Bezienswaardigheden - Chili

Travelhome | Camper huren Chili

Filters

Soort bezienswaardigheid
Bezienswaardigheden
Filters toepassen
1 / 2
>
Vlakbij het plaatsje Arica ligt een mooie ‘oasis’ genaamd de Azapa Valley. Het betreft een vruchtbare vallei waar heel veel groenten en fruit wordt geproduceerd. De vallei staat daarom vooral bekend vanwege haar landbouwactiviteiten. De velden vormen een mooi gezicht over het landschap en er zijn genoeg gezellige dorpjes in de vallei waar je de lokale groenten en fruit kan proberen.
Lees verder…
El Tatio herbergt meer dan 80 actieve geisers en is daarmee een van de grootste geiservelden ter wereld. Het water wordt zo heet dat het omhoog wordt gestuwd en dat zorgt voor een uniek schouwspel. Natuurlijke geisers zijn zeer zeldzaam en wanneer je ze vroeg in de morgen bezoekt kun je genieten van een prachtige en mysterieuze ervaring.   Veel mensen komen hier ook om te zwemmen in het bronwater, wat rijk is aan vitaminen en mineralen en voor ultieme ontspanning zorgt.
Lees verder…
Dit zijn spookstadjes waarbij de stemming van verlatenheid wordt benadrukt door de droogte van de woestijn. In de negentiende en twintigste eeuw waren het populaire dorpjes waarvan Humberstone en Santa Laura het best bewaard gebleven zijn. Zij waren een bron van nitraat, het 'goud' van de negentiende en twintigste eeuw maar inmiddels worden zij al jaren bestempeld als spookstadjes. U kunt hier salpeterfabrieken, musea en andere oude en verlaten gebouwen zoals scholen en ziekenhuizen bekijken.
Lees verder…
Lago Cochrane National Reserve is een natuurpark wat vlakbij Cochrane ligt en vernoemd is naar het Cochrane Lake. Ook in dit park komen veel verschillende diersoorten voor, waaronder ook een aantal bedreigde dieren zoals de South Andean Deer. Net als in de meeste Nationale reservaten kunt u hier prachtige wandelingen maken om dichter tot de natuur te komen.
Lees verder…
Het Lago General Carrera is een diepblauw meer, omringd door een uniek en gevarieerd landschap. Het Lago General Carrera is het tweede grootste meer van Zuid-Amerika en verspreid zich over zowel Chili als Argentinië. Naast het feit dat hier prachtig gewandeld kan worden, kun je ook meedoen aan activiteiten op het water. Ook voor fietsen, paardrijden, vissen, picknicken en andere bezigheden kun je prima terecht aan dit prachtige en uitgestrekte meer.
Lees verder…
Een mooi en oud Natuurmonument van Chili. Het betreft unieke grotten en rotsen die bekend zijn vanwege het grote aantal aan gevonden menselijke en dierlijke overblijfselen zoals botten en haren. De structuur en ‘bouw’ van de rotsen en grotten geeft een zeer apart aanzicht en wetende dat er een geschiedenis van meer dan 10.000 jaar oud heerst, maakt het een bijzondere belevenis.
Lees verder…
Paaseiland, ook wel bekend onder de naam Easter Island, is beroemd vanwege haar unieke beelden en mysterieuze geschiedenis. Alweer een wonder van de Werelderfgoedlijst. Zeshonderd stenen 'moai's' turen al eeuwenlang naar de verre horizon. Hoe en door wie ze gemaakt zijn, is tot op de dag van vandaag nog niet bekend. Het Paaseiland is een Polynesisch eiland en ligt in de Grote Oceaan. Het mag dan wel één van de meest raadselachtige en geïsoleerde eilanden ter wereld genoemd worden, het is een unieke ervaring die ongetwijfeld veel indruk op je maakt.
Lees verder…
Het Parque Nacional Puyehue is al jaren een beschermd park en waarborgt prachtige regenwouden en spectaculaire vulkanen. Regenwouden met torenhoge boomsoorten omringd door dikke struiken en planten. De bomen vormen een abrupte grens, daarboven ligt namelijk het rijk der vulkanen. Deze vulkanen zorgden voor een aantal imposante vulkaankegels en uitgestrekte ‘maanlandschappen'. Sommige vulkanen zijn ondergesneeuwd en andere zijn nog erg actief. Op afgelegen vulkanische plateaus zijn soms nog mooie geisers en warmwater bronnen te vinden die het schitterende plaatje compleet maken.
Lees verder…
1 / 2
>