Oberstdorf

Niet ver van Garmisch-Partenkirchen ligt Oberstdorf. Dit dorp is het meest zuidelijke dorp in Duitsland. In de omgeving van Oberstdorf is vanalles te doen. Winkelen, de bergen in of zwemmen… het kan er allemaal! Oberstdorf kun je dus prima combineren tijdens je camperreis als je ook van plan bent om naar Garmisch-Partenkirchen te gaan. 

WANDELINGEN IN DE OMGEVING VAN OBERSTDORF

De omgeving van Oberstdorf is ideaal voor het maken van verschillende wandelingen. Er is een ruime keuze in dit gebied. Er zijn ca. 200 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden. Om echt de hoogte in te gaan kun je de Nebelhornbahn, Fellhornbahn of Söllereckbahn nemen van waaruit je prachtige wandelingen kunt maken in de bergen. We adviseren je om zeker een wandeling te maken door de Breitachklamm. Dit is een kloof van ongeveer 4 kilometer lang. De wandeling duurt ruim 2 uur en je overbrugt 190 hoogtemeters. Een echte aanrader! 

Goed om weten is dat er ontzettend veel wandelpaden zijn, welke ook toegankelijk zijn voor de rolstoel. Er is namelijk een wandelkaart speciaal gemaakt voor rolstoelgebruikers. 

Naast deze wandelingen kun je ook de Erdinger Arena bezoeken. Het is één van de mooiste skispringstadions ter wereld en jaarlijks in December starten hier de skispringers het Vierschansentoernooi. 

FAMILIEVAKANTIE IN OBERSTDORF

Voor kinderen is er ontzettend veel te doen in dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan raften, paardrijden, canyoning of klimmen. 

Er zijn ook genoeg wandelingen welke geschikt zijn om met kinderen te ondernemen. We adviseren je om te informeren bij ‘Tourismus Oberstdorf’ naar alle mogelijkheden. Vraag dan ook naar het Kinder-Wanderheft puzzelboekje. Dit is een puzzelboekje die de kinderen kunnen gebruiken tijdens de wandeling en dat maakt een wandeling net even wat luchtiger voor hen. 

FREIBERGSEE

Freibergsee is het grootst bergmeer in het Allgäu gebied en ligt ongeveer op 931 meter boven zeeniveau. In de zomer is de temperatuur van het water zeer aangenaam om eens een duik in te nemen (ca. 25 graden). Vanuit verschillende omliggende dorpen kun je een wandeling beginnen naar dit meer, van kortere ‘makkelijke’ wandelingen tot wandelingen voor ervaren wandelaars. Houd er wel rekening mee dat dit een bergachtig gebied is en de paden wat avontuurlijker zijn dan wij soms gewend zijn. 

CAMPERREIS NABIJ OBERSTDORF

Er zijn tal van mogelijkheden nabij Oberstdorf om te kamper met de camper. Rubi-Camp is een voorbeeld hiervan. Deze camping ligt op ongeveer 2 kilometer van het dorp vandaan aan de Trettach rivier. Een ideale camping om zowel wandelingen te kunnen maken in het mooie berggebied of om het dorp een bezoek te brengen. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties