Bodensee

De Bodensee heeft een perfecte ligging op de grens van Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk, tegen de Duitse en Zwitserse Alpen aan. Als je heel specifiek gaat kijken, is de Bodensee zowel van Duitsland, Zwisterland als Oostenrijk en wordt het meer gezamenlijk door deze drie landen bestuurd. Vanuit Nederland sta je binnen ca. 9 uur met de camper in dit prachtige gebied! 

EILANDEN IN DE BODENSEE

Mainau… het bloemeneiland van de Bodensee! Dit eiland staat met name bekend om de vele bloemen die hier te vinden zijn, maar naast deze bloemen is er nog veel meer te zien op dit eiland. Het Barockschloss bijvoorbeeld. Groothertog Frederik I van Baden liet rondom dit barok paleis een prachtig park aanleggen met voornamelijk tropische bomen en planten. In de jaren 30’ kwam het eiland, en daarmee ook het paleis, in het bezit van Lennart Bernadotte en deze man toverde het eiland om naar een bloemeneiland. 

Lindau bereik je door met de camper vanaf het vasteland via een dam/hangbrug naar het eiland te rijden. Lindau staat bekend om de huizen met kleurrijke gevels. Bezoek je de vuurtoren dan kun je de Oostenrijkse stad Bregenz zelfs zien liggen. 

In het westelijk deel van de Bodensee ligt het eiland Reichenau. Het is een eilandje in de Untersee. Er zijn nog tal van kloostergebouwen en drie adbijkerken terug te vinden, ondanks dat in de 18e eeuw de abdij is opgeheven. 

Leuk om dus eens een eilandentour te doen met de camper om een goede indruk te krijgen! 

BEZIENSWAARDIGHEDEN RONDOM BODENSEE

Naast de Bodensee zelf en de eilanden die gelegen zijn in het meer, zijn er nog tal van bezienswaardigheden te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de grootste stad gelegen aan de Bodensee; Konstanz. De uitvinder van de welbekende Zeppelin komt hier vandaan ‘Graaf von Zeppelin’. De stad zorgt ervoor dat de Untersee en de Obensee verbonden worden met elkaar. De  basiliek ‘Münster’ valt direct op wanneer je richting deze stad rijdt met de camper. Het heeft een Romaanse stijl, waardoor het gebouw er echt uitspringt. 

Wil je meer weten over de natuur en alle rijkdommen van het gebied rondom de Bodensee, dan adviseren we je om naar het Bodensee-Naturmuseum te gaan. 

We schreven al even over de sigaarvormige luchtschepen en Graaf von Zeppelin. Het bedrijf van deze graaf was gevestigd in Friedrichshafen. Tot het begin van de Tweede Wereldoorlog zijn deze schepen hier gebouwd. Tegenwoordig kun je in het centrum van Friedirichshafen nog het museum bezoeken of je kunt zelfs een tocht maken in een Zeppelin over de Bodensee. Hoe bijzonder is dat!

Wat veel reizigers niet weten is dat de stad Ravensburg ook in de directe omgeving van de Bodensee ligt. Deze stad is met name bekend om Ravensburger Spieleland. Mocht je je nu afvragen, waar ken ik dat toch van? Helemaal niet raar, want we kennen Ravensburger natuurlijk van de gezelschapsspellen. Wie op vakantie gaat met kinderen, mag dit park niet missen. Het is gericht op kinderen tot 12 jaar en daarnaast vind je in de stad ook het Ravensburgermuseum. Wanneer je niet veel tijd hebt, maar toch iets wil weten over de geschiedenis van de spellen en ook even wil meespelen, is dit een mooi alternatief. 

FIETSEN RONDOM DE BODENSEE

Wat is nou leuker dan tijdens je camperreis je fietsen mee te nemen en lekker rondom een meer te fietsen? Hartstikke actief en leuk dus! 

Je kunt rondom de Bodensee makkelijk verschillende fietsroutes nemen om een goede indruk te krijgen van de omgeving. Om in één dag de Bodensee rond te fietsen is wat optimistisch. De route is namelijk 273 kilometer lang en loopt door drie landen. Je kunt dus makkelijk een week rondom de Bodensee vertoeven. Wijngaarden, weilanden, boomgaarden en historische dorpen ga je zeker tegenkomen. Is het een wat warmere dag, dan kun je stoppen bij verschillende stranden om een verfrissende duik te nemen.  

CAMPERREIS AAN DE BODENSEE

Natuurlijk kun je ook kamperen aan de Bodensee! Aan de westkant van het meer vind je vele campings, zowel aan de Duitse als Zwitserse kant. Aan de overkant van het meer, richting Mainau kun je ook kamperen met de camper. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties