometer ten oosten van Manning op de snelweg 691 ligt.

Je kunt overnachten op de Notikewin Provincial Park Campground

Afstand: 140 km

High Level

Daarna gaat het verder naar de Keg River, een handelspost van de Hudson's Bay Company uit 1896. Met de Tompkins Landing veerboot bereik je de mennonietengemeente la Crête. Hou onderweg halt aan de Buffalo Head Hills die zich op 600 meter hoogte over de omliggende landbouwgrond uitstrekt. Tijdens je verdere tocht bereik je Fort Vermillion, een meer dan 200 jaar oude gemeente. Veel van de originele gebouwen zijn nog bewaard. Je dagdoel is High Level waar je het Mackenzie Crossroads Museum en het Visitor Center kunt bezoeken.

Je kunt overnachten op de Aspen Ridge Campground in High Level

Afstand: 190 km

Hay River

Haal aan de grens tussen Alberta en het NWT in het 60th Parallel Visitor Information Center zeker je "North of 60"-Certificaat op! In het Twin Falls Gorge Territorial Park kun je een korte wandeling maken tussen de Alexandra en de Louise Falls - een krachtig natuurspektakel. De louise Falls hebben zich hier een weg gebaand door het 400 miljoen jaar oude gesteente. De Dene-Indianen uit de regio noemen de Alexandra Falls "Hatto deh Naili", de "heilige plaats van de macht". Wandel langs de kust aan de Hay River Territorial Campground van Vale island, ontdek de Kiwanis Nature Trail of huur een kano om de Hay River af te peddelen.

Je kunt overnachten op de Louise Falls of Hay River Territorial Park Campground

Afstand: 310 km

Fort Smith / Wood Buffalo Park

Dag 8: Fort Smith

Vandaag maak je een uitstap naar het Wood Buffalo National Park. Natuur met grote stijl! Dat is zeker de juiste beschrijving van het "Wood Buffalo Country". Woudbizons, de grootste landzoogdieren van Noord-Amerika worden regelmatig langs de wegen van het park gespot. Het park is de broedplaats van de met uitsterven bedreigde trompetkraanvogel. De stad Fort Smith is het vertrekpunt voor de uitstapjes naar het park.

Dag 9: Fort Smith/ Wood Buffalo National Park

In het park wacht je een verscheidenheid aan belevenissen, van korte wandelingen over eenzame wandelpaden tot wilde kanotochten door het achterland, over brede, kronkelende rivieren.

Bezoek de Salt Plains die zich over 200 vierkante meter uitstrekken. Deze zoutvlakten zijn zeer zeldzaam - over de vlakten borrelt het zout uit bronnen en vormt op vele plaatsen een heuvel van meer dan 200 meter hoog. In het voorjaar is het zout over de vlakte verdeelt en vormt het een wit patroon over de bodem.

Je kunt beide nachten overnachten op de Queen Elizabeth Territorial Park Campground

Afstand: 270 km

Kakisa

Wandel in de morgen naar de Slave en de Rapids of the Drowned, om de pelikaankolonie te observeren tijdens het zonnen en het vissen. Op de reis naar Kakisa maak je het best een omweg naar de McNallie Creek Falls - een plaats om te genieten van een picknick met een prachtig uitzicht. De wandelpaden nemen je mee naar de spectaculaire watervallen en een diep ravijn. De camping in het Dene-dorp Kakisa ligt zeer dicht bij de schilderachtige Lady Evelyn Falls. Hier is het echt de moeite waard om wat tijd door te brengen aan de voet van de waterval - de vismogelijkheden naar de vlagzalm en snoek zijn hier het best!

Je kunt overnachten op de Lady Evelyn Falls Territorial Park Campground

Afstand: 390 km

Samba Deh Falls Territorial Park

Op de MacKenzie Highway rijd je in westelijke richting naar het Samba Deh Falls Territorial Park. Vanaf het hoog plateau geniet je aan de Coral Falls van een prachtig uitzicht over de Trout River. Met een beetje geluk vind je hier een aantal interessante fossielen.

Je kunt overnachten op de Samba Deh Falls Territorial Park Campground.

Afstand: 180 km

Fort Simpson

Dag 12:

Je rijdt verder naar het noordwesten naar Fort Simpson. Met 1200 inwoners is deze aan de samenvloeiing van de Liard en de MacKenzie River gelegen plaats de grootste regio en tegelijk het vertrekpunt voor de verkenning van het Nahanni National Park. Bezoek het bezoekerscentrum om de rondleidingen te ontdekken. Omdat de rondleidingen sterk afhankelijk zijn van het weer, word je aangeraden om minstens 2 nachten in Fort Simpson te verblijven.

Dag 13 + 14:

Vlieg met het watervliegtuig naar de Virginia Falls in het Nahanni National Park. Chartervliegtuigmaatschappijen in Fort Simpson bieden verschillende tours aan. Of peddel de South Nahanni of de Flat River in het park af. Met een jet boot kun je de MacKenzie of de North Nahanni River bevaren. De talrijke bergen en canyons verleiden je tot geweldige wandelingen die met een fantastisch uitzicht worden beloond.

Je kunt deze 3 nachten overnachten op de Fort Simpson Territorial Park Campground

Afstand: 150 km

Fort Liard

De Liard Highway belooft indrukwekkende panoramische uitzichten over de Nahanni Mountains en de Liard River, vooral in het Blackstone Territorial Park. Het uit blokhuisjes bestaande dorp Fort Liard ligt in een van de oudste permanent bewoonde gebieden in het noorden. De hier geproduceerde manden uit bekenschors gecodeerd met traditionele patronen van de Dene-indianen zijn erg beroemd.

Je kunt overnachten op de Hay Lake Campground

Afstand: 285 km

Fort Nelson

Onderweg naar Fort Nelson zal het bijna onmogelijk zijn om vandaag geen dieren te spoten: in het nagenoeg onbewoonde noordoostelijk Brits Columbia leven er berggeiten, bizons, elanden, kariboes, herten, wolven, beren en lynxen. Neem de tijd om onderweg foto's te fotograferen. Het voormalige bonthandelaarscentrum Fort Nelson is nu hoofdzakelijk gewijd aan de hout- en gasindustrie.

Je kunt overnachten op de Andy Bailey Regional Park Campground.

Afstand: 210 km

Muncho Lake Provincial Park, BC

Dag 17:

In het hart van de in het noorden van Canada gelegen Rocky Mountains wacht een rijke fauna je op. Ontdek de "Serengeti van het Noorden", het Muskwa-Kechika beschermd natuurgebied. Wandel langs de bergpaden in het Muncho Lake Provincial Park.

Dag 18:

Een kanotocht op de turkooisblauwe Muncho Lake, of ontspan in de nabijgelegen warmtebronnen aan de Liard River, omgeven door de weelderige vegetatie. Nog een dag ondergedompeld in de ongerepte natuur.

Je kunt 2 nachten overnachten op de Macdonalds Campground, de Strawberry Flats Campground of de Campground aan de Northern Rockies Lodge.

Afstand: 240 km

Watson Lake, Yukon

Via de Alaska Highway gaat de reis verder naar Watson Lake. Deze plaats staat bekend voor het bos van verkeerstekens, die momenteel ongeveer 50.000 straatnaam-, plaatsnaam- en andere verkeersborden uit de hele wereld omvat.

Je kunt overnachten op de Watson Lake Campgrounds.

Afstand: 270 km

Teslin, Yukon

Je rijdt via de Alaska Highway naar Teslin. De idyllische plaats aan de gelijknamige Teslin Lake wordt in de zomer vooral bezocht voor de boot- en hengeltochten. Met de "Nisutlin Bay Bridge" steek je de langste brug over, over de Alaska Highway.

Je kunt overnachten op de Telsin Lake Campground

Afstand: 275 km

Whitehorse

Dag 21:

Slenter door de hoofdstad van de Yukon langs de Yukon River. Bezoek de origineel gerestaureerde raderstoomboot S.S. Klondike en laat je terugreizen naar de tijd van de goudzoekers. Of maak een tocht met de Whitehorse Trolley', een kleine trein die langs het Waterfront en de Yukon River loopt en een fantastisch uitzicht biedt op de Whitehorse.

Je kunt overnachten op de Hi Country RV Park of Caribou RV Park.

Dag 22:

En dan zit de reis er weer op. Je brengt vandaag de camper terug, en daarna is het weer tijd om op het vliegtuig naar Nederland te stappen.

Afstand: 170 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties