Ardèche

Met de camper naar de Ardèche, dit prachtige departement in Zuidoost-Frankrijk is hier uitermate geschikt voor. Vanaf de Route du Soleil rondom Valence is dit departement makkelijk bereikbaar. Na de oversteek van de rivier de Rhône reis je met de camper meteen door een schitterend heuvellandschap. Al snel vervolgt de weg door adembenemende bergachtige landschappen en authentieke middeleeuwse dorpjes met de typisch Franse cultuur. De Ardèche biedt een combinatie van actief bezig zijn in de ruige natuur en rust. Er zijn een heel aantal mooie en leuke campings waar je met de camper kunt verblijven.

Vakantie op een van vele campings in de Ardèche is het ideaal om de diversiteit in bezienswaardigheden met de camper te ontdekken. Zo vind je er middeleeuwse kastelen, verschillende grotten, uitgestrekte wijngaarden en bijzonder mooi gelegen middeleeuwse stadjes met sfeervolle markten waar men echte streekproducten verkoopt. Daarnaast kun je er paardrijden, fietsen, wandelen, vissen en zwemmen. Er zijn meerdere locaties voor een ultieme dag raften of kanoën op ieders niveau. En dan de dag met rust naast de camper afsluiten op een van de schitterende strandjes langs de rivieroevers.

MET DE CAMPER NAAR GORGES DE L’ARDECHE

Het natuurreservaat van de Gorges de l ‘Ardèche is ontstaan rondom een imposante kloof met torenhoge kalkstenen rotsformaties waardoor de rivier d'Ardèche stroomt. Het gebied is prima te bereizen met de camper. De kilometerslange kloof, ook wel de Grand Canyon van Frankrijk genoemd, met groene begroeiing, slingert sierlijk door het landschap. Hier ademt alles avontuur, actieve natuurliefhebbers kunnen hier bergbeklimmen, canyoningen en mountainbiken. Er zijn verschillende wandelpaden langs de oever en over de rotsen vanwaar je de mooiste uitzichten hebt. Het is een aanrader om een kano te huren om het natuurreservaat vanaf het water te bewonderen. Met de camper kun je de Gorges de l ‘Ardèche ook verkennen. De weg D290 slingert fraai mee langs de kloof en er zijn een aantal spectaculaire uitzichtpunten met ruime parkeerplaatsen. 

PONT D’ARC

Als je met de camper naar het dorpje Vallon-Pont-d’Arc rijdt, kom je uit bij een prachtig natuurwonder, de natuurlijke overbrugging Pont d’Arc. Het begin van het ruige natuurreservaat Gorges de l’ Ardeche. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden in de Ardèche. De camper kun je makkelijk parkeren bij het nabijgelegen restaurant Auberge du Pont d’Arc, vanaf hier loop je naar de rivier d'Ardèche. Het is mogelijk om via een wandelpad bovenop de ruim 54 meter hoge ark te komen, voor een schitterend uitzicht over de hele kloof. Onderaan ligt een mooi strand aan het heldere water van de rivier. Vallon-Pont-d ‘Arc is een gezellig, rustig dorpje met winkels en terrassen. Een fijne plek om daar of bij de camper met een goed glas wijn uit de Ardèche de dag bij Pont d’ Arc te beëindigen. 

MET DE CAMPER NAAR VOGÜÉ

Het goede Franse leven vind je in het schitterend kasteelstadje Vogüé, gelegen aan de rivier  d'Ardèche. Op loopafstand van de dorp is een camperplaats waar je makkelijk de camper kunt parkeren. De kern van het stadje is gebouwd tegen een rotswand en je waant jezelf in de middeleeuwen als je door de smalle straatjes loopt langs de authentieke huisjes en kerken. Met een van de smalste straten in Frankrijk La Rue des Puces, uitkomend op het kasteel van Vogüé. Vanuit daar heb je schilderachtige uitzichten over het stadje, de kliffen en de rivier. In het kasteel en zijn hangende tuinen worden regelmatig beeldendekunsttentoonstellingen gehouden. 

BALAZUC

Zodra je met de camper in de omgeving van Balazuc komt, wordt je omringd door een groene vallei en de rivier d ‘Ardèche. Aan de rand van rivier zijn ruime parkeerplaatsen waar je de camper kunt parkeren. Het stadje Balazuc is gebouwd op verschillende hoogtes tegen een rotswand aan. Hier lijkt de tijd stil gestaan te hebben. De middeleeuwse straten, smalle steegjes met bogen en poortjes komen uit op gezellige pleintjes. Als je afdaalt door de winkelstraatjes, kom je uit bij een authentieke voetgangersbrug over de rivier d’ Ardèche. Je hebt hiervan een mooi zicht op de stad en op de pittoreske boulevard. Vanuit hier kom je uit op een prachtig zandstrand aan de rivier. 

GROTTEN ONTDEKKEN

In de Ardèche zul je tijdens je camperreis diverse grotten tegenkomen waar de ruige natuur zich ondergronds voortzet. Zo is de bekendste druipsteengrot de Aven d’ Orgnac waar je afzakt tot 120 meter onder zeeniveau en met een lift omhoog komt. Deze grot heeft een prehistorisch museum, wat erg leuk is voor kinderen.

De langste grot van de Ardèche is de Saint Marcel d’ Ardèche. Met een gangenstelsel van 46 km afgewisseld met imposante druipsteen zalen. Deze grot is gelegen langs de D290 nabij Vallon-Pont-d’ Arc. 

Bij Pont d’ Arc ligt een authentieke grot, Grotte Chauvet Pont d’ Arc die door zijn uniekheid en kwetsbaarheid niet is opengesteld voor publiek. Men heeft een replica gebouw van deze grot, ook deze ligt langs de D290. De grot, muurschilderingen en zelfs de vochtigheid en geur zijn zo nagebootst dat het is alsof je in de authentieke grot ronddwaalt. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties