Campings Azapa Valley

Vlakbij het plaatsje Arica ligt een mooie ‘oasis’ genaamd de Azapa Valley. Het betreft een vruchtbare vallei waar heel veel groenten en fruit wordt geproduceerd. De vallei staat daarom vooral bekend vanwege haar landbouwactiviteiten. De velden vormen een mooi gezicht over het landschap en er zijn genoeg gezellige dorpjes in de vallei waar u het lokale groenten en fruit kunt proberen.

Campings Geisers van El Tatio

El Tatio herbergt meer dan 80 actieve geisers en is daarmee een van de grootste geiservelden ter wereld. Het water wordt zo heet dat het omhoog wordt gestuwd en dat zorgt voor een uniek schouwspel. Natuurlijke geisers zijn zeer zeldzaam en wanneer u ze vroeg in de morgen bezoekt kunt u genieten van een prachtige en mysterieuze ervaring.
 
Veel mensen komen hier ook om te zwemmen in het bronwater, wat rijk is aan vitaminen en mineralen en voor ultieme ontspanning zorgt.

Campings General Carrera Lake

Het General Carrera Lake is een diepblauw meer, omringd door een uniek en gevarieerd landschap. Het Carrera Lake is het tweede grootste meer van Zuid-Amerika en verspreid zich over zowel Chili als Argentinië. Naast het feit dat hier prachtig gewandeld kan worden, kunt u ook meedoen aan activiteiten op het water. Ook voor fietsen, paardrijden, vissen, picknicken en andere bezigheden kunt u prima terecht aan dit prachtige en uitgestrekte meer.

Campings Humberstone & Santa Laura

Dit zijn spookstadjes waarbij de stemming van verlatenheid wordt benadrukt door de droogte van de woestijn. In de negentiende en twintigste eeuw waren het populaire dorpjes waarvan Humberstone en Santa Laura het best bewaard gebleven zijn. Zij waren een bron van nitraat, het 'goud' van de negentiende en twintigste eeuw maar inmiddels worden zij al jaren bestempeld als spookstadjes. U kunt hier salpeterfabrieken, musea en andere oude en verlaten gebouwen zoals scholen en ziekenhuizen bekijken.

Campings Lago Cochrane National Reserve

Lago Cochrane National Reserve is een natuurpark wat vlakbij Cochrane ligt en vernoemd is naar het Cochrane Lake. Ook in dit park komen veel verschillende diersoorten voor, waaronder ook een aantal bedreigde dieren zoals de South Andean Deer. Net als in de meeste Nationale reservaten kunt u hier prachtige wandelingen maken om dichter tot de natuur te komen.

Campings Milodón Cave

Een mooi en oud Natuurmonument van Chili. Het betreft unieke grotten en rotsen die bekend zijn vanwege het grote aantal aan gevonden menselijke en dierlijke overblijfselen zoals botten en haren. De structuur en ‘bouw’ van de rotsen en grotten geeft een zeer apart aanzicht en wetende dat er een geschiedenis van meer dan 10.000 jaar oud heerst, maakt het een bijzondere belevenis.

Campings Paaseiland

Paaseiland ook wel bekend onder de naam Easter Island is beroemd vanwege haar unieke beelden en mysterieuze geschiedenis. Alweer een wonder van de Werelderfgoedlijst. Zeshonderd stenen 'moai's' turen al eeuwenlang naar de verre horizon. Hoe en door wie ze gemaakt zijn is tot op de dag van vandaag nog niet bekend.


Campings Parque National Puyehue

Het Parque Nacional Puyehue is al jaren een beschermd park en waarborgt prachtige regenwouden en spectaculaire vulkanen. Regenwouden met torenhoge boomsoorten omringd door dikke struiken en planten. De bomen vormen een abrupte grens daarboven ligt namelijk het rijk der vulkanen. Deze vulkanen zorgden voor een aantal imposante vulkaankegels en uitgestrekte ‘maanlandschappen'. Sommige vulkanen zijn ondergesneeuwd en andere zijn nog erg actief. Op afgelegen vulkanische plateaus zijn soms nog mooie geisers en warmwater bronnen te vinden die het schitterende plaatje compleet maken.


Campings Parque National Torres del Paine

Een ander park genaamd Torres del Paine Nationale Park ligt verstopt aan het zuidelijke uiteinde van de Andes. Fantastische wandelingen langs meren rivieren en fjorden door bossen en langs gletsjers zorgen voor een unieke ervaring. 


Campings San Pedro

In het Noorden van van Chili ligt San Pedro een koloniaal oasedorp in de Atacama-woestijn. De meeste huizen zijn gebouwd van adobe (door de zon gedroogde klei-blokken) een heel apart gezicht. Het gebied rond San Pedro is rijk aan archeologische schatten uit de Atacameñocultuur en ook de Maanvallei is een onmisbare stop wanneer u zich in het Noorden van Chili bevindt. San Pedro is erg bekend vanwege haar oneindige hoeveelheid aan mogelijke tours in de omgeving.


Campings Santiago

De hoofdstad van Chili is een moderne metropool. Toch zijn er nog tal van pittoreske wijken waar je bijvoorbeeld lokale vismarktjes kunt bezoeken en de koloniale architectuur kunt bewonderen. Santiago ligt tussen de heuvels wat op zich al een bijzonder gezicht is. Daarnaast heeft de stad gezellige boulevards mooie grootschalige parken en oude koloniale panden. Deze worden afgewisseld met moderne kantoorgebouwen.


Campings Tamango National Reserve

Tamango National Reserve is een reservaat met veel wilde vegetatie en exotische fauna. Het is een kleurrijk park en vanaf de bergen en rotsen kunt u genieten van prachtige plaatjes. Wandelen kunt u in dit beschermde gebied dan ook prima en met een beetje geluk wordt u vergezeld door een paar bijzondere en bedreigde dierensoorten.


Campings Valparaiso

Valparaiso de grootste havenstad van Chili staat op de Werelderfgoedlijst en wel vanwege de schitterende en kleurige architectuur. Alle gebouwen zijn op een aparte manier gebouwd om op de steile hellingen te kunnen staan. Ouderwetse liften helpen een handje om van niveau naar niveau te komen waarbij in veel gevallen een mooi uitzicht op zee is. Omringd door fraaie excentrieke en antieke gebouwen kunt u gezellig door alle steegjes van de stad wandelen.


Campings Villarica Vulkaan

De Villarica vulkaan is een met sneeuw bedekte stratovulkaan gelegen in de Andes. Het betreft één van Chili’s meest actieve vulkanen en staat ook wel bekend onder de naam Rucapillán wat “huis van de geest” betekent.
De Villarrica vulkaan is een van de weinige vulkanen ter wereld met een lavameer in de krater. Daarnaast staat de vulkaan bekend vanwege haar slakkenkegels en vulkanische grotten. Een uitstekende plek voor een fascinerende wandeling.


Campings Zoutvlaktes van Atacama

Duizenden jaren geleden stond hier een zoutmeer dat in de loop der tijd is opgedroogd en heeft gezorgd voor één van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Midden op de zoutvlakte liggen enkele spatheldere lagoons met prachtige blauwe kleuren. In deze diepe lagoons is het zoutgehalte erg hoog waardoor zwemmen een aparte belevenis wordt u blijft namelijk drijven op het water net als in de Dode Zee. In veel van deze meertjes leven hele kleine garnalen een favoriete snack onder de flamingo. In grote groepen vliegen ze over op zoek naar voedsel. U krijgt daarmee alle tijd om deze mooie vogels te bezichtigen.


Vind uw vakantie

U zocht op:

Alles wissen

Klanttevredenheid

Travelhome wordt door haar klanten beoordeeld met een 8.3

(Gebaseerd op 676 beoordelingen)