Cornwall

Als je aan vakantievieren in Engeland denkt dan is een zonvakantie niet het eerste waar je aan denkt. Daar heb je soms wel erg veel behoefte aan, zeker als je met een camper reist. Dan is Cornwall een van de regio’s waar de kans op een heerlijke zonvakantie groot is. Het klimaat is heerlijk zacht. Hierdoor tref je ook flora en fauna aan, in de vorm van exotische dieren en planten die je op andere plekken in Engeland niet tegen zult komen. De regio staat bol van de bezienswaardigheden naast de heerlijke zandstranden en de zee die ideaal is voor surfers. Van heinde en ver komen surfers naar Cornwall en met name naar Newquay om de golven te bedwingen. In de privé omkleedruimte van je camper heb jij zo je zwembroek aan. Ook kun je in Cornwall lekker eten in één van de lokale pubs of je hart ophalen in één van de musea of in de vele kunstgalerijen van de kunstenaarsenclave St. Ives. Je kunt zelfs naar het Minack openluchttheater dat wel een heel bijzonder decor heeft, namelijk de zee die als een blauwe deken achter het toneel ligt. Alsof je aan het einde van de wereld gekomen bent. Zo voel je je ook als je het dorpje met de toepasselijke naam Land’s End bent, letterlijk het meest westelijke puntje van Cornwall. In Cornwall kun je je prima een aantal dagen vermaken met je camper. Kies een centrale plek bijvoorbeeld in de buurt van Truro en maak vanuit daar uitstapjes of kies ervoor om toch per nacht een ander mooi campingplekje te vinden dichter bij de zee. Het kan allemaal. 

TRURO, UITVALBASIS VOOR CORNWALL MET DE CAMPER

Truro is een goede uitvalsbasis voor een verblijf van enkele dagen omdat het centraal ligt in de regio. Alhoewel het niet aan zee ligt. Truro is de enige stad in Cornwall en er worden regelmatig evenementen georganiseerd vanuit deze stad. 

MINACK THEATRE

Het theater dat uitgehouwen is in het graniet van de rotsen langs de kust is heel speciaal. Zelfs de zitplaatsen zijn uitgehouwen uit de rotsen en over de wanden kijkt het publiek niet alleen uit over de opvoeringen die variëren van klassieke Shakespearestukken tot moderne kunst op het toneel, maar ook over de blauwe zee met de zon, maan en de sterren als extra toeschouwers. 

ST. MICHAEL’S MOUNT

St. Michael’s Mount is een mysterieuze plek en heeft veel weg van Mont St. Michel in het Franse Normandië. Van oorsprong een abdij en later een kasteel is niet het enige dat bijzonder is aan deze plek. Bij vloed is St Michael’s Mount omringd door water maar bij eb is deze plek toegankelijk via een stenen pad dat naar de voet van het eiland leidt. Met de camper kun je er niet komen, maar dat is niet erg. Houd dus het getijde goed in de gaten zodat je op de weg terug niet een nat pak hoeft te halen. Op het eiland is de kans namelijk groot dat je de tijd vergeet als je door de haven of het dorpje slentert of als je de rotstuinen aan het verkennen bent of je verliest bij alle ontdekkingen die je zult doen in het kasteel. Met het veerbootje terug vanaf het getijdeneiland kan trouwens ook. Je trouwe camper staat op de parkeerplaats op je te wachten. 

MET JE CAMPER NAAR HET EINDE VAN ENGELAND, LAND’S END

Het meest westelijke puntje van het vasteland van Engeland is Land’s End. Letterlijk het einde van het continent. Dat spreekt tot de verbeelding en als je toch al van zover gekomen bent met je camper wil je hier toch even gestaan hebben. Met een bezoek aan St. Michael’s Mount en Minack Theatre een goede combinatie voor een geslaagd dagje uit. Relatief dichtbij elkaar snuif je historie, cultuur en natuur in één teug op. Ook zou je een bezoekje kunnen combineren met Cape Cornwall dat een kilometer of zes ten noorden van Land’s End ligt. Omdat het op een landtong ligt is het uitzicht vanaf hier extra speciaal omdat je ook aan weerszijde omgeven wordt door water. En of het nu een zonovergoten dag is of juist mistig is, de sfeer is altijd heel bijzonder. De regio is ook het decor van menig TV-serie. Altijd leuk om punten van herkenning te vinden. 

Op weg met je camper vanuit Cornwall naar Exmoor National Park kom je langs Tintagel Castle, de plek waar koning Arthur geboren zou zijn. Van het kasteel is weinig meer over dan ruïnes maar die kunnen juist de fantasie van reizigers extra prikkelen. De omgeving is zondermeer schitterend met de typische vergezichten en hoge kliffen die Cornwall rijk is. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties