Møns Klint

Aan de kust van Møns liggen de welbekende krijtrotsen van Møns Klint. Vanaf deze rotsen heb je een geweldig uitzicht, maar ook beneden vanaf het strand kan je genieten van een prachtig uitzicht. Het is zeker de moeite waard om tijdens je camperreis door Denemarken de kliffen te bezoeken. 

WELKE ROUTE?

Je kan de Møns Klint op drie verschillende manieren bekijken. Je kunt ervoor kiezen om één route af te leggen of meerdere. Als eerste mogelijkheid kan je de grote trappen naar beneden nemen om bij het strand te komen. Liever een uitzicht vanaf de kliffen? Hiervoor heb je twee verschillende mogelijkheden. Als je bovenaan de trappen staat kan je rechtsaf of linksaf gaan. Het rechter pad is vooral geschikt voor mensen met kinderwagens en rolstoelen en geeft je een prachtig uitzicht. Het linker pad brengt je naar het hoogste uitzichtpunt vanaf de Møns Klint. Er is voor iedereen een route beschikbaar, ook voor de mensen met hoogtevrees. 

 

Als je meer te weten wilt komen over de rotsen van Møns, kan je een bezoekje brengen aan het GeoCenter. Hier kan je informatie vinden over het ontstaan, maar ook over de vele fossielen. Verder bevindt zich in het GeoCenter ook een 3D bioscoop. Een entreeticket is nodig voor het GeoCenter en kan je vooraf al online kopen. 

OVERNACHTEN MET DE CAMPER NABIJ MØNS KLINT 

Camp Møns Klint is een ideale camping om Møns Klint te ontdekken. De krijtrotsen kan je vanaf de camping binnen 20 minuten bereiken. De camping is omringd door de natuur, stranden, prachtige parken en mooie gebouwen. Een perfecte camping voor tijdens je camperreis door Denemarken
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties