Languedoc Roussillon

De Languedoc Roussillon in zonnig Zuid-Frankrijk op haar best! Kilometerslange zandstranden en warme zomers maken dit de ultieme regio voor een ontspannen vakantie. Dat is lang niet alles, je kunt hier namelijk nog veel meer doen! Geniet in de prachtige natuurparken, de levendige steden en de uitgestrekte wijngaarden of bezoek een van de vele kastelen die je onderweg tegenkomt.

CARCASSONNE

Deze oude vestingstad aan de rivier de Aude staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De twee bruggen over de Aude, de Pont Vieux en de Pont Marengo verbinden de twee delen van de stad met elkaar. La Cité de Carcassonne, de versterkte oude binnenstad, is een van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van heel Frankrijk. Dat is niet gek! Het is een van de best bewaard gebleven vestingen uit de middeleeuwen. Op Quatorze Juilliet (14 juli), de Franse nationale feestdag, is hier altijd een fantastisch vuurwerkspektakel te zien. 

Ook de 'benedenstad' van Carcassonne is een bezoek meer dan waard. Je kunt hier veel rustiger wandelen door de smalle straatjes en genieten van de mooie historische pleintjes. Omdat veel toeristen kiezen voor een bezoek aan de Cité wordt de benedenstad vaak overgeslagen. Zonde! 

MONTPELLIER

De hoofdstad van de regio mag zeker niet overgeslagen worden bij een trip door de Languedoc Roussillon! Dit is een van de weinige steden in Zuid-Frankrijk welke geen Grieks of Romijns verleden heeft. De geschiedenis begint hier pas in de vroege middeleeuwen. Het was toen een ommuurde vesting waarin twee gehuchten lagen. Later, toen de inkomsten uit de handel ervoor zorgden dat er veel welvaart was, groeide de stad uit tot een van de belangrijkste steden van Frankrijk

Er is ontzettend veel te zien en te doen. Ga zeker naar Place de la Comédie, waaraan het Opera Comédie gelegen is. Het is een van de grootste voetgangersgebieden in Europa. Het is er ontzettend gezellig met straatartiesten en veel terrasjes vanwaar je heerlijk kunt genieten van de levendigheid op het plein. De gebouwen eromheen zijn indrukwekkend. Neem echt de tijd om deze prachtige architectuur te bewonderen.

Breng ook een bezoek aan Jardin des Plantes Montpellier. De oudste botanische tuin van Frankrijk. Prachtig aangelegde tuinen, wandelpaden en zelfs een kleine dierentuin. Je kunt hier heerlijk tot rust komen na de drukte van de stad.

NÎMES

De geschiedenis van Nîmes gaat wel 2000 jaar terug en dat zie je meteen. Het prachtige oude Amfitheater is daar het perfecte voorbeeld van. Het Colosseum in Rome stond model voor de bouw van het theater in Nîmes. Het is nog in zeer goede staat en wordt nog steeds gebruikt voor concerten en andere voorstellingen. Een nadeel daarvan is dat het niet altijd toegankelijk is voor bezoek. Maar ook aan de buitenkant is dit theater zeer de moeite waard.

Een stukje verderop vindt je Maison Carrée. Een van de best bewaarde Romeinse tempels. Een indrukwekkende zuilengalerij aan de buitenkant en de Cella, een afgesloten gedeelte, waarin exposities worden gehouden en waar je een film kunt zien over de geschiedenis van Nîmes. 

In het prachtige stadspark Jardins de la Fontaine kun je een bezoek brengen aan de Tour Magne. Een uitkijktoren uit het Pre-Romeinse tijdperk. Je kunt vanaf de 32 meter hoge toren genieten van een fantastisch uitzicht over Nîmes en omgeving. 

Naast dat Nîmes vol staat met monumenten en rijk is aan geschiedenis, is naar eigen zeggen, eten hun andere monument. Als je een bezoek brengt aan de overdekte markt Les Halles kom je daar al snel achter. Je kunt hier heerlijke wijnen proeven en genieten van de lokale gerechten.

PONT DU GARD

De Pont Du Gard is veel meer dan alleen een brug. Het is een aquaduct, gebouwd door de Romeinen om water te transporteren van Uzès naar Nîmes. De brug is 49 meter hoog en heeft 3 niveaus. Het hoogste niveau is 275 meter lang. Vanaf het wandelpad Mémoires de Garrigue heb je een prachtig uitzicht op de brug en kun je de mooiste foto’s maken. Stop met je camper ook bij het Musée de la Romanité en leer alles over de achtergrond van dit indrukwekkende aquaduct.

Huur in de buurt een kajak of kano en vaar onder het aquaduct door. Zo merk je pas echt hoe groot en indrukwekkend dit bouwwerk is.

VIADUC DE MILLAU

Wil je met je camper over een modern kunstwerk rijden? Ga dan over het Viaduc de Millau. Het is een van de hoogste bruggen ter wereld en loopt over de rivier de Tarn. Op het hoogste deel is hij 342 meter en de breedte is zelfs 2460 meter! Het is een bijzondere constructie van pilaren die met enorme kabels het wegdek dragen. Langs het viaduct zijn meerdere uitzichtpunten gemaakt waar je van het uitzicht over de vallei kunt genieten. Ook kun je een stop maken bij het bezoekerscentrum om meer te leren over het ontstaan en de constructie van de brug. Stop dan ook meteen even bij l’Aire de Vision, want vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de brug. 

GORGES DU TARN

Door het dal van deze prachtige kloof stroomt de rivier de Tarn. De kloof is op sommige plekken wel 500 meter diep. Je geniet van de prachtige uitzichten als je met je camper over de autoweg rijdt, welke langs de hele kloof loopt. Stop zeker bij Point Sublime en geniet van het magnifieke uitzicht over de omgeving. 

Maar het is misschien nog wel leuker om de camper wat langer te parkeren en een mooie wandeling te maken over een van de vele paden. Een kano of kajak huren behoort ook hier tot de mogelijkheden. Heerlijk varen over het heldere water en in je eigen tempo genieten van de prachtige omgeving. Leg eens aan bij de mooie kastelen en kleine dorpjes die je langs de kloof tegen komt. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties