Marseille

Marseille is de tweede stad van Frankrijk en dat is niet voor niets! Een erg leuke stad voor een citytrip, maar ook om te bezoeken tijdens je camperreis. Je kunt op deze wijze je camperreis variatie geven door een bezoek aan steden af te wisselen met natuur en cultuur. Als kers op de taart ligt Marseille ook nog eens aan de Middellandse Zee, waardoor je naast het bezoeken van de stad ook nog eens kunt uitrusten aan het strand. Ideaal dus! 

LE VIEUX-PORT 

Tegenwoordig is Le Vieux-Port de jachthaven van Marseille met aan weerszijden de eeuwenoude forten Fort Saint-Jean en Fort Saint Nicolas. Er is een wandelzone waardoor je makkelijk vanuit Le Vieux-Port naar Le Panier, MuCem en Cathédrale de la Major kunt wandelen. 

MUSEUM MUCEM

Dit museum is gelegen aan het water en het is verbonden door middel van een loopbrug met de wijk Le Panier. Het trekt direct de aandacht wanneer je bij dit museum in de buurt komt en mocht je geïnteresseerd zijn in de Europese en mediterrane beschavingen van de vroege oudheid tot nu, dan is een bezoek aan dit museum de moeite waard. 

LE PANIER 

Deze oude wijk komt weer helemaal tot leven door alle jonge ontwerpers welke zich in deze wijk hebben neergestreken. De wijk Le Panier ligt op een heuvel ten noorden van Le Vieux-Port. Wanneer je deze wijk bezoekt, wandel je door de smalle straten en unieke pleintjes. Place des Pistoles is hier een mooi voorbeeld van. 

NOTRE-DAME DE LA GARDE

De 19e-eeuwse basiliek is gelegen op een 162 meter hoge kalkstenen rots en ‘bewaakt’ als het ware de stad. Overal waar je in Marseille ook bent, zie je de basiliek liggen. Notre-Dame de la Garde wordt ook wel ‘la bonne mèré’ genoemd en dat betekent niks meer en niks minder dan ‘de goede moeder’. Je kunt je voorstellen dat je vanaf dit punt in de stad een grandioos uitzicht hebt over de stad en de zee. Je kunt via Le Petit Train de Marseille (het toeristische treintje) naar Notre-Dame de la Garde reizen. 

LES DOCKS & LES TERRASSES  

Er liggen twee grote winkelcentra in Marseille. Les Docks is het ‘nieuwe’ winkelcentrum. Hier kun je veel lifestylewinkels en kledingboetiekjes terugvinden. Daarnaast zijn er ook tal van horecazaken, waar je tijdens het shoppen even een pitstop kunt maken.

Wanneer je de wijk dieper intrekt ga je het nieuwste winkelcentrum tegenkomen Les Terrasses du Port. Dit winkelcentrum ligt direct aan het water. De bekende merken zijn in dit winkelcentrum gevestigd en het winkelcentrum heeft ook een eigen parkeergarage. 

STRANDEN VAN MARSEILLE  

Wanneer je wilt genieten van een dagje strand, nadat je de stad al eens ontdekt hebt, kun je naar het dichtstbijzijnde strand gaan Plage des Catalans aan de kustweg Corniche. Het is een fijn zandstrand en niet veel verder kun je ook nog naar Plage du Prado (kiezelstrand). Het grootste strand van Marseille is Pointe Rouge. Je kunt hier heerlijk tijdens de lunch genieten van beachbars en restaurants aan zee. 

CATHÉDRALE DE LA MAJOR

Deze kathedraal is gelegen aan, hoe kan het ook anders, Place de la Major. Het doet een beetje Italiaans aan, wanneer je naar het uiterlijk van de kathedraal kijkt. De kathedraal is gebouwd in 1896 en de moeite waard om eens binnen te lopen. Binnen in de kerk zie je namelijk pas hoe ontzettend groot de kathedraal is en dat (bijna) alles van marmer en mozaïek gemaakt is.

FIETSEN DOOR DE STRATEN VAN MARSEILLE 

Marseille heeft net zoals veel andere steden in Frankrijk een fietsleensysteem ‘Le Vélo’. Nabij Le Vieux-Port staan er een boel fietsen welke je heel makkelijk kunt gebruiken om de buurt te verkennen. Achterliggende wijken zijn heuvelopwaarts, dus houd daar rekening mee tijdens je fietstocht. 

PARKEREN IN MARSEILLE 

Net zoals in Nice is het parkeren van de camper niet heel makkelijk. Vandaar dat we je willen adviseren om de camper op de camping te laten staan en met het openbaar vervoer te reizen naar de stad. 

CAMPERREIS MARSEILLE 

Alle campings welke in de buurt van Marseille liggen, liggen op minimaal 20 kilometer afstand van de stad. Er is geen stadscamping vanwaar je naar de stad kunt reizen. Wanneer je Marseille wilt bezoeken, dan kun je het beste een camping nemen welke wat verder van de stad ligt en bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar de stad reizen.

Combineer je camperreis eens met een bezoek aan Nice of Monaco!  

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties