Ribe

Ribe is gelegen in Zuidwest-Jutland en is de oudste stad van Denemarken. Het is vergeleken met andere steden geen hele grote stad, maar mag je zeker niet overslaan tijdens je camperreis door Denemarken

MIDDELEEUWSE CENTRUM

Het oude centrum van Ribe brengt je weer terug in de tijd. De belangrijkste bezienswaardigheid in het centrum is de oudste kathedraal van Denemarken, de Dom van Ribe. Ook wel het herkenningspunt van Ribe. Ben je niet bang voor hoogtes? Beklim dan zeker de kathedraal voor het mooiste uitzicht over Ribe en omgeving. Om boven te komen moet je wel eerst de 248 traptreden beklimmen. 

 

Wandel door het centrum en geniet van alle mooie huizen die hier staan. Of ga opzoek naar alle unieke en prachtige deuren die je in Ribe kunt vinden. Als je in de avond nog in Ribe bent ga dan ook zeker opzoek naar de nachtwacht. De nachtwacht is er in de maanden mei tot oktober en begint om 20.00 uur aan zijn wandeling door het middeleeuwse centrum. 

NATIONAAL PARK VADEHAVET – DE WADDENZEE

Het nationaal park Vadehavet ligt net buiten de stad Ribe. Hier stroomt het Noordzeewater maar liefst twee keer per dag de Waddenzee in. En als het eb is kan je ervaren hoe het is om over deze zeebodem te lopen. 

 

In de lente of herfst heb je in het nationaal park de kans om de zwarte zon te zien. Een natuurlijk verschijnsel wanneer een grote zwerm spreeuwen de lucht zwart maakt. Heel uniek en zeker de moeite waard om te zien.  

MUSEA

In Ribe kun je een aantal musea bezoeken die absoluut de moeite waard zijn zoals het Ribe HEX Museum of Witch Hunt. Hier kun je meer leren over de heksen die in de 16e en 17e eeuw door Denemarken en Europa trokken. Ook een bezoek aan het Jacob A. Riis Museum of het Ribe VikingeCenter kan een goede suggestie zijn wanneer je met de camper het stadje gaat bezoeken. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties