Canterbury

Op een steenworp afstand ligt het bedevaartsoord en historische universiteitsstad Canterbury.  Als sinds de 14e eeuw is deze stad bekend in heel Europa. Hier is letterlijk geschiedenis geschreven in de vorm van het toneelstuk van Chaucer, The Canterbury Tales. 

PER CAMPER OP BEDEVAART NAAR CANTERBURY

Het onbetwiste hoogtepunt van de stad is de kathedraal van Canterbury die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De St. Martin’s Kerk en de St. Augustine Abdij  vormen samen de historische kathedraal. Als je er bent is het leuk om een begeleide tour te volgen. Op die manier reis je af naar vervlogen tijden en wordt het verleden weer even levend. Een stadswandeling is ook een leuke toevoeging om Canterbury en de vele historische gebouwen te ontdekken. Als je wil kun je helemaal van Dover komen lopen via the North Downs Way National Trail. Niet zo handig als je met je camper gekomen bent, maar het toont wel aan dat wandelaars in dit gebied hun hart kunnen ophalen.

NATUURPRACHT VAN CANTERBURY 

Ook het pad via de Pilgrims Way spreekt tot de verbeelding. Een wandelend boek ontvouwt zich op het pad waar bedevaartgangers al sinds de 12e rondtrokken van Winchester naar de rustplaats van aartsbisschop St. Thomas Becket die destijds vermoord werd en 2 jaar later heilig verklaard werd door de Paus. Heb je genoeg van alle historie kunnen ook natuurliefhebbers hun hart ophalen.  Als je er met je camper naar toe rijdt begeef je je in wat de Engelsen de tuin van Engeland noemen, graafschap Kent. In het juiste seizoen zul je verrast worden door de uitbundige kleurenpracht van de vele bloemen en mogelijkheden om een van de vele tuinen te bezoeken. Geheime tuinen, historische tuinen, wilde tuinen…. Jouw camper brengt je ernaar toe. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties