Blarney Castle

Gelegen in het graafschap Cork op zo’n 10 minuten vanaf Cork City ligt het oudste kasteel van Ierland. Het kasteel is een van Ierlands meest geliefde toeristische bezienswaardigheden. De reden hiervoor? Dat is de legendarische Blarney Stone. Als je deze steen kust, dan ontvang je een geschenk!

KASTEEL & TUINEN

Het kasteel zoals je nu ziet is van steen, maar het eerste kasteel werd al in de tiende eeuw gebouwd. Het eerste kasteel was van nog van hout, maar later is het opnieuw gebouwd van steen. In de 15e eeuw is er zelfs een kasteeltoren aan toegevoegd. De toren is een van de weinig overgebleven delen van het kasteel en in deze toren ligt de beroemde Blarney Stone.   

Het landgoed is meer dan alleen een kasteel. Er zijn prachtige tuinen waar je uren in kunt ronddwalen. De tuinen heten voluit the Blarney Castle Garden and Rock Close. Het is echt een attractie op zich. Er zijn veel thema Tuinen, zoals de gif tuin of de jungle tuin. In de gif tuin vind je, zoals je verwacht, giftige planten die je niet zo snel in je eigen tuintje zult zien! Denk aan monnikskap, nachtschade, opium en cannabis. 

In Rock Close ontdek je het oude Keltische verleden van Ierland. Volg de trail door de dichte bossen en ontdek een oud Druïdisch altaar, wens stenen en een heksen keuken. Werkelijk een magische plek!

LEGENDE

De Blarney Stone heet voluit de The Stone of Eloquence (steen der welsprekendheid). Van over de hele wereld komen bezoekers om de steen te kussen. Volgens de legende wordt iedereen die de steen kust welbespraakt, oftewel ontvang je ‘’the Gift of the gab’’. Het is alleen niet heel gemakkelijk om de steen te kussen. De steen bevindt zich in de kasteeltoren. Via een wenteltrap klim je naar de top. Sowieso is alleen deze klim al de moeite waard, omdat je een fantastisch uitzicht hebt over de tuinen en omgeving. De steen is in een muur onder de kantelen gemetseld. Hoe kan je dan de steen kussen? Je kunt de steen alleen kussen door om je rug te gaan liggen met je hoofd en schouders boven een opening. Er zijn veiligheidsrails bevestigd, dus je valt niet naar beneden. Vervolgens leun je naar met je hoofd naar beneden en kom je steeds dichterbij de steen. Kus die dan even snel en voilà, wie weet ben je dan wel ineens een welbespraakt mens! 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties