Skagen

Skagen ligt in het noordelijkste puntje van Denemarken en staat bekend als een kunstenaarsstad. Je kunt deze stad herkennen aan de typerende okergele huisjes en mag je zeker niet overslaan tijdens je camperreis door Denemarken.

 

Wandel door de gezellige winkelstraat, bekijk de vele galerijen en vergeet ook niet om de lokale specialiteit te proberen, Skagenese vissoep. Is het een dagje minder lekker weer? Maak je geen zorgen er zijn genoeg museums te vinden in deze regio, waar je naartoe kunt gaan. 

MUSEA

In Skagen kun je een aantal musea bezoeken die absoluut de moeite waard zijn zoals het Kystmuseum. Hier heb je onder andere de mogelijkheid om drie verschillende historische Skagen huizen te bewonderen uit drie periodes. Ook een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum, Kunstmuseum of het Anchers Hus kan een goede suggestie zijn wanneer je met de camper Skagen gaat bezoeken.

 

Tussen Skagen en Grenen kan je de grijze vuurtoren spotten. Deze vuurtoren is 46 meter hoog en geeft een prachtig uitzicht over Grenen en Skagen. Om boven te komen moet je wel eerst 210 stappen afleggen. In het gebouw onder de vuurtoren kan je een interactieve tentoonstelling over trekvogels vinden. 

OVERNACHTEN MET DE CAMPER NABIJ SKAGEN

Uiteraard kun je ook kamperen, zet je camper bijvoorbeeld neer bij Skagen Camping of CampOne Grenen Strand. Deze campings liggen beide op loopafstand van Skagen en het strand. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties