Londen

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, Londen, is een fantastische stad welke je toch minimaal één keer in je leven bezocht moet hebben. Je kunt er een bezoek brengen door middel van een stedentrip, maar zeker zo leuk is het om je camperreis te starten en/of te eindigen in deze wereldstad! 

Graag vertellen we je wat er allemaal te doen en te beleven is in Londen. 

ALGEMENE INFORMATIE LONDEN  

De typische iconen als de rode dubbeldekker bus, de Londense zwartgekleurde taxi’s en de gigantische aantallen pubs zijn directe herkenningspunten voor de stad Londen. Je kunt Londen ook wel het New York van Engeland noemen, want deze stad slaapt nooit. Lekker eten, shoppen, cultuur, traditie, gelegen aan het water… wat heeft deze stad nu niet? 

PALACE OF WESTMINSTER

Dit historische paleis is gelegen aan de Theems en hier vergadert doorgaans het Britse parlement. Het paleis wordt niet voor niets ‘The Houses of Parliament’ genoemd natuurlijk! 
‘House of Lords’ (het hogerhuis) en ‘House of Commons’ (het lagerhuis) kunnen op bepaalde dagen bezocht worden, mocht je daarin geïnteresseerd zijn. Wanneer je het beste uitzicht wilt hebben op The Palace of Westminster, wandel je via de Westminster Bridge naar de andere kant van de Theems. Een prachtig plaatje! 

BUCKINGHAM PALACE 

Wanneer je Palace of Westminster hebt bezocht, ben je in de buurt van Buckingham Palace. Buckingham Palace is de officiële koninklijke residentie sinds 1837. Sinds 1761 is het gebouw in handen van de Britse koninklijke familie. Wanneer je in de zomermaanden Londen bezoekt, kun je het paleis bezoeken. De koninklijke familie verblijft in deze tijd van het jaar namelijk elders. Je kunt bij een bezoek de troonzaal ‘State Room’, het trappenhuis ‘Grand Staircase’ en kunstwerken van Rembrandt en Vermeer bezichtigen. 
Wat natuurlijk enorm populair is, is de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Het hele jaar door worden op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om klokslag 11.00 uur de Queen’s Guard afgelost tijdens de ‘Changing of the Guards’. 

WESTMINSTER ABBEY 

Deze gotische kerk wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. Wanneer er belangrijke gebeurtenissen plaats vinden, zoals trouwceremonies of begrafenissen, vinden deze plaats in Westminster Abbey. 
Dé bezienswaardigheid van Westminster Abbey is toch wel de houten stoel Coronation Chair, welke gebruikt wordt bij kroningen van Britse monarchen. 

HYDE PARK

Het bekendste park van Londen is Hyde Park. Dit rechthoekige park is 140 hectare groot. Bij Serpentine Lake, wat midden in het park gelegen is, kun je zwemmen, zeilen en roeien. Daarnaast kun je ook nog een bezoek brengen aan Diana Princess of Wales Memorial Fountain. Deze fontein is ter nagedachtenis aan prinses Diana hier geplaatst. 

LONDON EYE

Een echte eyecatcher van Londen is toch wel de London Eye. Dit reuzenrat heeft een hoogte van 135 meter en geeft je een geweldig uitzicht over Londen. Op een heldere dag kijk je wel 40 kilometer ver, maar ook in de avond heeft een ritje iets magisch. 

TOWER OF LONDON

De beroemde brug heeft de naam gekregen door de nabijgelegen ‘Tower of London’. Het gebouw is ca. 900 jaar oud en heeft eerder als kasteel, paleis, schatkamer en staatsgevangenis dienstgedaan. Tegenwoordig is het een museum, waar je naast wapens, martelwerktuigen ook de kroonjuwelen kunt bekijken. 

CAMPER HUREN LONDEN

We noemen enkele campings welke prima verblijfmogelijkheden bieden nabij de stad. 

 • Crystal Palace Caravan and Motorhome Club Site
  Pak busnummer 3 in de buurt van de camping, welke regelmatig vertrekt, en rijdt naar Londen via Brixton, Lambeth Bridge, Trafalgar Square, zodat je eindigt in Oxford Street; 
 • Chertsey Camping and Caravanning Club Site 
  Deze camping ligt aan de oevers van de Theems op slechts 50 minuten met de trein naar het hart van Londen. Je verblijft dus op een rustigere camping, waarbij je de mogelijkheid hebt om de stad Londen te kunnen bezoeken; 
 • Abbey Wood Caravan Club Site
  Vanaf deze camping kun je met de trein naar het centrum van Londen reizen. Binnen 35 minuten bereik je het stadscentrum. Het treinstation is gelegen op loopafstand van de camping; 
 • Theobalds Park Camping and Caravanning Club Site 
  Op 24 kilometer van de hoofdstad is deze camping gelegen. Een prima uitvalsbasis om Londen te kunnen bezoeken. De trein neem je vanaf Waltham Cross. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties