Over de route

Zie jij een camperreis door Cuba  wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Beleef Cuba’ en ga op road trip langs tabaksvelden, koraalriffen en sneeuwwite stranden. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van Cuba aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door het Caribisch gebied eruit kan zien!

Havana

U land op de luchthaven van Havana waar u de eerste nacht verblijft in een hotel. Hier komt u tot rust en kunt u de volgende ochtend de camper ophalen.

Afstand: 150 km

Las Terrazas

Vandaag haal je de camper op bij de camperverhuurder en ga je opweg over de Cubaanse wegen naar Las Terrazas. 

Het stadje ligt midden in de gebergtes van de Sierra del Rosario. Rond het stadje ligt het prachtige nationale park van Las Terrazas. Hier bekijk je de mooiste watervallen, meren en rotswanden. Ook maak je uitgebreide hikes door de prachtige natuurgebieden en neem je een kijkje bij de meest bijzondere plekken van Las Terrazas.

Afstand: 77 km

Bezoek Las Terrazas en omgeving

Vandaag heb je een vrije dag om het prachtige natuurreservaat te gaan bezoeken en te genieten van al het moois dat dit park te bieden heeft.

Ook in de omgeving zijn er nog veel andere leuke en bijzondere plekjes om te gaan bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld Cafetal Buienavista, één van de oudste koffie plantages van Cuba of wandel langs de Rio San Juan en maak tijd voor een plons in de rivier.

Voor de echte avonturiers is er ook nog de mogelijkheid tot canopy en paardrijden.

 

Vallei de Viñales

Op deze dag reis je door naar de Valle de Viñales. Ook onderweg zijn er nog interessante stops zoals het dorpje Soroa met een ochideeën tuin en waterval, de grot van Ché "Cueva de los Portales". Vlak bij Vallei de Viñales tref je het hotel "Los Jazmines" van waar je een prachtig uitzicht hebt over de vallei.

Tijdens de twee vrije dagen bij Vallei de Viñales kun je op je gemak de omgeving gaan bezoeken. Vallei de Viñales ligt in de buurt van het dorpje Viñales. In het dorpje vind je een mooi plein met "Casa Cultura" waar een kunstgallerei is gevestigd en er vaak muziek wordt gespeeld. Wil je meer weten over de omgeving, dan kun je het kleine natuurhistorisch museum gaan bezoeken. Vanuit hier worden er ook georganiseerde wandelingen aangeboden door de tabaksvelden.  

Vallei de Viñales biedt een uniek landschap door de kalksteenformaties en staat bekend om de oudste tabaksvelden van Cuba. Al vanaf 1801 werd er gewerkt aan de echte Cubaanse sigaren.

Verschillende excursies die je kunt ondernemen zijn bijvoorbeeld:

  • Ga met een tourgids langs de tabaksvelden om te zien hoe echte Cubaanse sigaren vroeger werden gemaakt.
  • Cueva de los Indios: een grot met een ondergrondse rivier.
  • Mural de la Prehistoria: dit is een muur met schildering die het proces van de evolutie uitbeeld in Sierra de los Órganos van weekdier tot de eerste mens.
  • El Palenque:is een grot waar de gevluchte slaven zich vroeger in verstopte. Eenmaal door de grot heengelopen tref je een restaurant.
  • Gran Caverna de Santo Tomás: is de grootste grot in Cuba. Onder leiding van een gids bezoek je de grot in groepjes.
Afstand: 100 km

Playa Larga

Vandaag dien je rekening te houden met een lange rijdag. Een tip is om onderweg even een (koffie) stop te maken bij "Fiesta Campesina", een soort piepklein dierentuintje.

Fiesta Campesina ligt in de omgeving van de "Varkensbaai", gekend van de varkenbaai invasie ten tijden van Fidel Castro. Voordat je aankomt bij Playa Larga rij je eerst nog door een grote poort, de ingang van Nationaal Park "Peninsula de Zapata".

Boca de Guamá is een klein dorpje en het toeristencentrum van Peninsula de Zapata. Er zijn hier restaurantjes, snackbarretjes en een keramiek winkel. Ook is hier de grootste krokodillenkwekerij van Cuba. Er worden hier zo'n 100.000 dieren ondergebracht die je onder begeleiding kunt bekijken vanaf een observatiepunt.

Het dorpje Guamá is een aangelegd vakantiedorp dat enkel per boot te bereiken is. De 49 hutten zijn gebouwd of diverse eilandjes in Laguna del Tesoro. Op afspraak kun je met een bootje deze eilandjes bezoeken in combinatie met een boottochtje door het mangrove natuurgebied.

Afstand: 355 km

Bezoek aan Playa Larga en Montemar Natural Park

Playa Larga is een mooi gebied met rustige stranden en waar je goed kunt snorkelen. De duikers kunnen terecht langs de kust in cenotes (grot of poel) zoals la Cueva de los Peces of Caleta Buena. 

Wil je wat meer weten van de invasie van de Varkenbaai, breng dan een bezoekje aan het museum in Playa Girón. Playa Girón heeft trouwens ook nog een paar mooie stranden.

Langs de kust of in het wildpark Las Salinas kun je prachtige paardrijtochten maken.

Cienfuegos

Via het binnenland rijd je naar Cienfuegos. Dit verlaten gebied wordt bewoond door de "Carboneros". Deze mensen maken al honderde jaren lang op traditionele wijze houtskool. Een bezoekje aan een houtskoolmaker mag dan ook zeker niet ontbreken.

In dit verlaten gebied zal je af en toe de mensen de weg moeten vragen. Je komt langs kleine dorpjes zoals Bermejas, Babiney, San Ignacio, Horquitas en Yaguaramas.

Eenmaal aangekomen in Cienfuegos is er genoeg te beleven en te zien. Van musea tot botanische tuinen, bezoek aan een fort, het gezellig plein Parque Marti. Het strand van Cienfuegos ligt wel weer wat verder van de stad, zo'n 20km.

 

 

Afstand: 184 km

Trinidad

Vandaag rij je een prachtige rit langs de Caribische zee naar Trinidad waar je de volgende dag geniet van een vrije dag om deze historische stad te gaan bezoeken. Let op; Trinidad is niet toegankelijk voor auto's/campers.

Het hoofdplein "Plaza Mayor" is het historisch centrum van de stad. Het is één van de gezelligste plaatsen in Cuba. De sfeer wordt gemaakt door muziek en dansende mensen.

Om het strand te gaan bezoeken ga dan naar Península de Ancón/Playa Ancón. Wil je graag wat activers doen dat zijn excursies/hikings naar het Escambray gebergte perfect.

In de omgeving vind je nog mooie plekjes zoals het uitkijkpunt "Mirador" in Valle de los Ingenios of het landgoed Manaca Iznaga met een voormalig slaventorentje en marktje met lokale kunstnijverheid.

Afstand: 81 km

Cayo Coco/Guillermo

Via Sancti Spíritus en Ciego de Avilla rijd je richting Cayo Coco.

In Sancti Spíritus kun je nog een stop maken om dit stadje te bezoeken. Je vind hier onder andere een overdekte landbouwmarkt met veel groentes die voor ons onbekend zijn. Bezoek de zeer oude kerk "Iglesia Parroquial Mayor del Espíritu Santo" en "Puente Yayabo" een boogbrug uit de koloniale tijd.

Ciego de Avilia heeft prachtige eclectische huizen met zuilenportaal. In deze regio wordt er veel ananas geteeld en in het zuiden vind je de haven stad Júcaro, de toegang tot de prachtige eilandengroep "Jardines de la Reina".

Vanuit Cayo Coco bezoek je de natuurparken en spot je vogels in Cayo Guillermo.
Als alternatief kun je er ook voor kiezen om de stad Camagüey te bezoeken. Het is een hele bijzondere en oude stad, maar ligt helaas wel wat uit de richting (110km). Deze stad lag heel vroeger aan de kust en werd druk bezocht door de piraten. De stad werd geplunderd en bezet. Vandaar dat de stad is verplaats naar het binnenland. De straten in het dorp zijn als een labyrinth aangelegd om de piraten het niet al te gemakkelijk te maken.

 

 

 

Afstand: 276 km

Santa Clara

Voordat je aankomt in Santa Clara kun je eerst nog een stop maken in Remedios, een klein pittoresk en koloniaal dorpje.

In Santa Clara vind je het mausoleum van Che Guevara. Deze is gelegen aan het plein van de Revolutie en is open voor bezoek. Vergeet ook de andere bezienswaardigheden niet zoals de gepanserde trein 'Tren Blindado" en het beeld van Che Guevara dat voor het gebouw van de communistische partij staat. Verder heeft Santa Clara een leuk pleintje in het centrum, Parque Vidal.

Afstand: 275 km

Havana en terugvlucht

Aangekomen in Havana is het tijd om de camper in te leveren. Neem nog een laatste hotelovernachting om tot rust te komen en alle mooie en bijzondere momenten te laten bezinken.

De volgende dag is het weer tijd om in te checken voor de retourvlucht naar huis. Ben je Cuba nog niet beu, dan bestaat er altijd nog de mogelijkheid om de camperreis eventueel te verlengen met een strandvakantie Varadero.

Afstand: 280 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties