Saint-Tropez

Brigitte Bardot heeft er (mede) voor gezorgd dat Saint-Tropez een bekende havenplaats is geworden. In de haven zie je enorme luxe jachten liggen van sterren van over de hele wereld. Saint-Tropez wordt altijd gezien als een havenstadje met alleen de jetset, glitter en glamour, dure auto’s, overvolle terrassen en veel te dure restaurants. Jammer, want hierdoor krijg je (gedeeltelijk) een verkeerd beeld van Saint-Tropez. Graag laten we je kennis maken met een andere kant van deze mooie plek om er voor te zorgen dat deze plek niet overgeslagen wordt tijdens je camperreis! 

TOUR DU PORTALET  

Dit ronde torentje ligt aan het einde van de haven waar je een mooi uitzicht hebt. Vanaf hier kun je genieten vanuit uitzicht op zee, de zeilboten en cruiseschepen welke aanmeren of juist vertrekken. Daarnaast zie je ook de oude stad van Saint-Tropez liggen. 

PLAGE DE LA PONCHE

Wandel helemaal door tot aan het einde van de haven, want anders mis je zomaar Plage de la Ponche. Het wordt gezien als een klein, minder bekend strand(je). Het is mooi gelegen tussen de gekleurde huizen en het geeft een relaxte sfeer. 

MARCHÉ AUX POISSONS 

Nabij Place aux Herbes vind je Marché aux Poissons, het kleine vismarktje in Saint-Tropez. De vismarkt is dagelijks geopend van 07.00 uur tot 13.00 uur en leuk om eens een kijkje te nemen. Het is niet Marché Provençal. Dit is namelijk de markt waarbij je hoeden, petten en dameskorsetten terug kunt vinden. Deze markt ligt aan de Place des Lices. 

ETEN IN SAINT-TROPEZ 

Zoals je wellicht weet kun je enorm duur lunchen of dineren in Saint-Tropez. Daar hoef je je best niet voor te doen. Er zijn ook goedkopere alternatieven en het is ook wel eens lekker om tijdens je camperreis uit te gaan eten. Saint-Tropez geeft je hier genoeg mogelijkheden toe! In het oude stadscentrum vind je allerlei leuke en gezellige restaurantjes. Kies je toch liever of ‘The rich and the famous’ te spotten, dan kun je het beste dineren aan de haven, waar alle grote jachten gelegen zijn. 

SENTIER DU LITTORAL   

Een prachtige wandeling kun je maken langs de kustroute Sentier du Littoral. Wanneer je wat langer in Saint-Tropez bent kun je deze wandelroute gaan verkennen en we geven je als tip mee om dit te doen vroeg in de ochtend of op een dag dat het wat minder warm is. 

RAMATUELLE 

Het schiereiland Ramatuelle is een schilderachtig dorpje welke gelegen is op een heuvel. Je hebt hier een mooi uitzicht over de omgeving. 

CAMPERREIS SAINT-TROPEZ 

Camping des Mures is een ruim opgezette camping welke gelegen is aan de golf van Saint-Tropez. Er ligt een fietspad vanaf de camping naar Saint-Tropez toe, dus deze zou je prima kunnen gebruiken om met je fiets in ca. een half uurtje naar Saint-Tropez te fietsen. De camping heeft een wijngaardzijde en daarnaast ook een strandzijde welke je direct toegang geeft tot de zee.

Houd er rekening mee dat parkeren nabij Saint-Tropez voor auto’s al een uitdaging is, dus laat de camper lekker op de camping staan en maak gebruik van het openbaar vervoer of de fiets om naar Saint-Tropez te reizen.

Je combineert Saint-Tropez tijdens je camperreis heel makkelijk met een bezoek aan de stad Nice

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties