Campings Cafetal Buenavista

Cafetal Buenavista is een van de oudste koffieplantages van Cuba. De plantage zelf is gebouwd in 1801 en is nu deels gerestaureerd. Waar vroeger de bonen werden opgeslagen tref je nu een prachtig restaurant met een prachtig uitzicht over de plantage. Hier kun je ook genieten van echte Cubaanse koffie. verder heb je de mogelijkheid om jezelf te laten rondleiden door een gids. Tijdens een gidstour zie je onder andere hoe de bonen gedroogd werden vroeger en hoe ze de bonen fijn maalden vroeger.

Ook kun je tijdens een bezoek aan het Cafetal Buenavista prachtige wandelingen maken in het gebied rondom de plantage. Met prachtige uitzichten over de plantage is dit een uitstekend moment voor een goede foto.

Campings Castillo del Morro

Zowel in de haven van Havana als in de haven van Santiago de Cuba vindt je een fort met de naam Castillo del Morro. Het fort in Havana werd gebouwd in 1959 om de baai te beschermen. Het fort in Santiago de Cuba werd pas later gebouwd. De reden waarom ze zo bijzonder waren, was dat deze forten een ketting hadden gespannen onder water naar een fort genaamd "La punta".

Als er dan gasten waren die niet welkom waren, spanden de Cubanen de ketting aan zodat je niet meer zo makkelijk aan land kon komen.

Campings Plaza de la Revolución

De Plaza de la Revolución is een groot plein in Havana. Op dit grote plein hield Fidel Castro vaak vurige en urenlange speeches. Er staat een hoge toren met een standbeeld van José Martini de grote held van het Cubaanse volk. Verder vind je hier de biblitotheek van Havana en een aantal ministeries.


Campings Valle de Viñales

Prachtig gelegen tussen de rotsachtige kalkstenen van de Valle de Vinales bevindt zich het dorpje Viñales. De vallei is zo gevormd in de prehistorie en heeft de ruwe uitstraling behouden. De sfeer in het dorpje is uiterst ontspannen. In het dorpje bevinden zich een aantal hotels maar een echte aanrader is ook om bij de mensen thuis te overnachten in een Casa Particular.    

Het dorpje zelf is op zichzelf niet bijzonder. Maar wat er zich afspeeld aan de rand en net buiten dit dorpje is prachtig om te zien. Hier bevinden zich namelijk de tabaksplantages waarmee de echte Cubaanse sigaren worden gemaakt. Je kan hier met een gids op pad die je alles laat zien en verteld over de geschiedenis van het dorp en van de vallei.


Campings Varadero

Varadero is de badplaats van Cuba. Varadero is gelegen op ongeveer 140 kilometer van Havana. Het is gelegen op een schiereiland genaamd Hicacos. Met meer dan 20 kilometer aan witte stranden wordt Varadero nog altijd veel bezocht door toeristen. In het Noordoosten van Hicacos tref je het natuurpark "Hicacos Point", waar ook de ruïnes van de la Calavera zich bevinden.

Met vele resorts, hotels, clubs en bars is Varadero dus een bruisend schiereiland waar je lekker kan genieten en ontspannen tijdens jouw camperreis door Cuba.

Vind uw vakantie

U zocht op:

Alles wissen

Klanttevredenheid

Travelhome wordt door haar klanten beoordeeld met een 8.4

(Gebaseerd op 657 beoordelingen)