Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en staat bekend als een sfeervolle stad die leeft met en aan het water, en op sommige plekken aan Amsterdam doet denken. Historisch, maar ook ultramodern. Cultureel, compact en gezellig. Een aanrader om te bezoeken tijdens je camperreis door Denemarken

Strøget

Strøget is het gebied tussen het Stadhuisplein en Kongens Nytorv: twee pleinen en vier straten die gezamenlijk het belangrijkste winkel- en wandelgebied van Kopenhagen vormen. Je vindt er zowel internationale winkels als authentieke boetieks en designwinkels. Daarnaast zijn er veel restaurants en cafés en wemelt het er van de straatartiesten.

Amalienborg: vier paleizen in één

Het koninklijke Kopenhagen. In de 18de eeuw liet de Deense adel in de wijk Frederiksstaden rondom een plein een viertal vrijwel identieke rococopaleizen bouwen. Vijftig jaar later werden ze door de koninklijke familie betrokken, omdat die na een brand in hun paleis Christiansborg ineens dakloos was geworden. Tegenwoordig is het Christian IX-paleis de residentie van koningin Margrethe II en prins Henrik. Het Christian VIII-paleis huisvest het publiekelijk toegankelijke Amalienborg Museum. 

Snarens Kvarter

Het Snarens Kvarter is de oudste wijk van de stad, maar vandaag de dag heeft hij juist een uitgesproken jeugdige uitstraling. Hier bevindt zich onder meer het Huset KBH, een cultureel centrum met clubs, theater, café, restaurant en bioscoop. Verder vind je in het Snarens Kvarter blues-, jazz- en rockclubs en is er de Straedet, een ontspannen voetgangersgebied met veel cafés en restaurants met terrassen. 

Tivol

Tivoli is eigenlijk veel meer, dan een pretpark. De officiële naam Tivoli Tuinen is toepasselijker, want dit park is rijk aan bomen, planten en bloemen. Je vindt hier zowel klassieke kermisattracties, variërend van gokautomaten en draaimolens tot achtbanen en zweefmolens, als chique restaurants en een theater. Kortom: een klassiek geval van elk wat wils, en het park blijft zich telkens vernieuwen.

Christiansborg en Slotsholmen

Op de plek van het huidige, neobarokke Christiansborg stond eerder het afgebrande paleis van de koninklijke familie. Je herkent het reusachtige slotcomplex wellicht uit de televisieserie Borgen, die zich voor een groot deel hier afspeelde. Ook de omliggende wijk Slotsholmen is het bekijken waard: in de tuin van de Koninklijke Bibliotheek is het heerlijk wandelen. Vanuit de tuin heb je toegang tot het Deens Joods Museum, waarin wordt getoond hoe bijna de gehele Joodse bevolking in 1943 naar Zweden kon ontvluchten. 

Nyhaven en de Kleine Zeemeermin

Het is eigenlijk maar een klein beeldje, maar wie Kopenhagen bezoekt kan niet om de Lille Havfrue heen. Sprookjes schrijver Hans Christian Andersen, de geestelijke vader van het zeemeerminnetje, woonde aan de Nyhavn en dat is een uitstekende plek om een wandeling in het havengebied, waar het beeldje zich bevindt, te beginnen. Dit zijkanaal is bebouwd met kleurig geschilderde huisjes die uiteenlopende horecagelegenheden huisvesten: een van de beroemdste stukjes Kopenhagen. 

Christianshavn en Christiana

Dit is Kopenhagen op zijn Amsterdams. De gelijkenis is geen toeval, want toen de Deense koning aan het begin van de 17de eeuw een nieuwe wijk liet bouwen in dit toenmalige moerasgebied, haalde hij Hollandse bouwmeesters naar Denemarken. Vandaag de dag liggen er naast zeilschepen zelfs woonboten. Hier bevindt zich de 90 meter hoge toren van de Von Frelser Kirke, waar rond de spits een uitwendige trap loopt. Schitterend uitzicht voor wie geen hoogtevrees heeft. In deze wijk bevindt zich sinds 1970 de Vrijstad Christiana, een zelfverklaard semionafhankelijke ministaatje dat weliswaar controversieel is maar door de Deense staat wordt gedoogd.

Latinerkvarteret

Het Latinerkvarteret is de oude studenten- en universiteitswijk. De sfeer is hier informeel, op sommige plekken – zoals de hoek het dichtst bij het Stadhuisplein – zelfs wat smoezelig. In het Latinerkvarteret vind je tweedehandswinketjes, antiquariaten, tattooshops, stripwinkels, gay clubs vinylwinkels en aan de muren een rijkdom aan kunstzinnige en minder kunstzinnige graffiti. Contrasterend hiermee is de Skt Petri Kirche, de oudste nog bestaande kerk van Kopenhagen.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties