Bath

In Bath speelt water een grote rol, maar dan niet als haven, maar voor ontspanning. Sinds de Romeinse tijd is Bath een bestemming voor ontspanning en welzijn. De indrukwekkende Romeinse baden met de natuurlijke thermale warmwaterbronnen zijn een echte trekpleister en maken Bath tot UNESCO Werelderfgoed. En niet alleen de historische baden maar ook de moderne spa’s zijn erg geliefd en dan vooral Thermae Bath Spa waar je vanaf het dakterras met zwembad een prachtig uitzicht hebt over deze historische stad en de prachtige Bath Abbey met de schitterende glas-in-lood ramen. 

BATH, EEN LEVEND MUSEUM

Bath is een stad met een klassieke uitstraling. De middeleeuwse gebouwen en torens stralen een bijzondere sfeer uit en als je door de straatjes met klinkersteentjes slentert waan je jezelf in een roman van Jane Austen. Overal om je heen gezellige oude pubs of klassieke tearooms. Hier ga je natuurlijk regelmatig even zitten voor een pint of een Engelse scone. Als je door Bath wandelt zul je je niet vervelen. De stad heeft de meeste musea van Engeland, maar eigenlijk is Bath zelf een levend museum. Tijdens je wandeling kom je langs de mooiste plekjes, zoals Pulteney Bridge die ook over de Avon loopt. De stuw onder der brug loopt in een hoefijzer en geeft weer een heel ander beeld op deze rivier. Behalve romeinse overblijfselen hebben de bouwwerken uit de Georgian tijd ook hun stempel gedrukt op de stad. The Circus in Bath is hiervan misschien nog wel het beste voorbeeld. De drie gebogen rijen van herenhuizen vormen samen een prachtige cirkel van architectuur. Je kunt een gratis rondleiding volgen om hier meer van te weten te komen in de Royal Crescent, de Bath Abbey of Theatre Royal. 

In de straatjes rondom Walcot Village en London Road kun je heerlijk winkelen in authentieke shopjes met veel antiek of retrospulletjes. Spannende oude boekwinkeltjes gaan hand in hand met de studio’s van bekende ontwerpers.    

CAMPERREIS NAAR BATH

Bath is een ideale dagtrip vanuit Bristol, als overnachtingsplek of op doorreis met je camper door dit deel van Engeland. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties